Beste Amerikaanse detective series

In de Verenigde Staten zijn vele goede politieseries gemaakt. Series die met mysterie en voldoende spanning de kijker wist vast te houden. Maar wat is nu de beste Amerikaanse politieserie?

Volgens vele zal dit HBO’s The Wire zijn. Anderen vinden The Shield met Michael Chiklis de allerbeste. Uiteraard zijn de Law and Order series ook heel populair.

Hieronder staan 45 geweldige politie- en misdaadseries. Het zijn series van vroeger en nieuwere series…

We Own This City HBO 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Iedereen was aan het wachten op We Own This City, een nieuwe serie uit 2022 die sinds 25 april te zien is.

Deze misdaadserie is namelijk gemaakt door David Simon, George Pelecanos, Ed Burns en Reinaldo Marcus Green. Dit zijn de makers van The Wireéén van de beste series ooit!

Deze serie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore en de corruptie en morele ineenstorting waardoor de Amerikaanse stad werd getroffen.

In een oorlog tegen drugs en drugscriminaliteit werd het belangrijker om massa-arrestaties uit te voeren en drugs op te sporen, dan om echt goed politiewerk te verrichten…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 2

The Mentalist is een misdaadserie van Bruno Heller. De 151 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2008 en 2015.

De hoofdrol is voor Simon Baker. In 2010 werd hij genomineerd voor een Golden Globe!

Patrick Jane was een vooraanstaand televisiemedium. Nu helpt hij de politie van Californië met het oplossen van misdaden. Hierbij komen zijn bijzondere gaven goed van pas…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 96

IMDb: 8.6

Dexter is een Amerikaanse misdaadserie van James Manos Jr., die eerder scenario’s schreef van aan The Shield en The Sopranos. Deze misdaadserie is gebaseerd op Darkly Dreaming Dexter – een roman die in 2004 is uitgebracht.

Het werd dé belangrijkste serie voor de zender Showtime. De serie zorgde ervoor dat Micheal C. Hall altijd bekend zal blijven als Morgan Dexter. Voor zijn rol in de serie won hij in 2010 een Golden Globe!

Dexter speelt zich af in Miami, Florida. De serie volgt Dexter Morgan, een forensisch onderzoeker voor de Miami Metro Police. In de nachtelijke uren is Dexter echter zelf een seriemoordenaar.

Dexter ontwikkelde de drang om de moorden. Deze drang werd ontdekt door zijn stiefvader Harry, die hem een ”code” leerde waarbij hij alleen mensen mag vermoorden die het verdienen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 19

IMDb: 8.6

Mindhunter is een Amerikaanse Netflix Original die sinds oktober 2017 online staan.

De serie is gebaseerd op Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit van voormalig FBI-agenten Mark Olshaker en John E. Douglas.

In 1979 gebruiken Holden Ford en Bill Tench een omstreden methode om seriemoordenaars op te sporen. De FBI-agenten gaan met gevangen genomen seriemoordenaars en verkrachters praten.

Door te analyseren hoe deze misdadigers denken, willen ze nieuwe misdadigers opsporen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Mr. Mercedes is een misdaadserie uit Amerika. Deze nieuwe serie uit 2017 is uitgezonden door Audience Network. De scenario’s zijn geschreven door Stephen King en David E. Kelley! Videoland voegde de serie in maart 2018 toe.

Detective Bill Hoges zoekt tot zijn pensioen tevergeefs naar een seriemoordenaar, die met een gestolen Mercedes op een groep mensen inreed.

Nu Bill met pensioen is zit hij diep in de put. Hij wil zelfs een einde aan zijn leven maken. Dan krijgt hij berichten van de seriemoordenaar. Bill besluit het onderzoek naar hem te hervatten voor er meer slachtoffers vallen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 55

Lethal Weapon is een actieserie van FOX. De Amerikaanse serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit de 80’s en 90’s. De serie is begonnen in 2016.

Detective Martin Riggs verhuist naar Californië om een nieuw leven te beginnen, nadat hij zijn vrouw en ongeboren kind heeft verloren. Hij gaat werken bij de LAPD en wordt partners met Roger Murtaugh.

Roger is pas net weer actief, nadat hij is hersteld van een hartaanval. Martin’s drang om vooraan in de vuurlinie te staan botst direct met de voorzichtige aanpak van Roger…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Frequency is een misdaadserie uit de Verenigde Staten. Deze serie is begonnen op 5 oktober 2016 en uitgezonden door The CW.

De serie is geïnspireerd door de gelijknamige film uit 2000.

Raimy Sullivan werkt, net als haar overleden vader, bij de bij de NYPD. Raimy ontdek dat ze met haar overleden vader kan praten via een oude radio.

Hierdoor krijgen ze de kans om samen misdaden te voorkomen én hun moeilijke relatie te herstellen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Night Of is een spannende serie van HBO. Deze mini-serie is begonnen in 2016 en is gebaseerd op Criminal Justice. De hoofdrol is voor Riz Ahmeden John Turturro.

Nasir is de zoon van een Pakistaanse immigrant. Hij wordt uitgenodigd voor een feest. Wanneer zijn vriend afzegt, steelt hij de taxi van zijn vader.

Onderweg komt hij een onbekende knappe dame tegen. In plaats van naar het feest te rijden, gaat Nazir met de dame mee naar huis. Hij heeft de nacht van zijn dromen.

De volgende morgen is deze dame vermoord. Nasir wordt gearresteerd. Hij zegt onschuldig te zijn, maar alles wijst erop dat hij haar heeft vermoord…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 11

Second Chance is een politie– en science fiction serie van FOX.

De Amerikaanse serie is geschreven door Rand Ravich.

Jimmy is een gepensioneerde sherrif. Door corruptie werd hij verbannen door zijn politiekorps. Wanneer hij bij een overval komt te overlijden, krijgt hij een nieuwe kans.

Een miljardair brengt hem tot leven in een nieuw, jong en sterk lichaam. Gaat Jimmy nu een beter leven leiden of valt hij terug in oude patronen?

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

American Crime Story is een misdaadserie over het proces van de eeuw: de rechtszaak tegen O.J. Simpson!

De televisieserie van FX is uitgezonden in 2016 en online gezet door Netflix. De serie én hoofdrolspeelster Sarah Paulson wonnen een Golden Globe!

O.J. Simpson is een American football player en acteur. In 1995 moet hij zich verantwoorden voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson Brown en haar minnaar Ronald Goldman.

Justitie is ervan overtuigd dat O.J. schuldig is. Maar zijn leger aan advocaten doet er alles aan om hem uit de gevangenis te houden.

Het proces tegen deze American football-ster deelde Amerika op in tweeën. De geschiedenis tussen de politie in Amerika en de Afro-Amerikaanse gemeenschap kwam tijdens het proces bovendrijven…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 93

Lucifer is een dramaserie van FOX. De serie is begonnen op 25 januari 2016 en heeft Tom Ellis in de hoofdrol.

De Amerikaanse serie is bedacht door Tom Kapinos en gebaseerd op Lucifer van Mike Carey. Het een mix van fantasie, misdaad en zwarte humor.

Lucifer Morningstar wordt consultant voor de Los Angeles Police Department (LAPD). Daarnaast blijft hij zijn eigen nachtclub Lux werken.

Hij speelt met zijn bovennatuurlijke gaven, waarmee hij de zonden van mensen kan doorzien…

Seizoenen: 19

Afleveringen: 431

NCIS is een populaire misdaadserie van CBS. Deze televisieserie is geproduceerd door Donald Bellisario. 

De agenten van de Naval Criminal Investigative Service onderzoeken allerlei soorden misdaden. Deze misdaden hebben allemaal een link met de marine…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

IMDb: 8.9

True Detective is een Amerikaanse politieserie, die sinds 2014 te zien is via HBO.

Deze hitserie is geschreven door Nic Pizzolatto, die een cast samenstelde met ongelooflijk getalenteerde acteurs en actrices. De hoofdrolspelers van True Detective zijn Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Rachel McAdams, Vince Vaughn, Colin Farrel en Mahershala Ali (House of Cards).

Deze populaire anthologieserie volgt ieder seizoen een nieuw misdaadonderzoek.

Het eerste seizoen vertelt een niet-lineair verhaal over het onderzoek van Rustin ”Rust” Cohle en Martin ”Marty” Hart, twee rechercheurs van de staatspolitie uit Louisiana. Samen onderzoeken ze de moord op een prostituee.

zeventien jaar laten heropenen ze het onderzoek naar deze moord, samen met een aantal andere onopgeloste misdaden. Ondertussen wordt Martin Hart’s huwelijk bedreigd door zijn ontrouw en worstelt Rustin Cohle met zijn moeilijke verleden.

Het eerste seizoen werd één van de beste dramaseries van 2014 en volgens sommigen zelfs één van de beste series ooit! Het tweede seizoen werd minder positief ontvangen. Gelukkig waren kijkers wel weer heel positief over het derde seizoen, dat in 2019 in première is gegaan.

Seizoenen: 4

Afleveringen: 41

IMDb: 8.9

Fargo is een Amerikaanse serie van de zender FX die – in tegenstelling wat wordt gezegd in de serie – niet gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Deze duistere misdaadserie die bijna perfect is! Deze Amerikaanse serie is geschreven door Noah Hawley en gebaseerd op de Oscar-winnende film uit 1996.

In 2015 won de serie én hoofdrolspeler Billy Bob Thornton een Golden Globe!

Ieder seizoen heeft een ander verhaal met dezelfde recepten: een ijskoude stad, een dappere politieagent, een wanhopige man, vreemde humor én langzaam steeds meer doden…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 68

Bosch is een politieserie uit 2014, die gebaseerd is op de verhalen van de Amerikaanse thrillerschrijver, Michael Connelly.

Deze Amazon Original is opgenomen in Los Angeles, Californië. De hoofdrol is voor Titus Welliver, die eerder een rol had in The Good Wife en Sons of Anarchy.

Titus speelt Harry Bosch, een LAPD-detective die moorden onderzoekt. Bosch kan slecht tegen autoriteit. Bij het oplossen van politiezaken gebruikt hij vooral zijn gevoel en buigt hij de regels waar het hem het beste uitkomt.

Hij is succesvol in het oplossen van moordzaken, maar wordt achtervolgd door een dodelijk schietincident waarbij hij een seriemoordenaar zou hebben vermoord…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 180

Chicago P.D. is een politieserie van NBC.

Deze spin-off van Chicago Fire is geproduceerd door Dick Wolf.

De politie van District 21 van de Chicago Police Department zetten alles op alles om de gemeenschap te dienen. Het departement is opgedeeld in patrouillerende agenten en de inlichtingendienst…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 152

Brooklyn Nine-Nine is een serie om samen even hard te lachen! Deze Amerikaanse komedieserie is bedacht door Daniel J. Goor en Michael Schur en uitgezonden door FOX.

In 2014 won de serie én hoofdrolspeler Andy Samberg een Golden Globe!

Deze serie volgt Jake Peralta, een detective van het 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn. Jake is een slimme, maar extreem kinderachtige detective.

Het wordt pas echt lachen als de harde commandant Ray Holt aantreedt. Jake en Ray raken meteen met elkaar in conflict…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 38

Graceland is een Amerikaanse serie van USA Network uit 2013.

Deze spannende serie is gemaakt door Jeff Eastin.

Mike Warren is een nieuwe FBI-agent. In Zuid-Californië wordt hij opgeleid door voormalig FBI-agenten…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Hannibal is een Amerikaanse serie van NBC. De serie is gemaakt door Bryan Fuller en bevat elementen uit de roman van Thomas Harris.

De 39 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2013 en 2015.

Will Grahem is een geniale onderzoeker met psychische problemen. Will heeft de gave om zich te verplaatsen in de gedachten van seriemoordenaar. Hiermee helpt hij Jack Crawford van de FBI met het oplossen van moorden.

Jack probeert Will te helpen met zijn psychische problemen, door hem naar Dr. Hannibal Lecter te sturen. Hannibal is een vooraanstaand forensisch psychiater én seriemoordenaar. Hij probeert iedereen te bespelen en de moorden op Will af te schuiven!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 45

The Following is een zenuwslopende misdaadserie van FOX. Deze televisieserie is geschreven door Kevin Williamson.

De hoofdrol is voor Kevin Bacon en James Purefoy.

FBI-agent Ryan Hardy zorgde ervoor dat seriemoordenaar Joe Carrol werd opgesloten, maar dit eiste wel zijn tol.

Na 9 jaar ontsnapt Joe uit de gevangenis en begint hij opnieuw met moorden. De FBI roept de hulp in van de inmiddels gepensioneerde Ryan Hardy. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel tussen de FBI en een gestoorde seriemoordenaar!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Banshee is een spannende misdaadserie van Cinemax met de stoere Antony Starr in de hoofdrol. Je kunt de complete serie bekijken, want alle afleveringen zijn tussen 2013 en 2016 uitgezonden.

Antony Starr speelt Lucas Hood, een meesterdief die 15 jaar in de gevangenis heeft gezeten voor de diefstal van diamanten. Nu hij vrij is, gaat hij op zoek naar zijn partner in crime en geliefde, Anastasia.

Anastasia heeft echter een nieuwe identiteit aangenomen en is een nieuw leven begonnen in Banshee, waar ze een nieuwe man en twee kinderen heeft.

Wanneer Lucas aankomt in Banshee, wordt de nieuwe sherrif vermoord. Voor Lucas is dit dé kans om ook een nieuwe identiteit aan te nemen. Lucas wordt de nieuwe sheriff van Banshee. Dankzij deze positie kan hij de inwoners van Banshee beschermen tegen criminaliteit, maar tegelijkertijd ook zijn eigen criminele activiteiten voorzetten. Daarnaast kan hij weer in contact komen met Anastasia.

Ondertussen zoekt hij naar een manier om af te rekenen met vijanden uit het verleden…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 105

Major Crimes is een Amerikaanse politieserie van de zender TNT. Deze spin-off van The Closer is gemaakt door James Duff.

In 2016 werd er een Imagen Award gewonnen voor ”Best Primetime Television Program – Drama”!

Sharon Raydor moet zich bewijzen bij de rechercheurs van de LAPD. Haar collega’s moeten enorm wennen aan haar manier van werken, maar alleen samen kunnen ze de moeilijkste misdaden oplossen…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 195

Law and Order: Criminal Intent is een spin-off van Law and Order.

De 195 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2001 en 2011.

De serie van Dick Wolf gaat over de oorlog tegen de misdaad in New York. De ergste criminelen krijgen te maken met detectives van de Major Case Squad!

Seizoenen: 12

Afleveringen: 250

Blue Bloods is een politieserie uit 2010 van de zender CBS.

De serie is bedacht door Mitchell Burgess en Robin Green.

De serie gaat over de familie Reagan, een familie van politieagenten uit New York…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 240

Hawaii Five-0 is een succesvolle politieserie uit 2010. De Amerikaanse serie is opgenomen op Oahu, Hawaï en uitgezonden door CBS.

Hoofdrolspeler Scott Caan werd in 2011 genomineerd voor een Golden Globe!

Steve McGarret keert terug naar Hawaï om de moordenaar van zijn vader te vinden. De gouverneur biedt hem de kans om zijn eigen politieteam samen te stellen, genaamd Five-0!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Terriers is een grappige politieserie uit de Verenigde Staten. De afleveringen zijn uitgezonden in 2010.

De serie is gemaakt door Ted Griffin en heeft Donal Logue en Michael Raymond-James in de hoofdrol.

Hank Dolworth is een ex-politieman én herstellende alcoholist. Britt Pollack is zijn beste vriend. Samen met deze ex-crimineel begint hij te werken als privédetective in Ocean Beach, San Diego…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 105

Rizzoli and Isles is een populaire misdaadserie uit 2010. De 105 afleveringen zijn uitgezonden door TNT.

De hoofdrol is voor Angie Harmon en Sasha Alexander.

Jane Rizzoli is een politieagente en Maura Isles een lijkschouwer. De 2 kunnen het goed vinden met elkaar en lossen samen misdaden op…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 78

Justified is een spannende politieserie uit Amerika.

Deze serie uit 2010 heeft 6 seizoenen met 78 afleveringen en heeft Timothy Olyphant in de hoofdrol. Deze serie staat op Amazon Prime.

Timothy heeft de rol van federaal agent Raylan Givens. Zijn eigen gevoel van rechtvaardigheid staat boven de wet. Daarom is hij niet populair bij zijn bazen en het doelwit van criminelen.

Als hij een voortvluchtige neerschiet, wordt hij overgeplaatst. Hij besluit naar zijn geboorteplaats Harlan te gaan, een landelijke mijnstad…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 80

White Collar is een komische politieserie uit 2009. De Amerikaanse serie is uitgezonden tot 2014.

De hoofdrol is voor Matt Bomer.

Neal Caffrey zit achter de tralies. Hij is gespecialiseerd in de diefstal van kunst, waardepapieren, vervalsingen en oplichting. Peter Burke geeft hem de kans om zijn vrijheid terug te verdienen. Hiervoor moet Neal de FBI helpen met zijn expertisen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 43

Southland is een Amerikaanse politieserie uit 2009. Deze spannende serie is bedacht door Annn Biderman, die eerder scenario’s van NYPD Blue schreef!

Stuntcoördinator Peewee Piemonte won twee Emmy’s!

John Cooper is een doorgewinterde politieagent uit Los Angeles. Hij moet Ben Sherman inwerken. Door Cooper’s eerlijke, no-nonsense aanpak, begint Ben te twijfelen of hij wel een goede politieagent kan worden…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 173

Castle is een populaire politieserie van ABC, die tussen 2009 en 2016 is uitgezonden.

De Amerikaanse serie is bedacht door Andrew W. Marlowe en heeft een hoofdrol voor Nathan Fillion en Stana Katic.

Nathan speelt Rick Castle, een beroemde misdaadromanschrijver. Wanneer zijn misdaden tot leven komen, roept de politie zijn hulp in.

Hierdoor moet hij samenwerken met de knappe rechercheur Kate Beckett. Op het begin botsen ze met elkaar, maar langzaam groeien ze naar elkaar toe…

In 2018 is Take Two in première gegaan, een vergelijkbare serie die ook gemaakt is door Andrew W. Marlowe én is uitgezonden door ABC.

Seizoenen: 7

Afleveringen: 111

Burn Notice is een Amerikaanse serie van FOX. De misdaadserie is bedacht door Samuel Baum.

In 2011 werd er een People’s Choice Award gewonnen!

Dr. Carl Lightman is een levende leugendetector. Geen leugenaar is veilig bij hem! Carl zet zijn expertise in om de criminaliteit op te lossen…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 120

Psych is een komische misdaadserie uit 2006. De Amerikaanse serie is bedacht door Steve Franks en heft James Roday en Dulé Hill in de hoofdrol.

Shawn Spencer is een adviseur van de politie van Santa Barbara. Shawn staat bekend als de “psychic detective”. Hij krijgt deze naam omdat hij misdaden oplost door middel van zijn helderziendheid.

Maar in werkelijkheid is hij helemaal niet helderziend. Hij heeft een zeer goed geheugen en waarnemingsvermogen. Hierdoor kan hij zelfs uit elk kleine zaken informatie afleiden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 69

The Unit is een Amerikaanse misdaadserie van CBS. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2006 en 2009.

The Unit is een geheim Special Force team. De leden voeren geheime missies uit voor de president. Omdat hun operaties zo geheim zijn, staan ze er helemaal alleen voor!

Seizoenen: 15

Afleveringen: 324

Criminal Minds is een populaire politieserie uit de Verenigde Staten. De serie heeft honderden afleveringen!

De gedragsanalyse-eenheid van de FBI analyseren de gevaarlijkste seriemoordenaars. Hiermee proberen ze de volgende stap van misdadigers te voorspellen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 72

Veronica Mars is een mysterieuze detectiveserie met Kristen Bell in de hoofdrol.

Deze spannende serie is bedacht door Rob Thomas en sinds 2004 uitgezonden door The CW. In 2014 is er een gelijknamige film in première gegaan.

Nadat een goede vriend van Veronica wordt vermoord, is de rijke gemeenschap van Neptune, Californië geschokt. Wanneer haar vader zijn mening geeft over de moord, wordt hij ontslagen als sheriff van de stad.

Hierop gaan Veronica en haar vader samen beginnen als privédetectives. Ondertussen moet Veronica zich als tiener staande zien te houden, in een stad waar niemand iets met haar óf haar vader te maken wil hebben…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 106

Las Vegas is uitgezonden tussen 2003 en 2008. De serie heeft 5 seizoenen met 106 afleveringen.

De Amerikaanse misdaadserie bedacht door Gary Scott Thompson. 

Het beveiligingsteam van het Montecito hotel in Las Vegas houdt de gokkers in de gaten, om problemen te voorkomen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 60

IMDb: 9.3

The Wire is voor velen nog steeds ”de beste serie die ooit gemaakt is”.

De Amerikaanse politieserie van HBO is geschreven door een politiereporter van The Baltimore Sun.

De serie wordt geprezen omdat deze zo realistisch is. De serie laat alle niveau’s van de drugswereld zien, van junkies tot dealers en van politiemannen tot politici. Verder staat de serie bekend als onderzoeker van het Amerikaanse rechtssysteem en als critici van de ”War on Drugs”.

De cast bestaat o.a. uit Dominic West, Wendell Priece, Lance Reddick en Idris Alba. Verder zijn er voormalig politiemannen en drugsdealers te zien in de serie.

Het verhaal speelt zich af in de stad Baltimore en volgt Detective James McNulty en zijn team, die zich bezig houden met het bestrijden van drugscriminaliteit…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 88

IMDb: 8.7

The Shield is een politieserie van FX die vooral populair is omdat deze zo realistisch is. Het is daarmee één van de beste politieserie uit de Verenigde Staten!

In 2003 wond e serie dan ook een Golden Globe voor beste dramaserie! De serie van FX is tussen 2002 en 2008 uitgezonden.

Shawn Ryan schreef de scenario’s en Michael Chiklis heeft de hoofdrol. Ook Michael won een Golden Globe in 2003 voor zijn rol als Vic Makcey.

Vic is rechercheur in het Farmington district in Los Angeles. Samen met zijn team is hij onderdeel van een experimentele politie-eenheid, die opereert vanuit een oude kerk. Vic en zijn team doen er alles aan om de criminaliteit te bestrijden, maar dan wel volgens hun eigen regels…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 335

Crime Scene Investigation is een super populaire politieserie uit de Verenigde Staten. De 337 afleveringen zijn uitgezonden door CBS. CSI staat sinds augustus 2017 op Videoland.

De serie werd genomineerd voor 6 Golden Globes!

De serie gaat over een elite-team uit Las Vegas. Samen lossen ze allerlei misdaden op

Seizoenen: 23

Afleveringen: 512

Law and Order: Special Victims Unit is een politieserie van NBC. Deze populaire serie is begonnen in 1999 en heeft meer dan 400 afleveringen! De scenario’s zijn geschreven door Dick Wolf. 

Special Victims Unit is een spin-off van Law and Order uit 1990.

Edward Green en Lennie Briscoe onderzoeken samen met hun collega’s allerlei moorden. Na hun onderzoek komt het Openbaar Ministerie in actie.

Jack McCoy is actief voor dit ministerie en wil alle moordenaars opsluiten!

Seizoenen: 12

Afleveringen: 261

NYPD Blue is een politieserie van vroeger. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 1993 en 2005.

De televisieserie is gemaakt door Steven Bochco en David Milch. NYPD Blue won 4 Golden Globes!

Andy Sipwoicz is een detective bij de politie in New York. Hij is een norse agent met een gouden hart…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 122

Homicide: Life on the Street is een politieserie uit de Verenigde Staten.

Deze serie van CBS is uitgezonden tussen 1993 en 1999 en heeft 7 seizoenen met 122 afleveringen. Deze populaire serie won 4 Primetime Emmys.

Deze spannende serie gaat over een politie-eenheid uit Baltimore, die moordzaken onderzoekt. Hun werk is eenzijdig, vermoeiend, confronterend én vooral noodzakelijk…

Seizoenen: 21

Afleveringen: 461

Law and Order is een politie– en advocatenserie uit de Verenigde Staten, die tussen 1990 en 2010 is uitgezonden door NBC.

De populaire serie van Dick Wolf won zes Golden Globes!

Law en Order volgt de misdaden, het onderzoek van de politie en de uiteindelijke veroordeling in de rechtbank…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 146

Hill Street Blues is een populaire serie uit de 80’s. De Amerikaanse serie heeft 7 seizoenen met 146 afleveringen.

De serie won 3 Golden Globes!

Deze politieagenten moeten hard werken onder moeilijke omstandigheden…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 67

Columbo is een serie van vroeger. De politieserie is uitgezonden tussen 1968 en 2003.

In 1994 werden er 2 Golden Globes gewonnen!

Rechercheur Columbo is werkzaam in Los Angeles. Door zijn nederige en naïeve houding weet hij de moeilijkste misdaden op te lossen…