Beste Netflix series

De series van Netflix zijn populair. Het Nederlandse aanbod bestaat uit ongeveer 500 series. Maar wat zijn nu eigenlijk de allerbeste Netflix series ooit?

Hieronder staan échte aanraders! In onderstaande overzicht staan alle goede Netflix series. Daarnaast hebben we overzichten met series uit 2014, 2015, 2016 én 2017. Ook hebben we een overzicht met Beste Netflix Originals.

Bekijk nu wat de populairste series zijn en zoek niet eindeloos in Netflix. Bekijk ook welke series én seizoenen nieuw zijn op Netflix. We vullen het overzicht continu aan met nieuwe series:

Missen we een goede serie? Laat ons weten welke serie we missen.

Nieuw op Netflix: augustus 2017

Check nu welke nieuwe series en seizoenen er in augustus 2017 op Netflix komen te staan:

50. Arrow

Arrow

Arrow is een superheldenserie uit 2014. Deze populaire serie is gebaseerd op de DC Comics van Green Arrow. De hoofdrol is voor Stephen Amell. Hij speelt Oliver Queen.

Iedereen dacht dat Oliver dood was. Dan wordt hij gevonden op een verlaten eiland in de Grote Oceaan. Hij keert terug naar Starling City. Zijn moeder, zus en beste vriend zien meteen dat hij veranderd is.

Oliver wil verbergen wie hij geworden is én zijn acties uit het verleden goedmaken. Daarnaast vecht hij tegen de misdadigers van Straling City…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

49. Shooter

Shooter Bob Lee Swagger

Shooter is een actieserie uit 2016! Deze Amerikaanse serie van ABC is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007. De hoofdrol is voor Ryan Philippe. Hij speelt Bob Lee Swagger.

Bob Lee is een oorlogsveteraan én 1 van de beste sluipschutters ter wereld. Hij leeft een teruggetrokken bestaan samen met zijn vrouw en kind.

Dan wordt hij benaderd door Isaac Johnson. Hij heeft aanwijzingen dat iemand de President wil vermoorden en vraag om Bob Lee’s hulp. Bob Lee besluit te helpen, maar wordt zo het middelpunt van een dodelijke samenzwering…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

48. Marco Polo

Marco Polo

Marco Polo is een Amerikaanse Netflix Original. Deze dramaserie is opgenomen in Kazachstan, Maleisië én Italië en in première gegaan in 2014. Seizoen 1 is geproduceerd voor zo’n 90 miljoen euro!

Marco Polo is een ontdekkingsreiziger. In Azië betreedt hij het rijke van Kublai Khan. Daar komt hij terecht een brute oorlog…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

47. Master of None

Master of None

Master of None is een Netflix Original serie uit 2015. Aziz Ansari heeft de hoofdrol in deze hilarische serie. Hij speelt Dev en kreeg in 2016 een nominatie voor een Golden Globe! Seizoen 2 staat sinds mei 2017 op Netflix.

Dev woont in New York en is acteur. Alles in zijn leven draait om 3 dingen: rondhangen met zijn vrienden, het vinden van een relatie of verder komen met zijn carrière…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

46. Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls: A Year in the Life is een Netflix Original uit 2016 én spin-off van Gilmore Girls uit 2000. In Gilmore Girls: A Year in the Life doorlopen Lorelai, Rory en Emily Gilmore samen 4 seizoenen met enorme veranderingen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste Netflix Original series?

45. Gilmore Girls

Gilmore Girls

Gilmore Girls is een populaire vrouwenserie uit 2000. Lauren Graham heeft een hoofdrol als Lorelai Gilmore. Deze actrice is in 2002 genomineerd voor een Golden Globe!

Lorelai is afkomstig uit een rijke familie uit Hartford. Lorelai houdt niet van het ingetogen en correcte leven van de elite. Op haar 16de wordt ze zwanger van Christopher. Beide families onderhandelen over hun huwelijk, terwijl Lorelai en Christopher toekijken…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

44. Travelers

Travelers

Travelers is een spannende science fiction serie van Showcase en Netflix. Deze Canadese serie staat op Netflix en is gemaakt door Brad Wright.

De serie speelt zich 100 jaar in de toekomst af. De laatst overgebleven mensen ontdekken hoe ze hun bewustzijn terug naar de 21ste eeuw kunnen sturen.

