Beste Netflix series

De series van Netflix zijn populair. Het Nederlandse aanbod bestaat uit ongeveer 400 series. Maar wat zijn nu eigenlijk de allerbeste Netflix series ooit?

Hieronder staan de allerbeste Netflix series aller tijden, van 2014, 2015, 2016 én 2017. Je kunt daarnaast bekijken wat de beste Netflix Original series zijn.

Bekijk nu wat de populairste series zijn en zoek niet eindeloos in Netflix:

Periode: 10-10-2012 - Lopend Genre: Drama, Actie, Science fiction Netwerk: The CW
Seizoenen: 6 Afleveringen: 111

Arrow is een superheldenserie uit 2014. Deze populaire serie is gebaseerd op de DC Comics van Green Arrow. De hoofdrol is voor Stephen Amell. Hij speelt Oliver Queen.

Iedereen dacht dat Oliver dood was. Dan wordt hij gevonden op een verlaten eiland in de Grote Oceaan. Hij keert terug naar Starling City. Zijn moeder, zus en beste vriend zien meteen dat hij veranderd is.

Oliver wil verbergen wie hij is geworden en zijn acties uit het verleden goedmaken. Daarnaast vecht hij tegen de misdadigers van Straling City…

Periode: 17-10-2016 - Lopend Genre: Drama, Actie, Science fiction Netwerk: Showcase
Seizoenen: 2 Afleveringen: 12

Travelers is een spannende science fiction serie van Showcase en Netflix. Deze Canadese serie staat op Netflix en is gemaakt door Brad Wright.

De serie speelt zich 100 jaar in de toekomst af. De laatst overgebleven mensen ontdekken hoe ze hun bewustzijn terug naar de 21ste eeuw kunnen sturen.

Deze ”reizigers” kunnen zomaar in het leven van een willekeurig iemand uit de 21ste eeuw stappen. Hierdoor hebben ze een kans om de mensheid te redden van een vreselijke toekomst…

Periode: 05-06-2015 - Lopend Genre: Drama, Science fiction, Thriller Netwerk: Netflix
Seizoenen: 2 Afleveringen: 22

Sense8 is een populaire science fiction serie uit 2015. Deze Netflix Original serie is gemaakt door Andy en Lana Wachowski.

8 mensen zijn met elkaar verbonden, ondanks dat ze compleet ergens anders in de wereld wonen. De 8 kunnen elkaar zien, horen en voelen. Daarnaast kunnen ze zelfs met elkaar communiceren. De 8 worden achternagezeten door hen die denken dat ze een bedreiging vormen voor de samenleving…

Periode: 25-09-1999 - Beëindigd Genre: Drama, Komedie Netwerk: NBC
Seizoenen: 1 Afleveringen: 18

Freaks and Geeks is een fantastische serie. Het is 1 van de grappigste series ooit en 1 van de grappigste series op Netflix. Deze tienerserie startte in 1999. De serie is bedacht door Paul Feig. In 2000 won de serie is Emmy!

Lindsay en haar broer Sam zitten op de McKinley High School in het schooljaar van 1980 – 1981. Lindsay is op het begin een goede studenten, die later veranderd in iemand die alleen nog met freaks omgaat. Sam wil er graag bij horen, maar hij gaat alleen maar met geeks om…

Periode: 10-04-2015 - Lopend Genre: Drama, Actie, Misdaad, Science fiction Netwerk: Netflix
Seizoenen: 3 Afleveringen: 26

Daredevil is een populaire superheldenserie uit 2015. Het is daarnaast 1 van de populairste Netflix Original series. Charlie Cox heeft de hoofdrol in deze actieserie. De serie ontving meerdere nominaties voor een Primetime Emmy!

Charlie Cox speelt Matt Murdock. Hij is blind geworden als kind door een ongeluk met chemisch afval. Hij kan daardoor niks meer zien. Hij kreeg tijdens een ongeluk een nieuwe bijzondere gave. Hij kan mensen herkennen aan hun hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij een superheld die zelf voor gerechtigheid zorgt…

Periode: 04-05-2010 - Beëindigd Genre: Drama, Misdaad, Mysterie Netwerk: BBC One
Seizoenen: 4 Afleveringen: 16

Luther is een Britse misdaadserie met Idris Elba in de hoofdrol. Hij kreeg in 2016 een Golden Globe voor zijn rol als detective John Luther. Deze BBC serie staat op Netflix en is een groot succes!

