45 Beste Amazon Prime series

Sinds 14 december 2016 kunnen we in Nederland series kijken via Amazon. Het is daarom goed om te weten wat eigenlijk de beste series van Amazon zijn.

Amazon is een gigantisch bedrijf met grote budgetten. Je kunt dan ook vele hitseries verwachten van deze streamingdienst. Denk bijvoorbeeld aan The Man in the High Castle en Goliath.

In 2017 heeft Amazon de rechten gekocht van Lord of the Rings. Dit wordt een extreem dure serie, die in 2021 verwacht wordt.

Hieronder staan de beste series van Amazon:

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Van alle nieuwe series die in 2022 is The Lord of the Rings: The Rings of Power (en House of the Dragon) waarschijnlijk de meeste interessante.

The Rings of Power is op 1 september 2022 in première gegaan. De Amerikaanse fantasieserie is te streamen via Amazon Prime, die in 2017 een contract tekende met HarperCollins en New Line Cinema om te rechten van J.R.R. Tolkies voor 250 miljoen dollar te kopen. Bij het tekenen van de contracten is afgesproken dat er minimaal 5 seizoenen worden geproduceerd voor ten minste 1 miljard dollar!

Deze epische dramaserie begint zó’n 3.000 jaar voor The Ring, The Fellowship en The King. The Rings of Power begint in Middle Earth tijdens de Second Age. Het is een periode van relatieve vrede voor Middle Earth wordt bedreigd door een lang gevreesde heropleving van het kwaad.

Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elvenstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de aarde, zullen de koninkrijken en helden een nalatenschap nalaten die ver na hun leven voortleeft…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Tales from the Loop is een science fiction serie uit 2020.

Deze Amazon Original is geschreven door Nathaniel Halpern (Legion en Outcast) en gebaseerd op het kunstboek van de Zweedse Simon Stålenhag.

Deze serie vertelt het verhaal van de inwoners die boven ”The Loop” wonen. Dit is een machine die gebouwd is om de mysteries van het universum te ontgrendelen en te verkennen, waardoor er dingen mogelijk worden die voorheen als science fiction werden aangeduid…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Star Trek: Picard is op 24 januari 2020 in première gegaan en is nu online te volgen via Amazon. Deze Amerikaanse serie is geschreven door Kirsten Beyer, Michael Chabon, Akiva Goldsman en Alex Kurtzman. Patrick Stewart is terug als Jean-Luc Picard.

Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen uit Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Nemesis.

Het is het einde van de 24e eeuw en 14 jaar na zijn pensionering bij Starfleet, leeft Jean-Luc Picard een rustig leven op zijn wijngaard, Chateau Picard.

Dan wordt Jean Luc gezocht door een mysterieuze vrouw, genaamd Dahj. Deze vrouw heeft zijn hulp nodig, waardoor Jean-Luc ontdekt dat ze misschien een persoonlijke connectie heeft met zijn eigen verleden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Modern Love is een romantische komedieserie uit de Verenigde Staten, die sinds 2019 online staat.

De Amazon Original is ontwikkeld door John Carney en gebaseerd op zijn wekelijkse colmn uit The New York Times.

Deze serie vertelt verhalen over de hoogte en diepte punten van de liefde, waaronder een onwaarschijnlijke vriendschap, een verloren liefde die weer tevoorschijn komt én een huwelijk dat zijn keerpunt bereikt.

Deze verhalen zijn geïnspireerd door waargebeurde, persoonlijke verhalen die afkomstig zijn uit de ”Modern Love columns” van The New York Times…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Treadstone is een Amerikaanse serie uit 2019 van USA Network, die sinds januari 2020 op Amazon.

Deze actieserie is gebaseerd op de Jason Bourne trilogy van Robert Ludlum.

De serie verkent het oorspronkelijke verhaal em de acties van een CIA black ops programma, dat bekend staat als ”Treadstone”.

Deze geheime organisatie ontwikkeld een protocol om haar agenten in niet te stoppen bovenmenselijke moordenaars te veranderen.  Deze serie volgt agenten overal ter wereld, die op een mysterieuze manier ”ontwaken” om hun dodelijke missies te hervatten…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Carnival Row is een spannende fantasieserie uit 2019 die online te streamen is via Amazon.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door René Echevarria en Travis Beacham en gebaseerd op ”A Killing on Carnival Row”, een filmscript van Travis Beacham.

