Beste Disney Plus series

Disney is in 1923 opgericht en bekend van vele klassiekers, waaronder The Liong King, Beauty and the Beast en Aladdin. Verder ontwikkelde Disney vele series. Zo hebben de meeste mensen bijvoorbeeld wel eens gekeken naar DuckTales en Darkwing Duck.

Omdat Disney in 2019 de streamingdienst Disney Plus lanceerde, komen er alleen maar meer series bij. Disney moet namelijk concurreren met het aanbod van Netflix en van Amazon.

Omdat Disney in 2009 alle aandelen van Marvel kocht, bezit deze entertainment-magnaat ook de rechten van alle superhelden series van Marvel. We verwachten daarom dat er steeds meer superhelden series op Disney Plus komen te staan, zoals bijvoorbeeld Marvel’s Runaways.

Hieronder staan het complete overzicht met beste Disney Plus series..

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

IMDb: 8.7

The Mandalorian is een actieserie van Disney Plus die sinds 12 november 2019 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Jon Favreau, die eerder scenario’s schreef van Revolution.

The Mandalorian speelt zich af in het Star Wars-Universum, tussen de gebeurtenissen uit The Return of the Jedi en The Force Awakens.

Het Galactisch Keizerrijk is gevallen en de First Order is nog niet verrezen. De serie volgt ”The Mandalorian”, een eenzame premiejager die actief is aan de buitenrand van het sterrenstelsel…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Runaways is een Hulu Original uit 2017 die zich vooral richt op tieners.

Josh Schwartz en Stephanie Savage schreven de scenario’s die- net als Netflix’s Daredevil – gebaseerd zijn op de Marvel comics van Adrian Alphona en Brian K. Vaughan.

De superhelden serie volgt een aantal middelbare scholieren die ontdekken dat ze superkrachten bezitten. De tieners worstelen met hun nieuwe krachten, terwijl ze de duistere geschiedenis van hun ouders onderzoeken…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 40

IMDb: 8.8

Gravity Falls is een animatieserie van Disney die sinds 2012 te zien is.

Deze komedieserie is bedacht door Alex Hirsch, die zelf ook voice-overs heeft.

Deze serie volgt de avonturen van Dipper en zijn tweelingzus Mabel, die de zomer moeten doorbrengen met hun oudoom in Gravity Falls, Oregon. In deze mysterieuze stad zijn paranormale krachten en bovennatuurlijke wezens aanwezig…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 133

Star Wars: The Clone Wars is een animatieserie van Disney, die sinds 2008 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door George Lucas. Dave Filoni animeerde de serie.

Star Wars: The Clone Wars speelt zich af tussen de gebeurtenissen uit Star Wars Episode II: Attack of the Clones en Star Wars Episode III: Revenge of the Sith. De serie volgt Jedi Knights in een tijdloze strijd tussen goed en kwaad in een stelsel hier ver vandaan…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 223

Phineas and Ferb is een populaire animatieserie van Disney, die tussen 2007 en 2015 is uitgezonden. Deze komedieserie bestaat uit meer dan 200 afleveringen! Je kijkt alle afleveringen dus niet zomaar even weg.

Deze Amerikaanse serie volgt de creatieve stiefbroers, Phineas Flynn en Ferb Fletcher. Hun achtertuin is dé hotspot van de wijk, waar ze al hun coole uitvindingen doen.

Hun oudere zus is geobsedeerd door de uitvindingen van haar broers en doet er alles aan om deze te stoppen. Ze probeert haar moeder op te jutten om een stokje voor hun uitvindingen te steken.

Ondertussen probeert de vogelbekdier Perry – die eigenlijk een geheim agent is – de duistere plannen van de kwaadaardige Dr. Doofenshmirtz te dwarsbomen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 91

Darkwing Duck is een echte klassieker, die in 1991 en 1992 is uitgezonden door Disney Channel en ABC.

Deze spin-off van de DuckTales is ontwikkeld door Tad Stones en Alan Zaslove. Jim Cummings doet de voice-over van Darkwing Duck, waarvoor hij in 1992 een Annie Ward won!

Deze animatieserie volgt Darkwing Duck, de beschermer van St. Canard. Deze stad wordt geterroriseerd door beruchte criminelen, maar de stuntelige en egoïstische eend vecht tegen dit kwaad. Hij wordt hierbij geholpen door Turbo McKwek…

Meer toplijsten

Beste Amerikaanse detective series

Beste kostuumdrama´s

Beste Britse detective series

Beste Scandinavische series

Beste ziekenhuisseries

Beste series voor vrouwen

Beste HBO series

Beste komedieseries

Beste Nederlandse series