Series zoals Suits…

Je hebt alle afleveringen van Suits gezien en bent nu op zoek naar een serie die vergelijkbaar is. Hieronder staan series die ongeveer hetzelfde zijn als Suits…

Suits is een internationale hitserie. De serie is uitgezonden door USA Network en staat inmiddels al lang tussen het aanbod van Netflix. De serie heeft zijn succes mede te danken aan hoofdrolspelers Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Gina Torres en Meghan Markle!

Suits volgt Mike Ross, een geniale schoolverlater met een extreem goed geheugen. Mike heeft zijn droom om advocaat te worden laten varen, maar komt door een ongelukkig toeval terecht in een sollicitatieprocedure van Harvey Specter, een topadvocaat van het prestigieuze Pearson Hardman.

Harvey heeft het gehad met de standaard Harvard-student en neemt Mike Ross aan. Samen gaan ze allerlei soorten rechtszaken aan. Ondertussen moeten ze geheim houden dat Mike niet alle nodige diploma’s heeft…

Pearson

Liefhebbers van Suits – en met name fans van Jessica Pearson – moeten deze serie zeker kijken! Pearson is een spin-off van Suits, die ook gemaakt is door Aaron Korsh. Het verhaal speelt zich niet af in New York, maar in Chicago.

Deze politieke dramaserie volgt de onlangs geschorste advocate, Jessica Pearson. Ze neemt haar talenten mee naar Chicago, waar ze haar toetreden neemt in de smerige wereld van de politiek.

In Chicago wordt ze de assistent van Bobby Golec, de burgemeester van de stad. Jessica ontdekt al snel dat iedere actie vergaande gevolgen kan hebben in deze nieuwe wereld…

The Practice

The Practice is net als Suits een advocatenserie. Deze Amerikaanse serie is gemaakt door David E. Kelley en begon in 1997. In 1999 en 2001 won de serie een Golden Globe!

Deze serie speelt zich af in het advocatenkantoor van Robert Donnell en zijn partners. De advocaten zetten zich in tijdens spraakmakende criminele en civiele rechtszaken. Daarbij hebben de advocaten regelmatig een conflict met zichzelf over moraliteit én het willen winnen van de rechtszaak.

Sommige afleveringen bevatten, net als Suits, komische scènes…

Boston Legal

David E. Kelley ontwikkelde in 2004 een spin-off van The Practice: Boston Legal!

Deze spin-off had een hoofdrol voor James Spader als Alan Shore. James leerde we later kennen als het legendarische personages Ray Reddington uit The Blacklist.

Boston Legal volt Alan Shore, Denny Crane en Shirley Schmidt, die we eerder al zagen in The Practice. Samen runnen ze het advocatenkantoor Crane, Poole & Schmidt.

Daarbij richt Alan Shore zich vooral civiele zaken. De veteraan advocaat Denny Crane wil zaken winnen, die niemand anders kan winnen. Hierbij is hij niet altijd even eerlijk…

Ally McBeal

Ally McBeal is een oudere advocatenserie van de zender FOX. Zoals vele populaire advocatenseries is de serie gemaakt door David E. Kelley. De 112 afleveringen zijn tussen 1997 en 2002 uitgezonden.

In 1998 en 1999 won de serie een Golden Globe!

Je vond Suits misschien vooral mooi om de relatie tussen Mike en Rachel of tussen Harvey en Donna? Je had misschien wat minder interesse voor de complexe rechtszaken? Dan is Ally McBeal een leuke serie voor jou!

De serie richt zich niet alleen op het werk van Ally bij advocatenfirma Cage & Fish, maar richt zich vooral op haar persoonlijke leven mét alle romances…

The Good Wife

The Good Wife is een advocatenserie van CBS, die in 2009 in première is gegaan. De hoofdrol is voor Julianna Margulies, die in 2010 een Golden Globe won voor haar rol als Alicia Florrick. Ze werd daarna van 2011 tot 2015 genomineerd voor een Golden Globe!

Waar Harvey Specter misschien een voorbeeld is voor ambitieuze mannen, kan Alicia Florrick dat zijn voor ambitieuze vrouwen.

Alicia zorgt goed voor haar man, een voormalig officier van justitie. Hij komt na een enorm vernederend seks- en corruptieschandaal achter de trailers te zitten. Daardoor is Alicia nu degene die alleen voor haar gezin moet zorgen. Daarom keert deze krachtige vrouw terug in de advocatenwereld…

Mad Men

Mad Men is geen advocatenserie zoals Suits, maar een serie die zich afspeelt binnen een reclamebuerau. Mad Men is een populaire serie van AMC, die geschreven is door Matthew Wiener.

In 2008, 2009 en 2010 won de serie een Golden Globe. Hoofdrolspeler Jon Hamm mocht in 2008 én 2016 een Golden Globe in ontvangst nemen. Volgens velen is Mad Men één van dé beste series ooit.

Deze serie volgt Don Draper, een creatief directeur van een Sterling Cooper, een reclamebureau in New York. Don wil zich naar de top werken, door zijn talent én een paar trucs te gebruiken. Ondertussen moet hij worstelen om zijn persoonlijke leven intact te houden…

Hannibal

Better Call Saul is een advocatenserie die zich, net als Suits, richt op een de advocatenwereld. Deze serie met Bob Odenkirk in de hoofdrol is ontwikkeld door AMC en daarna uitgebracht als Netflix Original.

Je moet als liefhebber van Breaking Bad haast wel naar Better Call Saul kijken!

Voor Saul Goodman als bekende advocaat advies gaf aan Walter White, was hij Jimmy McGill. Deze eenvoudige advocaat doet er écht alles aan om zijn naam te vestigen, maar dat valt niet mee.

Voor kleinere criminelen kan Jimmy in ieder geval alles regelen. Het maakt hem daarbij niet uit of hij de morele grens overschrijdt…