Deze ”reizigers” kunnen zomaar in het leven van een willekeurig iemand uit de 21ste eeuw stappen. Hierdoor hebben ze een kans om de mensheid te redden van een vreselijke toekomst…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

43. Lilyhammer

Lilyhammer Giovanni Hendriksen

Lilyhammer is de allereerste Netflix Original! Deze misdaadserie is hilarisch. De NoorsAmerikaanse televisieserie heeft Steven Van Zandt in de hoofdrol.

Frank is een ganger uit New York die wil getuigen tegen andere gangsters op 1 voorwaarden: hij wil een nieuwe identiteit én verhuizen naar Lillehamer in Noorwegen. Ooit zag Frank deze stad op televisie. Hij was onder de indruk van de heldere blauwe lucht, de witte sneeuw en de mooie dames.

De politie gaat akkoord en Frank neemt de identiteit van Giovanni Hendriksen aan. In Lillehamer wil hij een normaal leven leiden, maar dit is niet makkelijk voor een échte gangster…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

42. Grace and Frankie

Grace and Frankie

Grace and Frankie is een hilarische serie uit 2015. De hoofdrolspeelsters zijn Jane Fonda als Grace Hanson en Lily Tomlin als Frankie Bergstein. Lily is in 2016 genomineerd voor een Golden Globe!

Grace is een schoonheidsspecialiste en Frankie is een hippie én lerares. Hun mannen zijn succesvolle scheidingsadvocaten in San Diego.

Wanneer hun mannen verliefd worden op elkaar, staat het leven van Grace en Frankie op zen kop. De vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, worden gedwongen om samen op te trekken…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

41. The Blacklist

The Blacklist

The Blacklist is een spannende serie van ABC. De misdaadserie is bedacht door Jon Bokenkamp en heeft James Spader en Megan Boone in de hoofdrol. James werd 2 keer genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Ray Reddington! In 2017 is de spin-off The Blacklist: Redemption in première gegaan.

Ray Reddington is 1 van de meest gezochte misdadigers ter wereld. Decennia lang bleef hij uit handen van de FBI. Opeens loopt hij zelf het hoofdkantoor van de FBI binnen!

Ray heeft een voorstel: hij wil helpen met het pakken van de grootste misdadigers ter wereld. Deze misdadigers staan op zijn Blacklist. Ray heeft nog 1 voorwaarden: hij wil samenwerken met Elizabeth Keen, een nieuwe FBI-agente…

Aanrader voor liefhebbers van The Blacklist: The Blacklist: Redemption!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

The Bridge kijken

40. Designated Survivor

Designated Survivor Netflix

Designated Survivor is een vrij nieuwe Netflix Original serie. Deze goede serie won in 2016 een Critics Choice Television Awards voor ”Most Exciting New Series”! De hoofdrol is voor Kiefer Sutherland die we kennen als Jack Bauer uit 24.

In Designated Survivor zien we hoe de President van de Verenigde Staten én alle leden van het kabinet worden vermoord bij een aanslag. Minister Tom Kirkman is, door zijn afwezigheid, de enige overlevende. Hij wordt met onmiddellijke ingang dé nieuwe President!

Hij wil de daders van de aanslag zo snel mogelijk pakken. Hij heeft alleen niet goed in de gaten dat de aanslag pas het begin is van wat komen gaat…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

39. Bloodline

Bloodline

Bloodline is een Netflix serie met diepgang. Deze Amerikaanse serie is in 2015 in première gegaan en is een succes! Ben Mendelsohn is 1 van de hoofdrolspelers. Deze acteur is in 2016 genomineerd voor een Golden Globe.

Ben Mendelsohn speelt het zwarte schap van de familie Rayburn. Deze familie woont in het prachtige Florida Keys. Door de komst van Ben worden geheimen onthuld die diepe littekens hebben achtergelaten op de familie…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

38. Jessica Jones

Jessica Jones Netflix Original

Jessica Jones is een superhelden serie uit 2015 met Krysten Ritter in de hoofdrol. Deze actrice zagen we eerder in Breaking Bad. Deze Netflix Original is gebaseerd op gelijknamige stripboeken van Marvel.

