Beste Amerikaanse comedy series

Lachen is gezond en wat is een betere manier om te lachen dan te kijken naar komische series?

Veel van de beste comedy series komen uit de Verenigde Staten. Denk aan Modern Family, Parks and Recreation en The Simpsons. Uiteraard zijn er nog véél meer goede komedieseries.

Daarom is hier hét overzicht met de 50 Beste Amerikaanse comedy series:

Seizoenen: 9

Afleveringen: 208

How I Met Your Mother is een hilarische televisieserie van de zender CBS uit 2005.

Hoofdrolspeler Neil Patrick Harris werd in 2009 en 2010 genomineerd voor een Golden Globe!

Het is 2030 als Ted zijn zoon en dochter vertelt over alle gebeurtenissen die leiden tot zijn ontmoeting met hun moeder.

Zijn verhaal begint in 2005…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 80

Jackie is verpleegkundige op de Eerste Hulp van een ziekenhuis in New York. Ze heeft een dubbelleven. Ze heeft een man en 2 dochter, maar ze heeft ook een affaire met een collega.

Deze collega is apotheker en voorziet Jackie van geneesmiddelen waarmee Jackie de dag doorkomen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 38

Nadat Oscar Madison en Felix Unger uit hun huis zijn gegooid door hun vrouwen, betrekken de vrienden samen een appartement. Alleen verschillen hun ideeën over het huishouden en hun levensstijl als dag en nacht…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 65

Veep is een grappige televisieserie van HBO. Deze serie is bedacht door Armando Lannucci en begonnen op 22 april 2012.

Deze goede serie is tussen 2013 en 2017 genomineerd voor 7 Golden Globes!

Selina Mayer was senator. Nu is ze alleenstaande moeder én vice president van de Verenigde Staten.

Selina had andere verwachtingen van deze baan. Ze heeft een gespannen relatie met de president. Daarnaast had ze verwacht meer macht te krijgen. Ondanks haar frustraties wil ze haar functie goed uitvoeren…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 146

Jess is een sukkelig maar schattig meisje dat op zoek is naar een nieuwe woning, nadat ze haar vriend heeft gezien met een ander meisje.

Ze komt terecht in een appartement met 3 vrijgezellen mannen. Vindt Jess het wel leuk om daar te wonen?

Seizoenen: 7

Afleveringen: 86

Drie volwassen mannen zitten mentaal nog helemaal in hun studententijd, die ze nooit verlaten hebben.

Deze mannen werken doordeweeks bij het telemarketingbedrijf TelAmeriCorp waar ze het niet kunnen laten om feest te vieren. In het weekend gaan de 3 mannen helemaal los.

Krijgen de mannen op deze manier wel een goede toekomst?

Seizoenen: 8

Afleveringen: 77

Portlandia is een hilarische sketch, die zich afspeelt in Portland, Oregon. Deze serie volgt een aantal excentrieke personages, die vooral de hippe, alternatieve én hipstercultuur voor de gek houden…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 134

Frank Gallagher is de vader van 6 kinderen. De kinderen zijn allemaal erg zelfstandig en ze waren waarschijnlijk beter af zonder hun vader.

De familie heeft erg weinig geld. Wanneer Frank aan met het kleine beetje geld dat ze nog hebben, aan het opdrinken is, valt hij bewusteloos neer op de grond. De kinderen hebben helemaal geen medelijden met hun vader.

Kunnen de kinderen nog normaal leven met zo’n vader of is dat bijna onmogelijk?

Seizoenen: 4

Afleveringen: 88

Wanneer Jimmy Chance 23 jaar is heeft hij nog niks bereikt in zijn leven. Het enige dat hij doet is zwembaden schoonmaken. Hij gaat ook elke avond uit en woont nog steeds bij zijn ouders.

Wanneer Jimmy Lucy ontmoet verandert zijn leven totaal. Hij komt er achter dat Lucy een misdadiger is. Wanneer hij haar in de gevangenis bezoekt blijkt ze bevallen te zijn van hun baby…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 61

Louis C.K. is een stand up komiek. Hij heeft 2 dochters en is gescheiden. Hij beleeft allemaal bijzondere dingen. Zowel privé als in zijn stand up komiek stukken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Quaterback Alex, running back Craig en mascotte Sammy zitten in het football-team van Blue Mountain State en moeten snel wennen aan het studentenleven…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 250

Modern Family is een komedieserie uit 2009. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Christopher Lloyd en Steven Levitan.

