Series zoals Velvet

Velvet is een populaire kostuumdrama die sinds 2014 te zien is. De Spaanse titel is ”Galerías Velvet”. De Spaanse serie is uitgezonden door Antena 3 en in Nederland te streamen via Netflix.

De serie is geschreven door Romón Campos en Gema R. Neira, die hiernaast vele kostuumdrama’s hebben geschreven.

Velvet speelt zich af in de 1950’s en volgt Alberto Márquez, de eigenaar van een prestigieus modehuis. Na de dood van zijn vader, moet hij het modebedrijf zelf runnen. Ondertussen wordt hij verliefd op Ana Ribera, een naaister die bij hem in dienst is.

Je wilt een andere Spaanse serie kijken, met prachtige kostuums én veel drama en romantiek. Gelukkig zijn er een aantal series zoals Velvet, waaronder de nieuwe spin-off van Velvet die sinds 2017 te zien is.

Hieronder staan een aantal goede vergelijkbare series…

Velvet Colección

De eerste serie zoals Velvet is Velvet Colección. Deze spin-off van Velvet is in 2017 in première gegaan en staat sinds juni 2018 op Netflix.

De scenario’s zijn schreven door Ramón Campos en Gema R. Neira, die ook de scenario’s van Velvet schreven.

Velvet Colección speelt zich af vóór de gebeurtenissen uit Velvet. Het is 1967 als modeontwerpster Anna Rovera van New York terugkeert naar Spanje. Hier wil ze haar laatste droom waarmaken: het openen van een nieuw Galerías Velet modehuis…

La Chicas Del Cable

La Chicas Del Cable, owel Cable Girls, is een Spaanse dramaserie uit 2017.

De Netflix Original is geregisseerd door Carlos Sedes en David Pinillos, die hiervoor Gran Hotel én Velvet ontwikkelde!

De serie is opgenomen in Madrid en speelt zich af in de 1920’s. De serie volgt vier vrouwen met een verschillende achtergrond, die bij een Spaanse telefoonmaatschappij werken.

Samen luiden ze een revolutie in…

Mr Selfridge

Mr Selfridge is een Britse dramaserie, die tussen 2013 en 2016 is uitgezonden door ITV. Daarna is de serie toegevoegd op Netlfix.

Andrew Davies schreef de scenario’s. Hij schreef eerder scenario’s van Pride and Prejudice, dat wordt gezien als één van de beste kostuumdrama ooit!

Hoewel Mr Selfridge geen Spaanse serie is, heeft deze toch overeenkomsten met Velvet. Beide series spelen zich af in een winkel. Bij Velvet een modehuis en bij Mr Selfridge een warenhuis.

Harry Selfridge komt in 1909 vanuit de Verenigde Staten naar Londen, om hier een warenhuis te openen. De ambitieuze zakenman pak het compleet anders aan dan zijn conservatieve concurrenten.

Zijn missie is winkelen net zo opwindend maken als seks!

El tiempo entre costuras

El tiempo entre costuras, ofwel ”The Time in Between”, is een Spaanse drama– en oorlogsserie, die sinds 2013 te zien is. Deze historische dramaserie is gebaseerd op María’s gelijknamige roman uit 2011.

De serie is te vergelijken met Velvet, omdat het beide Spaanse serie zijn waarin mode, drama en romantiek centraal staat.

Adriana Ugarte speelt Sira Quiroga, een naaister die gedurende de Spaanse burgeroorlog van Marokko naar Madrid verhuist. Sira richtte een kleermakerij op in Marokko, maar verhuist nu naar Madrid.

In Madrid maakt ze kleding voor nazi-vrouwen. Ze doet dit met behulp van de Britse overheid, die hierdoor de echtgenotes van nazi-officieren kan bespioneren…

Gran Hotel

Gran Hotel is een Spaanse dramaserie, die tussen 2011 en 2013 is uitgezonden én nu te zien is op Netflix. De scenario’s zijn geschreven door Ramón Campos en Gema R. Neira, die later de scenario’s van Velvet schreven.

De historische serie werd een succes, waardoor deze in meerdere landen is uitgezonden.

Zoals Velvet is Gran Hotel een Spaanse serie, die zich afspeelt in het verleden. Beide series spelen zich af binnen een bedrijf. Gran Hotel in een hotel en Velvet binnen een modebedrijf. In beide series staat de liefde centraal.

Gran Hotel speelt zich af in 1905. Julio Olmedo komt aan bij het Gran Hotel, aan de rand van de stad Cantaloa. Hij is naar Gran Hotel gekomen om de vermissing van zijn zus te onderzoeken.

Julio neemt een baan aan als ober. Ondertussen begint hij een gevaarlijke affaire met de dochter van de eigenaar. Zij is de enige die hem kan helpen met de verdwijning van zijn zus…