Jessica’s carrière als superheldin komt op een tragische manier te einde. Jessica heeft nu last van een posttraumatische stressstoornis. Ondanks haar problemen start ze als detective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

37. The Americans

The Americans

The Americans is een dramaserie van de zender FX. De serie is begonnen in 2013 en is bedacht door Joe Weisberg. De hoofdrolspelers zijn Keri Russell als Elizabeth Jennings en Matthew Rhys als Philip Jennings. Beide acteurs zijn in 2017 genomineerd voor een Golden Globe!

Het is 1980. De Verenigde Staten en Rusland zitten in de Koude Oorlog. Elizabeth en Philip zijn getrainde spionnen uit de Sovjet Unie. Ze verhuizen naar de Verenigde Staten en nemen daar de Amerikaanse identiteit aan.

Niemand weet dat ze spionnen zijn. Ze krijgen kinderen en hebben een baan. Maar ondertussen werken ze voor de Russische KGB en ruimen ze iedereen uit de weg die een bedreiging vormt voor hun moederland…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

36. Happy Valley

Happy Valley

Happy Valley is een populaire Britse detectiveserie. Deze televisieserie is begonnen in 2014 en is uitgezonden door BBC. De serie staat op Netflix en heeft Sarah Lancashire in de hoofdrol.

Catherine Cawood is politie-inspecteur in de ”Valleys van Yorkshire”. De inspecteur doet onderzoek naar de ontvoering van een meisje. Hierdoor moet ze steeds aan haar eigen dochter denken, die zelfmoord pleegde. Als de man die haar dochter aanzette tot zelfmoord wordt vrijgelaten, staat haar leven op zijn kop…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste Britse detective series?

35. Sense8

Sense8

Sense8 is een populaire science fiction serie uit 2015. Deze Netflix Original serie is gemaakt door Andy en Lana Wachowski.

8 mensen zijn met elkaar verbonden, ondanks dat ze compleet ergens anders in de wereld wonen. De 8 kunnen elkaar zien, horen en voelen. Daarnaast kunnen ze zelfs met elkaar communiceren. De 8 worden achterna gezeten door hen die denken dat ze een bedreiging vormen voor de samenleving…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

34. Gran Hotel

Gran Hotel

Gran Hotel is een goede kostuumdrama uit 2011. Deze dramaserie wordt ook wel ”Het Spaanse antwoord op Downton Abbey” genoemd! Deze televisieserie is grotendeels opgenomen in het Palacio de la Magdalena in Santander.

In 1905 komt Julio Olmedo aan bij het sprookjesachtige Gran Hotel. Het hotel ligt aan de rand van de stad Cantaloa. Hij bezoekt het hotel om de verdwijning van zijn zus Cristina te onderzoeken…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

33. Outlander

Outlander

Outlander is een populaire kostuumdrama uit 2014. Deze BritseAmerikaanse serie is gebaseerd op de romans van Diana Gabaldon. Deze dramaserie van Starz is te volgen via Netflix.

Claire is verpleegster gedurende de 2de Wereldoorlog. De verpleegster reist terug naar 1743. In 1743 wordt ze gedwongen te trouwen met de romantische strijder Jamie. Nu moet Claire kiezen tussen 2 mannen, die zich in 2 verschillende werelden bevinden…

Bekijk ook het overzicht met beste kostuumdrama’s!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

32. Dag

Dag

Dag is een Noorse televisieserie uit 2010. Deze grappige serie heeft 4 seizoenen met bij elkaar 40 afleveringen. De hoofdrol is voor Atle Antonsen als Dag Refsnes.

Dag is een relatietherapeut. Zelf heeft hij weinig vertrouwen in het huwelijk óf in mensen. Hij vindt dat iedereen geïsoleerd zou moeten leven, zoals hijzelf.

Dag moet omgaan met zijn hopeloze vriend Benedikt, zijn gevoelige zus Marianne, zijn gestoorde secretaresse én vele gekke patiënten, terwijl hij zijn levensstijl in stand probeert te houden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

31. Daredevil

DaredevilDaredevil is een populaire superheldenserie uit 2015. Het is daarnaast 1 van de populairste Netflix Original series. Charlie Cox heeft de hoofdrol in deze actieserie. De serie ontving meerdere nominaties voor een Primetime Emmy!

Charlie Cox speelt Matt Murdock. Hij is blind geworden als kind door een ongeluk met chemisch afval. Hij kan daardoor niks meer zien. Hij kreeg tijdens een ongeluk een nieuwe bijzondere gave. Hij kan mensen herkennen aan hun hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij een superheld die zelf voor gerechtigheid zorgt…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

Riviera kijken

30. Rake

Rake

Rake is een Australische televisieserie uit 2010. Deze drama– en komedieserie is geregisseerd door Peter Duncan en heeft Richard Roxburgh in de hoofdrol. Hij speelt Cleaver Greene.

Cleaver is een geniale en ambitieuze strafpleiter. Veel van collega’s haten hem. Daarnaast was hij verslaafd aan drugs én is heeft hij nog steeds een gokverslaving. Cleaver is een kampioen in het verdedigen van onverdedigbare zaken…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

29. Gomorra – La Serie

Gomorra La serie

Gomorra is een rauwe misdaadserie uit Italië. Deze spannende serie van de zender Sky Atlantic is op 6 mei 2014 in première gegaan. Deze televisieserie uit 2014 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano, die sinds de publicatie 24/7 wordt beveiligd.

Don Pietro Savastano is een beruchte maffioso. Aan zijn zijde staan loyale mannen, waaronder Ciro Di Marzio. Ciro wordt ”de onsterfelijke” genoemd, omdat hij meerdere dodelijke situaties heeft overleefd.

De maffialeden hebben te maken met revalideerde families én de politie. Ze leven van dag to dag, omdat ze nooit weten of ze de volgende morgen wakker worden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

28. Doctor Who

Doctor Who

Doctor Who is een populaire science fiction serie uit 2005. Deze Britse televisieserie is bedacht door Sydney Newmen, C.E. Webber en Donald Wilson. Doctor Who is bijna 50 jaar op televisie, steeds met een andere acteur in de hoofdrol.

The Doctor reist samen met zijn metgezellen door de tijd. Ondertussen vecht hij tegen kwaadaardige buitenaardse wezens en andere vijanden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

27. Luther

Luther

Luther is een Britse misdaadserie met Idris Elba in de hoofdrol. Hij kreeg in 2016 een Golden Globe voor zijn rol als detective John Luther. Deze BBC serie staat op Netflix en is een groot succes!

John Luther is werkzaam bij de London Metropolitan Police. Luther is enorm gedreven en is daarom een goede detective. Maar zijn gedrevenheid heeft ook een negatief effect op hemzelf, zijn geliefde én zijn collega’s…

Bekijk ook het overzicht met beste Britse detective series!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

26. Better Call Saul

Better Call Saul

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad. Deze Netflix Original serie uit 2015 is succesvol en zelfs genomineerd voor 2 Golden Globes!

De hoofdrol is voor Bob Odenkirk als Jimmy McGill, met als bijnaam Saul Goodman. Naast Bob zien we meerdere hoofdrolspelers uit Breaking Bad terug. Zo zien we bijvoorbeeld Jonathan Banks als Mike Ehrmantraut, Raymond Cruz als Tuco Salamanca en Mark Margolis als Hector Salamanca.

6 jaar voor de bekende advocaat Saul Goodman drugsbaron Walter White vertegenwoordigde, is hij iemand anders. Jimmy McGill is een eenvoudige advocaat met veel problemen. Hij kan alles regelen voor kleine criminelen en doet er écht alles aan om zijn naam te vestigen. Zijn moraal en ambities botsen regelmatig met elkaar…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste Netflix series uit 2017?

25. Mad Men

Mad Men

Mad Men is een populaire serie van AMC over de reclamewereld van de 50’s. Deze dramaserie heeft 7 seizoenen en is uitgezonden tussen 2007 en 2015. De serie 5 Golden Globes! Jon Hamm heeft de hoofdrol als Don Harper.

Don is een reclameman bij een reclamebureau in New York. Hij is charismatisch en ambitieus. Samen met zijn collega’s bedenkt hij krachtige reclameslogans, die heel veel geld opleveren!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

24. Dexter

Dexter

Dexter is een klassieker. De serie uit 2006 heeft inmiddels al 8 seizoenen en 96 afleveringen. Seizoen 1 tot en met 8 zijn te streamen via de Nederlandse Netflix.

Dexter Morgan is een werkzaam bij de politie in Miami als forensisch onderzoeker. Toen Dexter jong was overleden zijn ouders. De politieagent Harry Morgan heeft Dexter opgevangen.

Hij kwam erachter dat Dexter psychopathische trekjes heeft en leerde hem hiermee om te gaan. Van Harry mocht Dexter alleen mensen vermoorden die ‘het verdienen’.

