Series zoals Sherlock…

Sherlock is een populaire Britse detective serie van Mark Gatiss en Steven Moffat. Deze serie - met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman in de hoofdrol - volgt detective Sherlock Holmes en zijn goede vriend John Watson in Londen. In de hoofdstad van Engeland beleven ze samen allerlei avonturen. Ze kruisen het pad van Irene Adler en raken verstrikt in haar plannen. Het criminele meesterbrein James Moriaty is nog steeds vastberaden om Holmes te vernietigen…

Luther

John Luther is detective in London. Hij is een deskundige detective met talent.

Door zijn toewijding is hij succesvol. Maar deze toewijding heeft ook een keerzijde. Zij werk heeft effect op Luther zelf, zijn geliefde en collega’s.

Luther moet vechten tegen zijn innerlijke demonen en zijn vijanden buiten het politiekorps…

The Bletchley Circle

In 1952, hebben Susan, Millie, Lucy en Jean weer een normaal leven in het naoorlogse Groot-Brittannië. Ze verzamelde eerder belangrijke informatie, om de geallieerden te helpen in de oorlog.

Wanneer Susan een verbogen code tegenkomt, over een onopgeloste moordzaak, gaat ze naar de politie. De politie neemt haar niet serieus. Daardoor realiseert ze zich dat ze de moord alleen kan oplossen door samen te werken met haar vroegere vriendinnen…

The Mentalist

Patrick Jane was een bekend medium die op televisie kwam.

Nu schiet hij de California Bureau of Investigation te hulp. Patrick heeft de gave om misdaden op te lossen door bijzondere observatietechnieken.

Ondanks dat Patrick niks om regels geeft, wordt hij gerespecteerd door zijn collega’s…

Elementary

Sherlock Holmes is net ontslagen uit een afkickkliniek en start een nieuw leven in New York. Hij gaat werken als adviseur van de politie.

Hij wordt geholpen door zijn coach Dr. Joan Watson. Joan is ingehuurd door de vader van Sherlock om hem op het rechte pad te houden.

Joan ontwikkeld langzaam een gevoel voor detectivewerk. Uiteindelijk gaan ze samen de strijd aan met de misdaad.

True Detective

In True Detective wordt ieder seizoen een andere case behandeld. Rust Cole en Martin Hart zijn twee detectives in Louisiana.

Samen maken ze al 17 jaar jacht op een gevaarlijke moordenaar. Deze moordenaar heeft in 1995 een onalledaagse moord gepleegd. De 2 detectives heropenen dit raadselachtige moordonderzoek uit 1995.

De vrouw van detective Martin Hart wil haar gezin staande houden, terwijl Martin en zijn collega te maken krijgen met veel geweld. De beide detectives bouwen een obsessie op voor deze gruwelijke moordenaar…

Ripper Street

Het is 1889. Detective Edmund Reid en zijn team moeten orde handhaven in de beruchte straten van Whitechapel.

In een plaats, die ooit geterroriseerd werd door Jack the Ripper, streven ze weer naar orde…

Hannibal

Dr. Hannibal Lecter en is een beroemd forensisch psychiater. Maar hij is ook een seriemoordenaar en kannibaal. Hij behandeld Will Grahem. Will is een psychisch onstabiele onderzoeker met een speciale gave. Hij kan zich namelijk verplaatsen in de gedachten van seriemoordenaars.

Jack Crawford van de FBI wil deze gave gebruiken om moordzaken op te lossen. Jack wil de onstabiele onderzoeker helpen, door hem door te verwijzen naar Dr. Hannibal Lecter. Zowel Jack als Will weten niet dat Hannibal een seriemoordenaar en kannibaal is.

Terwijl het team steeds meer moorden oplost, wordt de situatie voor Will moeilijker. Zijn echtgenote heeft kanker en hij heeft last van nachtmerries en acuut geheugenverlies.

Dr. Hannibal bespeelt iedereen en krijgt het voor elkaar alle verdenkingen van de moorden op Will af te schuiven…

The Night Manager

Jonathan Pine is een voormalig Brits militair. Angela Burr zet Jonathan in voor de inlichtingendiensten.

Het is zijn opdracht om te infiltreren in de kern van de organisatie van de beruchte wapenhandelaar Richard Onslow Roeper…