Orlando Bloom is de hoofdrolspeler als Rycroft Philostrate.

Carnival Row speelt zich af in een Victoriaanse fantasiewereld met mythologische wezens, die hun vaderland hebben ontvlucht door een verwoestende oorlog. Nu leven ze op gespannen voet met de oorspronkelijke inwoners.

Wanneer er meerdere moorden worden gepleegd, gaat detective Rycroft Philostrate samen met Vignette Stonemoss – een feeënvluchteling met wie hij een verleden deelt – op zoek naar de seriemoordenaar om deze te stoppen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

IMDb: 8.6

The Boys is een superhelden serie die sinds 2019 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is – net als  HAPPY! – gebaseerd is op de scrips van de Amerikaanse striptekenaar, Darick Robertson. De scenario’s zijn geschreven door Eric Kripke (Supernatural en Revolution),  Garth Ennis (Preacher) en Darick Robertson.

De serie speelt zich af in een universum waar mensen met superkrachten als helden worden gezien en bezit zijn van een machtig bedrijf, genaamd Vough International. Dit bedrijf zorgt er op een agressieve manier voor dat deze superhelden inkomsten genereren.

The Boys is een groep van superhelden onder leiding van Billy Butcher, die optreden als burgerwacht om corrupte helden onder controle te houden.

The Boys zijn in conflict met the Seven, het belangrijkste superheldenteam van Vought International, dat onder leiding staat van de egoïstische en onstabiele Homelander…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Too Old to Die Young is een Amerikaanse miniserie uit 2019, die nu volledig te bekijken is op Amazon.

Deze spannende misdaaddrama is geschreven door Ad Brubaker en Nicolas Refn en opgenomen in Los Angeles en Albuquerque, New Mexico.

De hoofdrol is voor Milles Teller, Gino Vento (Mayans MC en The Deuce) en Nell Tiger Free (Game of Thrones en Servant)

Milles speelt Martin Jones, een rouwende politieman, die samen met de man die zijn partner neerschot in de onderwereld van Los Angeles terecht komt.

Daardoor worden ze geconfronteerd met de Yakuza, de Russische maffia, Mexicaanse kartels en vele andere misdadigers…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 6

Good Omens is een Amazon Original die sinds 2019 te zien is.

Deze fantasieserie is gemaakt door Neil Gaiman (bekend van Lucifer en American Gods) en Terry Pratchett en gebaseerd op de gelijknamige roman die ze in 1990 hebben uitgebracht.

Het verhaal speelt zich af in 2018 en volgt de demon Crowley en de engel Aziraphale. Deze oude vrienden zijn gewend geraakt aan het leven op aarde als vertegenwoordigers van de hemel en hel.

Samen proberen ze de komst van de antichrist en de daaraan verbonden Armageddon – het laatste gevecht tussen de hemel en de hel – te voorkomen…

Hanna Amazon 2019

Hanna is een actie- en dramaserie van Amazon, die geschreven is door David Farr.

Esme Creed-Miles is de hoofdrolspeelster als Hanna.

Hanna is een bijzonder meisje dat is grootgebracht in een bos. Ze wordt achterna gezeten door iemand van de CIA, terwijl ze erachter probeert te komen wie ze echt is…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Widow is een Britse Amazon Original uit 2019. Deze spannende dramaserie is geschreven door Harry en Jack Williams en heeft Kate Beckinsale in de hoofdrol.

Kate speelt Georgia Wells, een vrouw wiens echtgenoot om het leven komt bij een vliegtuigongeluk tijdens zijn reis naar Congo.

Drie jaar later stuit ze op een nieuwsbericht over onrusten in Congo. Daarbij ziet ze een foto van een man die veel op haar overleden man lijkt.

Georgia besluit naar de Congolese hoofdstad af te reizen om op zoek te gaan naar de waarheid…

Homecoming

Homecoming is een psychologische thrillerserie van Amazon, die sinds 2018 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Micah Bloomberg en Eli Horowitz en gebaseerd op hun podcast, die sinds 2014 wordt uitgezonden.

De hoofdrol is voor Julia Roberts en Stephan James (bekend van Shots Fired).

Julia speelt Heidi, een medewerker van Homecoming. Deze organisatie helpt militairen om terug te keren in de maatschappij.

Heidi helpt de onlangs teruggekeerde militair Walter. Gedurende het helpen van Walter komt Heide erachter dat haar organisatie sinistere plannen heeft dan alleen het helpen van militairen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Jack Ryan is een actieserie van Amazon, die sinds 2018 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Carlton Cuse (Lost) en Graham Roland (Fringe) en gebaseerd op een personage uit de romans van Tom Clancy, een Amerikaanse novelist die het personage Jack Ryan in 1984 introduceerde.

John Krasinski – die vooral bekend is als Jim Halpert uit The Office – heeft de hoofdrol als Jack Ryan. Daarnaast is er een hoofdrol voor Wendell Pierce, die vooral bekend is van Suits en The Wire.

Wanneer CIA-analist Jack Ryan wordt geconfronteerd met een aantal verdachte bankoverschrijvingen, wordt hij gedwongen om achter zijn veilige bureau vandaan te komen om verder onderzoek te verrichten.

Daardoor komt hij terecht in een dodelijk kat-en-muisspel, dan zich afspeelt in Europa en het Midden-Oosten. Daarbij wordt de dreiging van een terroristische aanslag op de Verenigde Staten en haar bondgenoten steeds groter…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 7.7

McMafia is een populaire serie van BBC One en AMC, die nu online staat als Amazon Prime Original.

De Britse serie uit 2018 is gemaakt door Hossein Amini (The Alienist) en James Watkins en geinspireerd door de bestseller van Misha Glenny, die sinds 2009 te koop is.

Alex Goldman (gespeeld door James Norton) is de zoon van een verbannen Russische maffioso, die wil ontsnappen aan de schaduw van zijn verleden. Alex wil zijn geld op een eerlijke manier verdienen en een leven opbouwen met zijn vriendin, Rebecca.

Wanneer er echter een moord wordt gepleegd, wordt hij opnieuw bedreigd door het verleden van zijn familie. Hij realiseert zich dat hij zijn eigen geliefden alleen kan beschermen als hij de criminele wereld betreedt…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Electric Dreams is een Britse serie van de zender Channel 4 en Amazon, die sinds 2017 te zien is.

Deze science fiction serie is ontwikkeld door Ronald D. Moore (Battlestar Galactica en Outlander) en gebaseerd op ”Short Stories” van de Amerikaanse sciencefictionauteur, Philip K. Dick.

De anthologieserie vertelt verhalen over hoe technologie en spiritualiteit in de toekomst in elkaar overvloeien.

De verschillende verhalen spelen zich af in verschillende universums, waar een aangename (utopie) en onaangename (Dystopische) samenleving maar moeilijk te onderscheiden zijn…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Inside Edge is een Amazon Original uit 2017. Deze sportieve dramaserie is gemaakt door Karan Anshuman.

De hoofdrol is voor Vivek Oberoi en Richa Chadha.

Mumbai Mavericks is een T10 cricket-speler, die speelt in de Powerplay League. Het spel wordt echter niet alleen op het veld gespeeld, maar gaat achter de schermen verder…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

American Gods is een actieserie van Starz. Het is een nieuwe serie uit 2017. De afleveringen zijn te bekijken via Amazon.

Deze bovennatuurlijke serie is geschreven door Bryan Fuller en Michael Green en gebaseerd op het boek American Gods van de Engelse auteur Neil Gaiman.

De superhelden serie gaat over ”Shadow”. Hij is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft veel moeite met het verwerken van de tragische dood van zijn vrouw.

”Shadow” ontmoet een mysterieus iemand die zich ”Wednesday” noemt en hij besluit zijn bodyguard te worden. Hierdoor komt ”Shadow” terecht in een wereld waar magie echt is en waar oude goden terrein verliezen aan nieuwe goden die staan voor geld, drugs, technologie en media…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 34

IMDb: 8.6

The Marvelous Mrs. Maisel is een Amazon Original uit 2017. Deze drama– en komedieserie is geproduceerd door Amy Sherman-Palladino, die eerder scenario’s schreef van Gilmore GirlsGilmore Girls: A Year in the Life én Roseanne, een hitserie uit 1988.

De serie is een succes en werd daarom in 2018 en 2020 bekroond met een Golden Globe. Rachel Brosnahan – die de hoofdrol heeft als Miriam Maisel – ontving in 2019 een Golden Globe!