In 2012 won de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”.

In Modern Family zien we drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De meeste familieleden zijn getrouwd of gescheiden en daarna weer getrouwd. Sommige hebben kinderen.

De serie geeft een hilarische kijk op hun levens…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 110

Jeff Winger is een advocaat die opnieuw college moet volgen. Zijn diploma is, na zijn schorsing, namelijk ongeldig verklaard.

Op het Greendale Community College is Jeff onderdeel van een studiegroep. Jeff wil met zijn studiegroep indruk maken op Britta.

Andere leden van de studiegroep zijn Abed, Shirley, Troy, Annie en Pierce…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 123

IMDb: 8.6

Archer is een grappige animatieserie met veel actie. De Amerikaanse serie is begonnen in 2009 en won 2 Emmy’s!

Sterling Archer is een undercover agent voor de International Secret Intelligence Service (ISIS), een disfunctionele veiligheidsdienst. Zijn dominante moeder Malory heeft de leiding.

De collega’s kunnen niet met elkaar overweg en hun missies doen meestal meer kwaad dan goed…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 125

IMDb: 8.6

Parks and Recreation is gemaakt door Greg Daniels en Michael Schur, de bedenkers en scenarioschrijvers van The Office.

De serie doet denken aan The Office, omdat beide komedieseries een mockumentary stijl hebben en zich afspelen op een werkplek.

In het eerste seizoen moest de serie even op gang komen, maar uiteindelijk zijn er 6 seizoenen met 125 afleveringen uitgebracht die vol zitten met hilarische scenes, waardoor het één van de beste komedieseries ooit werd.

Amy Poehler is de hoofdrolspeelster als Leslie Knope, waarvoor ze in 2014 een Golden Globe won! Andere acteurs en actrices met een hoofdrol zijn Nick Offerman Aubrey Plaza, Chris Pratt, Rashida Jones, Retta, Aziz Ansari, Adam Scott en Jim O’Heir.

De Amerikaanse hitserie van NBC speelt zich af op de afdeling Parks and Recreation van de stad Pawnee, Indiana.

De serie volgt de altijd optimistische bureaucraat Leslie Knope en haar team van overheidsfunctionarissen, die van Indiana een betere stad willen maken door allerlei projecten uit te voeren…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Party Down is een komedieserie uit de Verenigde Staten. De afleveringen zijn uitgezonden in 2009 en 2010.

In 2010 werd er een AFI Award gewonnen voor ”TV Program of the Year”.

Party Down gaat over 6 buitenbeentjes die bekend willen worden in Hollywood. Ze werken nu nog bij een cateringbedrijf in Los Angeles en gaan van evenement naar evenement.

De zes buitenbeentjes doen vanalles. Ze zorgen bijvoorbeeld voor catering bij feesten van bekende Hollywood-sterren tot Sweet Sixteen party’s…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 279

The Big Bang Theory is een grappige televisieserie van CBS. De serie is begonnen in 2007 en uitgezonden door CBS.

De serie kreeg meerdere Golden Globe nominaties voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”. Hoofdrolspeler Jim Parson won in 2012 een Golden Globe!

Leonard, Sheldon, Howard en Rajesh werken bij Caltech. De vrienden hebben een hoog IQ en houden van wiskunde en fysica. Wanneer ze een nieuwe overbuur krijgen merken ze hoe weinig ze weten van het leven buiten het laboratorium…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 84

Californication is een komedieserie die is uitgezonden door Showtime en staat sinds september 2017 op Videoland.

David Duchovny speelt Hank Moody en mocht in 2008 een Golden Globe in ontvangst nemen!

Hank is een seksverslaafde en schrijver die van New York naar Californië verhuist. Hank had een lange relatie met Karen. Hij had ook met haar een dochter gekregen genaamd Becca.

Hank wilde niet gaan trouwen met Karen. Daarnaast ging hun relatie een stuk minder. Karen maakte de relatie uit en leerde ene Bill kennen. Bill is een rijke alleenstaande vader.

Hank probeert Karen weer terug te krijgen. Maar ondertussen wil hij ook zoveel mogelijk van het leven genieten…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 138

30 Rock is lachen! Deze komedieserie van NBC heeft 138 afleveringen.

De grappige serie is geschreven door Tina Fey en deels gebaseerd op haar ervaringen als hoofdschrijfster van Suterday Night Live. De serie won 6 Golden Globes!

Liz Lemon is hoofdschrijfster van TGS met Tracy Jordan. Liz moet werken met een arrogante baas en een gekke nieuwe ster. Ze moet ervoor zorgen dat ze een succesvolle show neerzet, zonder zelf door te draaien…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 77

Eureka is een populaire komedieserie van Syfy.

De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2006 en 2012. De serie is gemaakt door Andrew Cosby en Jaime Paglia en heeft Colin Ferguson in de hoofdrol.

Deze serie volgt Jack Carter, een US Marshall die sheriff wordt van de kleine, gezellige stad Eureka. DE overheid heeft hier een geheime basis geopend om futuristische uitvindingen te doen, die vaak rampzalig mislopen…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 120

Psych is een komische misdaadserie uit 2006. De Amerikaanse serie is bedacht door Steve Franks en heft James Roday en Dulé Hill in de hoofdrol.

Shawn Spencer is een adviseur van de politie van Santa Barbara. Shawn staat bekend als de “psychic detective”. Hij krijgt deze naam omdat hij misdaden oplost door middel van zijn helderziendheid.

Maar in werkelijkheid is hij helemaal niet helderziend. Hij heeft een zeer goed geheugen en waarnemingsvermogen. Hierdoor kan hij zelfs uit elk kleine zaken informatie afleiden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 96

My Name Is Earl is een Amerikaanse serie uit 2005 van de zender NBC.

Gregory Thomas Garcia bedacht de serie en gaf de hoofdrol aan Jason Lee. Deze acteur werd in 2007 en 2008 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Earl Hickey.

Earl wint 100.000 dollar én dat komt goed uit! Hij gelooft in karma en heeft veel mensen kwaad gedaan.

Met deze 100.000 dollar gaat hij de misstappen uit zijn verleden goedmaken…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 161

IMDb: 8.8

It’s Always Sunny in Philadelphia is een sitcom van FX.

Deze Amerikaanse serie is bedacht door Rob McElhenney, Glenn Howerton en Charlie Day en begon in 2005. In 2008 won de serie een Satellite Award en in 2016 werd er een People’s Choice Award gewonnen!

It’s Always Sunny  in Philadelphia volgt 5 vrienden met een enorm ego, die bekend staan als ”the Gang”. Samen runnen ze een populaire Ierse bar in Philadelphia…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 195

IMDb: 8.9

The Office is een Amerikaanse spin-off van de gelijknamige Britse hitserie. Deze televisieserie is tussen 2005 en 2013 uitgezonden door NBC.

Deze sitcom is bedacht door Ricky Gervais, Greg Daniels en Stephen Merchant. In 2006 werd er een Golden Globe gewonnen!

De serie speelt zich af in het kantoor van de Dunder-Miffin Paper Company in Scranton, Pennsylvania.

Michael Scott denkt dat hij de allerbeste manager is. Hij ziet zijn werknemers als familie. Wanneer hij van het hoofdkantoor moet bezuinigen, probeert hij dit zo lang mogelijk uit te stellen.

Ondertussen hoopt zijn assistent Dwight op een promotie, die hij nooit gaat krijgen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 84

IMDb: 8.7

Arrested Development is een super grappige serie. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2003 en 2006.

In 2005 werd er een Golden Globe gewonnen! De hoofdrol is voor Jason Bateman.

Michael Bluth is een nuchtere man. Wanneer zijn vader naar de gevangenis moet voor fraude, wil hij het familiebedrijf gaan runnen. Door zijn verwende en disfunctionele gezin wordt dit moeilijk…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 182

Scrubs is een grappige ziekenhuisserie van ABC. De 182 afleveringen die zijn opgenomen binnen 9 seizoenen zijn uitgezonden tussen 2001 en 2010.