John Luther is werkzaam bij de London Metropolitan Police. Luther is enorm gedreven en is daarom een goede detective. Maar zijn gedrevenheid heeft ook een negatief effect op hemzelf, zijn geliefde én zijn collega’s…

Periode: 08-02-2015 - Lopend Genre: Drama, Misdaad Netwerk: AMC
Seizoenen: 3 Afleveringen: 27

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad. Deze Netflix Original serie uit 2015 is succesvol en zelfs genomineerd voor 2 Golden Globes!

De hoofdrol is voor Bob Odenkirk als Jimmy McGill, met als bijnaam Saul Goodman. Naast Bob zien we meerdere hoofdrolspelers uit Breaking Bad terug. Zo zien we bijvoorbeeld Jonathan Banks als Mike Ehrmantraut, Raymond Cruz als Tuco Salamanca en Mark Margolis als Hector Salamanca.

6 jaar voor de bekende advocaat Saul Goodman drugsbaron Walter White vertegenwoordigde, is hij iemand anders. Jimmy McGill is een eenvoudige advocaat met veel problemen. Hij kan alles regelen voor kleine criminelen en doet er écht alles aan om zijn naam te vestigen. Zijn moraal en ambities botsen regelmatig met elkaar…

Periode: 01-10-2006 - Beëindigd Genre: Horror, Thriller Netwerk: Showtime
Seizoenen: 8 Afleveringen: 96

Dexter is een klassieker. De serie uit 2006 heeft inmiddels al 8 seizoenen en 96 afleveringen. Aflevering 1 tot en met 8 zijn te streamen via de Nederlandse Netflix.

Dexter Morgan is een werkzaam bij de politie in Miami als forensisch onderzoeker. Toen Dexter jong was overleden zijn ouders. De politieagent Harry Morgan heeft Dexter opgevangen.

Hij kwam erachter dat Dexter psychopathische trekjes heeft en leerde hem hiermee om te gaan. Van Harry mocht Dexter alleen mensen vermoorden die ‘het verdienen’.

Door zijn adoptievader heeft Dexter geleerd zich als seriemoordenaar normaal te gedragen en weg te komen met het vermoorden van mensen…

Periode: 24-06-2014 - Beëindigd Genre: Drama, Thriller Netwerk: FX
Seizoenen: 3 Afleveringen: 32

Tyrant is zeker 1 van de betere Netflix series. Spanning, actie en drama. Deze serie uit 2014 heeft het allemaal! Deze Amerikaanse serie is geschreven door Cideon Raff, die bekend is van Prisoners of War en Homeland. De hoofdrol is voor Adam Rayner. Hij speelt Bassam Al-Fayeed.

Bassam is de zoon van een dictator uit Abbudin. Hij is eigenlijk op de vlucht voor zijn verleden en woont al 20 jaar in Amerika. Hij heeft een gezin en werkt als dokter.

Bassam keert terug naar Abbudin om de bruiloft van zijn neef bij te wonen. Eenmaal terug in Abbudin, wordt hij opgezogen in een diepe politieke crisis. Wanneer zijn vader sterft en zijn gestoorde broer het overneemt, voelt hij de plicht om de rust te herstellen…

Periode: 04-12-2011 - Lopend Genre: Science fiction, Thriller Netwerk: Netflix
Seizoenen: 4 Afleveringen: 12

Black Mirror is een bijzondere science fiction serie uit Groot-Brittannië. Deze serie van Channel 4 is sinds 2016 te zien op Netflix. Het is een serie over de snelle technologische ontwikkelingen.

De technologie heeft het leven van ieder mens veranderd. Het is zo enorm snel gegaan, dat er geen tijd was om de ontwikkelingen in twijfel te trekken.

Nu hebben we in ieder huis, op ieder bureau, in iedere handpalm een plasmascherm, een monitor of een smartphone. Dit is de ”zwarte spiegel” van de 21ste eeuw…

Periode: 22-04-2013 - Beëindigd Genre: Drama, Misdaad Netwerk: Sundance TV
Seizoenen: 4 Afleveringen: 30

Rectify… Wat een ontroerende serie! Je hoort aan de themesong al dat deze serie diepgang heeft. Aden Young speelt geweldig als Aden Young. Rectify is een serie van de makers van Breaking Bad, dé allerbeste serie die op Netflix staat.

De serie gaat over Daniel Holden. Hij zat 20 jaar van zijn leven in de gevangenis voor een moord die hij nooit pleegde. Dan wordt hij vrijgelaten door nieuw DNA onderzoek. Daniel heeft heel zijn volwassen leven gewacht op de dood en moet nu weer leren leven…

Periode: 12-09-2013 - Lopend Genre: Drama, Misdaad, History Netwerk: BBC Two
Seizoenen: 5 Afleveringen: 18

Peaky Blinders is een populaire Britse serie. Deze gangsterserie is te zien sinds 2013 en is onderdeel van het aanbod van Netflix. De serie is opgenomen in Birmingham en speelt zich af in 1920. Het is ”een vette serie” volgens Jan Versteegh van BNN.

Na de Eerste Wereldoorlog maken de Peaky Blinders de straten van Birmingham onveilig. De bendeleden zijn herkenbaar aan de scheermesjes in hun petten.

Tommy Shelby is het gevaarlijkste lid én tevens de leider van de bende. Hij wordt achterna gezeten door Chester Campbell, die de bende wil oprollen…

Periode: 23-06-2011 - Lopend Genre: Drama, Legal Netwerk: USA Network
Seizoenen: 7 Afleveringen: 92

Suits is een andere topper uit het aanbod van Netflix in Nederland. De serie over het advocatenkantoor Pearson Hardman is succesvol.

Mike Ross is een schoolverlater zonder diploma. Hij heeft zijn droom om een succesvol advocaat te worden laten varen. Maar Mike is extreem intelligent.

Door een bijzonder toeval komt Mike terecht bij een sollicitatieprocedure van Harvey Specter. Harvey is dé top advocaat van het advocatenkantoor Pearson Hardman. Hij heeft het gehad met de standaard Harvard studenten en besluit om Mike aan te nemen.

Samen vormen ze een krachtig duo en werken ze aan allerlei zaken…

Periode: 02-11-2003 - Nog niet bekend Genre: Komedie Netwerk: Netflix
Seizoenen: 4 Afleveringen: 68

Arrested Development is dé grappigste serie ooit. Deze Amerikaanse serie is te zien sinds 2 november 2003 en eindige op 10 februari 2006. Alle 68 afleveringen staan op Netflix. In 2005 won de serie een Golden Globe!

Als zijn vader naar de gevangenis moet voor fraude, moet Michael het familiebedrijf runnen. Michael is een nuchtere man, maar door zijn verwende en disfunctionele gezin is het lastig om een bedrijf te runnen…

Periode: 11-07-2013 - Lopend Genre: Drama, Komedie, Misdaad Netwerk: Netflix
Seizoenen: 5 Afleveringen: 65

Orange is the New Black is vooral populair bij vrouwen. Het is een grappige dramaserie die gaat over het leven en de foute beslissingen die wel allemaal wel eens maken. Taylor Schilling speelt Piper Chapman. Voor haar rol ontving ze meerdere nominaties voor een Golden Globe!

Piper is een biseksuele vrouw uit New York. In het verleden heeft ze een verkeerde keuze gemaakt. Daardoor moet ze nu voor 15 maanden naar de vrouwengevangenis.

Piper is iemand uit de hogere middenklasse. Daarom is ze een comfortabel leven gewend. Ze wil haar straft rustig uitzitten, maar valt meteen ten prooi aan pesterijen…

Periode: 15-07-2016 - Lopend Genre: Drama, Science fiction, Mysterie Netwerk: Netflix
Seizoenen: 2 Afleveringen: 17

Stranger Things is een science fiction serie uit 2016. Deze Netflix Original serie staat sinds 2016 online. Deze serie heeft geweldige hoofdrolspelers, waaronder Winona Ryder en Matthew Modine. In 2017 is Winona Ryder genomineerd voor een Golden Globe. Daarnaast is de serie zelf genomineerd voor een Golden Globe als ”Best Television Series – Drama”.

De serie gaat over de mysterieuze verdwijning van Will Byers. De bewoners gaan zoeken naar Will, net als zijn 3 vrienden. De 3 vrienden ontdekken een mysterieus meisje met speciale krachten. Daarnaast wordt er een geheim én zeer mysterieus experiment ontdekt. Wat heeft dit te maken met de verdwijning van Will?

