Tellus

Tellus kijken? Tellus is een Finse serie uit 2014. De drama– en misdaadserie is te zien sinds 16 november 2014.

De opnames hebben plaatsgevonden in Helsinki. De afleveringen zijn in Noorwegen uitgezonden door YLE. In Nederland en België zijn de afleveringen te volgen via Lumière.

Jukka-Pekka Siili bedacht de serie. Ze regisseerde eerder een aantal andere Scandinavische series, zoals Uusi Päivä en Juulian totuudet.

Lees nu alles over deze spannende serie: Wat is het verhaal? Hoeveel afleveringen zijn er opgenomen? Wie hebben een hoofdrol. Kijk daarna de officiële trailers of kijk de serie terug:

Tellus kijken


Waar gaat Tellus over?

Een groep van milieuactivisten, onder leiding van Eevi Forsman, worden steeds radicaler in hun acties ”om de aarde te redden”.

Ze worden achtervolgt door de ervaren rechercheur Taneli Lokka. Hoever zijn de activisten bereid te gaan voor hun eigen idealen?

Tellus kijken

Hoeveel seizoenen en afleveringen zijn er?

Het 1ste seizoen van Tellus heeft 6 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Je kunt nu alle afleveringen terugkijken:

Wie zijn de hoofdrolspelers?

Minka Kuustonen heeft de hoofdrol als Eevi Forsman. Deze actrice was eerder te zien in bijvoorbeeld Raja, Kansan Mies, Nymfit en Sata Lasissa.

Pirkka-Pekka Petelius speelt Taneli Lokka. Hij speelde eerder o.a. in Pullukat, 6packm Team Ahma en Akkaa päälle.

Lauri Tilkanenheeft ook een hoofdrol. Hij is Alex Jäntti. Hij speelde hiervoor nog in Kansan Mies en Nymfit.

Trailers

Hieronder staat de officiële trailer van seizoen 1:

Trailer seizoen 1

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER