Sinds 2013 produceert Netflix eigen series. Deze eigen series heten Netflix Original series. De 1ste Netflix Original serie is Lilyhammer, daarna kwam House of Cards uit.

House of Cards is een groot succes. In 2013 gingen er nog 2 Netflix Original series in première, waaronder het populaire Orange is the New Black.

In 2015 werden veel eigen series geproduceerd, waaronder Bloodline, Daredevil, Jessica Jones en de enorm populaire serie Narcos. In 2016 behaalde Netflix weer succes met Stranger Things.

Hieronder staan dé 35 beste Netflix Original series:

35. Luke Cage

Luke Cage

Luke Cage is een superhelden serie uit 2016. Deze Netflix Original is te volgen sinds 30 september en heeft Mike Colter in de hoofdrol. Hij speelt Luke Cage.

Luke heeft door een gesaboteerd experiment superkrachten én een onbreekbare huid gekregen. Luke probeert zijn leven opnieuw vorm te geven in Harlem, New York.

Het duurt niet lang voor hij de confrontatie met zijn verleden moet aangaan én moet vechten voor het hart van zijn stad…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

34. Bordertown

Bordertown Sorjonen

Bordertown is een populaire Scandinavische serie uit 2016. Deze dramaserie is internationaal uitgebracht als Netflix Original. In 2017 werden er 3 Kultainen Venla gewonnen. 1/5de van de Finse inwoners keer naar de 1ste aflevering!

Kari Sorjonen is een ervaren detective bij de Nationale Opsporingsbrigade. Samen met zijn gezin verhuist hij naar Lappeenrante, een kleine stad bij de Russische grens. Hier neemt hij een nieuwe baan aan bij de afdeling zware criminaliteit…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

33. Love

Love Netflix

Love is eigen serie van Netflix uit 2016. Deze serie gemaakt door Judd Apatow, Paul Rust en Lesley Arfin. De komedieserie geeft een nuchtere kijk op daten.

Gus en Mickey zijn een stel. Samen maken ze alles mee, wat bij een moderne relatie hoort…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

32. The OA

The OA Netflix

The OA is een drama– en science fiction serie uit 2016. De mysterieuze televisieserie heeft Brit Marling in de hoofdrol. Brit schreef zelf scenario’s.

De blinde Prairie Johnson verdween 7 jaar geleden. Wanneer ze plotseling thuiskomt is het groot nieuws. Het is nóg groter nieuws dat ze weer kan zien! Velen geloven in een wonder, anderen vinden het een gevaarlijk mysterie. Ondertussen wil Prairie met niemand praten…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

31. Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet is een grappige serie uit 2017. De afleveringen zijn opgenomen in Santa Clarita in Californië en sinds februari te streamen via Netflix. De hoofdrol is voor Timothy Olyphant en Drew Barrymore.

Joel en Sheila werken als makelaar in Santa Clarita. Hun leven is saai, tot Sheila gaat veranderen. Hierdoor neemt hun leven een donkere wending, op een goede manier…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

30. Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt is een grappige serie uit 2015. De Amerikaanse serie is uitgebracht als Netflix Orignal. De hoofdrol is voor Ellie Kemper.

Kimmy zat 15 jaar vast in een sekte en leefde in een bunker. Samen met 4 anderen wordt ze bevrijd. Ze gaat naar New York om haar verloren jaren in te halen. Spontaan beleeft ze de beste tijd van haar leven…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

29. El Chapo

El Chapo

El Chapo is een Spaanstalige dramaserie over de beruchte drugsbaas Joaquín ”El Chapo” Guzmán Loera. De Netflix Original staat sinds april 2017 online.

In de 80’s begon Joaquín als loopjongen van het Guadalajara Carel. In de 90’s groeide hij uit tot een beruchte én extreem vermogende drugsbaas. Daarna verloor hij zijn complete imperium…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

28. A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events is een familieserie uit 2017. Deze serie is gebaseerd op gelijknamige boeken van Lemony Snicket en heeft Neil Patrick Harris in de hoofdrol.

Violet, Klaus en Sunny verliezen hun ouders bij een brand. Samen gaan ze bij de gemene graaf Olaf wonen. Ze worden gedwongen om allerlei taken uit te voeren in zijn helse huis. Ondertussen wil Olaf het fortuin van hun ouders stelen!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

27. Designated Survivor

Designated Survivor ABC

Designated Survivor is een populaire thriller uit 2016. De afleveringen zijn uitgezonden door ABC en internationaal uitgebracht als Netflix Original. De hoofdrol is voor Kiefer Sutherland. Sinds september 2017 staat seizoen 2 op Netflix.

Tom Kirkman is minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling. Bij een aanslag op de State of Union wordt iedereen met een hogere functie vermoord. Hierdoor wordt Tom met onmiddellijke ingang dé president van Amerika!

Hij wil de daders achter de aanslag oppakken, maar heeft niet door dat deze aanslag pas het begin is van wat komen gaat…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

26. Marvel’s The Defenders

The Defenders Netflix

Marvel’s The Defenders staat sinds augustus 2017 op Netflix. Deze spannende serie is gebaseerd op de superhelden van Roy Thomas en Ross Andru uit Marvel’s uitgave uit 1971.

In deze actieserie nemen Jessica JonesLuke CageDaredevil en Iron Fist het samen op tegen misdadigers uit New York…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Beste series uit 2017

25. Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls: A Year in the Life is een Netflix Original serie. Deze drama– en komedieserie is begonnen op 25 november 2016 en is gemaakt door Amy Sherman-Palladino.

In deze nieuwe Gilmore Girls doorlopen Lorelai, Rory en Emily 4 seizoenen met grote veranderingen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

24. Travelers

Travelers

Travelers is een science fiction serie uit Canada. Deze serie is in 2016 in première gegaan. Deze serie van Showtime is internationaal uitgebracht als Netflix Original.

In de verre toekomst ontdekken de laatst overgebleven mensen hoe ze hun bewustzijn terug kunnen sturen naar de 21e eeuw. De zogenaamde ”Travelers” kunnen in het leven van willekeurige mensen uit de 21e eeuw stappen. Hierdoor krijgen ze de kans om de mensheid van hun ondergang te redden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

23. Lilyhammer

Lilyhammer Giovanni Hendriksen

Lilyhammer is de 1ste eigen serie van Netflix. De komedie– en misdaadserie is uitgezonden tussen 2012 en 2014 en won meerdere Golden Screen Awards in Noorwegen! De NoorsAmerikaanse serie heeft Steven Van Zandt in de hoofdrol.

Frank Tagliano is een gangster uit New York. Hij wil getuigen tegen andere gangsters op 1 voorwaarden: hij wil een nieuw leven beginnen in Lillehamer, een kleine stad in Noorwegen. De politie gaat akkoord en Frank neemt de identiteit van Giovanni aan. Hij probeert opnieuw te beginnen, maar valt snel terug in oude gewoontes…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

22. One Day at a Time

One Day at the Time

One Day at a Time is een nieuwe serie uit 2017. De Original serie is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975. Justina Machado heeft de hoofdrol als Penelope Alvarez.

De Cubaans-Amerikaanse Penelope is onlangs gescheiden. Ze heeft een tienerdochter en een zoon. Daarnaast woont haar ouderwetse moeder bij haar in huis…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

21. G.L.O.W.

G.L.O.W. Netflix

G.L.O.W. is een Netflix Original van de makers van Orange is the New Black. De serie staat sinds juni 2017 online en is gebaseerd op de gelijknamige film uit de 80’s.

Ruth is een actrice uit Los Angeles. Ze kan bijna geen werk vinden en heeft moeite om rond te komen. Ruth vestigt haar laatste hoop op een carrière als worstelaar…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

20. Marco Polo

Marco Polo

Marco Polo is een Amerikaanse Netflix Original uit 2014. Deze historische dramaserie is opgenomen in Kazachstan, Maleisië én Italië. Het 1ste seizoen is gemaakt voor 90 miljoen euro!

Marco Polo is een wereldberoemde ontdekkingsreiziger. In Azië betreedt hij het rijk van Kublai Khan. Daar komt hij terecht in een brute oorlog vol verraad en hebzucht…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

19. Bloodline

Bloodline

Bloodline is een dramaserie met diepgang. Deze Netflix Original is verschenen op 20 maart 2015. De afleveringen zijn opgenomen in Florida. Het is 1 van de favoriete series van Eric Corton van Penoza.

In Florida Keys woont een familie van 4 volwassen broers en zussen. Wanneer hun andere broer én zwarte schaap van de familie thuis komt, worden geheimen onthuld die diepe littekens op de familie hebben achtergelaten…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

18. Grace and Frankie

Grace and Frankie

Grace and Frankie is een hilarische serie van Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Tomlin is in 2016 genomineerd voor een Golden Globe!

Grace is een schoonheidsspecialiste en Frankie is een hippie én lerares. Hun mannen zijn succesvolle scheidingsadvocaten in San Diego.

Wanneer hun mannen verliefd worden op elkaar, staat het leven van Grace en Frankie op zen kop. De vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, worden gedwongen om samen op te trekken…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

17. The Killing

The Killing

The Killing is een misdaadserie uit de Verenigde Staten. De Netflix serie uit 2011 is gemaakt door Veena Sud en gebaseerd op de Deense serie Forbrydelsen. Hoofdrolspeelster Mireille Enos werd in 2012 genomineerd voor een Golden Globe!

De rechercheurs Sarah Linden en Stephen Holder lossen samen duistere misdaden op…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

16. Jessica Jones

Jessica Jones Netflix Original

Jessica Jones is een Netflix Original uit 2015. Deze actiedrama– en detective serie is geïnspireerd door stripboeken van Marvel uit 2001. De hoofdrol is voor Krysten Ritter. Ze was eerder te zien in Breaking Bad.

Jessica was een superheldin. Haar carrière eindigde op een tragische manier. Ondanks haar posttraumatische stressstoornis, start ze een nieuwe carrière als privédetective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Beste Videoland series

15. Orange is the New Black

Orange is the New Black

Orange is the New Black is een Netflix Original uit 2013. De Amerikaanse serie is gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman. De succesvolle serie werd genomineerd voor 6 Golden Globes.

De degelijke Piper Chapman uit New York komt terecht in de vrouwengevangenis door een misdaad uit haar verleden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

14. Master of None

Master of None

Master of None is een grappige serie van Netflix. Deze serie is te zien sinds 2015 en heeft Aziz Ansari in de hoofdrol. Hij speelt Dev. Het 2de seizoen staat sinds mei 2017 op Netflix.

Dev wordt ineens volwassen, als hij een serieuze baan en relatie krijgt én wanneer een exhibitionist hem staande houdt in een metro…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

13. Fauda

Fauda

Fauda is een Israëlische Netflix Original uit 2015. De actie– en dramaserie is gemaakt door Lior Raz en Avi Issacharoff. De serie is gebaseerd op hun ervaringen gedurende hun dienst in het Israëlische leger. Fauda belicht het conflict tussen Israël en Palestina van 2 kanten.

Doron is commandant van de Israeli Special Forces. Samen met zijn team is hij actief in Palestijnse gebieden. Doron gaat achter Abu-Ahmed aan. Deze terrorist zal de Israëlische staat nooit accepteren en blijft oorlog voeren…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

12. The Get Down

The Get DownThe Get Down is een Netflix Original waarin de opkomst van nieuwe muziekculturen centraal staat. De serie is begonnen op 12 augustus 2016 en speelt zich af in New York.

Het is 1977 in New York. De stad is bijna failliet. 6 straatjongeren willen ontsnappen aan het uitzichtloze leven in de Bronx. De opkomst van nieuwe muziekculturen verandert de levens van alle kinderen in de Bronx én de rest van de wereld!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

11. BoJack Horseman

BoJack Horseman seizoen 4

BoJack Horseman is een animatieserie uit 2014. Deze populaire serie is bedacht door Raphael Bob-Waksberg. Seizoen 4 staat sinds september 2017 op Netflix.

In de 90’s was BoJack een televisiester. Nu stelt hij weinig meer voor en probeert hij in Hollywood iets van zijn leven te maken…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

10. Atypical

Atypical

Atypical is een Netflix Original van Robia Rashid. De hoofdrol is voor Keir Gilchrist. Deze acteur speelt de autistische Sam Gardner. Sam wil een vriendin én meer onafhankelijkheid. Hierdoor moeten zijn ouders hem meer loslaten…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

9. Sense8

Sense8

Sense8 is een Netflix Original uit 2015. Deze science fiction serie gaat over 8 mensen, die overal ergens anders in de wereld wonen en toch met elkaar verbonden zijn.

De 8 kunnen elkaar zien, horen, voelen én zelfs met elkaar communiceren. Ze worden achterna gezeten door hen die denken dat ze een bedreiging vormen voor voor de wereldorde…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

8. Orphan Black

Orphan Black

Orphan Black is een populaire science fiction serie. Alle 50 afleveringen staan op Netflix. Tatiana Maslany heeft de hoofdrol als Sarah Manning.

