De series van Netflix zijn populair. Het Nederlandse aanbod bestaat uit honderden series, maar wat zijn de beste series?

Hieronder staan 80 goede series. Deze Netflix series hebben allemaal een hoge beoordeling gekregen. Daarnaast hebben we overzichten met beste series uit 2014, 2015, 2016 én 2017. Ook hebben we een overzicht met Beste Netflix Originals.

Nieuw op Netflix: oktober 2017

Check nu welke nieuwe series en seizoenen er in oktober 2017 op Netflix komen te staan:

80. Arrow

Arrow seizoen 6

Arrow is een succesvolle superhelden serie uit 2012. De serie is gebaseerd op DC Comics van Green Arrow. Op 16 oktober 2017 is het 6de seizoen online gezet.

De serie gaat over Oliver Queen. Als Green Arrow richt hij zijn pijlen op de schurken van de stad!

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

79. Gotham

Gotham

Gotham is een Amerikaanse serie uit 2014. De misdaadserie is gemaakt door Bruno Heller en gebaseerd op strips over batman. In 2017 werd er een Primetime Emmy gewonnen voor de buitengewone special effects!

Ver voor hij commissaris was, was James Gordon een onervaren politieman. In Gotham City gaat hij achter de moordenaars van Bruce Wayne’s ouders aan…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

78. Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls: A Year in the Life is een Netflix Original uit 2016 én spin-off van Gilmore Girls uit 2000.

In Gilmore Girls: A Year in the Life doorlopen Lorelai, Rory en Emily Gilmore samen 4 seizoenen met enorme veranderingen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

77. Travelers

Travelers

Travelers is een science fiction serie uit Canada. De spannende serie heeft Eric McCormacken en MacKenzie Porter in de hoofdrol.

Het is ver in de toekomst. De overgebleven mensen ontdekken hoe ze hun bewustzijn terug kunnen sturen naar de 21e eeuw. Ze kunnen in het leven van willekeurige mensen uit de 21e eeuw stappen. Hierdoor krijgen ze een kans om de mensheid van hun ondergang te redden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

76. Lilyhammer

Lilyhammer Giovanni Hendriksen

Lilyhammer is de 1ste Netflix Original! Deze grappige misdaadserie is begonnen in 2012 en heeft Steven Van Zandt in de hoofdrol.

Frank Tagliano is een gangster uit New York. Hij wil getuigen tegen andere gangsters op 1 voorwaarden: hij wil een nieuw leven beginnen in Lillehamer, Noorwegen. In Lilehammer wil hij opnieuw beginnen, maar valt hij snel terug in zijn oude gewoontes…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

75. G.L.O.W.

G.L.O.W. Netflix

G.L.O.W. is een Netflix Original van de makers van Orange is the New Black. De serie staat sinds juni 2017 online en is gebaseerd op de gelijknamige film uit de 80’s.

Ruth is een actrice uit Los Angeles. Haar acteercarri√®re loopt slecht en ze vestigt haar laatste hoop op een carri√®re als worstelaar…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

74. Queen of the South

Queen of the South

Queens of the South is een drama– en misdaadserie uit 2016. De serie staat sinds september 2017 op Netflix en heeft Alica Braga in de hoofdrol.

De man van Teresa is drugsrunner. Wanneer hij wordt vermoord door het kartel, moet ze vluchten uit Mexico. Aangekomen is in de Verenigde Staten wil ze maar 1 ding: wraak nemen én de drugshandel overnemen!

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

73. Tyrant

Tyrant FX

Tyrant is een spannende televisieserie uit 2014. De Amerikaanse serie is geschreven door Gideon Raff, die eerder scenario’s schreef van Prisoners of War en Homeland!

Bassam is de zoon van een dictator uit Abbudin. Hij vertrok 20 jaar geleden naar de Verenigde Staten en heeft hier een vrouw en 2 kinderen. Voor de bruiloft van zijn neef keert hij terug naar Abbudin.

In Abbudin wordt hij geconfronteerd met onrust in het land. Wanneer zijn vader overlijdt, neemt zijn gestoorde broer de macht over en voelt Bassam zich verantwoordelijk om de rust te herstellen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

72. Designated Survivor

Designated Survivor Netflix

Designated Survivor is een¬†Netflix Original¬†uit 2016. De serie won een¬†Critics Choice Television Awards voor ‚ÄĚMost Exciting New Series‚ÄĚ! De hoofdrol is voor Kiefer Sutherland! Het 2de seizoen staat sinds september 2017 op Netflix.

Na een aanslag op¬†de¬†State of Union¬†is Tom Kirkman de enige overgebleven minister. Hierdoor wordt hij opeens d√© president van Amerika! Hij wil de daders achter de aanslagen oppakken, maar heeft niet in de gaten dat de aanslagen pas het begin zijn…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

71. Marco Polo

Marco Polo

Marco Polo is een Amerikaanse Netflix Original. Deze¬†dramaserie is opgenomen in Kazachstan, Maleisi√ę √©n Itali√ę en in premi√®re gegaan in 2014. Voor het 1ste seizoen was er een budget van zo’n 9 miljoen dollar per aflevering!