Het verhaal speelt zich afin in 1958 in Manhattan, New York. De serie volgt Miriam Maisel, die ook wel ”Midge” wordt genoemd.

Haar leven gaat voor de wind. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in een prachtig appartement in de Upper West Side. Haar leven stort echter in wanneer ze erachter komt dat haar man vreemd gaat.

Terwijl ze een nieuwe start maakt, ontdekt ze haar nieuwe talent: stand-up comedy!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Z: The Beginning of Everything is een kostuumdrama uit 2017, die nu online te bekijken is op Amazon.

Deze biografische dramaserie is geschreven door Dawn Prestwich en Nicole Yorkin  en gebaseerd op het leven van Zelda Sayre Fitzgerald, de vrouw van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald.

Zelda is een slimme, knappe en talentvolle vrouw uit de hogere sociaaleconomische klasse van het zuiden van de Verenigde Staten, die uitgroeit tot hét icoon van de flamboyante Jazz-Age in de 20’s…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Sneaky Pete is een drama– en misdaadserie uit 2015. Deze Amazon Original serie is geproduceerd door Bryan Cranston, die we kennen als Walter White uit Breaking Bad.

Bryan heeft zelf ook een hoofdrol, naast Giovanni Ribisi.

Giovanni speelt Marius. Hij is op de vlucht de een gevaarlijke gangster. Om te ontsnappen aan zijn verleden neemt hij de identiteit van zijn celgenoot Pete over.

Hij trekt in bij de vervreemde familie van Pete. Hij heeft alleen niet door dat deze familie hem mee kan slepen in een wereld die net zo gevaarlijk is, als de wereld waaruit hij wil ontsnappen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 42

The Grand Tour is een Amazon Original uit 2016. Deze autoshow is opgenomen in grote steden, waaronder Johannesburg, Californië, Lapland, Stuttgart en Rotterdam.

Deze serie is gemaakt door bekendheden uit Top Gear!

Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond bezoeken autoliefhebbers overal ter wereld. Samen testen ze auto’s op bijzondere wegen en circuits. Daarnaast praten ze over de vetste auto’s ter wereld…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Good Girls Revolt is een serie van Amazon uit 2015. Deze dramaserie is ontwikkeld door Dana Calvo van en gebaseerd op het boek ”The Good Girls Revolt: How the Women of Newsweek Sued their Bosses and Changed the Workplace” van Lynn Povich.

Het verhaal speelt zich af in 1969, in een wereld die steeds vrijer wordt door een culturele revolutie en economische voorspoed. De nieuwsredacties gaan echter niet mee in deze trend.

Patti, Jane en Cindy werken op de nieuwsredactie van ”News of the Week”. Ze worden geconfronteerd met seksuele stereotypering en discriminatie. Verder is het als vrouw vrijwel onmogelijk om promotie te krijgen.

De vrouwen willen eerlijk behandeld worden zijn bereid hiervoor te vechten…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Goliath is een drama– en misdaadserie uit 2016. De Amerikaanse televisieserie heeft een hoofdrol voor Billy Bob Thornton, die we bijvoorbeeld kennen uit seizoen 1 van Fargo. Billy Bob speelt Billy McBride.

Billy was ooit een succesvolle strafpleiter. Nu is hij een onteerde zatlap, die vaker in een café zit dan in de rechtszaal.

Dan krijgt Billy een kans om zijn eer te herstellen met een zaak tegen Cooperman & McBride.

Ooit richtte hij dit kantoor samen met Donald Cooperman op, maar nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Billy en zijn bij elkaar geraapte team moeten het nu opnemen tegen de ultieme Goliath…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 22

The Tick is een komische actieserie uit de Verenigde Staten, die sinds 2016 op Amazon staat.

Deze Amerikaanse serie is gebaseerd op het gelijknamige personage uit de tekenfilm uit 1994 en 2001. Oscaar-winnar Wally Pfister was verantwoordelijk voor de regie. De hoofdrol is voor Peter Serafinowicz.

The Tick speelt zich af in een wereld waar superhelden al decennia bestaat.

De serie volgt een eenvoudige accountant zonder superkrachten, die erachter komt dat de stad wordt beheerst door The Terror, een superschurk waarvan iedereen dacht dat hij dood was…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

The Last Tycoon is een Amerikaanse dramaserie, die voor het eerst te zien was in 2016. De Amazon Original is gemaakt door Billy Ray en gebaseerd op ”The Love of the Last Tycoon” van F. Scott Fitzgerald.

Matt Bomer – die natuurlijk bekend is van zijn rol in White Collar – is de hoofdrolspeler als Monroe Stahr.

Deze serie volgt Monroe, die tegen zijn vaderfiguur en baas Pat Brady strijdt om de ziel van hun studio in Hollywood, terwijl de nazi’s proberen om de mainstream media over te nemen en de wereld wordt overschaduwd door de depressie van de 30’s.

Ondertussen bloeit zijn persoonlijke leven op, doordat hij Kathleen ontmoet…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

IMDb: 8.6

Fleabag is een hilarische televisieserie uit 2016. De Britse serie is gebaseerd op bekroonde toneelstukken van toneelschrijver Phoebe Waller-Bridge.

De afleveringen staan op Amazon.

Fleabag is een boze, verdrietige en seksueel gefrustreerde dame met droge humor. Ze begeeft zich in het moderne leven van Londen. Fleagbag probeert achter de zin van het leven te komen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 43

Preacher is een horror– en dramaserie uit 2016. Deze AMC serie is gebaseerd op stripboeken van Garth Ennis en Steve Dillon.

Dominic Cooper heeft de hoofdrol als Jesse Custer.

Jesse is een gewiekste priester uit West Texas, met een buitengewone kracht. Jesse is van zijn geloof gevallen.

Wanneer hij samenkomt met zijn ex-vriendin en de Ierse zwerver Cassidy, komen ze terecht in een wereld met schepsels uit Hemel en Hel. Deze schepsels maken nu jacht op Jesse…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Hunters is een dramaserie van Amazon, die sinds februari 2020 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door David Weil, Stacy Osei-Kuffour (Watchmen) en Zakiyyah Alexander (24: Legency). Jordan Peele – die bekend is van de succesvolle horrorfilms Get Out en Us – produceerde de serie.

De hoofdrol is voor Al Paco – die natuurlijk bekend is als Tony Montana uit Scarface – en Logan Lerman.

Het verhaal speelt zich af in New York City in 1977. Wanneer de grootmoeder van Jonah Heidelbaum – die de holocaust heeft overleefd – in haar kamer wordt vermoord, gaat hij opzoek naar de daders.

Hierdoor komt hij in contact met Meyer Offerman, een oude vriend van zijn grootmoeder, die Jonah vertelt dat nazi’s op alle niveaus geïnfiltreerd zijn in de Verenigde Staten met als doel het Vierde Rijk op te richten!

Dankzij deze ontdekkingen – en verrassende onthullingen over zijn grootmoeder – besluit Jonah zich aan te sluiten bij een mysterieuze groep, die vastbesloten is om alle nazi infiltranten uit te roeien – waar ze ook zijn…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The Night Manager is een populaire televisie uit 2016. De serie is gebaseerd op ”The Night Manager” van schrijver John le Carré.

In 2016 kreeg de serie 7 nominaties voor een Emmy!

Deze dramaserie is in Groot-Brittannië uitgezonden door BBC en in Nederland door de NPO. De afleveringen zijn nu te volgen via Amazon.

Jonathan Pine is een voormalig militair die nu voor de inlichtingendiensten werkt. Hij moet infiltreren in de kern van de organisatie van de beruchte wapenhandelaar Richard Onslow Roeper…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 41

Transparent is een hitserie van Amazon, die sinds 2015 te zien is.

Deze komische dramaserie is gemaakt door Jill Soloway en werd in 2015 bekroond met een Golden Globe! Hoofdrolspeler Jeffrey Tambor won voor zijn rol als Mort Pfefferman ook een Golden Globe!

Mort is de vader van drie kinderen, die in zichzelf gekeerd zijn. De gescheiden, vriendinloze vader besluit om dat hij als vrouw door het leven wil gaan. Daarom ondergaat hij een geslachtsverandering en verandert hij zijn naam in Maura.

Zijn leven als vrouw zorgt echter voor vele hindernissen, bijvoorbeeld bij het maken van nieuwe vrienden.

Zijn kinderen zijn echter zijn grootste hindernis. Hoe vertelt hij zijn kinderen dat hij transgender is en hoe zullen zij hierop reageren?

Seizoenen: 6

Afleveringen: 62

The Expanse is een science fiction serie uit 2015 van de zender Syfy en Amazon.

Syfy annuleerde de serie na drie seizoenen, maar Amazon wilde de serie voorzetten. Het vierde en vijfde seizoen zijn daarom door Amazon geproduceerd. De complete serie staat nu online.

De scenario’s zijn geschreven door Mark Fergus en Hawk Ostby en gebaseerd op de gelijknamige science fiction roman van James S.A. Corey, die in 2011 uitgebracht is.

De serie won maar liefst drie Saturn Awards voor ”Beste science fiction serie”!

Deze spannende serie speelt zich af in 2350. Door de vermissing van een vrouw wordt een harde detective en een schurkenstatenkapitein samengebracht in een race om het zonnestelsel, om de grootste samenzwering uit de menselijke geschiedenis bloot te leggen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Flesh and Bone is een dramaserie van de zender Starz. De Amerikaanse serie is gemaakt met de hulp van danser Ethan Stiefel, die begeleiding gaf bij de choreografie.

Paul Grayson is oprichten van een respectabel balletinstituut in New York. Hij heeft een enorme drive en wil bij de beste balletinstituten ter wereld horen. Dan loopt zijn beste danseres Kiira een blessure op.

Paul ziet Claire Robbins als haar mogelijke vervanger. Claire is een emotioneel en seksueel beschadigde dame met enorme ambities. Haar zelfdestructieve neigingen en de confrontaties met Paul kunnen alles onderuit halen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Patriot is een dramaserie van Amazon. De Amazon Original is op 5 november 2015 in première gegaan. De Amerikaanse televisieserie is opgenomen in Chicago en heeft Michael Dorman in de hoofdrol.

Michael speelt John. Hij is vader en inlichtingenofficier. Hij moet tijdens zijn laatste ”on-officiële” missie voorkomen dat Iran nucleaire wapens gaat gebruiken.

John geeft zijn zekerheden op en gaat werken bij een bedrijf dat veel zaken doet met het Midden-Oosten. Hij gaat op missie, maar zijn posttraumatische stressstoornis en zijn incompetente overheid kunnen deze in gevaar brengen…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 95

IMDb: 6.9

Fear the Walking Dead is een spin-off van The Walking Dead, één van de populairste series ooit.

Fear the Walking Dead is de prequel van the Walking Dead en speelt zich af vóór de zombie-apocalyps heeft plaatsgevonden.

De serie volgt Madison Clark, die samenwoont met haar vriend Travis, haar dochter Alicia en haar drugsverslaafde zoon Nick. Het disfunctionele gezin wordt geconfronteerd met allerlei vreemde gebeurtenissen.

Deze gebeurtenissen blijken het begin van de zombie-apocalyps én de ineenstorting van de beschaving te zijn…

Mr. Robot

Mr. Robot is een drama– en misdaadserie uit de Verenigde Staten.

De serie is op 24 juni 2016 in première gegaan en de afleveringen zijn te volgen via Amazon Instant Video.

Christian Slater speelt Mr. Robot. Hij kreeg in 2016 een Golden Globe voor zijn rol. In 2016 won Mr. Robot nog een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Elliot is een computerprogrammeur met een antisociale stoornis. Hij kan alleen contact leggen met mensen door ze te hacken. Overdag is hij is een medewerker van een bedrijf in cybersecurity, maar ’s nachts is hij een hacker die actief is in de onderwereld…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Wij zijn fan van The Man in the High Castle! Deze drama– en actieserie is te zien sinds 2015. Deze Amazon Original serie heeft een zeer bijzonder verhaal, dat gebaseerd is op de boekenreeks van Lev Grossman.

Alexa Davalos heeft de hoofdrol als Juliana Crain.

Duitsland en Japan hebben de Tweede wereldoorlog nooit verloren. Ze wonnen de oorlog met de moord op Franklin D. Roosevelt in 1933 en regeren nu met harde hand over de Verenigde Staten van Amerika.

Voor de zus van Juliana Crain wordt vermoord geeft ze een geheime videotape aan haar. Juliana raakt op deze manier betrokken bij het verzet tegen de Nazi’s en de Jappen.