Wanneer Sarah getuigen is van de zelfmoord van haar dubbelganger, neemt ze haar identiteit aan. Hierdoor komt Sarah terecht in een smerige samenzwering…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

7. Ozark

Jason Bateman Ozark

Ozark is een Netflix Original uit 2017. De serie staat sinds juli 2017 op Netflix. De hoofdrol is voor Jason Bateman en Laura Linney. Critici vergelijken de dramaserie met Breaking Bad!

Marty Bryde en zijn zakenpartner Bruce Liddell wassen geld wit voor een Mexicaans drugskartel. Bruce is ondertussen geld aan het stelen en wordt doodgeschoten wanneer het kartel dit ontdekt.

Marty weet het kartel te overtuigen om hem niet direct dood te schieten. Om te overleven moet Marty naar Ozark. Hier moet hij voor het einde van de zomer 8 miljoen dollar witwassen, of iedereen wordt vermoord!

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

6. 13 Reasons Why

13 Reasons Why

13 Reasons Why is een populaire serie uit 2017. Het 1ste seizoen van deze serie heeft 13 afleveringen. Deze dramaserie zorgde voor ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding.

Clay Jensen krijgt videotapes in handen van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord pleegde…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen


Gerelateerd
Beste Britse detectiveseries

5. Daredevil

Daredevil

Daredevil is een superhelden serie van Netflix. Deze tv serie is te volgen sinds 2015 en heeft Charlie Cox in de hoofdrol. Hij speelt Matt Murdock.

Matt is als kind blind geworden door een ongeluk met chemisch afval. Door het ongeluk kreeg hij een bovenmenselijk 6de zintuig. Matt kan iemand herkennen aan zijn of haar hartslag.

Overdag is Matt een advocaat, die veel in de rechtszaal aanwezig is, maar ’s nachts vecht hij tegen onrecht als dé beschermer van Hell’s Kitchen…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

4. The Crown

The Crown

The Crown is een BritsAmerikaanse serie van Netflix. Deze dramaserie is begonnen op 4 november 2016 en heeft 110 miljoen euro gekost. De serie gaat over het leven van Koningin Elizabeth II en de andere Britse leden van het koningshuis. Seizoen 2 staat sinds december 2017 op Netflix.

Het Britse rijk is in verval en de politieke wereld is in wanorde. Queen Elizabeth II is 25 geworden en net getrouwd. Haar vooruitzicht is ontmoedigend, maar toch moet ze ’s werelds bekendste monarchie gaan leiden…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

3. Stranger Things

Stranger Things Netflix Original

Stranger Things is een science fiction serie uit 2016. Deze Netflix Original is gigantisch succesvol. Het 2de seizoen staat sinds oktober 2017 online!

De serie gaat over de mysterieuze verdwijning van Will Byers. De bewoners én zijn vriendjes gaan naar hem zoeken. Zijn vriendjes ontmoeten een mysterieus meisje. Daarnaast wordt er een mysterieus experiment ontdekt. Wat heeft dit met de verdwijning van Will te maken?

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

2. Narcos

Narcos

Narcos is een enorm populaire Netflix Original. De serie is op 28 augustus 2015 in première gegaan. De Amerikaanse televisieserie is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit. Seizoen 3 staat sinds september op Netflix.

In Narcos zien we drugsbaas Pablo Escobar, de leider van het Medellin Kartel in Colombia. Hij voert oorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid, een oorlog gedreven door cocaïne…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

1. House of Cards

House of Cards seizoen 5De allerbeste Netflix Original is House of Cards. Deze geweldige televisieserie is te zien sinds 2013. De Amerikaanse serie is gebaseerd op een gelijknamige serie uit 1990. De hoofdrollen zijn voor Kevin Spacey en Robin Wright. Sinds mei 2017 staat het 5de seizoen online!

In House of Cards zien we Francis Underwood, een ambitieus en meedogenloos congreslid uit Zuid Carolina. Deze democraat wil president worden én heeft hier écht alles voor over! Samen met zijn vrouw Claire vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Bekijk de trailer – Aan “Mijn Lijst” toevoegen

Beoordeling van tvserieskijken.nl
Beoordeling
10
Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

2 REACTIES

    • Hallo Jose, we hebben even gekeken, maar deze is helaas nergens terug te kijken. Op Netflix staat een aantal series die mogelijk interessant zijn: Beltracchi: Die Kunst der Fälschung, Abstract the Art of Design en International Street Art.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.