Marco Polo is een ontdekkingsreiziger. In Azi√ę betreedt hij het rijk van Kublai Khan. Daar komt hij terecht een brute oorlog…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

70. One Day at a Time

One Day at the Time

One Day at A Time is een nieuwe serie uit 2017. De populaire Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975.  Justina Machado heeft de hoofdrol.

De Cubaans-Amerikaanse Penelope is pas gescheiden. Ze is moeder van een tienerdochter en een zoon. In haar huis woont ook haar ouderwetse moeder…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

69. The Heavy Water War

The Heavy Water War

The Heavy Water War is een oorlogsdrama uit 2015. De originele titel is Kampen Om tungtvannet. De Noorse serie won een Golden Screen, een Prix Italia en een Golden FIPA.

Deze serie gaat over Operatie Freshman. Wanneer de nazi’s een fabriek voor zwaar water veroveren om kernwapens te gaan maken, proberen geallieerden uit Noorwegen de operatie te saboteren…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

68. Club de Cuervos

Club de Cuervos

Club de Cuervos is een Mexicaanse Netflix Original uit 2015. De drama‚Äď en¬†komedieserie¬†heeft¬†Luis Gerardo M√©ndez en Mariana Trevi√Īo in de hoofdrol.

Wanneer het hoofd van de familie overlijd, begint de strijd om te bepalen wie zijn geliefde voetbalclub mag overnemen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

67. Gilmore Girls

Gilmore Girls

Gilmore Girls is een populaire vrouwenserie uit 2000. Lauren Graham heeft een hoofdrol als Lorelai Gilmore. Deze actrice is in 2002 genomineerd voor een Golden Globe!

Lorelai is afkomstig uit een elitaire familie, maar houdt niet van het ingetogen leven. Op haar 16de raakt ze zwanger van Christopher. Beide families onderhandelen over hun huwelijk, terwijl Lorelai en Christopher toekijken…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

66. The Blacklist

The Blacklist

The Blacklist is een spannende serie van ABC. De misdaadserie heeft James Spader in de hoofdrol. Hij kreeg 2 Golden Globe nominaties! In 2017 is de spin-off in première gegaan: The Blacklist: Redemption!

Ray Reddington is 1 van de meest gezochte misdadigers ter wereld. Decennia lang bleef hij uit handen van de FBI. Opeens loopt hij zelf het hoofdkantoor van de FBI binnen!

Ray wil helpen met het pakken van de grootste misdadigers ter wereld. Hij heeft alleen 1 voorwaarden: hij wil samenwerken met Elizabeth Keen, een nieuwe FBI-agente…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

65. Grace and Frankie

Grace and Frankie

Grace and Frankie is een hilarische serie uit 2015. Hoofdrolspeelster Lily Tomlin werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe!

Grace is een schoonheidsspecialiste en Frankie is een hippie én lerares. Hun mannen zijn succesvolle scheidingsadvocaten in San Diego.

Wanneer hun mannen verliefd worden op elkaar, staat het leven van Grace en Frankie op z’n kop. De vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, worden gedwongen om samen op te trekken‚Ķ

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

64. River

River 2015

River is een Britse detectiveserie uit 2015. De BBC serie is internationaal uitgebracht als Netflix Original. De hoofdrol is voor Stellan Skarsgård en Nicola Walker.

John River is een geniale, harde politie-inspecteur uit Londen. John was getuigen van de moord op zijn collega en heeft hier nog veel last van. Hij probeert het trauma te verwerken en te achterhalen wie haar heeft vermoord…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste Britse detective series?

63. Penny Dreadful

Penny Dreadful

Penny Dreadful is een drama– en horrorserie uit 2014. De afleveringen zijn opgenomen in Dublin en Londen en staan allemaal online. Hoofdrolspeelster Eva Green werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe!

In de donkere straten van het Victoriaanse Londen komen figuren, zoals Dracula, Frankenstein en Dorian Grey samen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

62. Bloodline

Bloodline

Bloodline is een Netflix Original uit 2015. Hoofdrolspeler Ben Mendelsohn werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe. Het 3de en laatste seizoen staat sinds mei 2017 op Netflix.

In¬†Bloodline¬†staat de familie Rayburns centraal. De gerespecteerde mensen uit Florida Keys bewaren duistere geheimen. Wanneer het zwarte schaap van de familie terugkeert, dreigen deze geheimen te worden onthuld…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

61. The Killing

The Killing

The Killing is een misdaadserie uit de 2011. De spannende detectiveserie is gebaseerd op  Forbrydelsen, een populaire Deense serie. Hoofdrolspeelster Mireille Enos is in 2012 genomineerd voor een Golden Globe!

De rechercheurs Sarah Linden en Stephen Holder gaan samen duistere misdaden oplossen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

60. How to Get Away with Murder

How to Get Away with MurderHow to Get Away with Murder is een populaire serie van Shonda Rhimes. Viola Davis heeft de hoofdrol. In 2015 en 2016 werd ze genomineerd voor een Golden Globe!

Annalise Keating is een¬†charismatische professor in strafrecht, aan de Universiteit van Middleton. Haar beste studenten krijgen les in ”hoe ze weg kunnen komen met een plegen van een moord”. Vervolgens raken ze allemaal betrokken bij een moordcomplot…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

59. Jessica Jones

Jessica Jones Netflix Original

Jessica Jones is een superhelden serie uit 2015 met Krysten Ritter in de hoofdrol. Deze actrice zagen we eerder in Breaking Bad. Deze Netflix Original is gebaseerd op strips van Marvel.