Periode: 03-09-2008 - Beëindigd Genre: Drama, Actie, Misdaad, Thriller Netwerk: FX
Seizoenen: 7 Afleveringen: 92

Sons of Anarchy is een Amerikaanse serie over een motorbende. Deze serie van FX heeft 7 seizoenen. Op Netflix Nederland zijn 5 seizoenen van Sons of Anarchy te bekijken.

In Sons of Anarchy is een motorclub actief. De baas van de motorclub ‘the Sons’ is Jax. De motorclub is in concurrentie met andere clubs en heeft te maken met een corrupte overheid. De motorclub heeft daarbij een effect om de inwoners van de stad waarin deze actief is…

Devious Maids kijken

Periode: 04-11-2016 - Lopend Genre: Drama, History Netwerk: Netflix
Seizoenen: 1 Afleveringen: 10

The Crown is een BritsAmerikaanse serie uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van Koningin Elizabeth II en de andere leden van het Britse koningshuis. Deze serie is zeker ”koninklijk”. Het is namelijk de duurste serie ooit gemaakt! Het budget van de serie was 130 miljoen dollar!

In deze Netflix drama richt zich op Koningin Elizabeth II. Ze is 25 en pas getrouwd. Ze wordt geconfronteerd met een aantal onvoorspelbaar en onmoedigende uitdagingen, wanneer ze de troon betreed na een onverwachte dood van haar vader, George VI.

Periode: 02-10-2011 - Lopend Genre: Drama, Thriller, Espionage Netwerk: Showtime
Seizoenen: 6 Afleveringen: 72

Homeland is een Amerikaanse series van Howard Gordon en Alex Gansa. De afleveringen van Homeland waren in Nederland te zien bij BNN en NPO3.

Deze internationale hitserie heeft 4 seizoenen. De eerste 3 seizoenen zijn te streamen via Netflix in Nederland. In het najaar van 2015 is ook seizoen 4 te streamen via Netflix. Seizoen 5 gaat begin 2016 in première. Claire Danes zet geweldige acteerprestaties neer, als CIA-agente Carrie Mathison.

In Homeland zien we de bevrijding van Nicolas Brody. Hij is 8 jaar lang krijgsgevangene van Al-Qaida geweest. Carrie Mathison van de CIA heeft aanwijzingen dat Nicolas geradicaliseerd is en een aanslag wil plegen op Amerikaanse bodem.

Niemand gelooft Carrie en Nicolas wordt onthaald als een ware oorlogsheld. Ondertussen zoekt de psychisch instabiele Carrie naar bewijzen dat Nicolas zich bij Al-Qaida heeft aangesloten. Ondertussen wil ze samen met andere collega’s verschillende Al-Qaida kopstukken oppakken…

Periode: 29-08-2005 - Lopend Genre: Drama, Thriller Netwerk: FOX
Seizoenen: 5 Afleveringen: 86

De acteurs Wentworth Miller en Dominic Purcell schitteren in Prison Break als de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows. Heb jij een Netflix abonnement? Bekijk dan Prison Break! Deze topserie heeft 4 seizoen en en een film. In 2017 komt er een 5de seizoen uit!

Lincoln Burrows is ter dood veroordeeld voor de moord op de broer van de Vice President. Voor zijn broer Michael Scofield is Lincoln zijn enige familielid. Hij wil voorkomen dat Lincoln wordt geëxecuteerd en besluit zichzelf te laten opsluiten.

Ook Michael komt terecht in The Fox River Penitentiary en heeft een briljant plan bedacht om Lincoln uit te breken. Maar heeft hij bij zijn plan rekening gehouden met de gevaarlijke en onvoorspelbare gevangenen…

Periode: 28-08-2015 - Lopend Genre: Drama, Misdaad Netwerk: Netflix
Seizoenen: 3 Afleveringen: 20

Narcos is een gruwelijke serie!  Het is de populairste Netflix serie uit 2015. In 2016 is de serie genomineerd voor 2 Golden Globes! Deze Netflix Original gaat over het leven van Pablo Escobar.

Pablo is 1 van de rijkste drugsbazen ooit. Hij zit in een drugsoorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid. Deze oorlog wordt gedreven door cocaïne…

Periode: 25-07-2010 - Nog niet bekend Genre: Drama, Misdaad, Mysterie Netwerk: BBC One
Seizoenen: 4 Afleveringen: 12

Sherlock is een detectiveserie van BBC. Deze Britse serie uit 2010 is een enorm succes! De hoofdrol is voor Benedict Cumberbatch en Marin Freeman. Benedict is in 2013 genomineerd voor een Golden Globe. Sherlock is bijna perfect en is dan ook een échte aanrader!