Door zijn adoptievader heeft Dexter geleerd zich als seriemoordenaar normaal te gedragen en weg te komen met het vermoorden van mensen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

23. Tyrant

Tyrant is zeker 1 van de betere Netflix series. Spanning, actie en drama. Deze serie uit 2014 heeft het allemaal! Deze Amerikaanse serie is geschreven door Cideon Raff, die bekend is van Prisoners of War en Homeland. De hoofdrol is voor Adam Rayner. Hij speelt Bassam Al-Fayeed.

Bassam is de zoon van een dictator uit Abbudin. Hij is eigenlijk op de vlucht voor zijn verleden en woont al 20 jaar in Amerika. Hij heeft een gezin en werkt als dokter.

Bassam keert terug naar Abbudin om de bruiloft van zijn neef bij te wonen. Eenmaal terug in Abbudin, wordt hij opgezogen in een diepe politieke crisis. Wanneer zijn vader sterft en zijn gestoorde broer het overneemt, voelt hij de plicht om de rust te herstellen…

Waarom kijken? – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

22. Black Mirror

Black Mirror Netflix

Black Mirror is een bijzondere science fiction serie uit Groot-Brittannië. Deze serie van Channel 4 is sinds 2016 te zien op Netflix. Het is een serie over de snelle technologische ontwikkelingen.

De technologie heeft het leven van ieder mens veranderd. Het is zo enorm snel gegaan, dat er geen tijd was om de ontwikkelingen in twijfel te trekken.

Nu hebben we in ieder huis, op ieder bureau, in iedere handpalm een plasmascherm, een monitor of een smartphone. Dit is de ”zwarte spiegel” van de 21ste eeuw…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

21. Freaks and Geeks

Freaks and Geeks

Freaks and Geeks is een fantastische serie. Het is 1 van de grappigste series ooit en 1 van de grappigste series op Netflix. Deze tienerserie startte in 1999. De serie is bedacht door Paul Feig. In 2000 won de serie is Emmy!

Lindsay en haar broer Sam zitten op de McKinley High School in het schooljaar van 1980 – 1981. Lindsay is op het begin een goede studenten, die later veranderd in iemand die alleen nog met freaks omgaat. Sam wil er graag bij horen, maar hij gaat alleen maar met geeks om…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

Taboo kijken

20. The Get Down

The Get Down

The Get Down is een Netflix Original uit de Verenigde Staten. Deze serie is opgenomen in New York.

New York staat in 1977 aan de rand van de afgrond door een crisis. Ondertussen worden nieuwe muziekstijlen ontwikkeld. Deze nieuwe muziekstijlen veranderen de levens van alle kinderen in New York én de rest van de wereld!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

19. How to Get Away with Murder

How to Get Away with MurderHow to Get Away with Murder is een populaire serie van Shonda Rhimes. Hoofdrolspeelster Viola Davis is o.a. in 2015 en 2016 genomineerd voor een Golden Globe!

Viola speelt Annalise Keating. Deze charismatische professor in strafrecht aan de Universiteit van Middleton vormt een groep met haar 5 beste studenten.

Deze studenten krijgen les in ”hoe weg te komen met het plegen van een moord”. Vervolgens raakt Viola en haar studenten zelf betrokken bij haar moordcomplot…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

18. American Crime Story

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson is een dramaserie uit 2016. De serie staat sinds 2017 op Netflix. Deze serie geeft je de kans om te zien wat er écht is gebeurd tijdens hét proces van de eeuw!

American Crime Story gaat over het spraakmakende proces tegen O.J. Simpson. O.J. is een beroemde American football player en acteur. In 1994 wordt zijn ex-vrouw en haar vriend vermoord. Het bewijsmateriaal dat wordt gevonden wijst al snel in de richting van O.J. Simpson.

O.J. laat zich omringen met de beste advocaten ter wereld. Deze proberen zijn verdenkingen te bestempelen als discriminatie. Wat volgt is een bizar proces dat 133 gaat duren…

Waarom kijken?  – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

17. Rectify

Rectify SundanceTV

Rectify… Wat een ontroerende serie! Je hoort aan de themesong al dat deze serie diepgang heeft. Aden Young speelt geweldig als Aden Young. Rectify is een serie van de makers van Breaking Bad, dé allerbeste serie die op Netflix staat.