Jessica’s carrière als superheldin komt op een tragische manier te einde. Jessica heeft nu last van een posttraumatische stressstoornis. Ondanks haar problemen start ze als detective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

58. The Expanse

The Expanse

The Expanse is een science fiction serie van Syfy. De Amerikaanse serie is begonnen in 2015 en heeft Florence Faivre in de hoofdrol. Het 2de seizoen staat sinds september 2017 op Netflix.

Het is 200 jaar in de toekomst. Julie Mao is vermist. De vrouw had een detective en een scheepskapitein samengebracht voor een race in het zonnestelsel. Hiermee kon ze het grootste complot in de geschiedenis van de mensheid doorgronden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

57. The Originals

The Originals

The Originals is een populaire horrorserie uit 2013. De spin-off van The Vampire Diaries is gemaakt door Julie Plec. Hoofdrolspeler Joseph Morgan kreeg meerdere Teen Choise Award nominaties!

Elijh en Rebakah wonen in New Orleans. Ze komen terecht in een gevecht tussen vampieren, weerwolven én heksen!

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

56. The Last Kingdom

The Last Kingdom

The Last Kingdom is een historische dramaserie uit Groot-Brittanni√ę. De serie is begonnen in 2015 en gebaseerd op¬†romans van Bernard Cornwell. De hoofdrol is voor Alexander Dreymon.

Het is de 9e eeuw. Engeland is verdeeld in 7 koninkrijken. Uhtred is geboren als Saks, maar groeide op tussen de Vikingen. Wanneer de Saksen worden aangevallen door de Vikingen, wordt de loyaliteit van Uhtred op de proef gesteld…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

55.¬†Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency¬†is een komedieserie uit Groot-Brittanni√ę. De Netflix Original heeft¬†Elijah Wood in de hoofdrol, die eerder de rol Frodo had in The Lord of the Rings.

Door een toeval ontrafelen de excentrieke, amateuristische detective Dirk¬†Gently en zijn terughoudende partner¬†Todd Brotzman een bovennatuurlijk mysterie…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

54. Lucifer

Lucifer

Lucifer is een superhelden serie van FOX. De serie is gebaseerd op personage uit de comics van Vertigo, een label van DC Comics. De hoofdrol is voor Tom Ellis.

Lucifer Morningstar is een ontevreden heerser van de Hel, die naar de Aarde reist. Lucifer komt terecht in Los Angeles. Hier vindt hij de sensatie¬†waarnaar hij zocht, door de politie te helpen met het straffen van misdadigers…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

53. The Americans

The Americans

The Americans is een dramaserie uit 2010. De hoofdrol is voor Keri Russell en Matthew Rhys. Beide acteurs zijn in 2017 genomineerd voor een Golden Globe!

In 1980 zitten de Verenigde Staten en Rusland in de¬†Koude Oorlog. Elizabeth en Philip zijn KGB-spionnen, die de Amerikaanse identiteit aannemen. Het lijken normale burgers, maar ondertussen ruimen ze iedereen uit de weg die een bedreiging vormt voor hun moederland…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

Acquitted kijken

52. Black Sails

Black Sails Starz

Black Sails is een piratenserie van Starz. De spannende serie is gebaseerd op de avonturenroman van Robert Louis Stevensons. De afleveringen zijn opgenomen in Kaapstad en sinds 2014 te zien.

Het is 1715 in de Britse kolonie Providence Island, een vrijhaven voor beruchte piraten. Kapitein Flint is de meest beruchte zeerover. De Britse marine wil zijn vrijhaven indammen, maar Flint doet er alles aan om deze te beschermen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

51. The Good Wife

The Good Wife

The Good Wife is een advocatenserie uit 2009. De serie is vooral populair bij vrouwen. Alle 156 afleveringen staan op Netflix! In 2017 kreeg de serie een spin-off: The Good Fight. Deze spin-off staat op Videoland.

Wanneer de man van Alicia wordt gearresteerd voor een gigantisch corruptieschandaal, gaat ze werken als advocate. Hiermee wil ze haar reputatie redden √©n haar kinderen onderhouden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

50. Orange is the New Black

Orange Is the New Black

Orange is the New Black is een populaire vrouwenserie uit 2013. Deze dramaserie is gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman. De Netflix Original ontving 6 nominaties voor een Golden Globe!

Piper Chapman komt terecht in een vrouwengevangenis, door een misdaad uit haar verleden. Piper is een comfortabel leven gewend en valt in de gevangenis meteen ten prooi aan pesterijen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

49. American Horror Story

American Horror Story

American Horror Story is een populaire horrorserie uit 2011. De makers zijn Ryan Murphy en Brad Falchuck. Lady Gaga en Jessica Lange wonnen beide een Golden Globe voor hun rol in de serie!

