Series zoals Stranger Things

Het werd direct een hit. Toen deze serie in juli 2016 op Netflix kwam te staan, werd het direct een succes.

Stranger Things is een spannende science fiction serie, die zich afspeelt in Indiana in 1983. Wanneer er een jongen verdwijnt, zoeken zijn vrienden, familieleden en de lokale politie naar antwoorden. Ze worden geconfronteerd met buitengewone mysteries, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten, een geheim overheidsexperiment en een vreemd meisje…

Je hebt alle afleveringen die nu tussen het aanbod van Netflix staan misschien al bekeken. Je zou de afleveringen nog een keer kunnen bekijken, maar het is natuurlijk veel leuker om aan een nieuwe serie te beginnen. Daarom zijn hier een aantal goede alternatieven…

Ozark

Ozark is een Netflix Original uit 2017, die geschreven is door Bill Bubuque en Mark Williams. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die we vooral kennen uit de komedieserie Arrested Development.

De serie werd direct vergeleken met Breaking Bad en er zijn een aantal overeenkomsten. Het zijn beide dramaseries, die gaan over een doodnormale mannen die door moeilijke omstandigheden in de criminaliteit terecht komen.

Ozark volgt Marty Byrde, die samen met zijn vrouw Wendy twee kinderen heeft. Hij lijkt een normaal gezin te hebben, maar in werkelijkheid houdt hij zich bezig met het witwassen van geld voor een Mexicaans drugskartel. Wanneer het kartel ontdekt dat ze worden opgelicht door Marty’s zakenpartner, schieten ze hem dood.

Marty weet aan de dood te ontsnappen, door het kartel te beloven dat hij 500 miljoen dollar voor ze kan witwassen. Hiervoor vlucht hij samen met zijn gezin naar Ozark…

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire is een spannende dramaserie van HBO. Deze Amerikaanse serie is geschreven door Terence Winter en gebaseerd op Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City van Nelson Johnson. In 2013 won de serie én hoofdrolspeler Steve Buscemi een Golden Globe!

Breaking Bad en Broadwalk Empire zijn beide ”grootste series” met lovende kritieken. Zoals Breaking Bad, is het een meeslepende en verontrustende serie, met prachtige verhaallijnen, een mooi decor én vooraanstaande acteurs en actrices.

Broadwalk Empire speelt zich af in Atlantic City tijdens de drooglegging in de 20’s. De serie volgt Enoch ‘Nucky’ Thompson, een politicus uit Atlantic City die bevriend is met allerlei soorten mensen, waaronder politici, agenten én gangsters.

Dankzij zijn invloedrijke vrienden wordt hij binnen no-time één van de beste illegale alcoholleveranciers, maar dan begint de overheid hem in de gaten te krijgen…

Morgen Hör ich auf

Morgen Hör ich auf, waarvan de internationale titel ”Tomorrow I Quit” is, is een Duitse serie uit 2016. De misdaadserie is opgenomen in Bad Nauheim in het Duitse Hessen.

De serie is ontwikkeld door Martin Eigler, die werd geïnspireerd door Breaking Bad!

Zoals Walter White, is Jochen Lehmann een echtgenoot met kinderen én financiële problemen. Jochen is eigenaar van een drukkerij in geldnood. De bank wil hem niks meer lenen. Ondertussen heeft zijn vrouw een affaire.

Jochen besluit zijn drukkerij te gebruiken voor een drukken van illegaal geld…

The Shield

The Shield is een Amerikaanse politieserie, die geschreven is door Shawn Ryan en is uitgezonden door FX. In 2003 won de serie én hoofdrolspeler Michael Chiklis een Golden Globe!

Breaking Bad en The Shield zijn beide topseries, die vol geweld en drugs zitten. Beide series laten zien dat er een dunne lijn zit tussen het goede én het kwade. Hoe ver kan iemand gaan voor die zich aan de verkeerde kant van de lijn bevindt?

The Shield speelt zich af in in Los Angeles en volgt een politieteam, dat een oude kerk als thuisbasis heeft. Het politieteam staat onder leiding van Vic Mackey, een corrupte en brutale detective…

Sneaky Pete

Sneaky Pete is een Amazon Original uit 2015, die geschreven is door Bryan Cranston! De hoofdrolspeler uit Breaking Bad schreef niet alleen scenario’s, maar heeft zelf ook een rol als Vince.

Zoals Breaking Bad zit Sneaky Pete vol misdaad. De serie volgt Marius Josipovic, die wil ontsnappen aan zijn verleden én de beruchte crimineel Vince. Daarom neemt hij in de gevangenis de identiteit van zijn celgenoot Pete over.

Vervolgens komt hij terecht in een wereld die nóg gevaarlijker is als de wereld waaruit hij probeerde te ontsnappen…

Prison Break

Prison Break is een misdaadserie van FOX, die net als Breaking Bad, uitgroeide tot één van de beste series ooit. De serie werd geschreven door Paul Scheuring en zorgde voor een doorbraak van Wentworth Miller en Dominic Purcell.

Je kunt Prison Break vergelijken met Breaking Bad, omdat zowel Walter als Michael de intentie hadden om hun familie te beschermen. Daarnaast bevatten beide series veel interessante en uitgediepte personages.

Prison Break volgt Michael Scofield. Zijn broer, Lincoln Burrows, is veroordeeld voor de moord op de vicepresident. Hij zit vast in de Fox River State Penitentiary en wordt hier geëxecuteerd.

Michael doet er alles aan om dit te voorkomen. Hij laat de blauwdruk van de gevangenis op zijn lichaam tatoeëren én pleegt een overval om zo ook terecht te komen in Fox River. Vervolgens wil hij samen met zijn broer uitbreken, maar heeft hij wel rekening gehouden met de onvoorspelbare medegevangenen?

Better Call Saul

Better Call Saul is een Netflix Original, die sinds 2015 online staat. Deze populaire advocatenserie heeft een hoofdrol voor Bob Odenkirk, die in 2016, 2017 én 2018 genomineerd is voor een Golden Globe!

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad. Net zoals Breaking Bad is deze serie geschreven door Vince Gillian én hebben Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito en Raymon Cruz een hoofdrol.

Vóór Saul Goodman de vooraanstaande advocaat van Walter White was, was hij de eenvoudige Jimmy McGill. Jimmy kan alles regelen voor draaideurcriminelen, maar hij wil meer. Daarom doet hij er écht alles aan om zijn naam te vestigen…

Hollands Hoop

Hollands Hoop is een populaire serie van de NPO, die in 2014 in première is gegaan.

e misdaadserie is bedacht door Franky Ribbens, die in 2015 een Zilveren Krulstaart won én in 2017 een Kees Holierhoek scenarioprijs in ontvangst mocht nemen!

Fokke Augustinus, het hoofdpersonage uit Hollands Hoop is, net als Walter White, een gezagsgetrouwe burger. Daarbij hebben ze allebei problemen met hun gezondheid.

Hollands Hoop volgt Fokke, een psychiater met burn out verschijnselen. Wanneer zijn vader komt te overlijden, erft hij een boerderij in Groningen. Samen met zijn disfunctionele gezin vertrekt hij naar deze boerderij.

Hier ontdekt hij dat zijn vader een wietplantage had. Wanneer hij besluit om deze wietplantage voort te zetten, komt hij terecht in de criminele onderwereld…