Series zoals Riverdale…

Riverdale is een mysterieuze dramaserie, die geschreven is door Roberto Aguirre-Sacasa en gebaseerd is op Archie Comics. De serie is in 2017 begonnen op The CW en daarna internationaal uitgebracht als Netflix Original.

K.J. Apa speelt Archie Andrewes, een tiener die weer naar school moet nu de zomervakantie voorbij is. De zomervakantie was alles behalve gewoon voor Archie. Jason Blossom werd doodgeschoten en Arhcie kon de schoten horen. Het is een duister geheim dat hij moet meedragen, maar zelfs dit geheim is slechts één van de vele geheimen van Riverdale.

Je hebt misschien alle afleveringen op Netflix bekeken en bent op zoek naar een serie die op Riverdale lijkt.

Hieronder staan vergelijkbare series…

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars is een Amerikaanse dramaserie voor tieners, die gebaseerd is op de boeken van Sara Shepard. De 161 afleveringen zijn uitgezonden door FreeForm en, net als Riverdale, te streaming op Netflix.

In Riverdale spelen gemene meisjes, maar geheime meisjes staan centraal in Pretty Little Liars. Verder zijn het allebei verslavende én mysterieuze series.

Deze serie volgt de vriendinnen Spencer, Hanna, Aria, Alison en Emily. Wanneer de populaire Alison ineens verdwijnt, groeien de vriendinnen uit elkaar.

Jaren later beginnen ze berichten te ontvangen van iemand die zich ”A” noemt. Deze persoon kent geheimen die alleen Alison kent én kan het leven van de vriendinnen verwoesten!

13 Reasons Why

13 Reasons Why verscheen in 2017 en werd direct een hit! Deze tienerserie is gebaseerd op Thirteen Reasons Why van Jay Asher en is geproduceerd door Selena Gomez. Het werd één van de beste Netflix series uit 2017.

Over de serie ontstond commotie onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding, omdat de serie zou kunnen aanzetten tot zelfmoord.

Het verschil tussen beide series, is dat Riverdale zich afspeelt in een stripboekenuniversum en dat 13 Reasons Why zich in de echte wereld kan afspelen. Beide series hebben echte hoofdrollen voor tieners en zijn mysterieus.

De serie volgt Clay Jensen, die tapes in handen krijgt van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Dankzij deze tapes komt Clay erachter dat 13 klasgenoten iets te maken hebben met haar zelfmoord…

Gossip Girl

Gossip Girl is een succesvolle serie, die is geschreven door Josh Schwartz en Stephanie Savage en gebaseerd is op de boeken van Cecily von Ziegesar. De 121 afleveringen zijn, net als Riverdale, uitgezonden door The CW.

De makers van Riverdale zijn geïnspireerd door Gossip Girl. Daarnaast zijn beide series uitgezonden door dezelfde zender én spelen zich af in een fictieve mysterieuze stad.

Gossip Girl volgt een aantal rijke tieners uit de Upper East Side van New York. Ze staan op het punt om naar de universiteit te gaan, maar voor de tieners zijn schoolresultaten niet belangrijk.

Het is belangrijker wie het populairste is, wie het meeste geld heeft én wie met wie naar het schoolbal gaat. Ondertussen is er een meedogenloze blogger actief, die geen geheimen verborgen houdt…

Twin Peaks

Twin Peaks is een hitserie van vroeger, die in 1990 en 1991 is uitgezonden én in 2017 werd vernieuwd. Deze Amerikaanse serie van ABC is bedacht door David Lynch en Mark Frost. De hoofdrol is voor Kyle MacLachlan, die in 2018 genomineerd is voor een Golden Globe!

Beide series verschillen op een aantal punten van elkaar. Twin Peaks begon in de 90’s en Riverdale begon in 2017. Daarnaast zijn de hoofdrolspelers uit Twin Peaks veel ouder dat die uit Riverdale. Beide series spelen zich echter af in een geheimzinnige stad met mysterieuze gebeurtenissen.

Wie heeft Laura Palmer vermoord? De inwoners van Twin Peaks willen het weten. Daarom roept sheriff Harry S. Truman de hulp in van FBI-er Dale Cooper. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden en stuiten ze op een web van romances en intriges…

Gilmore Girls

Gilmore Girls is een populaire serie voor vrouwen, die tussen 2000 en 2007 is uitgezonden. De scenario’s zijn geschreven door Amy Sherman-Palladino. De 153 afleveringen zijn uitgezonden door The CW. In 2016 is de spin-off Gilmore Girls: A Year in the Life uitgebracht als Netflix Original.

Zoals Riverdale, is Gilmore Girls dus uitgezonden door The CW én online gezet door Netflix. Verder spelen beide series zich af in een fictieve stad.

Gilmore Girls volgt Lorelai GIlmore, die opgroeit in een vermogende familie in Hartford. Haar ouders hebben haar toekomst helemaal uitgestippeld, maar Lorelai moet hier niets van hebben.

De tiener raakt zwanger van haar vriend Christopher Hayden, die ook uit een rijke familie komt. De families onderhandelen over hun huwelijk, terwijl Lorelai en Christopher toekijken.

Ondertussen staat de hechte én moderne relatie tussen Lorelai en haar moeder centraal…