Ieder seizoen heeft een nieuw verhaal, nieuwe hoofdrolspelers √©n een nieuwe locatie, waaronder: een huis met een moorddadig verleden, een asiel, een heksencoven, een freakshow, een hotel, een boerderij en een cultus…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

48. Master of None

Master of None

Master of None is een populaire Netflix Original uit 2015. Aziz Ansari heeft de hoofdrol in deze hilarische serie. In 2016 werd hij genomineerd voor een Golden Globe! Seizoen 2 staat sinds mei 2017 op Netflix.

Dev woont in New York en is acteur. Alles in zijn leven draait om 3 dingen: rondhangen met zijn vrienden, het vinden van een relatie of verder komen met zijn carrière…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

47. White Collar

White Collar

White Collar is een dramaРen misdaadserie met veel humor. De Amerikaanse serie is begonnen in 2009 en heeft Matt Bomer in de hoofdrol.

Neal Caffrey is gespecialiseerd in de diefstal van kunst en waardepapieren, vervalsingen en oplichting. Neal krijgt de kans om zijn vrijheid terug te verdienen door de FBI te helpen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

46. Ray Donovan

Ray Donovan Liev

Ray Donovan is een drama– en misdaadserie met Liev Schreiber in de hoofdrol. Hij won in 2017 een Golden Globe!

Ray Donovan is een professioneel ”fixer” voor de rijke en beroemde mensen uit Los Angeles. Ray kan iedereen’s problemen laten verdwijnen, behalve die van zijn eigen familie…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

45. Star Trek

Star Trek

Star Trek is een populaire serie van vroeger. De science fiction serie is begonnen in 1966. De serie staat in het Guinness Book of Records als serie met de meeste spin-offs!

Kapitein James T. Kirk en zijn bemanning reist met de Starship Enterprise door de melkweg. Samen verdedigen ze de United Federation of Planets…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

44. Blue Mountain State

Blue Mountain State

Blue Mountain State is een grappige serie uit de Verenigde Staten. De serie is begonnen in 2010. Alle 39 afleveringen staan online.

Quaterback Alex, running back Craig en mascotte Sammy zitten in het football-team van Blue Mountain State en moeten snel wennen aan het studentenleven…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

43. How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother is een hilarische serie uit 2005. Alle 208 afleveringen staan online! Hoofdrolspeler Neil Patrick Harris werd 2 keer genomineerd voor een Golden Globe!

Het is 2030. Ted vertelt zijn zoon en dochter over alle gebeurtenissen die leiden tot zijn ontmoeting met hun moeder. Zijn verhaal start in 2005…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

42. BoJack Horseman

BoJack Horseman seizoen 4

BoJack Horseman is een animatieserie voor volwassenen uit 2014. De komedieserie is uitgebracht als Netflix Original. Het 4de seizoen staat sinds september 2017 op Netflix.

In de 90’s was BoJack Horseman d√© superster van de serie Horsin’ Around. Nu stelt hij weinig meer voor en probeert hij in Hollywood nog iets van zijn leven te maken..

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste series voor vrouwen?

41. Fauda

Fauda

Fauda is een Isra√ęlische Netflix Original uit 2015. De¬†actie‚Äď en¬†dramaserie¬†is gemaakt door Lior Raz en Avi Issacharoff. De spannende serie is gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun dienst in het Isra√ęlische leger.¬†Fauda¬†belicht het conflict tussen Isra√ęl en Palestina van 2 kanten.

Doron is commandant van de Israeli Special Forces. Hij en zijn team zijn actief in Palestijnse gebieden. Doron wil Abu-Ahmed grijpen, een terrorist die de Isra√ęlische staat nooit erkennen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

40. Atypical

Atypical

Atypical is een populaire Netflix Orignal. De dramaРen komedieserie staat sinds augustus 2017 op Netflix. De serie is bedacht door Robia Rashid en heeft Heir Gilchrist in de hoofdrol.

Keir speelt de autistische Sam Gardner. Sam wil een vriendin √©n onafhankelijkheid. Hierdoor moeten zijn ouders hem loslaten…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

39. The Get Down

The Get Down Netflix

The Get Down is een Netflix Original uit 2016. De serie is gemaakt door Baz Luhrmann en Stephen Adly Guirgis en opgenomen in New York.

New York staat in 1977 aan de rand van de afgrond door een crisis. Ondertussen worden nieuwe muziekstijlen ontwikkeld. Deze nieuwe muziekstijlen veranderen de levens van alle kinderen in New York √©n de rest van de wereld…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

38. Broadchruch

Broadchurch Seizoen 3

Broadchurch is een Britse politieserie uit 2013. De hoofdrol is voor David Tennant en Olivia Colman. Seizoen 1 en 2 staan op Netflix. Het 3de seizoen staat sinds mei 2017 op Videoland.

Alec Hardy en Allie Miller zijn rechercheurs in Broadchurch. Samen onderzoeken ze mysterieuze misdaden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

37. Sense8

Sense8 Netflix

Sense8 is een science fiction serie uit 2015. Deze Netflix Original is gemaakt door Andy en Lana Wachowski. Het 2de en laatste seizoen staat sinds mei 2017 op Netflix. Voor het 2de seizoen zijn opnames gemaakt in Amsterdam!

