Beste Amerikaanse soapseries

Dagelijkse soaps zijn een belangrijk onderdeel van de televisiewereld. Soaps werden een obsessie van miljoenen Amerikanen, maar ook in Nederland kijken we graag soaps.

Sinds de 50’s zijn er vele soaps in première gegaan. Sommige soaps begonnen als radioprogramma en waren later te zien op televisie. Veel van deze soaps zijn al meerdere decennia op televisie en hebben vele nieuwe personages en scripts geïntroduceerd.

Van de series die sinds de 50’s zijn uitgezonden zijn hier de 10 populairste:

Seizoenen: 7

Afleveringen: 226

Melrose Place is een spin-off van Beverly Hills, 90210. Deze romantische serie werd een inspiratie voor de televisie-industrie, omdat deze zich richt op knappe en machtige vrouwen.

Hoofdrolspeelster Heather Locklear kreeg 4 Golden Globe nominaties!

De serie van Darren Star volgt de levens en liefdes van de inwoners van Melrose Place in Californië. Iedereen heeft zijn eigen dromen en worden geconfronteerd met andere uitdagingen…

Seizoenen: 35

Afleveringen: 3247

The Bold and the Beautiful is super populaire serie uit Amerika.

De romantische soap is begonnen op 23 maart 1987. Sindsdien worden er dagelijks nieuwe afleveringen uitgezonden!

Deze serie volgt De Forresters. Ze leven in een wereld vol mode, glamour, romantiek. Maar het allerbelangrijkste is hun familie…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 227

Falcon Crest is een romantische dramaserie uit de Verenigde Staten, die begon in 1981. De soapserie van Earl Hammer is uitgezonden door CBS.

De serie werd een succes en het openingslied van Bill Conti werd legendarisch.

Falcon Crest speelt zich af op een wijngaard in San Francisco, waar de machtige familie Gioberti en Channing met elkaar rivaliseren…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 220

Dynasty is een populair soapserie die tussen 1981 en 1989 is uitgezonden. De afleveringen zijn opgenomen bij het landhuis Filoli in Woodside, Californe en uitgezonden door ABC.

Deze romantische serie won 5 Golden Globes! In 1991 ging de spin-off Dynasty: The Reunion in premiere. In 2017 kwam er weer een nieuwe spin-off uit als Netflix Original.

Deze televisieserie volgt de beproevingen van twee vechtende families, de Carringtons en de Colbys, beide olierijke families uit Denver, Colorado…

Seizoenen: 14

Afleveringen: 344

Knots Landing is een soapserie van CBS, die is uitgezonden tussen 1979 en 1993.

Deze langlopende dramaserie is bedacht door David Jacobs, die eerder scenario’s van Dallas schreef!

Knots Landing gaat over de bewoners van een kustwijk in Los Angeles, die worden geconfronteerd met vele crisissen, zoals verkrachting, moord, ontvoering, moorden, drugs, bedrijfsintriges en strafrechtelijke onderzoeken…

Seizoenen: 14

Afleveringen: 357

Dallas is een Amerikaanse soapserie van vroeger. Deze televisieserie begon in 1978 en is uitgezonden door CBS.

In 1992 werd er een Golden Globe gewonnen voor ”Best Television Series – Drama”.

In Dallas staan mooie dames, dure auto’s en mannen die Monopoly spelen met echte gebouwen centraal…

Seizoenen: 49

Afleveringen: 1939

The Young and the Restless is een Amerikaanse televisieserie uit 1973. Deze soap is opgenomen in FairFax, Los Angeles en uitgezonden door CBS. In Nederland was deze te volgen op RTL8.

De scenario’s zijn geschreven door William J. Bell en Lee Philip Bell, die vele afleveringen van The Bold and the Beautiful schreven.

The Young and the Restless won vele honderden Awards en groeide uit tot één van de beste soapseries ooit!

De serie speelt zich af in Genoa City en focust zich op de vermogende families Mewman en Abbott, die actief zijn in de cosmetica-industrie…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 1223

Dark Shadows is een oude soapserie uit de Verenigde Staten, die begon in 1966. Deze duistere soap is bedacht door Dan Curtis en uitgezonden door ABC.

Deze serie is anders dan de andere soaps, omdat hier bijvoorbeeld geesten en vampieren in voorkomen. In 1991 won de serie een Primetime Emmy Award!

Dark Shadows volgt de familie Collins. Victoria Winters bezoekt hun huis om meer te leren over haar familie en afkomst. Hier wordt ze geconfronteerd met het donkere verleden van de Collins…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 1526

Days of Our Lives is een soap uit 1965, die is opgenomen in Mount Pleasant, Sount Carolina. In Amerika is de serie uitgezonden door NBC.

In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door SBS6 en RTL5.

De scenario’s zijn geschreven door Irna Phillips, Allan Chase en Ted Corday en volgt de levens, liefdes, beproevingen van de inwoners van de stad Salem.

Op 21 februari 2005 werd de 10.000e aflevering uitgezonden!

Seizoenen: 31

Afleveringen: 2922

General Hospital is de langslopende soapserie van ABC, die op dezelfde dag begon als The Doctors van NBC.

De medische dramaserie heeft meer dan 13.000 afleveringen en is daardoor opgenomen in The Guiness Book of Records als de langslopende Amerikaanse soapserie! De soap won zo’n 300 Awards en is een enorm succes!

In General Hospital maken families, vrienden, vijanden én geliefden levensveranderende gebeurtenissen door, in de nieuwe stad Port Charles in New York. Hier staat een druk bezocht ziekenhuis, hotels, gezellige restaurants én een waterkant die wordt bezocht door de onderwereld…