Op deze videotape is een ”andere wereld” te zien, waar wat staat er precies op deze tape en waarom willen de Nazi’s hem zó graag vernietigen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Mad Dogs is een komische misdaaddrama van Amazon, die gemaakt is door Cris Cole en opgenomen is in Puerto Rico.

Deze Amerikaanse Amazon Prime Original is gebaseerd op de Britse Mad Dogs uit 2011.

Deze serie volgt de vrienden Joel, Lex, Gus en Cobi. Deze onder presterende veertigers gaan samen met Belize om het vervroegde pensioen van hun oude vriend Milo te vieren.

Milo woont in een prachtige villa en heeft geld als water, waardoor de vrienden direct onder de indruk zijn. Hun goede indruk verdwijnt echter al snel wanneer de vrienden worden geconfronteerd met de duistere geheimen van hun oude vriend…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Hand of God is een crime serie uit de Verenigde Staten, waarvan de afleveringen tussen 2014 en 2017 zijn opgenomen.

Deze spannende serie is geschreven door Ben Watkins (Burn Notice) en heeft Ron Perlman (Sons of Anarchy) in de hoofdrol.

Ron speelt de invloedrijke rechter, Pernell Harris. Wanneer de vrouw van zijn zoon P.J. wordt verkracht en zijn zoon een zelfmoordpoging doet, krijgt hij een inzinking.

Via zijn zoon P.J. hoort de stem van God die hem dwingt om de verkrachter te laten boeten voor zijn zonde. Hij wordt daarbij geholpen door KD…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

Red Oaks is een Amazon Original uit 2014. Deze komedieserie heeft Craig Roberts in de hoofdrol. Hij speelt David Myers.

David is assistent coach in de 80’s bij de prestigieuze tennisclub Red Oaks. Hij vindt zijn leven ingewikkeld en de keuze voor een nieuwe studierichting maakt het nog lastiger…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 68

Bosch is een politieserie uit 2014, die gebaseerd is op de verhalen van de Amerikaanse thrillerschrijver, Michael Connelly.

Deze Amazon Original is opgenomen in Los Angeles, Californië. De hoofdrol is voor Titus Welliver, die eerder een rol had in The Good Wife en Sons of Anarchy.

Titus speelt Harry Bosch, een LAPD-detective die moorden onderzoekt. Bosch kan slecht tegen autoriteit. Bij het oplossen van politiezaken gebruikt hij vooral zijn gevoel en buigt hij de regels waar het hem het beste uitkomt.

Hij is succesvol in het oplossen van moordzaken, maar wordt achtervolgd door een dodelijk schietincident waarbij hij een seriemoordenaar zou hebben vermoord…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Mozart in the Jungle is een dramaserie uit 2014 met grappige fragmenten.

Deze Amazon Original serie is gebaseerd op Mozart in the Jungle: Sex, Drugs, and Classical Music van Blair Tindall.

De hoofdrol is voor Gael Garcia Bernal. Hij heeft de rol van Rodrigo.

Rodrigo mag leiding gaan geven aan de New York Symphony en wil vooral gaan vernieuwen. Hij ontdekt dat het er achter de schermen net zo boeiend aan toe kan gaan als op het podium…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 47

IMDb: 8.6

Downton Abbey is een enorm populaire kostuumdrama uit Groot-Brittannië.

De serie is begonnen in 2010 en bedacht door Julian Fellowes. Downton Abbey won 3 Golden Globes! De serie is te volgen via Amazon.

Het is 1912 in Groot-Brittannië, net voor de Eerste Wereldoorlog. Op een prachtig en gigantisch landgoed staat Downton Abbey. De aristocratische familie Crawley woont hier samen met hun personeel…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 78

Justified is een spannende politieserie uit Amerika.

Deze serie uit 2010 heeft 6 seizoenen met 78 afleveringen en heeft Timothy Olyphant in de hoofdrol. Deze serie staat op Amazon Prime.

Timothy heeft de rol van federaal agent Raylan Givens. Zijn eigen gevoel van rechtvaardigheid staat boven de wet. Daarom is hij niet populair bij zijn bazen en het doelwit van criminelen.

Als hij een voortvluchtige neerschiet, wordt hij overgeplaatst. Hij besluit naar zijn geboorteplaats Harlan te gaan, een landelijke mijnstad…