In Sense8¬†staan 8 vreemdelingen met elkaar in contact. Deze 8 wonen overal ter wereld en kunnen elkaar zien, horen, voelen √©n zelfs met elkaar communiceren. De 8 worden achterna gezeten die hen die denken dat ze een bedreiging vormen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

36. Suburra РLa serie

Suburra: La Serie

Suburra: La serie is een aanrader voor fans van Gomorra. Deze Italiaanse Netlix serie staat sinds oktober 2017 op Netflix. Deze spannende misdaadserie is gebaseerd op de roman van Giancarlo De Cataldo en Carlo Bonini.

Een badplaats in de buurt van Rome veranderd in een gokparadijs én het strijdtoneel van de maffia, corrupte politici én het Vaticaan!

Bekijk de trailer ¬†–¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

35. Rectify

Rectify Daniel

Rectify is een enorm ontroerende serie! De serie is begonnen in 2013 en gemaakt door de makers van Breaking Bad. De hoofdrol is voor Aden Young.

Daniel Holden zat 20 jaar van zijn leven in de gevangenis, voor een moord die hij nooit pleegde. Dan wordt hij plotseling vrijgelaten door nieuw DNA-onderzoek. Daniel heeft zijn hele volwassen leven gewacht op de dood en moet nu weer leren leven…

Waarom kijken? ¬†–¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

34. Orphan Black

Orphan Black

Orphan Black is een science fiction serie uit 2013. De Canadese televisieserie heeft Tatiana Maslany in de hoofdrol. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe!

Sarah heeft een slecht bestaan. In een station ziet ze een vrouw met precies hetzelfde uiterlijk. Wanneer deze vrouw voor een trein springt, neem ze haar identiteit aan. Hiermee denkt ze te ontsnappen aan haar problemen, maar komt ze terecht in een dodelijke samenzwering…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

33. Please Like Me

Please Like Me

Please Like Me is een Australische serie uit 2013. Deze komedieserie is gemaakt door Josh Thomas, die zelf de hoofdrol heeft. Alle seizoenen staan op Netflix!

Op het moment dat zijn vriendin het uitmaakt, realiseert Josh zich dat hij homo is. Josh wil met steun van zijn vrienden voorkomen dat zijn moeder zelfmoord pleegt. Ondertussen moet hij zijn familie laten wennen aan zijn geaardheid…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

32. Happy Valley

Happy Valley

Happy Valley is een populaire Britse detectiveserie. Deze BBC serie is in 2014 in première gegaan. Sarah Lancashire heeft de hoofdrol als Catherine Cawood.

Catherine is een toegewijde politie-inspecteur in West Yorkshire. Wanneer Tommy Lee Royce wordt vrijgelaten staat haar leven op z’n kop. Tommy verkrachtte haar dochter, waardoor ze uiteindelijk zelfmoord pleegde…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

31. American Crime Story

American Crime Story O.J. Simpson

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson is een dramaserie uit 2016. De serie staat sinds 2017 op Netflix. De aangrijpende serie geeft je de kans om te zien wat er écht gebeurd is tijdens hét proces van de eeuw!

In 1994 wordt O.J. Simpson’s ex en haar vriend vermoord. Het bewijsmateriaal wijst direct in de richting van American football player en acteur O.J. Simpson. O.J. laat zich bijstaan door d√© beste advocaten. Wat volgt is een bizar proces dat 133 dagen gaat duren…

Waarom kijken? ¬†–¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

The Good Wife kijken

30. Outlander

Outlander

Outlander is een populaire kostuumdrama uit 2014. Deze BritseAmerikaanse serie is gebaseerd op de romans van Diana Gabaldon. Hoofdrolspeelster Caitriona Balfe kreeg 2 Golden Globes nominaties!

Claire Randall is verpleegster in de 2de Wereldoorlog. Op een mysterieuze manier reist ze terug naar 1743. In 1743 wordt ze gedwongen te trouwen met de romantische strijder Jamie. Nu moet Claire kiezen tussen 2 mannen, die zich in 2 verschillende werelden bevinden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

29. Gran Hotel

Gran Hotel

Gran Hotel is een populaire kostuumdrama uit 2011. ”Het Spaanse antwoord op¬†Downton Abbey” ¬†is grotendeels opgenomen in het Palacio de la Magdalena in Santander.

In 1905 komt Julio Olmedo aan bij het sprookjesachtige Gran Hotel, aan de rand van Cantaloa.¬†Hij komt naar het hotel om de verdwijning van zijn zus te onderzoeken…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

28. Ozark

Jason Bateman Ozark

Ozark is een nieuwe serie uit 2017. Deze ”duistere en gevaarlijke serie” heeft Jason Bateman in de hoofdrol. Critici vergelijken de serie met Breaking Bad!

Marty en zijn zakenpartner Bruce wassen geld wit voor een drugskartel. Bruce is ondertussen geld aan het stelen van het kartel. Hij wordt meteen doodgeschoten wanneer het kartel dit ontdekt.

Marty weet het kartel te overtuigen om hem niet meteen te vermoorden. Hij moet naar Ozark om voor het einde van de zomer 8 miljoen dollar wit te wassen, anders wordt zijn hele familie vermoord…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

27. Dag

Dag

Dag is een Scandinavische serie uit 2010. De grappige serie heeft 40 afleveringen. De hoofdrol is voor Atle Antonsen.

