The Innocence Files Kijken?

  • 2020 - 
  • 1 seizoenen
  • 1 afleveringen
  • Netflix

The Innocence Files is een true crime documentaire, die sinds 15 april 2020 te zien is.

Deze Netflix Original is gemaakt in samenwerking met Peter Neufeld and Barry Scheck, de oprichters van The Innocence Project. De regie was in handen van Liz Garbus, Alex Gibney (Dirty Money en The Looming Tower), Roger Ross Williams (Undercover Boss), Jed Rothstein, Andy Grieve en Sarah Dowland.

Deze serie behandeld de zaken van Chester Hollman III, Kenneth Wyniemko, Alfred Dewayne Brown, Thomas Haynesworth, Franky Carrillo, Levon Brooks, Kennedy Brewer en Keith Harward.

Lees nu meer over deze Amerikaanse serie: Waar gaat deze over en hoeveel afleveringen zijn er? Bekijk de officiële trailer of kijk alle afleveringen:

lees meer

Waar Te Zien?

Waar gaat The Innocence Files Over?

Over The Innocence Files

Waar gaat The Innocence Files Over?

Deze documentaire laat zien dat het Amerikaanse rechtssysteem het niet altijd bij het goed eind heeft. Talloze mensen lijden in streng beveiligde gevangenissen voor misdaden die ze niet hebben gepleegd. Het rechtelijk falen zorgt voor een diepe trauma’s bij de getroffen gezinnen, de gemeenschap en de slachtoffers zelf.

The Innocence Files richt zich op de drie oorzaken van een onterechte veroordeling:  wangedrag van de aanklager, verkeerde identificatie van een ooggetuigen en het gebruik van onbetrouwbare en niet-gevalideerde forensische wetenschap.

De serie vertelt de persoonlijke verhalen van acht onterecht veroordeelde mensen, die zijn geholpen door The Innocence Project. De non-profit organisatie hoop het rechtssysteem te verbeteren door deze eerlijker en rechtvaardiger te maken…

lees meer

Deze Serie is Opgenomen in:

Reviews Van The Innocence Files

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Chester Hollman III zat 28 jaar in de gevangenis voor een moord die hij nooit pleegde.

Kenneth Wyniemko zat onterecht in de gevangenis voor een seksuele misdaad en werd uiteindelijk vrijgesproken door DNA-bewijs.

Alfred Dewayne Brown zat 12 jaar onterecht in de dodencel voor de moord op een politieagent en winkelbediende uit Houston, maar werd uiteindelijk vrijgesproken.

Thomas Haynesworth zat 27 jaar in de gevangenis omdat hij door een slachtoffer van verkrachting werd aangewezen als de dader. In 2009 werd hij vrijgesproken door DNA-bewijs.

Franky Carrillo werd veroordeeld voor moord, maar na 20 jaar in de gevangenis te hebben gezet werd hij vrijgelaten door een bekentenis van een getuigen, die bekende de schutter toch niet goed te hebben gezien.

Levon Brooks zat 16 jaar onterecht in de gevangenis voor de verkrachting en moord van een driejarig meisje.

Kennedy Brewer werd veroordeeld door de moord op de dochter van zijn vriendin. Hij kreeg de doodstraf en zat 13 jaar onterecht in de dodencel. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken door DNA-bewijs.

Keith Harward zat meer dan 33 jaar in de gevangenis voor verkrachting en moord, maar hij was onschuldig. Zijn onschuld kwam aan het licht door nieuw DNA-bewijs.

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Het eerste seizoen bestaat uit 9 afleveringen van ongeveer een uur.

Hieronder staan alle seizoenen en afleveringen:

Season 1 | 1 Afleveringen Season 1

Laatste Serienieuws

1 March 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

6 August 2018

Vanaf 6 augustus op Netflix: de ziekenhuisserie ...

Lee Soo-Yeon De scenario’s zijn geschreven door Lee Soo-Yeon, die eerder de misdaaddrama Bimilui Soop (Stranger) schreef. De regie was in handen van Hong Jong-chan. De Koreaanse titel is ”Laipeu”. ...

Lees meer

3 August 2018

I’m am a Killer vanaf vandaag op ...

De moordenaars Binnen seizoen 1 komen 10 verschillende moordenaars aan het woord. Onder deze moordenaars bevindt zich James Robertson, een man die zijn celgenoot heeft vermoord en is ...

Lees meer

 

31 July 2018

Barry Atsma speelt in Amerikaanse serie The ...

Spannende paranormale serie The Rook is een spannende paranormale serie, die zich afspeelt in Londen. De serie volgt Myfanwy Thom, een vrouw die in een park wakker wordt met ...

Lees meer

17 July 2018

Kijk seizoen 5 van A Place Call ...

Australische hitserie A Place to Call Home is een Australische hitserie, die voor het eerst te zien was op 28 april 2013. Deze historische dramaserie is bedacht door ...

Lees meer

16 July 2018

Seizoen 2 van The Team staat vanaf ...

Over The Team The Team is een Scandinavische serie, waarvan het eerste seizoen in 2015 te zien was. Deze misdaadserie is tot stand gekomen met subsidie van het Creative Europe ...

Lees meer