The Fall

Hello Mate, hier zijn 14 goede series uit Groot-Brittannië. Deze series zijn nu allemaal te streamen op Videoland. Je kunt meteen beginnen met kijken!

De meeste Nederlanders zijn niet onbekend met series uit Groot-Brittannië. Britse series zijn cool, denk bijvoorbeeld aan Peaky Blinders met Cillian Murphy in de hoofdrol.

Wie dacht dat Videoland er alleen is voor Nederlandse series, heeft het mis. Op Videoland staan veel goede Britse series. Hier zijn de 14 beste: van meeslepende kostuumdrama’s tot spannende misdaadseries, dramaseries én avontuurlijke series.

Lees alles over deze series, check de officiële trailer en kijk 2 weken helemaal gratis…

14. The Collection

The Collection 2016

The Collection is een romantische dramaserie die zich afspeelt in 1947. Deze Frans-Britse serie van Amazon en BBC staat sinds juli 2017 op Videoland.

Deze serie volgt de broers Paul en Claude Sabine, die in het naoorlogse Parijs een eigen modehuis beginnen. De ondernemers hebben de droom om hun bedrijf succesvol te maken, maar zijn totaal verschillend van elkaar.

Paul heeft een romantische visie en hoopt dat Parijs opbloeit na de bezetting. Claude is de ware, maar verborgen genie achter hun modelabel…

Bekijk de trailer

The Collection kijken

13. Clique

Clique BBC 2017

In augustus 2017 haalde Videoland Clique naar Nederland. Deze spannende dramaserie is gemaakt door Jess Brittain en opgenomen in Edinburgh, Scotland.

Deze serie uit 2017 volgt Georgina en Holly, studenten die samen naar de universiteit gaan. Georgina voelt zich aangetrokken tot een groep elitaire meisjes. Omdat Holly haar vriendin terug wil, sluit ze zich ook aan bij deze groep.

Hierdoor komt ze terecht in een verleidelijke wereld van prestigieuze feesten met machtige zakenmannen en vrouwen. Holly ziet ook de negatieve kanten van de groep en probeert er samen met Holly van los te komen…

Bekijk de trailer

Clique Kijken

12. Apple Tree Yard

Apple Tree Yard

Apple Tree Yard is een meeslepende dramaserie uit 2017. Deze BBC serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Louise Doughty. De regie was in handen van Jessica Hobbs, die eerder afleveringen van River en Broadchurch regisseerde. Sinds oktober 2017 staan de afleveringen online.

Yvonne Carmichael is tevreden met haar leven. Ze is moeder van 2 kinderen en woont in een prima buitenwijk. Dan ontmoet ze een charmante vreemdeling, waarmee ze een affaire begint. Yvonne probeert haar affaire zorgvuldig verborgen te houden, maar langzaam begint deze alles in gevaar te brengen…

Bekijk de trailer

Apple Tree Yard kijken

11. Secret Diary of a Call Girl

Secret Diary of a Call Girl

Secret Diary of a Call Girl is een Britse dramaserie uit 2007. Deze televisieserie is gemaakt door Lucy Prebble. De Nederlandse serie Dagboek van een Callgirl is gebaseerd op deze serie. Deze Britse serie is misschien leuk voor liefhebbers van Meisje van Plezier. Alle 4 seizoenen staan op Videoland.

Deze populaire serie is gebaseerd op het leven van een anonieme sekswerker én volgt Hannah. Haar vrienden en familieleden denken dat ze werkt als secretaresse, maar eigenlijk is ze werkzaam als de escortgirl ”Belle de Jour”…

Bekijk de trailer

Secret Diary of a Call Girl nu kijken

10. The Royals

The Royals

The Royals is een Britse serie over een moderne koninklijke familie. Deze televisieserie is gemaakt door Mark Schwahn, die eerder scenario’s schreef van One Tree Hill. Deze dramaserie is opgenomen in Blenheim Palace in Woodstock. Videoland heeft de serie in december 2017 online gezet.

The Royals volgt Queen Helena, Princess Elanor en Prince Liam zijn onderdeel van een koninklijke familie uit Londen. Ze hebben het leven waar anderen van dromen, maar deze luxe heeft ook een keerzijde. Ze moeten namelijk voldoen aan allerlei verplichtingen én worden continu in de gaten gehouden…

Bekijk de trailer

The Royals kijken

9. Mad Dogs

Mad Dogs UK

Mad Dogs is een dramaserie van Sky. Deze spannende televisieserie uit 2011 is geschreven door Cris Cole en opgenomen in Mallorca. Videoland zette de complete serie in juni 2017 online.

In 2016 bracht Amazon een nieuwe Amerikaanse Amazon Original met dezelfde naam uit. Deze werd ook geschreven door Chris Cole.

De Britse televisieserie volgt Woody, Baxter, Rick en Quinn gaan samen naar Mallorca. Hier willen ze hun oude vriend Alvo bezoeken. Deze oude vriend zou het helemaal gemaakt hebben. Wat een prachtige reünie zou moeten worden, eindigt in een ware hel…

Bekijk de trailer

Mad Dogs UK nu kijken

8. The Five

The Five Sky1

The Five is een emotionele dramaserie uit Groot-Brittannië. Deze Britse serie is geschreven door Danny Brocklehurst en Mick Ford en gebaseerd op de beroemde internationale besteller ”Harlan Coben’s The Five”.

In 1995 spelen 4 schoolvrienden in het park. De vrienden Mark, Danny, Slade en Pru worden getraumatiseerd achtergelaten wanneer Mark’s kleiner broertje verdwijnt. Hij is nergens meer te vinden.

Zo’n 20 jaar is Danny detective. Hij komt het DNA van Mark’s broertje tegen op een plaats delict. Hij deelt deze informatie met zijn oude schoolvrienden, die het mysterie tot op de bodem willen uitzoeken…

Bekijk de trailer

The Five nu kijken

7. The Tunnel

The Tunnel 2013

The Tunnel is een Frans-Britse detectiveserie van SkyGo. Deze televisieserie is gebaseerd op The Bridge, een populaire Scandinavische serie. Dit is al genoeg reden om deze serie te kijken. De serie is opgenomen nabij Calais en te streamen op Videoland.

Scenarioschrijver Ben Richards ontwikkelde de serie samen met de Zweedse Hans Rosenfeldt, die de scenario’s van The Bridge schreef. In de hoofdrol zien we Clémence Poésy en Stephen Dillane (Game of Thrones). Stephen won in 2014 een international Emmy voor zijn rol.

Deze meeslepende serie speelt zich af met de Europese-crisis op de achtergrond. Wanneer tussen Folkestone en Calais het levenloze lichaam van een Franse politicus wordt gevonden, worden Karl Roebuck en Elise Wassermann gedwongen tot een ongemakkelijke samenwerking.

Terwijl de seriemoordenaar steeds gedetailleerdere en ingenieuze methoden laat zien om aan te tonen dat onze moderne samenleving failliet is, raken Karl en Elise steeds persoonlijker betrokken bij het onderzoek…

Bekijk de trailer

The Tunnel nu kijken

6. The White Queen

The White Queen

The White Queen is een een historische dramaserie van BBC One. Deze prachtige serie is gebaseerd op de romans van Philippa Gregory. Deze televisieserie begon in 2013 en wist 3 Golden Globe-nominaties in de wacht te slepen! In 2017 ging de prequel, The White Princess, in première. Deze staat vooralsnog niet op Videoland.

De serie speelt zich af in 1464. Engeland is verscheurd en heeft al ruim 9 jaar te maken met een heftige strijd om de troon. Deze strijd wordt gevoerd door 2 families, die zijn ontstaan uit dezelfde familie. Gaat het House of York óf het House of Lancaster de troon veroveren?