De serie gaat over Daniel Holden. Hij zat 20 jaar van zijn leven in de gevangenis voor een moord die hij nooit pleegde. Dan wordt hij vrijgelaten door nieuw DNA onderzoek. Daniel heeft heel zijn volwassen leven gewacht op de dood en moet nu weer leren leven…

Waarom kijken?  – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

16. Peaky Blinders

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een populaire Britse serie. Deze gangsterserie is te zien sinds 2013 en is onderdeel van het aanbod van Netflix. De serie is opgenomen in Birmingham en speelt zich af in 1920. Het is ”een vette serie” volgens Jan Versteegh van BNN.

Na de Eerste Wereldoorlog maken de Peaky Blinders de straten van Birmingham onveilig. De bendeleden zijn herkenbaar aan de scheermesjes in hun petten.

Tommy Shelby is het gevaarlijkste lid én tevens de leider van de bende. Hij wordt achterna gezeten door Chester Campbell, die de bende wil oprollen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste series voor vrouwen?

15. Suits

Suits

Suits is écht populair, vooral onder mensen met ambitie. Deze advocatenserie, met Patrick J. Adams en Gabriel Macht in de hoofdrol, is begonnen in 2011.

Mike Ross is een schoolverlaten. Hij heeft zijn droom om advocaat te worden laten varen. Op een bizarre manier komt hij terecht in de sollicitatieprocedure van Harvey Specter, een vooraanstaande advocaat uit New York.

Harvey heeft het gehad met ”de standaard Harvard student” en neemt Mike aan. Mike mag gaan werken bij Pearson Hardman. Ondertussen moeten Mike en Harvey zijn ware identiteit geheim houden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

14. Arrested Development

Arrested Development

Arrested Development is dé grappigste serie ooit. Deze Amerikaanse serie is te zien sinds 2 november 2003 en eindige op 10 februari 2006. Alle 68 afleveringen staan op Netflix. In 2005 won de serie een Golden Globe!

Als zijn vader naar de gevangenis moet voor fraude, moet Michael het familiebedrijf runnen. Michael is een nuchtere man, maar door zijn verwende en disfunctionele gezin is het lastig om een bedrijf te runnen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

13. 13 Reasons Why

13 Reasons Why

13 Reasons Why is een super populaire serie uit 2017. Het 1ste seizoen van deze serie heeft 13 afleveringen. Daarnaast staat deze toevallig op 13 in deze lijst.

Clay Jensen krijgt videotapes in handen van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord pleegde. Wat zijn de 13 redenen dat Hannah zich van het leven beroofde?

Deze dramaserie zorgde voor enige ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding. De serie zou een negatief effect hebben op tieners die spelen met de gedachte zich van het leven te beroven…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

12. Orange is the New Black

Orange Is the New Black

Orange is the New Black is vooral populair bij vrouwen. Het is een grappige dramaserie die gaat over het leven en de foute beslissingen die wel allemaal wel eens maken. Taylor Schilling speelt Piper Chapman. Voor haar rol ontving ze meerdere nominaties voor een Golden Globe!

Piper is een biseksuele vrouw uit New York. In het verleden heeft ze een verkeerde keuze gemaakt. Daardoor moet ze nu voor 15 maanden naar de vrouwengevangenis.

Piper is iemand uit de hogere middenklasse. Daarom is ze een comfortabel leven gewend. Ze wil haar straft rustig uitzitten, maar valt meteen ten prooi aan pesterijen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

11. Stranger Things

Stranger Things Netflix Original

Stranger Things is een science fiction serie uit 2016. Deze Netflix Original serie staat sinds 2016 online. Deze serie heeft geweldige hoofdrolspelers, waaronder Winona Ryder en Matthew Modine. In 2017 is Winona Ryder genomineerd voor een Golden Globe. Daarnaast is de serie zelf genomineerd voor een Golden Globe als ”Best Television Series – Drama”. In oktober 2017 komt seizoen 2 op Netflix te staan.

De serie gaat over de mysterieuze verdwijning van Will Byers. De bewoners gaan zoeken naar Will, net als zijn 3 vrienden. De 3 vrienden ontdekken een mysterieus meisje met speciale krachten. Daarnaast wordt er een geheim én zeer mysterieus experiment ontdekt. Wat heeft dit te maken met de verdwijning van Will?