Dag Refsnes is een relatietherapeut. Hij heeft weinig vertrouwen in het huwelijk √©n in mensen. Hij vindt dat iedereen¬†ge√Įsoleerd zou moeten leven, zoals hijzelf.

Dag moet omgaan met zijn hopeloze vriend, zijn gevoelige zus, zijn gestoorde secretaresse en vele gekke pati√ęnten…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

26. Star Trek: The Next Generation

Star Trek: The Next Generation

Star Trek: The Next Generation is een science fiction serie uit 1994. Deze spin-off van¬†Star Trek: The Original Series heeft 178 afleveringen. De populaire serie won 18 Primetime Emmy’s!

Het is 2364. De Enterprise gaan opnieuw op verkenningstocht door het universum. Onder leiding van kapitein Jean-Luc Picard gaan ze onbekende werelden ontdekken…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

25. Hannibal

Hannibal

Hannibal is een psychologische thriller uit 2013. Alle 39 afleveringen staan op Netflix. De hoofdrol is voor Mad Mikkelsen en Hugh Dancy.

Dr. Hannibal Lecter en is een beroemd psychiater, maar ook seriemoordenaar en kannibaal. Hij behandeld Will Graham, een instabiele FBI-profiler die zich kan verplaatsen in seriemoordenaars…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

24. Mad Men

Mad Men Jon Hamm

Mad Men is een populaire serie¬†uit 2007¬†over de reclamewereld van de 50’s. Alle 92 afleveringen staan op Netflix. De¬†dramaserie¬†won 5 Golden Globes! De hoofdorl is voor Jon Hamm.

Don Harper is reclameman bij een bureau in New York. Hij is charismatisch en ambitieus. Samen met zijn collega’s bedenkt hij krachtige reclameslogans, die heel veel geld opleveren!

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

23. The Bridge

The Bridge

The Bridge is d√© beste Scandinavische serie ooit! De originele titel is ”Bron/Broen”. De misdaadserie uit 2011 is bedacht door Hans Rosefeldt en heeft¬†Sofia Helin in de hoofdrol.

Op de √ėresundbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een lichaam gevonden. Hierdoor moeten de Zweedse en Deense politie nauw gaan samenwerken…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

22. Rake

Rake

Rake is een¬†Australische televisieserie uit 2010. Deze drama‚Äď en komedieserie¬†is geregisseerd door Peter Duncan en heeft¬†Richard Roxburgh in de hoofdrol.

Cleaver Greene is een geniale, maar onstabiele strafpleiter. Hij is d√© kampioen in het winnen van onwinbare zaken. Buiten de rechtszaal is hij minder succesvol. Hij wordt gehaat door collega’s en heeft moeite om zijn verslavingen onder controle te houden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

21. Better Call Saul

Better Call Saul

Better Call Saul is de spin-off van Breaking Bad. De Netflix Original uit 2015 heeft Bob Odenkrik in de hoofdrol. Hij werd in 2016 en 2017 genomineerd voor een Golden Globe! In Better Call Saul zien we meer personages uit Breaking Bad, waaronder Mike Ehrmantraut, Tuco Salamanca en Gustavo Fring!

Ver voor Jimmy McGill bekend staat als de succesvolle advocaat ”Saul Goodman” is hij een eenvoudige man met veel problemen. Jimmy doet er √©cht alles aan om zijn naam te vestigen. Hierbij raken zijn ambities en moraal regelmatig in conflict met elkaar…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Wat zijn de Beste nieuwe series uit 2017?

20. Luther

John Luther

Luther is een  Britse politieserie uit 2010. Hoofdrolspeler Idris Elba kreeg in 2016 een Golden Globe voor zijn rol als John Luther. Het is een intense, spannende én meeslepende serie!

De Londense detective John Luther heeft een obsessie voor zijn werk. Hierdoor is hij extreem goed, maar ook roekeloos. Zijn priv√©leven is √©cht een ramp. Het lijkt alsof hij een vernietigend effect heeft op alles om hem heen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

19. Doctor Who

Doctor Who

Doctor Who is een populaire science fiction serie uit 2005. Deze Britse televisieserie is bedacht door Sydney Newmen, C.E. Webber en Donald Wilson. De series van Doctor Who bestaan al sinds 1963!

The Doctor en zijn metgezellen reizen door de tijd. Ondertussen vechten ze tegen kwaadaardige buitenaardse wezens en andere vijanden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

18. Suits

Suits

Suits is een serie voor mensen met ambitie! De advocatenserie uit 2011 heeft Patrick J. Adams en Gabriel Macht in de hoofdrol.

Mike Ross heeft zijn droom om advocaat te worden laten varen, toen hij stopte met school. Door een enorm toeval komt hij terecht in de sollicitatieprocedure van Harvey Specter, een topadvocaat uit New York.

Harvey heeft het gehad met ”de standaard Harvard-student” en neemt Mike aan. Samen gaan ze juridische gevechten aan. Ondertussen moeten ze verborgen houden dat Mike geen diploma heeft…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

17. Sons of Anarchy

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy is een spannende serie over motorbendes. De Amerikaanse serie uit 2008 heeft 7 seizoenen en 92 afleveringen. Hoofdrolspeelster Katey Sagal won in 2011 een Golden Globe! In 2015 is Gangland Undercover uitgekomen, een vette serie over motorbendes.

De Sons of Anarchy hebben de controle over de stad overgenomen en gaan het gevecht aan met concurrerende bendes en een corrupte overheid…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

16. Gomorra РLa Serie

Gomorra La serie

Gomorra: La Serie¬†of ”Gomorrah” is een rauwe misdaadserie uit Itali√ę. De¬†spannende serie¬†is gebaseerd op het boek van¬†Roberto Saviano, die na de publicatie continu wordt beveiligd!

Nadat het hoofd van een maffiafamilie de gevangenis in moet, ontstaat er een interne machtsstrijd. Maffioso Ciro wil de nieuwe baas worden. De interne machtsstrijd brengt hem √©n zijn hele familie in gevaar…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

15. Daredevil

DaredevilDaredevil is een populaire superheldenserie uit 2015. De Netflix Original is gebaseerd op een superheld van Marvel en heeft Charlie Cox in de hoofdrol.

Matt Murdock kreeg als kind een ongeluk met chemisch afval. Hierdoor verloor hij zijn zicht, maar kreeg hij een nieuwe bijzondere gave: hij kan mensen herkennen aan hun hartslag.

Matt is overdag advocaat en ’s nachts is hij een superheld die vecht tegen misdadigers…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

14. Peaky Blinders

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een populaire Britse serie. Deze gangsterserie is opgenomen in Birmingham en te zien sinds 2013. Volgens Jan Versteegh is het ”een hele vette serie”.

Het is 1919 in¬†Birmingham. Tommy Shelby en zijn bende maken de straten onveilig. Deze beruchte misdaadbaas wil alles overnemen, maar inspector Chester Campbell wil dit voorkomen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

13. Black Mirror

Black Mirror Netflix

Black Mirror is een science fiction serie uit 2011. De serie gaat over de snelle ontwikkeling van technologie en de negatieve effecten daarvan. De Britse serie staat sinds 2016 online. De afleveringen zijn los van elkaar te bekijken.

De technologische ontwikkelingen gingen z√≥ snel, dat we geen tijd hadden om ze in twijfel te trekken.¬†In ieder huis, op ieder bureau, in iedere handpalm bevindt zich een scherm, de ”zwarte spiegel” van de 21e eeuw…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

12. Freaks and Geeks

Freaks and Geeks

Freaks and Geeks is 1 van de grappigste series ooit. De tienerserie uit 1999 is bedacht door Paul Feig en heeft 18 afleveringen.

Lindsay en Sam Weir zitten samen op de McKinley High School. Lindsay begint als een goede studente, maar eindigt tussen ”freaks”. Sam wil erbij horen, maar eindigt tussen de ”geeks”…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

11. Arrested Development

Arrested Development

Arrested Development is een topserie uit de Verenigde Staten. De Netflix Original is begonnen in 2003. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die later een rol in Ozark kreeg.

Deze leuke serie gaat over Michael Bluth. Wanneer zijn vader naar de gevangenis moet wegens fraude, moet hij het familiebedrijf redden. De rest van zijn familie gaat dit erg lastig maken…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

10. 13 Reasons Why

13 Reasons Why

13 Reasons Why is een populaire serie uit 2017, die gebaseerd is op¬†Thirteen Reasons Why uit 2007¬†van Jay Asher. Onder zelfmoordexperts ontstond enige ophef. De serie zou een negatief effect hebben op tieners die su√Įcidaal zijn.

Clay Jensen krijgt videotapes in handen van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan 13 redenen waarom Hannah zelfmoord pleegde…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

Meisjes van Plezier kijken

9. The Crown

The Crown

The Crown is een Brits‚Äď Amerikaanse serie¬†uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van¬†Koningin Elizabeth¬†II. Met een budget van 130 miljoen dollar is het de duurste serie die ooit is gemaakt!

Queen Elizabeth is 25 en pas getrouwd. Het Britse rijk is in verval. Elizabeth wordt geconfronteerd met het ontmoedigende vooruitzicht om ’s werelds beroemdste monarchie te leiden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

8. Stranger Things

Stranger Things Netflix Original

Stranger Things is een science fiction serie uit 2016. De serie is een échte hit! In 2017 werd de serie én hoofdrolspeelster Wiona Ryder genomineerd voor een Golden Globe! Sinds oktober 2017 staat het 2de seizoen online.

Wanneer de 12-jarige Will plotseling verdwijnt, moeten zijn moeder, de politiechef √©n zijn vriendjes de confrontatie aangaan met angstaanjagende krachten…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

7. Homeland

Homeland Carrie Mathison

Homeland is een Amerikaanse series uit 2011 over de strijd tegen het terrorisme. Deze super populaire serie won meerdere Golden Globes! Hoofdrolspeelster Claire Dames won 2 Golden Globes voor haar rol als Carrie Mathison.

Homeland begint met de terugkeer van Nicolas Brody. Hij was 8 jaar krijgsgevangene van Al-Qaida. De psychisch instabiele Carrie heeft aanwijzingen dat hij geradicaliseerd is √©n een aanslag wil plegen in de Verenigde Staten, maar niemand gelooft haar…

Bekijk de trailer¬†–¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

6. Prison Break

Prison Break Michael Scofield

Prison Break is een populaire serie uit 2005. De hoofdrol is voor Wentworth Miller en Dominic Purcell. Wentworth werd in 2006 genomineerd voor een Golden Globe. De 1ste 4 seizoenen staan online.

