Beste Engelse series

Sherlock. I, Claudius, Brideshead Revisited of toch Fawlty Towers? Wat is de Beste Engelse serie die ooit is uitgezonden? Het is een kwestie van smaak wat de beste serie is, maar deze 40 series zijn allemaal populair.

Het zijn uiteenlopende series: nieuwere series zoals Wolf Hall, hele oude series zoals Coronation Street, hilarische series als The Office, spannende misdaadseries als Luther en keiharde politieke thrillers zoals House of Cards.

Check nu het volledige overzicht en kies een Engelse serie om te volgen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

IMDb: 8.6

Fleabag is een hilarische televisieserie uit 2016. De Britse serie is gebaseerd op bekroonde toneelstukken van toneelschrijver Phoebe Waller-Bridge.

De afleveringen staan op Amazon.

Fleabag is een boze, verdrietige en seksueel gefrustreerde dame met droge humor. Ze begeeft zich in het moderne leven van Londen. Fleagbag probeert achter de zin van het leven te komen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Wolf Hall is een Britse mini-serie uit 2015. De historische dramaserie is gebaseerd op ”Wolf Hall en Bringing up the bodies” van Hillary Mantel.

In 2016 won de serie een Golden Globe!

Na de val van kardinaal Wolsey breidt zijn secretaris Thomas Cromwell zijn macht uit. Met gekronkel en verraad wordt hij de adviseur van de koning, een positie met gevaren…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Happy Valley is een geliefde detectiveserie uit Engeland. Deze populaire serie van de BBC is in Nederland te volgen via Netflix

Sarah Lancashire heeft de hoofdrol als Catherine Cawood.

Catherine is politie-inspecteur in West Yorkshire. Hier dochter pleegde zelfmoord omdat iemand haar hier tot aanzette. Nu deze persoon vrij komt, staat Catherine’s leven op zen kop. Ze gaat achter de dader aan…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 17

The Fall is een succesvolle misdaadserie van BBC Two. De serie begon op 12 mei 2013 en is bedacht door Allan Cubitt.

In België is de serie uitgezonden door RTÉ One.

Detective Stella Gibson is actief bij de Metropolitan Police. Ze wordt naar het Noord-Ierse Belfast gestuurd om te helpen bij een aantal onopgeloste moordzaken.

Net na haar aankomst valt het volgende slachtoffer van de seriemoordenaar…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 36

IMDb: 8.6

Line of Duty is een populaire politieserie. De Britse serie is begonnen in 2012 en is uitgezonden door de BBC.

Steve Arnott wordt overgeplaatst naar de anti-corruptie eenheid van de politie, nadat hij heeft geweigerd betrokken te raken bij een doofpotaffaire na schietincident…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 32

Endeavour is een Britse televisieserie uit 2012. De serie wordt ook wel Endeavour Morse genoemd. Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Inspector Morse.

De afleveringen zijn uitgezonden door ITV. In Nederland  was de serie te zien op KRO en in België op Canvas. Endeavour heeft 2 seizoenen.

Het is 1965. Endeavour Morse stopt met zijn studie aan de Universiteit van Oxford om bij de politie te gaan werken. Omdat hij moeite heeft met het handhaven van de wet besluit hij om ontslag te nemen.

Maar zijn inspecteur ziet wel iets in Morse en neemt hem onder zijn hoede. Morse mag samen met andere rechercheurs samenwerken met de politie van Oxford. Ze krijgen de opdracht om de vermissing van een 15 jarig meisje te onderzoeken…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 47

IMDb: 8.6

Downton Abbey is een enorm populaire kostuumdrama uit Groot-Brittannië.

De serie is begonnen in 2010 en bedacht door Julian Fellowes. Downton Abbey won 3 Golden Globes! De serie is te volgen via Amazon.

Het is 1912 in Groot-Brittannië, net voor de Eerste Wereldoorlog. Op een prachtig en gigantisch landgoed staat Downton Abbey. De aristocratische familie Crawley woont hier samen met hun personeel…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

This Is England ’86, ’88 en ’90 is geschreven door Shane Mewadows en Jack Throne.

De mini-series zijn gebaseerd op de gelijknamige film uit 2006.

Shaun is net klaar met zijn schoolexamens. Hij is onzeker over zijn toekomst en sluit zich aan bij zijn oude, vervreemde vriendengroep. De vrienden gaan op zoek naar liefde, entertainment en werkgelegenheid…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 12

IMDb: 9.0

Sherlock is de beste detective serie die te zien is op Netflix. Deze Britse serie uit 2010 is geschreven door Mark Gatiss en Steven Moffat.

De hoofdrol is voor Benedict Cumberbatch, die de rol van Sherlock Holmes heeft. In 2013 werd hij genomineerd voor een Golden Globe!

Sherlock is buitengewone speurder met een bijzonder analytisch vermogen. Hij kan alleen minder goed met andere mensen omgaan. De politie vraagt hem regelmatig om hulp bij het oplossen van misdaden. Samen met zijn vriend John Watson onderzoekt hij mysterieuze zaken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 20

Luther is een geweldige politieserie van de BBC, die in 2010 voor het eerst te zien was.

Deze Britse serie groeide uit tot één van de beste Britse politieseries en dat komt vooral door Idriss Alba – die de hoofdrol heeft als detective John Luther. In 2012 werd hij bekroond met een Golden Globe!

John Luther is een Londense detective met een obsessie voor zijn werk. Dankzij deze obsessie kan hij de meest ingewikkelde politiezaken oplossen. Soms wordt hij echter roekeloos of overtreedt hij de regels.

Het zorgt ervoor dat hij geliefd is bij sommige collega’s én continu onder het vergrootglas van de inspectie ligt.

John is succesvol in zijn werk, maar zijn privéleven is een ramp. Het lijkt soms alsof hij een vernietigend effect heeft op alles om hem heen, inclusief de mensen waar hij het meest van houdt…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Pulling is een BBC komedie uit 2006.

De serie is bedacht door Sharon Horgan en Dennis Kelly – die zelf een rol hebben. Beide acteurs wonnen een British Comedy Award!

De Britse serie volgt 3 alleenstaande vrouwen, die samenwonen in Penge, Londen.

Seizoenen: 4

Afleveringen: 21

IMDb: 8.6

The Thick of It is een Britse serie met komedie op het niveau van The Office!

 De serie won meerdere British Comedy Awards, Broadcasting Press Guild Awards en BAFTA TV Awards!

De serie volgt een bureaucratisch overheidsstelsel. Peter Capaldi heeft de rol van Malcolm Tucker, een minister die nog niet helemaal door heeft hoe het werkt in de politiek.

Seizoenen: 13

Afleveringen: 153

Doctor Who begon in 1963 en groeide uit tot een legendarische science fiction serie. Sydney Newman is het meesterbrein achter de serie. In 2005 begon de nieuwste spin-off.

Doctor Who volgt The Doctor, die samen met zijn metgezellen door de tijd reist. Ondertussen vechten ze met buitenaardse wezens en andere vijanden!

Seizoenen: 9

Afleveringen: 54

IMDb: 8.6

Peep Show is een grappige televisieserie van Jesse Armstrong, Sam Bain en Andrew O’ Connor. Het is de langstlopende komedieserie van Channel 4.

De sterren uit de serie zijn David Mitchell en Robert Webb.

Mark en Jeremey zijn seksueel gefrustreerde twintigers én kamergenoten. De kamergenoten hebben niets gemeen, behalve dat ze absoluut geen normaal leven hebben…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

State of Play is een mini-serie uit 2003, die geschreven is door de vooraanstaande producer en scenarioschrijver Paul Abbott.

De Britse thriller is uitgezonden door BBC One.