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

Clique kijken

10. The Crown

The Crown

The Crown is een BritsAmerikaanse serie uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van Koningin Elizabeth II en de andere leden van het Britse koningshuis. Deze serie is zeker ”koninklijk”. Het is namelijk de duurste serie ooit gemaakt! Het budget van de serie was 130 miljoen dollar!

In deze Netflix drama richt zich op Koningin Elizabeth II. Ze is 25 en pas getrouwd. Ze wordt geconfronteerd met een aantal onvoorspelbaar en onmoedigende uitdagingen, wanneer ze de troon betreed na een onverwachte dood van haar vader, George VI.

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

9. Sons of Anarchy

Sons Anarchy Jax

Sons of Anarchy is een Amerikaanse serie over een motorbende. Deze serie van FX heeft 7 seizoenen. Deze staan allemaal op Netflix.

In Sons of Anarchy is een motorclub actief. De baas van de motorclub ‘the Sons’ is Jax. De motorclub is in concurrentie met andere clubs en heeft te maken met een corrupte overheid…

Aanrader voor liefhebbers van Sons of Anarchy: Gangland Undercover!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

8. Homeland

Homeland Carrie Mathison

Homeland is een Amerikaanse series van Howard Gordon en Alex Gansa. De afleveringen van Homeland waren in Nederland te zien bij BNN en NPO3. Claire Danes zet geweldige acteerprestaties neer, als CIA-agente Carrie Mathison.

In Homeland zien we de bevrijding van Nicolas Brody. Hij is 8 jaar lang krijgsgevangene van Al-Qaida geweest. Carrie Mathison, heeft aanwijzingen dat Nicolas geradicaliseerd is én een aanslag wil plegen op Amerikaanse bodem!

Niemand gelooft Carrie en Nicolas wordt onthaald als een ware oorlogsheld. Ondertussen zoekt de psychisch instabiele Carrie naar bewijzen dat Nicolas zich bij Al-Qaida heeft aangesloten. Ondertussen wil ze samen met andere collega’s verschillende Al-Qaida kopstukken oppakken…

Bekijk de trailer Waarom kijken? – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

7. Prison Break

Prison Break Michael Scofield

Prison Break volgens velen dé beste serie ooit. Wentworth Miller en Dominic Purcell schitteren in deze spannende serie als de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows. De 80 afleveringen van seizoen 1 tot en met 4 staan op Netlfix. Het is nog onduidelijk óf en wanneer seizoen 5 op Netflix komt te staan.

Lincoln staat op het punt om te worden geëxecuteerd, voor de moord op de broer van de vicepresident. Michael is zijn enige broer. Om zijn executie te voorkomen, laat Michael zich in dezelfde gevangenis opsluiten.

Michael heeft een geniaal plan om samen te ontsnappen uit de gevangenis, alleen heeft hij minder rekening gehouden met de beruchte én onvoorspelbare medegevangenen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

6. Narcos

Narcos

Narcos is een gruwelijke serie!  Het is de populairste Netflix serie uit 2015. In 2016 is de serie genomineerd voor 2 Golden Globes! Deze Netflix Original gaat over het leven van Pablo Escobar.

Pablo is 1 van de rijkste drugsbazen ooit. Hij zit in een drugsoorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid. Deze oorlog wordt gedreven door cocaïne…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste nieuwe series uit 2017?

5. Sherlock

Sherlock BBC

Sherlock is een detectiveserie van BBC. Deze Britse serie uit 2010 is een enorm succes! De hoofdrol is voor Benedict Cumberbatch en Marin Freeman. Benedict is in 2013 genomineerd voor een Golden Globe. Sherlock is bijna perfect en is dan ook een échte aanrader!

Sherlock Holmes woont in 221B Baker Street. Samen met de legerarts John Watson onderzoekt hij de meest mysterieuze zaken. De politie vraagt vaak om zijn hulp.

Sherlock heeft een bijzonder talent voor het analyseren van mensen en situatie, maar kan slecht met mensen omgaan…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

”Sherlock is een meesterwerk. Geniaal hoe Sherlock dingen kan doorgronden!” – Joost van tvserieskijken.nl

4. Fargo

Fargo Lester Lorne

Fargo is absoluut 1 van de beste Netflix series! De serie is gebaseerd op de Oscar-winnende film uit 1996. De serie won 2 Golden Globes! In april 2017 is seizoen 3 toegevoegd op Netflix. Het is écht een absolute aanrader!

Ieder seizoen heeft een ander verhaal. De kern van ieder verhaal is hetzelfde: een ijskoude kleine stad, een dappere agent, een wanhopige man, een getwist soort humor en langzaam steeds meer doden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

”Ik heb nooit eerder een serie gezien met zo’n geweldige sfeer, écht alles klopt gewoon aan deze serie!” – Joost van tvserieskijken.nl

3. House of Cards

House of Cards is 1 van de 1ste Netflix Original. Daarnaast is het dé beste Netflix Original! Deze serie is begonnen in 2013 en gebaseerd op een gelijknamige serie van serie van vroeger.  Seizoen 5 komt in mei 2017 nieuw op Netflix te staan (trailer seizoen 5).

Beide hoofdrolspelers, Kevin Spacey en Robin Wright, wonnen een Golden Globe!

Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, is een keihard democratisch congreslid. Hij is werkzaam in Washington DC, het politieke hart van de Verenigde Staten.  Samen met zijn vrouw Claire, die gespeeld wordt door Robin Wright, vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Bekijk de trailer Waarom kijken? – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

2. The Walking Dead

The Walking Dead Rick Carl

The Walking Dead is 1 van de beste series aller tijden. Deze spannende serie van AMC is begonnen in 2010 en heeft extreem hoge kijkcijfers. De laatste aflevering van seizoen 5, is door meer dan 17 miljoen mensen bekeken!

The Walking Dead heeft 3 spin-offs: Fear the Walking Dead, Fear the Walking Dead: Flight 462 en Fear the Walking Dead: Passage.

Rick Grimes is een politieagent, die tijdens zijn werk wordt neergeschoten. Wanneer hij uit zijn coma ontwaakt, heeft er een zombie-apocalypse plaatsgevonden. Overal lopen dodelijke zombies!

Samen met een groep overlevende gaat Rick zoeken naar een tegengif én een veilige thuishaven…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

1. Breaking Bad

Breaking Bad Walter White

Breaking Bad dé beste serie die op Netflix staat. Alle 5 seizoenen en 62 afleveringen staan op de Nederlandse Netflix. Deze serie uit 2008 is een internationale hit en won in 2014 een Golden Globe! Hoofdrolspeler Bryan Cranston kreeg in 2014 ook een Golden Globe.

Bryan speelt Walter White, een scheikunde leraar met financiële problemen. Walter krijgt de diagnose terminale longkanker. Op dat moment heeft hij een zwangere vrouw en een gehandicapte zoon. Walter wil zijn gezin niet in armoede achterlaten.

Per toeval komt hij schoolverlater Jesse Pinkman tegen. Jesse houdt zich bezig met de productie van crystal meth. Walter stelt voor om samen te werken. Dankzij zijn scheikundige kennis, kan hij dé puurste crystal meth van Albuquerque New Mexico produceren. Jesse kan deze vervolgens verkopen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

”Ik heb Breaking Bad 2 keer gezien en zou hem zo nog een keer kunnen kijken. Wat een ge-wel-dige serie!” – Joost van tvserieskijken.nl

Beoordeling van tvserieskijken.nl
Beoordeling
10
Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

25 REACTIES

 1. Fargo is inderdaad één van de beste series op Netflix, echter zijn de serie en de film NIET gebaseerd op ware gebeurtenissen zoals in de omschrijving wordt aangegeven. Het is (gelukkig) pure fictie uit het creatieve brein van de broertjes Coen!

  • Pretty little lairs
   Vampaire diaries
   Arrow
   The orginals
   Gossip girl
   Girlmore girls
   Prison break
   Dragriss (next classe)
   Orphane black
   Hereos
   Lie to me
   rignt
   Teenwolf
   Elementary
   The 100
   Suis

 2. Als kwaliteit serie hoort naar mijn mening Ray Donovan & the Peaky Blinders hier tussen. The Walking Dead, Sons of Anarchy en Prison Break zijn leuk maar puur voor entertainment, absoluut geen hoog niveau…..

 3. Gossip Girl.
  Pretty Little Liars.
  Orange Is The New Black.
  The Walking Dead.
  American Horror Story.
  Breaking Bad.
  Prison Break.
  Orphan Black.
  Suits.
  Lost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER