Beste Duitse series

Guten tag. Hier zijn de beste Duitse series!

Het zijn nieuwe Duitse series uit 2016 en 2017, maar ook een aantal series van vroeger.

De Duitse series hebben allemaal een hoge beoordeling en wonnen verschillende Awards…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 36

Babylon Berlin is niet alleen de beste Duitse serie, maar ook de duurste Duitse serie ooit! Het budget voor seizoen 1 van 40 miljoen euro!

Deze nieuwe serie is op 13 oktober in première gegaan en sinds 14 oktober 2017 te volgen op Videoland.

Het is 1929 als detective Gereon Rath naar Berlijn moet om onderzoek te doen naar een Duitse pornoclub. Gereon komt erachter dat de club wordt geleidt door de Russische maffia!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 19

4 Blocks is een nieuwe Duitse serie uit 2017. De populaire misdaadserie is uitgezonden door TNT.

De hoofdrol is voor Kida Khodr Ramadan.

De Libanese Tony is leider van een Arabische misdaadorganisatie in het district Neukölln in Berlijn. Hij wil de criminele wereld achter zich laten en kiezen voor zijn familie, maar zoals verwacht is dat niet eenvoudig…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

Charité is een populaire kostuumdrama uit 2017. De Duitse televisieserie is uitgezonden door Das Erste.

De scenario’s zijn geschreven door Dorothee Schön en Sabine Thor-Wiedemann. De hoofdrol is voor Alicia von Rittberg.

In de 19e eeuw is Ida Lenze werkzaam in het vooraanstaande Charité-ziekenhuis in Berlijn, waar Duitse artsen en wetenschappers buitengewone prestaties neerzetten…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 42

Jerks. is een serie van Maxdome, een Duitse streamingdienst. Deze komedieserie is te streamen sinds 26 januari 2017.

De scenario’s zijn geschreven door Johannes Boss en Murmel Clausen.

Deze nieuwe serie gaat over Christian Ulmen en Fahri Yardim. De goede vrienden proberen hun dagelijkse problemen op te lossen, maar dit loopt niet helemaal lekker…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Morgen Hör ich auf is een mini-serie uit Duitsland. De populaire misdaadserie is bedacht door Martin Eigler, Sönke Lars Neuwöhner en Sven S. Poser.

De televisiemakers waren geïnspireerd door Breaking Bad! De 5 afleveringen zijn uitgezonden door ZDF.

Jochen Lehmann is getrouwd en vader van 3 kinderen. Hij is eigenaar van een drukkerij met financiële problemen. De bank wil hem niks meer lenen en zijn vrouw heeft een affaire. Jochem zoekt zijn redding in het drukken van illegaal geld!

 

An overwhelmed family man (Bastian Pastewka) starts to produce counterfeit money in his own run down print shop.

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Club der roten Bänder is een populaire ziekenhuisserie uit Duitsland. De dramaserie is gebaseerd op Red Band Society.

De televisieserie is bedacht door Albert Espinosa en uitgezonden door VOX.

Club der roten Bänder werd in 2016 én 2017 uitgeroepen tot ”Beste Duitse serie” en won een Deutschen Fernsehpreis en een Jupiter-Award!

Een groep patiënten van het Albertus-Klinikum ziekenhuis in Keulen, worden met elkaar verboden door een rode armband. De tieners vechten samen tegen hun ziekte en bouwen een bijzondere band met elkaar op…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

Deutschland 83 is een populaire oorlogsserie uit Duitsland. De scenario’s zijn geschreven door Anne LeVine. De bekroonde serie is begonnen op 17 juni 2015.

De serie won o.a. een Adolf Grimme Award, een Golden Nymph en een German Television Award!

Martin Rauch is een spion uit Oost-Duitsland. In 1983 wordt hij naar West-Berlijn gestuurd voor een undercoveroperatie. Martin moet informatie verzamelen over de militaire strategie van de NAVO.

Hierdoor komt hij terecht in het centrum van nucleaire wapenwedloop

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

The Hundred Code is een Zweeds– Duitse serie van HBO Nordic

Deze mysterieuze misdaadserie heeft 2 topacteurs in de hoofdrol: Michael Nyqvist en Dominic Monaghan!

De afgelopen 12 maanden worden jonge, blonden vrouwen vermoord. De Amerikaanse detective Tommy Conley mag naar Stockholm om de misdaden te onderzoeken. Hier wordt hij gekoppeld aan Mikael Eklund.

De 2 kunnen slecht met elkaar overweg, maar wanneer er nieuwe moorden worden gepleegd moeten ze wel samenwerken. Ondertussen vechten beide agenten tegen hun eigen demonen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Unsere Mütter, unsere Väter is een aangrijpende serie over de Tweede Wereldoorlog.

De makers – Stefan Kolditz en Philipp Kadelbach – waren niet bang om de duistere kant van de Duitse strijdkrachten te laten zien.

In 1941 beloven 5 Berlijnse vrienden elkaar eeuwige vriendschap, waarna ze worden meegezogen in de oorlog. De vrienden hebben allemaal een eigen kijk op de oorlog en raken op er op hun eigen manier bij betrokken…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 31

Der Tatortreiniger is een Duitse serie uit 2011. De populaire komedieserie is bedacht door Bjarne Mädel en Arne Feldhusen.

Bjarne heeft zelf een hoofdrol als Heiko Schotte. De hilarische serie won meerdere Adolf Grimme Awards en German Comedy Awards!

Heiko Schotte heeft een bizarre baan. Hij moet ervoor zorgen dat een plaatdelict wordt schoongemaakt…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 38

Borgia is een populaire kostuumdrama uit 2011. De dramaserie is ontstaan door een co-productie tussen zenders uit Duitsland, Frankrijk en Italië.

De scenario’s zijn geschreven door Tom Fontana.

Het is de tijd van Da Vinci en Michelangelo. Een periode vol creativiteit en intellectuele prestaties. Maar het was ook de tijd van Machiavelli, een wetteloze oorlog en zedeloosheid.

Het Vaticaan was het hart van de wereldorde, die ingreep bij conflicten tussen verschillende landen. Paus Alexander VI stond aan het hoofd van het Vaticaan. De regeerperiode van deze machtige man zou de zwartste periode uit de kerkelijke geschiedenis worden.

De echte naam van is Rodrigo Borgia. Zijn naam wordt tot vandaag de dag in verband gebracht met meedogenloosheid, de lust naar macht en moreel verval…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 24

Weissensee is een ontroerende dramaserie uit 2010. De populaire serie won in 2011 een German Television Award voor ”Beste Serie”!

Annette Hess schreef de scenario’s en Friedemann Fromm had de regie in handen.

In de 80’s leven de familie Kupfers en Hausmanns in het communistische Duitsland. De ene familie is werkzaam bij de Stasi en de andere verzet zich hier tegen.

Dan worden een zoon en dochter uit beide families verliefd op elkaar! Hierdoor ontstaat er een gevaarlijke confrontatie…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 60

Der Letzte Bulle is een actieserie uit 2010. De serie eindigde in 2014 na 60 afleveringen.

Henning Baum heeft de hoofdrol als Michael Brisgau.

Michael is een politieagent die 2 decennia in coma lag. Nu hij wakker wordt komt hij erachter dat de complete wereld veranderd is.

”Mick” gaat weer werken bij de politie. Als macho treedt hij op een ouderwetse en onconventionele manier op…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 65

Danni Lowinski is de Duitse voorganger van onze eigen Danni Lowinski.

Deze grappige dramaserie is bedacht door Marc Terjung en begonnen in 2010. Annette Frier heeft de hoofdorl als Danni Lowinski.

Danni is begin 30 en werkte als kapster. Omdat ze iets anders wil met haar leven gaat ze terug naar school. Danni wil haar advocatendiploma halen. Wanneer ze haar diploma heeft, kom ze erachter dat ze nergens aan de slag kan.

Daarom begint ze haar eigen advocatenkantoor. Ze geeft voordeel advies aan ”normale mensen”. Het wordt direct een succes!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Im Angesicht des Verbrechens is een spannende Duitse serie uit 2010. De politieserie is geproduceerd door Marc Conrad en Wolfgang Delhaes.

De 10 afleveringen zijn uitgezonden door Arte.

Marek Gorsky is politieagent in Berlijn. Hij wordt geconfronteerd met de Russische maffia, wanneer hij zoekt naar de moordenaar van zijn broer.

Ondertussen is Jelena terecht gekomen in de prostitutie. Samen met haar vriendin kwam ze naar Duitsland voor een normale baan…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 98

Der Lehrer is een Duitse televisieserie uit 2009. De hilarische serie is bedacht door Peter Freiberg en Thomas Koch.

De afleveringen zijn uitgezonden door RTL Television.

De serie volgt Stefan Vollmer die terugkeert als docent. Op zijn nieuwe school zitten veel ongemotiveerde leerlingen. Stefan wordt leraar van een échte probleemklas.

Met grensverleggende methodes weet hij de klas toch te motiveren!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Doctor’s Diary is een grappige serie uit Duitsland. De 24 afleveringen zijn tussen 2007 en 2010 uitgezonden door de zender RTL.

De populaire serie won vele prijzen, waaronder een German Comedy Award in 2008!

Gretchen Haase wordt in de steek gelaten op het moment dat ze bij het altaar staat. Hierdoor staat haar leven op z’n kop. Gretchen gaat werken bij haar vader’s ziekenhuis. Hier ontmoet ze haar oude pestkop én schoolliefde.

Gretchen wil carrière maken in het ziekenhuis en ondertussen een nieuwe liefde vinden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 45

Mord mit Aussicht is een komische misdaadserie van ARD. De Duitse serie is bedacht door Marie Reiners en uitgezonden tussen 2007 en 2014.

De hoofdrol is voor Caroline Peters. In 2013 won ze een Bavarian TV Award. Mord mit Aussicht werd in 2011 bekroond met een Jupiter Award voor ”Beste Duitse TV serie”!

Sophie Haas is een vooraanstaande rechercheur uit Keulen. Dan wordt ze overgeplaatst naar een heel klein politiekorps in het Eifelgebergte…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

KDD – Kriminaldauerdienst is een populaire politieserie uit Duitsland. De actieserie is tussen 2007 en 2010 uitgezonden door ZDF en Arte.

De serie won een Adolf Gimme Award, 2 Bavarian TV Awards en een German Television Award!

Helmuth geeft leiding over een politieteam in Berlijn. De agenten zijn actief in de wijk Kreuzberg. Hier worden ze geconfronteerd met moorden, kidnapping, overvallen en oplichting…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 52

Türkisch für Anfänger is een Duitse komedieserie uit 2006. ”Turks voor Beginners” is bedacht door Bora Dağtekin en uitgezonden door Das Erste. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door NPO3.

De succesvolle serie won meerder awards, waaronder een Adolf Grimme Award, een Banff Rockie Award en een German Television Award!

Lena en Nils hebben samen met hun moeder een rustig leven. Dan wordt hun moeder, die psychiater van beroep is, verliefd op de Turkse politieman Metin. Wanneer de gezinnen gaan samenwonen, komen de cultuurverschillen aan het licht…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 99

Pastewka is een komedieserie van Sat. 1. De Duitse serie was tussen 2005 en 2014 op televisie.

De hoofdrol is voor Bastian Pastewka, die zichzelf speelt.

Bastian is een comedian die grappige, vreemde en beschamende dingen meemaakt. Deze worden meestal veroorzaakt door zijn eigen leugens…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 46

Stormberg is een komedieserie uit Duitsland. De 46 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2004 en 2014.

De serie is bedacht door Ralf Husmann, die geïnspireerd werd door The Office van Ricky Gervias.

Stormberg won vele prijzen, waaronder de Deutscher Fernsehpreis! In 2014 werd er een bioscoopfilm uitgebracht: Stormberg: Der Film!

De Duitse televisieserie volgt Bernd Stormberg, een incompetente baas van een verzekeringskantoor…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 74

Mein Leven & ich is een populaire Duitse sitcom uit 2001. De scenario’s zijn geschreven door Paula A. Roth.

De 74 afleveringen zijn uitgezonden door RTL. In 2004 won hoofdrolspeelster Wolke Hegenbarth een German Comedy Award!

Alexandra Degenhardt is tiener met ouders die weigeren om op te groeien. Haar broer en vriend proberen haar steeds gek te maken, maar ze vecht terug met sarcastische opmerkingen!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 74

Wilsberg is een Duitse serie van vroeger. Deze populaire serie is begonnen in 1995.

De crime serie is opgenomen in München en Keulen en uitgezonden door ZDF. De serie is gebaseerd op boeken van Jürgen Kehrer.

De hoofdrol is voor Leonard Lansink. Hij speelt misdaadbestrijder Georg Wilsberg…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 11

Heimat – Eine Deutsche Chronik is een succesvolle Duitse serie van vroeger.

De dramaserie is afkomstig uit 1984. De 32 afleveringen zijn uitgezonden tot 2006.

Heimat gaat over de familie Simon én de andere inwoners van Schabbach. De serie volgt het leven van Maria Simon van 1900 tot 1982. De wereldgeschiedenis wordt in beeld gebracht, maar het lijkt te gaan om het kleine dorp Schabbach…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 200

Der Fahnder is een Duitse misdaadserie van vroeger met 197 afleveringen! De populaire serie is begonnen in 1985 en uitgezonden tot 2005.

In Duitsland is die uitgezonden door ARD en Das Erste, in Nederland waren de afleveringen te zien bij de VARA.

In 1989 werd er een Adolf Grimme Award gewonnen!

Faber is een koppige detective die zich nergens voor aanpast. Daarnaast gelden regels niet voor hem. Met zijn ongewone methoden probeert hij misdadigers te slim af te zijn…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 25

Ein Herz und eine Seele is een extreem populaire sitcom van vroeger. De Duitse serie is uitgezonden tussen 1973 en 1976.

In 2005 werd de serie genomineerd voor een Audience Camera!

De komedieserie brengt veel politieke en sociale kwesties onder ogen, die herkenbaar zijn voor Duitse gezinnen.

Alfred Tetzlaff emigreert samen met zijn naïeve vrouw Else, hun dochter Rita en haar man Michael, uit het communistische Oost-Duitsland…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…