Bekijk de trailer

The White Queen nu kijken

5. No Offence

No Offence

No Offence is een komische misdaadserie van Channel 4. Deze Britse politieserie is gemaakt door Paul Abbott, die eerder scenario’s van Shameless schreef. De succesvolle serie is opgenomen in Manchester. In 2016 won de serie een RTS Television Award voor ”Beste dramaserie”.

In seizoen 1 zoeken inspecteur Viv Deering en haar team naar een seriemoordenaar, die het gemunt heeft op meisjes met het syndroom van Down.

Het 2de seizoen volgt het politieteam, terwijl ze onderzoek doen naar de Nora Attah, een misdaadbaas uit Manchester. Beide seizoenen zijn online te volgen op Videoland…

Bekijk de trailer

No Offence nu kijken

4. Humans

Humans

Humans is een science fiction serie van Channel 4. Deze Britse serie is gebaseerd op Äkta Människor, een Zweedse serie van Lars Lundström. In 2016 en 2017 werd deze serie genomineerd voor een BAFTA Award voor ”Beste Drama Series” en ”Best Digital Creativity”.

Deze televisieserie volgt Joe Hawkins, gespeeld door Tom Goodman-Hill. Joe leeft in een parallel heden, waar iedereen de nieuwste gadgets wil hebben. Zo’n nieuwe gadget is de ”synth”, een ver ontwikkelde robotbediende.

Hij schaft deze aan in een poging om zijn gezin bijeen te houden, maar een machine in huis kan vergaande gevolgen hebben…

Bekijk de trailer

Humans nu kijken

3. The Fall

The Fall

The Fall is een misdaadserie van de Ierse RTE ONE en de Britse BBC. De televisieserie is bedacht door Allan Cubitt en geregisseerd door de Vlaamse Jakob Verbruggen, die we kennen van Code 37.

Deze populaire detectiveserie staat helemaal op Videoland. Op 17 december 2017 heeft Videoland het 3de seizoen online gezet.

De hoofdrol is voor Gillian Anderson, die in 1997 een Golden Globe won voor haar rol in The X-Files. Gillian speelt Stella Gibson, een detective van de Metropolitan Police. Stella moet naar Belfast om te helpen met het grijpen van een seriemoordenaar. Net voor haar aankomst in Belfast, slaat de seriemoordenaar opnieuw toe…

Bekijk de trailer

The Fall nu kijken

2. Taboo

Taboo

Taboo is een ”Pure drama” serie van BBC One. Deze Britse serie is gemaakt door Steven Night, Chips Hardy en zijn zoon Tom Hardy. Steven Knight is dé maker van Peaky Blinders, waarin Tom Hardy de rol van Alfie Solomons had. Videoland haalde Taboo op 7 januari 2017 naar Nederland.

In 2018 gaat het 2de seizoen in première in Groot-Brittannië. Hopelijk komt ook seizoen 2 op Videoland te staan.

Deze televisieserie volgt James Keziah Delaney, een avonturier die lang in Afrika woonde. Hij keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te onderzoeken én zijn scheepsbouwimperium op te eisen. Langzaam komt James terecht in een schimmige samenzwering…

Bekijk de trailer

Taboo kijken

1. Peaky Blinders

Peaky Blinders

Peaky Blinders staat op 1. Deze Britse serie van BBC is begonnen in 2013 en groeide uit tot een hit.  Liefhebbers van bijvoorbeeld White Chapel en Sherlock zullen van deze serie houden. In januari 2018 heeft Videoland het 4de seizoen online gezet.

De Ierse acteur Cillian Murphy speelt gangsterbaas Tommy Shelby. Deze beruchte bendeleider maakt de straten van Birmingham onveilig. Zijn bendeleden zijn te herkennen aan de scheermesjes in hun petten.

Tommy kan zijn gang gaan, tot inspecteur Chester Campbell naar Birmingham komt. Hij is vastberaden om Tommy’s bende op te rollen…

Bekijk de trailer

Peaky Blinders kijken

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!