Hoofdrolspeler Zach Braff kreeg 3 Golden Globe nominaties!

John Dorian is werkzaam bij het Sacred Heart Hospital. Dankzij deze baan doet hij ervaring op in de geneeskunde, maakt hij nieuwe vrienden én ontdekt hij het leven…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 110

IMDb: 8.8

Curb Your Enthusiasm is een Amerikaanse televisieserie uit 2000. Deze serie is bedacht door Larry David, de bedenker van Seinfeld!

De afleveringen zijn uitgezonden door HBO. In 2003 werd er een Golden Globe gewonnen!

Deze geïmproviseerde televisieserie is opgenomen alsof het een documentaire is.

De sitcom volgt Larry David. Hij lijkt het allemaal te hebben: een goede vrouw, veel vrienden, een succesvolle baan én een prachtig huis. Wat kan er nu nog misgaan?

Seizoenen: 7

Afleveringen: 151

Malcolm in the Middle is een hilarische sitcom van FOX met 151 afleveringen. Deze hitserie uit 2000 werd bij elkaar 7 keer genomineerd voor een Golden Globe!

Frankie Muniz speelt Malcolm.

Malcolm is het middelpunt van een bizarre, disfunctionele familie. Hij heeft het moeilijk in het gezin. Het wordt nog lastiger als ze hem een speciale behandeling geven op school, omdat ze denken dat hij een genie is!

Het valt voor Malcom niet mee om op te groeien in een probleemgezin. Malcolm – de middelste van vier kinderen – heeft een extreem hoog IQ van 165.

De rest van zijn gezin is best wel dom. Het wordt nog lastiger als hij een speciale behandeling krijgt op school, omdat ze denken dat hij een genie is…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 18

IMDb: 8.8

Freaks and Geeks is een komische tienerserie van NBC. De serie is bedacht door Paul Feig. In 2001 won de serie een Emmy!

Lindsay en haar broer Sam zitten samen in het schooljaar van 1980-1981 op de McKinley High School. Op deze school zitten freaks en geeks.

Lindsay is eerst een goede studente, maar veranderd in iemand die alleen met freaks omgaat. Haar broer wil er graag bij horen, maar gaat alleen met geeks om…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 124

Futurama is een animatieserie uit de Verenigde Staten. De satirische science fiction serie is bedacht door Matt Groening.

De 140 afleveringen zijn uitgezonden tussen 1999 en 2003 door Comedy Central

Het is 1999. Fry is een pizzabezorger uit New York, die zichzelf per ongeluk invries. Hij ontdooid in 2999. Alles is veranderd en hij probeert zich staande te houden in deze mysterieuze en futuristische wereld.

Samen met een robot start hij een koeriersdienst…

Seizoenen: 20

Afleveringen: 388

Family Guy is een hilarische animatieserie van Seth MacFarlane.

De serie is super populair en won 7 Primetime Emmys! De animatieserie staat tussen het aanbod van Netflix.

In een maffe stad in Rhode Island probeert de disfunctionele familie het dagelijkse leven het hoofd te bieden, als ze van het ene gekke scenario naar het andere gaan…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 200

That’s 70’s Show is een sitecom om met plezier te volgen! De afleveringen zijn tussen 1998 en 2006 uitgezonden door FOX.

In 1999 won de serie een International Emmy!

Deze televisieserie volgt een groep tieners en de fouten die ze maken opweg naar hun volwassenheid in de 70’s van Wisconsin…

Seizoenen: 25

Afleveringen: 315

IMDb: 8.7

South Park is een populaire animatieserie van Comedy Central.

De komedieserie van Trey Parker en Matt Stone was voor het eerst te zien op 13 augustus 1997. Zo’n 20 jaar later is deze serie nog steeds een succes!

In South Park zien we Stan, Kyle, Eric en Kenny. Deze leerlingen wonen in de rustige, disfunctionele stad South Park, Colorado. Samen maken ze bizarre dingen mee…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 148

Will Smith komt uit een achterbuurt van Philadelphia. Na een beetje opschudding in zijn buurt stuurde zijn moeder hem naar zijn oom en tante.