In Londen wordt het leven van de politicus Stephen Collins steeds complexer. Wanneer zijn onderzoeksassistente Sonia Baker een dodelijke val maakt van een perron, wordt zijn verhouding met haar breed uitgemeten

Langzaam wordt duidelijk dat het geen ongeval was en dat de regering er op het hoogste niveau bij betrokken is!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

The Office is een meesterwerk van Ricky Gervais. Deze komedieserie uit 2001 is uitgezonden door BBC Two.

In 2004 won de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical” en won Ricky een Golden Globe voor ”Beste Performance by an Actor in Television Series”.

De serie volgt David Brent (”I’m a friend first an boss second”) en zijn medewerkers. Hun werkzaamheden worden in beeld gebracht alsof het een documentaire is. Het zorgt voor hilarische televisie!

In 2005 ging de Amerikaanse spin-off in première.

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Spaced is een luchtige, eenvoudige sitcom van Channel 4.

De scenario’s zijn geschreven door Simon Pegg en Jessica Hynes – die zelf de hoofdrol hebben als Tim en Daisy.

De vrienden Tim en Daisy delen een mooi appartement in het noorden van Londen. Om hier te kunnen wonen moeten ze zich voordoen als koppel. Het ”koppel” komt in vele hilarische situaties terecht!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

I’m Alan Partridge is een hilarische sitcom met Steve Coogan.

De succesvolle productie won o.a. twee BAFTA’s, twee Britisch Comedy Awards en een Royal Television Society Award!

Steve speelt de gefaalde televisiepresentator Alan Patridge, die het steeds probeert om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Alan weet altijd op het verkeerde moment de verkeerde dingen te zeggen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

IMDb: 8.6

Father Ted is een hilarische sitcom uit 1995 die is uitgezonden door Channel 4.

De serie van Arthur Mathews en Graham Linehan kreeg vele positieve reacties en werd bekroond met meerdere BAFTA-Awards!

De Engelse serie volgt 3 priesters en hun huishoudster op Craggy Island. Het schijnt niet het rustige en stille gedeelte van Ierland te zijn, zoals ze eerst dachten!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 23

Cracker is een misdaadserie uit 1993. De Britse serie is opgenomen in Manchester en uitgezonden door ITV.

De populaire serie eindigde in 1993 na 24 afleveringen.

Dr. Eddie Fitzgerald is een alcoholist, een ketting-roker én een rokkenjager. Daarnaast is hij een deskundige psycholoog. De politie roept regelmatig zijn hulp in bij echtelijke en familiale problemen, die moeilijk op te lossen zijn…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

G.B.H. is Britse mini-serie uit 1991 van de zender Channel 4.

In 1992 won de serie een Broadcasting Press Guild Award gewonnen voor ‘’Beste dramaserie’’!

Robert Lindsay speelt Michael Murray, een ambitieuze en charismatische politici. Jim Nelson is een geliefde directeur van een school met probleemkinderen. Wanneer hun paden kruisen wordt het nooit meer zoals het was!

Seizoenen: 7

Afleveringen: 15

Prime Suspect is een populaire serie uit de 90’s. Deze misdaadserie van ITV is uitgezonden tussen 1991 en 2006.

In 2017 is de spin-off Prime Suspect 1973 in première gegaan.

Helen Mirren speelt de vrouwelijke detective Jane Tennison. Jane is een ervaren detective, die zich toch steeds moet bewijzen in een harde mannenwereld…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

House of Cards is een politieke drama serie uit Groot-Britannie, die is uitgezonden in 1990.

Het is de grondlegger van Netflix’s populairste Original serie!

In de Britse House of Cards zien we geen Frank Underwood, maar Francis Urguhart (gespeeld door Ian Richardson). Beide politici zijn even meedogenloos! Urguhart probeert, net als Underwood, met manipulatie en bedrog zijn politieke doelen te bereiken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 43

Press Gang is een komische tienerserie uit 1989 van de zender CITV.

De scenario’s zijn geschreven door Bill Moffat.

De Britse serie is uitgezonden door de kinderzender van ITV en gaat over een aantal tieners die een krant maken, genaamd ”Junior Gazette”.

Seizoenen: 13

Afleveringen: 70

IMDb: 8.5

Agatha Christie’s Poirot is een detective serie uit 1989. De afleveringen zijn uitgezonden door ITV. In Nederland was de serie te zien op KRO en RTL8. In België was de serie te zien op VRT.

Agatha Christie’s Poirot heeft bij elkaar 13 seizoenen en 70 afleveringen!

Wanneer de Duitsers België binnenvallen in 1914 hebben de burgers veel te lijden. Veel Belgen vluchten naar Nederland of Engeland. Hercule Poirot is één van hen. Deze oud-politieman vlucht naar Engeland en wordt daar liefdevol opgevangen in Styles St. Mary in Engeland.

Na de oorlog start hij als privédetective in London. Samen een voormalig Legerofficier uit Groot-Brittannië en zijn secretaresse lost hij misdaden op…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 28

Inspector Morse is een super populaire detective serie uit Groot-Brittannië. In Engeland is de serie uitgezonden door ITV. In Nederland en België was de serie te zien op KRO en Canvas. De Britse serie heeft 12 seizoenen.

Detective Morse is over het algemeen een vriendelijke man. Hij vind opera, gedichten en exclusieve oldtimers leuk. Zelf rijdt Morse een Jaguar Mark 2.

Als detective zoekt hij zaken tot op de bodem uit. Daarbij wordt hij geholpen door detective Lewis. Onder het genot van een stevige borrel kan Morse het beste nadenken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The Singing Detective is een hooggewaardeerde serie van BBC.

De semi-autobiografische serie is de grootste prestatie van Dennis Potter, die eerder Pennies from Heaven en The Mayor of Casterbridge schreef.

Gefrustreerd door een ernstige huidaandoening (psoriasis) ligt Philip Marlow in een ziekenhuis bed. Door de therapeutische sessies en medicatie begint de schrijver van misdaadromans gek te worden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 24

Blackadder is een komische serie met Rowan Atkinson (Mr. Bean) in de hoofdrol.

De serie speelt zich af in verschillende periodes in de middeleeuwen.

Rowan speelt verschillende personages, waaronder Prince Edmund the Black Adder, die steeds probeert om de troon van zijn vader en broer over te nemen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 11

Brideshead Revisited is een prachtige aanpassing van Evelyn Waugh’s roman uit 1945.

Deze populaire Britse serie gaat over de aristocratische familie Marchmain. In 1983 werd er een Golden Globe gewonnen. Brideshead Revisited is tot vandaag de dag een inspiratiebron voor andere kostuumdrama’s!

De serie vertelt het verhaal van Charles Ryder, die door zijn vriendschap met Sebastian Flyte in contact komt met de leden van zijn autocratische, katholieke familie…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 51

IMDb: 8.9

Only Fools and Horses is een sitcom uit 1981. Deze komedieserie – met David Jason en Nicholas Lyndhurst in de hoofdrol – is één van de meest geliefde series aller tijden.

De Britten waren er gek op!

De serie van John Sullivan gaat over de dromen van twee broers uit Peckham. De scharrelaars proberen alles wat los en vast zit te verkopen, in de hoop ooit miljonair te worden.

Seizoenen: 3

Afleveringen: 21

Yes Minister is een verfrissende politieke sitcom die is uitgezonden tussen 1980 en 1982.

De scenario’s zijn geschreven door Antony Jay en Jonathan Lynn en de hoofdrol is voor Paul Eddington.

De Britse serie van Jonathan Lynn en Peter Jay volgt James ”Jim” Hacker, een pasbenoemde minister van Bestuurlijke Zaken…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 28

Not The Nine O’Clock News is een hilarische komedieserie uit 1979. De Britse serie is uitgezonden door BBC Two.

De serie zorgde voor legendarische televisie én het begin van de carrière van Rowan Atkinson, die later bekend werd als Mr. Bean.

Not The Nine O’Clock News is een sketchprogramma dat écht iedereen liet lachen!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Tinker Tailor Soldier Spy is een oude serie uit 1979. De klassieke spionageroman van John Le Carré vormde de basis van deze hitserie.

John Irvin had de regie in handen en Jonathan Powell was de producent. In 2011 ging de gelijknamige film in première.

Alec Guinness speelt George Smiley, een veteraan die gedurende zijn semi-pensioen gedwongen moet terugkeren om een Sovjet spion te ontmaskeren binnen MI6…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

IMDb: 8.7

I, Claudius is gebaseerd op de romans ”I, Claudius” en ”Claudius the God” van de Britse dichter en schrijver Robert Graves.

De historische dramaserie volgt de Romeinse Keizer Claudius in een aantal gewelddadige decennia.

Derek Jacobi speelde de stotterende underdog Claudius en won vele harten én prijzen. De Britse serie werd voor het eerst uitgezonden in 1976 en is sommigen beter dan Game of Thrones!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

IMDb: 8.8

Fawlty Towers is een komedieserie uit Groot-Brittannië. Deze Britse serie was te zien op BBC Two tussen 1975 en 1979.

John Cleese heeft de rol van Basil.

Basil en zijn vrouw Sybil runnen samen een hotel. Dit hotel heet Fawlty Towers.

Basil wil er een succes van maken, maar hij vind zijn klanten maar vervelend. Daarbij heeft hij moeite in de omgang met de Spaanse ober Manuel en heeft zijn vrouw hem onder de duim…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

Porridge is een Britse sitcom van vroeger. De serie is tussen 1974 en 1977 uitgezonden door de BBC.

In 1975 én 1977 werd er een BAFTA Award gewonnen voor ”Beste komedieserie”! De hoofdrol is voor Ronnie Barker, die Norman Stanley Fletcher speelt.

Norman moet een gevangenisstraf uitzitten in de gevangenis van Slade. Hij wil zich rustig houden en vooral niet opvallen, maar dit loopt niet helemaal volgens plan.

In 2017 is er een nieuwe spin-off in première gegaan.

Seizoenen: 9

Afleveringen: 77

Dad’s Army is een oude komedieserie uit 1968. De serie is bedacht door Jimmy Perry en uitgezonden door de BBC.

Deze succesvolle serie staat op 13 in de BFI TV 100, een overzicht met de 100 beste series uit Groot-Brittannië!

De serie volgt een peloton van de Britse binnenlandse strijdkrachten, die gedurende de Tweede Wereldoorlog actief is in Walmington-On-Sea…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 17

The Prisoner is een échte klassieker. De science fiction serie is bedacht door Patrick McGoohan – die zelf een hoofdrol heeft. De afleveringen zijn uitgezonden in 1967 en 1968 door ITV.

In 2009 kreeg de Britse serie een plaats in de OFTA TV Hall of Fame!

Number Six is een geheim agent. Nadat hij ontslag neemt, wordt hij ontvoerd en meegenomen naar een idyllisch dorp. Number Six kan niet ontsnappen en wordt het middelpunt van een duister complot…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 26

The Forsyte Saga is een Britse serie uit 1969 die gebaseerd is op boeken van John Galsworthy.

De serie is overal ter wereld uitgezonden. Daarnaast was het de eerste BBC serie die werd verkocht aan de Sovjet Unie. In 2002 kwam er een nieuwe gelijknamige serie uit met Rupert Graves, Damian Lewis en Gine McKee in de hoofdrol.

Deze televisieserie volgt 3 generaties van de vooraanstaande familie Forsyte. Ondanks hun vermogen en goede manieren, hebben ze een hoop ellende te verwerken…

Seizoenen: 63

Afleveringen: 2909

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…