Lincoln wordt bijna ge√ęxecuteerd voor de moord op de broer van de vicepresident. Zijn broer Michael wil dit voorkomen en laat zich opsluiten in dezelfde gevangenis.

Hij heeft een geniaal plan om samen uit te breken en heeft de blauwdruk van de gevangenis op zijn lichaam getatoe√ęerd. Hij heeft alleen minder rekening gehouden met de beruchte en onvoorspelbare gevangenen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

5. Narcos

Narcos

Narcos is succesvolle Netlix Original uit 2015. Deze misdaadserie is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit. De serie én hoofdrolspeler Wagner Moura zijn genomineerd voor een Golden Globe! Seizoen 3 staat sinds september op Netflix.

Drugsbaas Escobar groeit uit tot 1 van de rijkste drugsbazen ooit. Hij voert een oorlog met de Colombiaanse √©n Amerikaanse overheid. Deze oorlog wordt gedreven door coca√Įne…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

4. Fargo

Fargo Lester Lorne

Fargo is een geweldige serie uit 2014. De Amerikaanse serie is gebaseerd op de Oscar-winnende film uit 1996. De misdaadserie won 2 Golden Globes. Sinds april 2017 staat het 3de seizoen online.

Ieder seizoen heeft een ander verhaal m√©t dezelfde ingredi√ęnten: een ijskoude stad, een moedige politieagent, een wanhopige man, droge humor en langzaam steeds meer doden…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

3. House of Cards

House of Cards War

House of Cards is de 1ste én populairste Netflix Original! De serie uit 2013 is gebaseerd op een gelijknamige serie van vroeger. Hoofdrolspelers Kevin Spacey en Robin Wright wonnen beide een Golden Globe! sinds mei 2017 staat seizoen 5 op Netflix (trailer seizoen 5).

Frank Underwood is een meedogenloos democratisch congreslid. Hij wil d√© president van de Verenigde Staten worden en heeft hier √©cht alles voor over. Samen met zijn vrouw vecht hij zicht met list en bedrog naar de top…

Bekijk de trailerAan “Mijn Lijst” toevoegen

2. Sherlock

Sherlock BBC

Sherlock is een detectiveserie van BBC. Deze Britse serie uit 2010 is een enorm succes! De hoofdrol is voor Benedict Cumberbatch en Marin Breeman. Benedict is in 2013 genomineerd voor een Golden Globe. Sherlock is een meesterwerk!

Sherlock Holmes woont in 221B Baker Street. De politie roept regelmatig zijn hulp in. Samen met legerarts John Watson onderzoekt hij mysterieuze zaken.

Sherlock heeft een bijzondere gave en kan mensen en situaties extreem goed analyseren. Hij is alleen minder goed in het omgaan met mensen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen

 

1. Breaking Bad

Breaking Bad AMC

Breaking Bad dé beste serie! Alle 5 seizoenen en 62 afleveringen staan op de Nederlandse Netflix. Deze serie uit 2008 won in 2014 een Golden Globe, net als hoofdrolspeler Bryan Cranston!

Walter White is een scheikunde leraar met financi√ęle problemen. Hij krijgt de diagnose longkanker. Op dat moment heeft hij een zwangere vrouw en een gehandicapte zoon. Walter wil zijn gezin niet in armoede achterlaten.

Per toeval komt hij schoolverlater Jesse Pinkman tegen, die bezig is met de productie van crystal meth. Dankzij zijn¬†scheikundige kennis kan hij d√© puurste¬†crystal meth produceren. Jesse kan deze drugs vervolgens verkopen…

Bekijk de trailer –¬†Aan “Mijn Lijst” toevoegen


5 Beste Netflix series 2017


Beoordeling van tvserieskijken.nl
Beoordeling
10
Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

32 REACTIES

 1. Nog nooit heb ik zo in tranen (man) afscheid genomen van Jax in Suns of Anargy. Wat een fantastische opbouw en een voorspelbaar, maar daarom juist prachtig en verantwoord, einde. Zwaar genoten, smaakt naar meer.

 2. Fargo is inderdaad één van de beste series op Netflix, echter zijn de serie en de film NIET gebaseerd op ware gebeurtenissen zoals in de omschrijving wordt aangegeven. Het is (gelukkig) pure fictie uit het creatieve brein van de broertjes Coen!

  • Pretty little lairs
   Vampaire diaries
   Arrow
   The orginals
   Gossip girl
   Girlmore girls
   Prison break
   Dragriss (next classe)
   Orphane black
   Hereos
   Lie to me
   rignt
   Teenwolf
   Elementary
   The 100
   Suis

 3. Als kwaliteit serie hoort naar mijn mening Ray Donovan & the Peaky Blinders hier tussen. The Walking Dead, Sons of Anarchy en Prison Break zijn leuk maar puur voor entertainment, absoluut geen hoog niveau…..

 4. Gossip Girl.
  Pretty Little Liars.
  Orange Is The New Black.
  The Walking Dead.
  American Horror Story.
  Breaking Bad.
  Prison Break.
  Orphan Black.
  Suits.
  Lost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER