The Wire Kijken?

  • 2002 - 2008
  • 5 seizoenen
  • 60 afleveringen
  • HBO
  • The Wire - IMDb Rating 9.3

    9.3

The Wire kijken? The Wire is een politieserie uit de Verenigde Staten. Aflevering 1 van The Wire is op televisie verschenen op 2 juni 2002. De serie is uitgezonden tot 9 maart 2008.

Deze televisieserie is opgenomen in Baltimore, Maryland en uitgezonden door de zender HBO en on demand aangeboden door Ziggo.

De Amerikaanse televisieserie is bedacht door David Simon. De serie is gebaseerd op de ervaringen van de scenarioschrijver Ed Burns. Hij is een rechercheur in Baltimore, Maryland geweest.

De makers hebben de gebeurtenissen in de stad Baltimore, zo realistisch mogelijk in beeld gebracht.

Sommige zeggen dat het dé allerbeste televisie serie ooit is!

Lees nu alles over deze serie: Waar gaat deze over? Hoeveel afleveringen zijn er te bekijken? Wie zijn de hoofdrolspelers? Check daarna de trailers of kijk alle afleveringen terug:

lees meer

Waar gaat The Wire Over?

Over The Wire

Waar gaat The Wire Over?

De straten van Baltimore worden geterroriseerd door een overvloed aan drugs en criminaliteit. Onder andere detective Jimmy McNulty vecht tegen deze criminelen. Maar hij heeft regelmatig te maken met frustratie.

Bijvoorbeeld wanneer een verdachte van moord wordt vrij gesproken, dankzij een kroongetuigen. Deze verdachte is ‘toevallig’ de neef van de leider van de Avon Barksdale bende. Jimmy start een onderzoek naar deze bende.

Jimmy en zijn collega’s ontdekken dat ze misdaden vaak liever willen oplossen, dan hun superieuren.

In hun gevecht om criminelen op te pakken, krijgen de agenten uit Baltimore te maken met undercover operaties en verschillende drugsinvallen. In de haven jagen de politieagenten op havenarbeiders, die internationaal verboden goederen smokkelen.

De politieagenten krijgen tijdens hun werk te maken met corruptie, de invloed van lokale politici, kwetsbare middelbare scholieren en een falend drugsbeleid….

lees meer

Reviews Van The Wire

  • The Wire imdb Beoordeling: 9.3 9.3

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

De rol van detective Jimmy McNulty is voor Dominic West. Hij won in 2009 een Crime Thriller Awards als beste acteur.

Lance Reddick heeft de rol van Cedric Daniels. Lance speelde eerder in Law and Order: Special Victims Unit en OZ.

Sonja Sohn is Shakima Greggs. 2003 werd ze genomineerd voor en Vision Award en in 2005 en 2009 kreeg ze een Image Award-nominatie voor haar rol in deze serie. Sonja was hiernaast te zien in Cold Case als Toni Halstead.

Wendell Pierce speelt William Moreland. Hiervoor speelde Wendell in verschillen de series van Law and Order. Daarnaast had hij bijvoorbeeld een rol in Cursed, Third Watch en The Brian Benben Show.

Dit zijn alle hoofdrolspelers:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

The Wire heeft bij elkaar 60 afleveringen. Deze zijn opgenomen binnen 5 seizoenen. De afleveringen van deze politieserie duren om en nabij 50 minuten.

Hieronder staan alle seizoenen en afleveringen. Omdat deze serie te koop is, zijn alle afleveringen terug te kijken:

Seizoen 1 | 13 Afleveringen Seizoen 1

Seizoen 2 | 12 Afleveringen Seizoen 2

Loading

Seizoen 3 | 12 Afleveringen Seizoen 3

Loading

Seizoen 4 | 13 Afleveringen Seizoen 4

Loading

Seizoen 5 | 10 Afleveringen Seizoen 5

Loading

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer

1 januari 2020

Nieuwe Videoland series: januari 2020

Nieuwe series Deze maand komen er weer een paar nieuwe series op Videoland te staan: 6 januari 2020 Grey’s Anatomy seizoen 1 – 15 Grey’s Anatomy is een ...

Lees meer