Beste Amerikaanse series over de brandweer

Series hebben genres die vaak terugkomen. Denk daarbij aan detective series, advocatenseries en ziekenhuisseries.

Series over de brandweer daarentegen komen iets minder vaak voor. Gelukkig zijn er wel een aantal populaire series over brandweermannen (en vrouwen), die leuk zijn om te kijken.

Hieronder staan 5 goede Amerikaanse series over de brandweer:

Seizoenen: 3

Afleveringen: 37

9-1-1: Lone Star is een nieuwe Amerikaanse serie uit 2020 van de zender FOX.

Deze spin-off van 9-1-1 uit 2018 is ook geschreven door Brad Falchuk, Tim Minear en Ryan Murphy en stelt het leven van een brandweerman uit New York centraal.

Rob Lowe is de hoofdrolspeler als Owen Strand, een brandweerman die samen met zijn zoon van New York naar Austin, Texas verhuist.

Samen met zijn team redt hij de levens van de mensen die het meest kwetsbaar zijn. Daarnaast moet hij zijn eigen problemen oplossen. Owen was de enige overlevenden van zijn kazerne van de reddingsoperatie gedurende de aanslagen van 11 september 2001. Hij overleefde deze reddingsoperatie, maar liep hierdoor wel longkanker op.

Ondertussen wordt hij geconfronteerd met de problemen van zijn zoon, een homo die herstellende is van een opioïdeverslaving. Voor zijn aankomst in Austin, Texas nam hij nog een overdosis…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 76

9-1-1 is een dramaserie vol actie. De scripts zijn geschreven door Brad Falchuk en Ryan Murphy.

De afleveringen zijn uitgezonden door FOX.

De serie volgt de levens en carrières van politieagenten, paramedici en brandweerlieden. Samen zetten ze zich dagelijks in om de levens van anderen te redden. Hiervoor zetten ze zelfs hun eigen leven op het spel…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 211

Chicago Fire is zeker één van de beste series over brandweermannen. Deze actie– en dramaserie wordt sinds 2012 uitgezonden door NBC en is uitgegroeid tot een serie met veel seizoenen en afleveringen!

Chicago Fire is geproduceerd door Dick Wolf, als de eerste serie uit de Chicago Franchise – die ook bestaat uit Chicago P.D.Chicago Med en Chicago Justice.

Deze serie volgt zowel het professionele als privéleven van brandweermannen en paramedici van de brandweer van Chicago.

Deze helden trotseren het gevaar wanneer de meeste ervoor weg willen rennen. Geen baan zorgt voor meer stress, gevaar en opwinding als dat van deze brandweermannen en paramedici, die onderdeel zijn van het Chicago Firehouse 51…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 93

Rescue Me is een komische dramaserie uit de Verenigde Staten, die tussen 2004 en 2011 is uitgezonden door de zender FX.

De Amerikaanse serie is geschreven door Denis Leary en Peter Tolan. Denis schreef niet alleen de scenario’s, maar is ook de hoofdrolspeler als Tommy Gavin.

Deze serie vertelt over het broederschap tussen de brandweerlieden en behandelt de drama’s over leven en dood, die verband houden met het leven van een brandweerman.

Tommy is dé redder in nood. Of hij nu overlevenden uit een brandend appartementencomplex redt of uit een wrak van een verwoeste metro, Tommy is de trotse leider van de Truck Company 62.

Ondertussen moet hij omgaan met de recente scheiding van zijn vrouw en zijn drie kinderen. Daarnaast wordt hij voortdurend herinnerd aan de kameraden die hij verloor tijdens de tragedie van 9/11…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 131

Third Watch is een spannende dramaserie uit de Verenigde Staten, die tussen 1999 en 2005 is uitgezonden door NBC.

De scenario’s zijn geschreven door John Wells (ER) en Edward Allen Bernero. De hoofdrollen zijn voor Coby Bell, Molly Price, Anthony Ruivivar, Skipp Sudduth en Jason Wiles.

Deze Amerikaanse serie volgt de heldendaden van de mensen die in New York werken als politieman, paramedici en brandweerman. Ze zijn werkzaam in het 55e district tijdens de ”3pm tot 11om shift”, die beter bekend staat als ”Third Watch”…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…