Die wonen in een chique buurt in Los Angeles genaamd Bel-Air. Hier merkt hij dat het er totaal anders aan toe gaat…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 236

IMDb: 8.8

Friends is één van de populairste series uit de Verenigde Staten en één van de beste sitcoms ooit.

Deze hilarische serie begon in 1994 en eindige in 2004, nadat er 236 afleveringen zijn uitgezonden door de zender NBC.

Deze hitserie is gemaakt door David Crane en Marta Kauffman en zorgde voor internationale bekendheid van Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer en Lisa Kudrow.

Friends volgt zes vrienden die in Manhattan, New York wonen en werken. Het verhaal speelt zich vooral af in het appartement van Monica, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 158

Deze sitcom volgt Cory Matthews. Op school probeert hij zo min mogelijk te doen én houdt hij iedereen voor de gek. Zijn docent is hier wat minder blij mee.

Door de problemen die Cory op moet lossen, leert hij steeds meer over het leven…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 264

Frasier is een televisieserie van NBC. De hitserie is begonnen in 1993.

Hoofdrolspeelster Kelsey Grammer won een Golden Globe in 1996 en 2001. In 1995 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Dr. Frasier Crane is een psychiater uit Boston. Hij verhuist naar Seattle om bij zijn vader te wonen. In Seattle begint hij als ”radio-psychiater”…

Dr. Frasier Crane is een psychiater en woont in Boston. Hij gaat verhuizen naar Seattle, waar hij gaat wonen met zijn vader en zijn vriend Eddie.

In Seattle heeft Frasier een eigen radioprogramma, met zijn vaste producer Roz Doyle. In zijn radioprogramma behandelt hij de problemen van luisteraars.

Wanneer Frasier een probleem behandelt van de gepensioneerde politieagent Martin, is hij genoodzaakt huishoudster Daphne Moon aan te nemen.

Als Daphne begint met het verzorgen van Martin, krijgt de broer van Frasier een oogje op haar…

IMDb: 8.9

Seinfeld – vaak beschreven als één van de beste series ooit – is een oude televisieserie uit de Verenigde Staten, die tussen 1989 en 1998 is uitgezonden door NBC.

De sitcom is gemaakt door Jerry Seinfeld, die internationaal bekend werd als hoofdrolspeler uit de serie. Hij schreef de scenario’s samen met Larry David, de later bekend werd als maker en hoofdrolspeler van Curb Your Enthusiasm.

In deze Amerikaanse serie werden onderwerpen behandeld – over ras, religie en seks – die in die tijd als taboe werden beschouwd. Jerry en Larry laten de kijker lachen om deze taboes en behandelen deze op een manier waarbij ze zo herkenbaar zijn, dat de kijker zich niet zomaar beledigd voelt.

Seinfeld draait om het leven van Jerry Seinfeld, zijn buurman Kramer, zijn beste vriend George en zijn ex-vriendin Elaine. Samen komen ze steeds terecht in de meest vreemde situaties…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 115

The Wonder Years is een populaire serie uit de jaren 90 die tussen 1988 en 1993 is uitgezonden door ABC.

De komedieserie is bedacht door Carol Back en Neil Marlens. In 1989 werd The Wonder Years bekroond met een Golden Globe!

Deze serie volgt de tiener Kevin Arnold – die wordt grootgebracht in de 60’s en 70’s. De turbulente tijden zorgen ervoor dat de overgang van tiener naar volwassene extra interessant zijn…

Seizoenen: 33

Afleveringen: 721

IMDb: 8.7

The Simpsons is een hilarische animatieserie uit 1987 van Matt Groening, James L. Brooks en Sam Simon. Je kunt hard lachen om deze serie, die vooral het doodgewone Amerikaanse gezin voor de gek houdt.

De animatieserie voor volwassenen groeide uit tot één van de populairste series van FOX. Verder is het de langslopende Amerikaanse sitcom en animatieserie aller tijden! In 2009 overtrof The Simpsons Gunsmoke als de langstlopende primetime-televisieserie met een Amerikaans script.

Al een kwart eeuw is het één van de beste animatieseries, maar het is meer dan een komische serie. De inwoners van Springfield lijken soms het vermogen te hebben om de toekomst te kunnen voorspellen. Zo voorspelde de serie dat Donald Trump president zou worden en werd de Ebola-uitbraak voorspelt. Verder voorspeelde The Simpsons de plotwending met Daenerys Targaryen in het laatste seizoen van Game of Thrones.

Door het uitkomen van vele voorspellingen, denken sommige kijkers dat Matt Groening een tijdreiziger is!

The Simpsons volgt de satirische avonturen van de familie Simpson, een arbeidersgezin uit Springfield…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 258

Married with Children is een gigantisch succesvolle serie uit 1986.

Deze hilarische serie is gemaakt door Ron Leavitt en Michael G. Moye en won 7 Golden Globes!

Deze Amerikaanse sitcom volgt het leven van Al Bundy en zijn gezin. Hij heeft een hekel aan zijn baan, zijn luie vrouw, zijn disfunctionele zoon en zijn losbandige dochter…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 180

Deze televisieserie volgt 4 onlangs gescheiden vrouwen, die samen in een huis in Miami leven.

Ze delen hun verschillende ervaringen met elkaar. Ondanks de moeilijke periodes waarin ze zitten, proberen ze zoveel mogelijk te genieten…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 184

Dick Loudon en Joanna besluiten om New York te verlaten en in een kleine herberg in Vermont te gaan wonen. Dick wordt uiteindelijk een lokale bekendheid en host van zijn show ”Vermont Today”…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 251

M*A*S*H is een hitserie van vroeger met meer dan 250 afleveringen die tussen 1972 en 1983 zijn uitgezonden door CBS.

Deze komedieserie is geschreven door Larry Gelbart en gebaseerd op de gelijknamige film uit 1970. In 1982 won de serie een Golden Globe!

Het verhaal speelt zich af in 1950 gedurende de Koreaanse Oorlog en volgt het Mobile Army Surgical Hospital (MASH) 4077.

De serie volgt de chirurgen Pierce en McIntire, de majoor Burns Houlihan, de geestelijke Mulcahy en de communicatie officier O’Reilly.

De doctoren worden geconfronteerd met de ellende binnen de operatiekamer, maar smeden daarbuiten hechten vriendschappen, waarbij er veel wordt gelachen en gedronken…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 210

Archie heeft een vrouw en dochter. Zijn dochter heeft een echtgenoot. Archie is conservatief en vindt dat vrouwen achter het aanrecht horen.

De conservatieve denkwijzen van Archie botst met die van iedereen. Zeker met die van zijn vooruitstrevende schoonzoon Mike…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 158

Robert woont samen met zijn vrouw Laura. Hij is een komedieschrijver voor een televisieshow. We zien zijn zakelijke- en privéleven in deze show…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 249

Deze serie volgt de sheriff Andy en zijn zoon Opie, die samen bij tante Bee in Mayberry, North Carolina woont.

Omdat Andy bijna geen misdaden heeft om op te lossen, is hij het meeste aan het filosoferen met zijn neef, die hulp-sheriff is…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 39

The Honeymooners is een populaire sitcom van vroeger. Deze televisieserie is bedacht door Jackie Gleason en in 1955 en 1956 uitgezonden door CBS.

Gedurende het eerste seizoen was het de populairste sitcom van de Verenigde Staten, na The Perry Como Show. Uiteindelijk daalde de kijkcijfers en werd de serie na 39 afleveringen geannuleerd.

The Honeymooners volgt een buschauffeur en rioolwerker die proberen rijk te worden. Ondertussen kijken hun vrouwen geduldig toe…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 180

I Love Lucy is een oude televisieserie uit 1951. Het is één van de beste series ooit!

De serie won 4 Primetime Emmy awards. De serie bestaat uit 181 afleveringen en heeft Lucille Ball in de hoofdrol.

Lucy Ricardo is een huisvrouw uit New York. Ze woont samen met haar man Ricky Ricardo, een zanger en bandleider.

Lucy is naïef en ambitieus en zorgt vaak voor problemen. Ze heeft de ambitie, om net zoals haar man, in de showbizz te werken.

Lucy en Ricky huren hun huis van hun bevriende huisbazen Fred en Ethel Mertz…