Beste ABC series

ABC Studios is een Amerikaanse productiebedrijf van series. Het bedrijf produceert vooral ABC-series, Disney-series en ESPN-sportprogramma’s.

ABC heeft vele series ontwikkeld en is vooral bekend van series als Lost, Castle en Desperate Housewives.

Hieronder staan de 10 beste ABC series. Check nu wat de 10 beste series zijn:

Seizoenen: 8

Afleveringen: 179

Desperate Housewives is een populaire vrouwenserie van Marc Cherry. Hij probeerde de serie te verkopen aan HBOFOXCBS en Showtime, maar uiteindelijk werd deze verkocht aan ABC.

De 180 afleveringen zijn opgenomen in Los Angeles en tussen 2004 en 2012 uitgezonden. In 2005, 2006 én 2007 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Desperate Housewives vormde de inspiratiebron voor de Nederlandse Gooische Vrouwen.

De serie volgt een aantal vriendinnen uit Wisteria Lane, door de ogen van hun overleden buurvouw. Hierdoor zien we dat alle vrouwen geheimen met zich meedragen…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 156

Once Upon a Time is een drama– en fantasieserie van Adam Horowitz en Edward Kitsis.

Deze populaire serie is sinds 2011 te zien op ABC. De eerste 7 seizoenen hebben samen al meer dan 150 afleveringen!

Deze serie volgt Emma Swan, de dochter van Sneeuwwitje en het prins op het witte paard. Ze is de enige hoop voor de stad Maine, waar sprookjesfiguren gevangen zitten. Ze weten niet meer wie ze zijn en bij welk sprookje ze horen.

Alleen Emma kan hun vloek verbreken en zorgen voor een lang en gelukkig leven…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 250

Modern Family is een komedieserie uit 2009. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Christopher Lloyd en Steven Levitan.

In 2012 won de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”.

In Modern Family zien we drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De meeste familieleden zijn getrouwd of gescheiden en daarna weer getrouwd. Sommige hebben kinderen.

De serie geeft een hilarische kijk op hun levens…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 173

Castle is een populaire politieserie van ABC, die tussen 2009 en 2016 is uitgezonden.

De Amerikaanse serie is bedacht door Andrew W. Marlowe en heeft een hoofdrol voor Nathan Fillion en Stana Katic.

Nathan speelt Rick Castle, een beroemde misdaadromanschrijver. Wanneer zijn misdaden tot leven komen, roept de politie zijn hulp in.

Hierdoor moet hij samenwerken met de knappe rechercheur Kate Beckett. Op het begin botsen ze met elkaar, maar langzaam groeien ze naar elkaar toe…

In 2018 is Take Two in première gegaan, een vergelijkbare serie die ook gemaakt is door Andrew W. Marlowe én is uitgezonden door ABC.

Seizoenen: 18

Afleveringen: 394

Grey’s Anatomy is een ”must-see” voor fans van medische dramaseries.

Deze topserie van Shonda Rhimes heeft 12 seizoenen met 268 afleveringen! Sommige afleveringen hadden meer dan 25 miljoen kijkers!

In 2007 won de serie van ABC ene Golden Globe voor ”Beste Television Series – Drama”.

Meredith Grey is een chirurg in het Seattle Grace Hospital. Samen met andere artsen lost ze levensbedreigende situaties op. Ze voeren operaties uit en genezen ziektes.

De artsen delen lief en leed, maar concurreren ook met elkaar. Deze competitie is vaak hun drive…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 120

Lost is een legendarische science fiction serie uit 2004, die science fiction en avontuur combineert. Vooral het eerste en tweede seizoen waren een kijkcijferkanon voor de zender ABC. Gelukkig maar, want de serie was gigantisch duur – zeker voor die tijd.

Deze mysterieuze dramaserie is geschreven door J.J. Abrams en Jeffrey Lieber, die zorgde voor veel spanning door de vele plotwendingen en onvoorspelbare gebeurtenissen.

De opnames stopte na 120 afleveringen. Het einde zorgde er ook voor dat Lost bekend staat als één van de series met het slechtste einde. Ondanks dat is het zeker een mooie serie om te kijken!

Lost volgt de passagiers van Vlucht 815, die crasht op een onbekend eiland. Onder de overlevenden bevinden zich 69 passagiers en twee bemanningsleden.

De overlevenden ontdoen het vliegtuig van alles wat ze kunnen gebruiken om te overleven. Langzaam verkennen ze het eiland, waarbij ze stuiten op vele geheimen. Ze ontdekken mysterieuze symbolen en bunkers en vragen zichzelf af of het toevallig is dat ze samen op het eiland zijn…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 231

Roseanne is een super succesvolle serie die in de 90’s in première is gegaan.

De scenario’s zijn geschreven door Matt Williams én Roseanne Barr, die zelf de superster van de serie is.

In 2018 zou de serie een vervolg krijgen, maar door racistische uitspraken van Roseanne Barr werden deze plannen geannuleerd. In plaats daarvan werd er een spin-off uitgebracht, zonder Roseanne Barr.

Roseanne volgt de familie Corner, een arbeidersgezin dat worstelt met allerlei problemen in het leven, waaronder het huwelijk, hun kinderen, geld én schoonouders…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 115

The Wonder Years is een populaire serie uit de jaren 90 die tussen 1988 en 1993 is uitgezonden door ABC.

De komedieserie is bedacht door Carol Back en Neil Marlens. In 1989 werd The Wonder Years bekroond met een Golden Globe!

Deze serie volgt de tiener Kevin Arnold – die wordt grootgebracht in de 60’s en 70’s. De turbulente tijden zorgen ervoor dat de overgang van tiener naar volwassene extra interessant zijn…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 252

Happy Days was voor het eerst te zien in 1974. Voor de serie eindigde in 1984 waren er 255 afleveringen uitgezonden.

De serie is bedacht door Garry Marshall en uitgezonden door ABC.

Hoofdrolspeler Henry Winkler won 2 Golden Globes. Ron Howard mocht ook een Golden Globe in ontvangst nemen!

Deze oude serie speelt zich af in de 50’s in Milwaukee, Wisconsin en volgt de familie Cunningham én hun huisvriend Fonzie…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 117

The Brady Bunch is een Amerikaanse sitcom, die in 1975 en 1976 is uitgezonden door ABC. Deze komedieserie is bedacht door Sherwood Schwartz.

In 2012 won de serie en AFTA TV Hall of Fame!

Deze succesvolle serie volgt de weduwe Carol en weduwnaar Mike. Wanneer ze gaan trouwen, voegen hun gezinnen zich samen. Daardoor heeft hun gezin ineens 6 kinderen! Daarnaast maakt hun huishoudster onderdeel uit van het gezin én hebben ze een hond.

Het betekent een nieuw avontuur voor het hele gezin…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…