Series zoals The 100…

The 100 is een Amerikaanse serie van The CW, die sinds 2014 te zien is. De serie is geschreven door Jason Rothenberg en gebaseerd op de boeken van Kass Morgan.

In 2015 won de serie een Starun Award voor ”Beste tienerserie”, een IGN Award én een IGN People’s Choice Award voor ”Best TV Sci-Fi series”.

Deze serie begin ongeveer een eeuw nadat een nucleaire oorlog de complete beschaving heeft vernietigd. De mensen die de verwoestende oorlog hebben overleefd, verblijven op ruimteschepen. Dan wordt besluiten om 100 tienerdelinquenten terug te sturen naar de aarde, om te onderzoeken of leven op aarde weer mogelijk is.

Je hebt misschien de eerste 5 seizoenen gezien en bent op zoek naar een serie die vergelijkbaar is met The 100. Goed nieuws, want er zijn een aantal andere series die op The 100 lijken, omdat ze mysterieus zijn, zich afspelen op een verwoeste aarde, een groep overlevenden volgt, gaan over de toekomst van onze samenleving óf rare wezens bevatten.

Hieronder staan vergelijkbare series…

Lost

Lost is een legendarische post-apocalyptische dramaserie, die is opgenomen op Hawaï en is uitgezonden door de zender ABC.

Deze serie is gemaakt door de vooraanstaande J.J. Abrams, Jeffrey Lieber en Damon Lindelof. Zowel The 100 als Lost zijn onderdeel van het aanbod van Netlfix.

De serie is te vergelijken met The 100, omdat beide series enorm mysterieus zijn. Volgens sommige kijkers is The 100 zelfs Lost 2.0, omdat het een verslavende serie is, die een groep volgt die moeten overleven in een onbekende omgeving, waar ze worden geconfronteerd met vele onverwachtse gebeurtenissen.

Lost volgt de overlevenden van de crash van vlucht 815. Ze storten neer op een verlaten eiland, waar ze samen moeten zien te overleven. Wanneer ze worden geconfronteerd met allerlei vreemde gebeurtenissen, beginnen ze te twijfelen of ze wel écht alleen zijn…

Revolution

Revolution is een Amerikaanse science fiction van de zender NBC. De serie is geschreven door Eric Kripke.

In de serie spelen een aantal vooraanstaande acteurs en actrices, waaronder Giancarlo Esposito, die bekend is van Breaking Bad. De serie is minder succesvol dan The 100 en werd na 42 afleveringen geannuleerd.

Zoals in The 100 in de complete aarde ontregelt, maar deze keer door een mysterieuze ”black-out”. De stroom is uitgevallen, vliegtuigen storten neer en auto’s rijden niet meer. Het opwekken van stroom is onmogelijk geworden. Miles Matheson probeert deze ramp samen met zijn gezin te overleven. Hij komt terecht in een nieuwe samenleving, waar lokale milities de baas zijn…

Terra Nova

Terra Nova is een spannende dramaserie, die in 2011 is uitgezonden door FOX. Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Kelly Marcel en Craig Silverstein en opgenomen in Brisbane, Australië. Nu is de complete serie, zoals The 100, te volgen op Netlfix.

Wat beide series met elkaar gemeen hebben, is dat de mensheid in beide series op zoek is naar een tweede kans.

Terra Nova speelt zich af in 2149. De aarde wordt bedreigd door ernstige luchtvervuiling en overbevolking. Wetenschappers uit Chicago ontdekken een scheur in de ruimte, waardoor het mogelijk is naar de prehistorie te reizen!

Jim en Elisabeth Shannon reizen samen met hun gezin naar de prehistorie, om een nieuw leven op te bouwen tussen de dinosauriërs…

Fear the Walking Dead

Fear the Walking Dead is een spin-off van de hitserie The Walking Dead. Zoals The Walking Dead, is deze serie ontwikkeld door Robert Kirkman en uitgezonden door AMC.

Zoals in The 100, moeten de personages uit Fear the Walking Dead zien te overleden, wat beide series heel spannend maakt!

Fear the Walking Dead speelt zich af vóór de zombie-apocalyps uit The Walking Dead. De serie volgt Travis Manawa, die wordt geconfronteerd met de eerste gebeurtenissen van den apocalyps.

Langzaam veranderen steeds meer mensen in een zombie, waardoor het een gevecht om leven of dood wordt. Ondertussen proberen ze te ontdekken wat er in vredesnaam aan de hand is!

Falling Skies

Falling Skies is een Amerikaanse science fiction die is geschreven door Robert Rodat en is uitgezonden door TNT.

Zoals in The 100 is de aarde grotendeels vernietigd. Deze keer niet door een nucleaire oorlog, maar door aliens! Binnen een paar dan is de mensheid voor 90% uitgeroeid.

De eerste maanden na de aanval zoeken de overlevenden elkaar op. Samen gaan ze het gevecht aan met de aliens, om de aarde weer in handen te krijgen…

The Rain

The Rain is een Scandinavische serie, die in 2018 is uitgebracht als Netflix Original. Deze serie is geschreven door Jannik Tai Mosholt, die de serie produceerde samen met Esben Toft Jacobsen en Christian Potalivo.

In The Rain is bijna de gehele Scandinavische populatie omgebracht door een verwoestende epidemie. De broer en zus Rasmus en Simone verschuilen zich in een bunker, zonder hun vader die wetenschapper is.

Later ontdekken ze andere overlevenden. Met het notitieboek van hun vader, met informatie over een nieuwe wereld, gaan ze op zoek naar antwoorden. Het duurt niet lang voor ze geconfronteerd worden met enorme gevaren…