Sherlock Holmes woont in 221B Baker Street. Samen met de legerarts John Watson onderzoekt hij de meest mysterieuze zaken. De politie vraagt vaak om zijn hulp. Sherlock heeft een bijzonder talent voor het analyseren van mensen of situaties…

Periode: 01-02-2013 - Lopend Genre: Drama, Thriller Netwerk: Netflix
Seizoenen: 5 Afleveringen: 53

House of Cards is de 1ste Netflix Original serie. De serie is daardoor exclusief bij Netflix te bekijken. House of Cards is gebaseerd op een gelijknamige serie van vroeger.

Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, is een keihard democratisch congreslid. Hij is werkzaam in het politieke hart van Amerika, Washington DC. Samen met zijn vrouw Claire, die gespeeld wordt door Robin Wright, vecht hij zich naar de politieke top…

Periode: 31-10-2010 - Lopend Genre: Drama, Actie, Horror Netwerk: AMC
Seizoenen: 8 Afleveringen: 99

The Walking Dead staat sinds 19 januari 2015 tussen het aanbod van Netflix Nederland. Via Netflix zijn 4 seizoenen te streamen.

The Walking Dead is super populair. Deze dramaserie heeft vele awards en nominaties ontvangen en heeft immens hoge kijkcijfers. De laatste aflevering van seizoen 5 is door 17,3 miljoen mensen bekeken! Daarnaast heeft de serie 3 spin-offs: Fear the Walking Dead en Fear the Walking Dead: Flight 462 en Fear the Walking Dead: Passage.

In The Walking Dead zien we Rick Grimes wordt neergeschoten tijdens zijn werk als politieman. Wanneer hij wakker wordt uit zijn coma, ontdekt hij dat er een zombie apocalypse heeft plaatsgevonden. Samen met een groep overlevende is Rick opzoek naar een medicijn en een veilige thuishaven…

David Alpert, de producer van David Alpert, heeft 12 seizoenen te willen maken!

Periode: 20-01-2008 - Beëindigd Genre: Drama, Misdaad, Thriller Netwerk: AMC
Seizoenen: 5 Afleveringen: 62

Deze serie moet je zien! Breaking Bad is dé nummer 1. Het is zeker 1 van de beste series ooit. Het duurde even voor ook de laatste 8 afleveringen van Breaking Bad te streamen waren via Netflix. Maar sinds 2014 staat de complete serie op Netflix Nederland. Deze bekroonde serie van Vince Gilligan is een internationale hit!

Walter White heeft kanker en is ongeneeslijk ziek. Hij heeft een zoon van met een lichte hersenverlamming en zijn vrouw is opnieuw zwanger. De familie White heeft financiële problemen. Walter is opzoek naar een manier om zijn gezin financieel onafhankelijk achter te laten.

Per toeval komt hij in contact met Jesse Pinkman, een oud leerling van hem. Jesse is bezig met het produceren van Crystal Meth, 1 van de meest verslavende drugs ter wereld.  Samen besluiten ze om deze drugs te gaan produceren. Jesse heeft de leiding over de distributie en Walther maakt met zijn scheikundige kennis, dé puurste crystal meth van Albuquerque New Mexico.

Beide verdienen ze bakken met geld, maar ontdekken ze ook de nadelen van een leven als drugsbaas…

Devious Maids kijken

Beoordeling van tvserieskijken.nl
Beoordeling
10
Serie delen

21 REACTIES

  • Pretty little lairs
   Vampaire diaries
   Arrow
   The orginals
   Gossip girl
   Girlmore girls
   Prison break
   Dragriss (next classe)
   Orphane black
   Hereos
   Lie to me
   rignt
   Teenwolf
   Elementary
   The 100
   Suis

 1. Als kwaliteit serie hoort naar mijn mening Ray Donovan & the Peaky Blinders hier tussen. The Walking Dead, Sons of Anarchy en Prison Break zijn leuk maar puur voor entertainment, absoluut geen hoog niveau…..

 2. Gossip Girl.
  Pretty Little Liars.
  Orange Is The New Black.
  The Walking Dead.
  American Horror Story.
  Breaking Bad.
  Prison Break.
  Orphan Black.
  Suits.
  Lost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER