Beste HBO series op HBO Max

Geschreven door Joost
Geplaatst op 21-07-2017 Geupdate op 11-01-2023
HBO (Home Box Office) is een premium TV zender uit de Verenigde Staten die bekend is van veel populaire series, zoals The Wire, Game of Thrones en The Sopranos. Vrijwel alle series van HBO zijn online te bekijken via HBO Max - de streamingdienst van HBO.

Het aanbod van HBO Max is completer dan alleen de series van HBO. Op HBO Max staat bijvoorbeeld ook content van Cartoon Network en DC (Detective Comics).

HBO heeft veel goede series, maar wat zijn de beste series? Hieronder een overzicht van de meest bekeken HBO series...

The Last of Us

Serie over een post-apocalyptisch Amerika

The Last of Us is een nieuwe serie uit 2023, die exclusief te streamen is via HBO Max. Deze actieserie- en horrorserie is natuurlijk als de PlayStation-videogame van Naughty Dog.

De Amerikaanse post-apocalyptische dramaserie is geschreven door Neil Druckmann – de maker van de game – en Craig Mazin. Craig schreef eerder scenario’s van Chernobyl – absoluut één van de beste HBO series!

Deze serie volgt Joel en Elie, die met elkaar verbonden zijn door de hardheid van de wereld waarin ze leven. Ze worden geconfronteerd met wrede omstandigheden en meedogenloze moordenaars tijdens hun trektocht door het post-pandemische Amerika…

Trailer

IMDb 6.6

Avenue 5

Science fiction over bemanning van ruimtecruiseschip

Trailer

IMDb 7.1

The Flight Attendant

Serie over geheugenverlies en moord in vliegtuigindustrie

The Flight Attendant is een spannende serie uit 2020 van de makers van YOU.

Deze HBO Original met Kaley Cuoco en de Nederlandse Michiel Huisman in de hoofdrol is gebaseerd op de roman van Christopher A. Bohjalian.

Deze serie volgt Cassie Bowden, een stewardess van Imperial Atlantic Airlines. In het vliegtuig loopt ze Alex Sokolov tegen het lijf. Ze hebben direct een klik. In Bangkok besluiten ze samen te dineren, waarna ze naar zijn hotel gaan.

In de ochtend wordt Cassie wakker met bloed aan haar handen. Alex ligt dood in bed en ze heeft geen idee wat er met hem gebeurd is.

Ze verlaat de hotelkamer alsof er niets gebeurd is. De FBI begint een onderzoek en komt erachter dat Cassie de laatste persoon is die Alex heeft ontmoet. Terwijl ze achterna gezeten wordt door de FBI, probeert ze de waarheid achter zijn dood te achterhalen…

Trailer

IMDb 7.1

The Staircase

Serie over moordproces van Michael Peterson

The Staircase is een HBO Max Orignal serie over Michael Peterson, een schrijver van misdaadromans die beschuldigd werd voor de moord op zijn vrouw, Kathleen.

Deze Amerikaanse serie is – in tegenstelling tot de gelijknamige documentaire van Netflix – geen documentaire, maar een scripted dramaserie. De scenario’s zijn geschreven door Antonio Campos, die bekend is van The Sinner.

De serie vertelt het verhaal van Michael Peterson, een romanschrijvers wiens vrouw onderaan de trap van hun huis werd aangetroffen. Micheal werd beschuldigd zijn vrouw te hebben vermoord.

De serie volgt alle ontwikkelingen, waaronder het het proces en beroepsprocedure…

Trailer

IMDb 7.1

Industry

Serie over net afgestudeerde bankiers in Londen

Industry is een HBO serie uit 2020, over bankiers en handelaren in de financiele wereld gaat. Deze spannende dramaserie is gemaakt door Mike Down en Konrad Kay.

Deze Brits-Amerikaanse serie speelt zich af na de financiële crisis van 2008. Industry volgt een groep onlangs afgestudeerde bankiers, die strijden om een beperkt aantal vaste posities bij een bekende investeringsbank in Londen.

Terwijl ze carrière proberen te maken en worden geconfronteerd met de bedrijfscultuur, drugs, ego en dividenden vervagen de grenzen tussen collega, vriend, vijand en minnaar.

Ze dalen en stijgen op de carrièreladder en moeten bepalen of winst maken het enige in het leven is waarvoor ze willen gaan…

Trailer

IMDb 7.3

The Plot Against America

Serie over alternatieve geschiedenis in een fascistisch Amerika

The Plot Against America is een nieuwe dramaserie van HBO, die sinds maart 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Ed Burns, David Simon en Reena Rexrode én gebaseerd op de geprezen roman van Philip Roth, die in 2004 verscheen.

Deze mini-serie vertelt over een alternatieve geschiedenis van de Verenigde Staten, die wordt weergegeven door de ogen van een Joods arbeidersgezin uit New Jersey.

De serie volgt het gezin terwijl ze geconfronteerd worden met de politieke opkomst van Charles Lindbergh, een pilotenheld en xenofobe populist die de president wordt van een fascistische natie…

Trailer

IMDb 7.4

The Nevers

Serie over vrouwen met bovennatuurlijke krachten in Victorian Era

The Nevers is een drama- en science fiction serie uit 2021 van HBO Max.

Deze spannende serie is gemaakt door Joss Whedon van Mutant Enemy Productions – bekend van hitseries als Firefly en Buffy the Vampire Slayer.

Het is Augustus 1869. Het Victoriaanse Londen wordt op haar grondvesten geschud door een bovennatuurlijke gebeurtenis die bepaalde mensen – vooral vrouwen – abnormale krachten geeft.

De mensen die bovennatuurlijke krachten hebben gekregen door deze gebeurtenis –  en nu ”The Touched” worden genoemd – worden opgejaagd omdat ze een bedreiging voor de machthebbers vormen.

De mysterieuze weduwe Amalia True en investeerder Penance Adair zien hen niet als een bedreiging, maar willen juist hun grote potentie benutten om de wereld te verbeteren. Ze besluiten om hen onderdak en bescherming te bieden.

Ondertussen worden ze bedreigd door de brute krachten die vastberaden zijn om hun soort vernietigen…

Trailer

IMDb 7.5

Perry Mason

Serie over een legendarische strafrechtadvocaat in 1932

Perry Mason is een HBO serie uit de Verenigde Staten, die sinds 2020 te zien is. Deze drama- en misdaadserie is gemaakt door Ron Fitzgerald en Rolin Jones.

Zoals de gelijknamige serie uit 1957 is deze serie gebaseerd op een personage uit een roman van Erle Stanley Gardner – een Amerikaanse advocaat en auteur.

Het verhaal speelt zich af in 1932, Los Angeles. Terwijl de rest van het land herstelt van de Grote Depressie, bloeit de stad! Olie! Olympescieh spelen! Geweldige foto’s!

Deze serie volgt Perry Mason, een legendarische strafrechtadvocaat die de zaak van zijn leven aanneemt. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid stuit hij op een gebroken stad en vindt hij misschien een weg naar verlossing voor zichzelf…

Trailer

IMDb 7.5

Raised by Wolves

Serie over mumanoïden opgevoed door robots op Mars

Raised by Wolves is een Amerikaanse science fiction serie uit 2020 van HBO Max.

Deze serie is geschreven door Aaron Guzikowski en geregisseerd door Ridley Scott – bekend van The Martian, Gladiator en Alien! Eén van de hoofdrolspelers is Travis Fimmel. Hij is vooral bekend als Ragnar Lothbrok uit Vikings.

In Raised By Wolves is de Aarde verscheurd door een religieuze oorlog, waardoor de mensheid op het punt van uitsterven staat.

Dan stuurt een atheïstische androïde twee creaties – Moeder en Vader – om een vreedzame, goddeloze kolonie starten op planeet Kepler 22b. Deze creaties zijn geprogrammeerd om de mensheid te beschermen en te zorgen voor ”een nieuw begin”.

De serie volgt Moeder en Vader terwijl ze proberen om menselijke kinderen op te voeden in het mysterieuze maagdelijke land. Deze moeilijke taak wordt in gevaar gebracht door de komst van de Mithraïsche, een zeer religieuze orde van overlevende mensen.

Terwijl de androïden contact maken met dit fanatieke en gevaarlijke volk, worstelen ze om controle te krijgen over de vrije overtuigingen van hun kinderen…

Trailer

IMDb 7.6

Ballers

Serie over carrière, financiën en problemen van American football spelers en hun agents.

Ballers is een komische sport- en dramaserie met Dwayne ”The Rock” Johnson in de hoofdrol. Deze HBO Original uit 2015 is gemaakt door Stephen Levinson, die bekend is van hitseries als Entourage en Boardwalk Empire.

Deze serie volgt Spencer Strasmore, een voormalig profesioneel football speler. Nu hij met pensioen is helpt hij andere spelers als financieel adviseur.

De serie gaat over de financiële, persoonlijke en professionele problemen waarmee deze agents en spelers te maken krijgen…

Trailer

IMDb 7.6

We Own This City

Serie over corruptie bij politie in Baltimore

Veel serieliefhebbers hebben gewacht op We Own This City, een nieuwe serie uit 2022 die sinds 25 april te zien is.

Deze misdaadserie is namelijk gemaakt door David Simon, George Pelecanos, Ed Burns en Reinaldo Marcus Green. Dit zijn de makers van The Wire  één van de populairste series ooit.

Deze serie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore en de corruptie en morele ineenstorting waardoor de Amerikaanse stad werd getroffen.

In een oorlog tegen drugs en drugscriminaliteit werd het belangrijker om massa-arrestaties uit te voeren en drugs op te sporen, dan om echt goed politiewerk te verrichten…

Trailer

IMDb 7.7

The Outsider

Serie over moordonderzoek met bovennatuurlijke elementen

The Outsider is een nieuwe misdaaddrama van HBO, die sinds 12 januari 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Richard Price, die vooral bekend is van The DeuceThe Night Of en The Wire. De scenario’s zijn gebaseerd op het gelijknamige boek van de legendarische Steven King.

De hoofdrol is voor Ben Mendelsohn, die vooral bekend is als Danny Rayburn uit Neflix’s Bloodline.

Deze serie volgt detective Ralph Anderson. Hij doet onderzoek naar de moord op Frank Peterson, een jongen van 11 jaar die levenloos wordt aangetroffen in een bos in Georgia.

Door de mysterieuze omstandigheden rondom de moord, schakelt Ralph de hulp in van de onorthodoxe privé-onderzoeker, Holly Gibney. Ralph hoopt dat Holly kan helpen om het onverklaarbare te verklaren…

Trailer

IMDb 7.8

The Sex Lives of College Girls

Serie over

The Sex Lives of College Girls is een populaire vrouwenserie van HBO Max, die sinds 2021 te streamen is.

Deze komedieserie is gemaakt door Mindy Kaling – bekend van The Office – en Justin Noble – bekend van Brooklyn Nine-Nine.

Deze serie volgt 4 eerstejaars kamergenoten van het prestigieuze Essex College in Vermont, New England. De chaotische studenten zijn op een missie om uit te groeien tot hun ware, vrije zelf…

Trailer

IMDb 7.8

Beforeigners

Serie over tijdreizigers die integreren in hedendaagse samenleving

Beforeigners is een HBO Nordic serie uit Noorwegen, die sinds 2019 te zien is. Deze misdaad- en science fiction serie is gemaakt door Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin – die beide scenario’s schreven van Lilyhammer.

De opnamens vonden plaats in de Noorse hoofdstad, Oslo.

In deze Scandinavische serie duiken mensen uit het verleden op onverklaarbare wijze op in de toekomst.

Alfhildr Enginsdottir – die uit de Vinkingentijd komt – werkt samen met Lars Haaland, een uitgeputte politieaman uit Oslo. Ze onderzoeken de moord op een vrouw met tatoeages uit het stenen tijdperk.

Tijdens hun onderzoek doen ze onverwachte, schokkende ontdekkingen…

Trailer

IMDb 7.9

Pennyworth

Serie over bulter die werkt voor de Wayne familie in 1960's

Pennyworth – ook bekend als ”Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler” – is een populaire serie van DC Comics die uitgebracht is door HBO Max.

Deze actiethriller is gemaakt door Bruno Heller en Danny Cannon en geabseerd op Alfred Pennyworth, een DC personage dat voor het eerst verscheen in 1943.

De hoofdrol is voor Jack Bannon als Alfred Pennyworth. Het verhaal speelt zich af in de 60’s en volgt Alfred, terwijl hij werkt voor de machtige Wayne familie in Londen.

De ex-militair wordt een vertrouwde en waardevolle partner van de Wayne familie, waaronder Bruce Wayne – die later bekend zal worden als Batman…

Trailer

IMDb 7.9

The White Lotus

Serie over mysterieuze hotelgasten

The White Lotus is een serie van HBO Max, die sinds 2021 te zien is. Deze Amerikaanse komedie- en dramaserie is gemaakt door Mike White – bekend van School of Rock.

Deze serie speelt zich af op een exclusief tropisch resort en volgt de hotelgasten, terwijl ze ontspannen en bijkomen in het paradijs.

Langzaam komt de duistere kant van de gasten naar boven, die op het eerste gezicht perfect lijken…

Trailer

IMDb 8.0

Tokyo Vice

Serie over politiek corruptieonderzoek in Japan

Tokyo Vice is een goede drama- en misdaadserie van HBO Max uit 2022.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door J. T. Rogers en gebaseerd op het boek ”Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan” van Jake Adelstein – dat gebaseerd is op zijn eigen leven en carrière.

Deze serie speelt zich af in eind 1990 in Japan en volgt de Amerikaanse journalist, Jake Adelstein.

Jake gaat als eerste, in het buitenland geboren journalist, bij een grote Japanse krant werken.

Onder de hoede van een ervaren rechercheur van de zedenpolitie, begint hij de duistere en gevaarlijke wereld van de Yakuza te verkennen – de Japanse maffia…

Trailer

IMDb 8.0

The Gilded Age

Serie over sociaal conflict in New York in 1822

The Gilded Age is een nieuwe kostuumdrama uit 2022 van HBO Max.

Deze dramaserie is gemaakt door Julian Fellowes, dé maker van Downton Abbey (The English Game en Belgravia) – één van de beste historische dramaseries ooit!

Deze serie speelt zich af in New York in 1882 in de ”Gilded Age” – een periode uit de Amerikaanse geschiedenis met veel economische groei.

De serie volgt Marian Brook, een weesdochter van een Union-generaal, die intrekt in het huis van haar tantes met oudgeld in New York, Agnes van Rhijn en Ada Brook. Ze wordt vergezeld door de bedreven Afro-Amerikaanse vrouw, Peggy Scott.

Terwijl ze bij haar tantes woont, raakt ze ongewild betrokken bij een sociaal conflict tussen één van haar tantes – een afstammeling van het oude geld, en haar ontzagwekkend rijke buren – een meedogenloze spoorwegmagnaat en zijn ambitieuze vrouw, George en Bertha Russell…

Trailer

IMDb 8.1

The Deuce

Serie over de Gouden Eeuw van porno in de 1970's

The Deuce is een dramaserie van HBO, die geschreven is door David Simon (bekend van The Wire en Homicide: Life on the Street) en George Pelecanos (bekend van Treme en The Wire).

Deze Amerikaanse serie is deels gebaseerd op de carrière van een tweeling, die actief waren in de vluchtige en lucratieve porno-industrie en vertelt over de ”Gouden Eeuw van porno”, die begon in de 1970’s in New York.

James Franco speelt de tweelingbroers Vincent en Frankie Martino.

Door geweld en drugs wordt de situatie in New York steeds slechter. Dankzij het harde optreden van de politie worden prostituees gedwongen om te zoeken naar een veiligere manier om geld te verdienen.

Wanneer porno wordt gelegaliseerd ontstaat er een nieuwe lucratieve industrie in Manhattan. De tweelingbroers Vincent en Frankie worden door de maffia gebruikt om de porno-industrie te betreden…

Trailer

IMDb 8.3

Peacemaker

Serie over een soldaat die vecht voor vrede

Peacemaker is een superheldenserie van HBO Max, die sinds 2022 te zien is. Deze actieserie is gemaakt door James Gunn en gebaseerd op het gelijknamige DC Comics personage.

Acteur en professioneel worstelaar John Cane is de hoofdrolspeler.

Peacemaker gaat verder waar Suicide Squad eindigde. De serie volgt Peacemaker, een trotste man die terugkeert naar huis nadat hij is hersteld van zijn confrontatie met Bloodsport.

Peacemaker wil koste wat het kost wereldvrede bereiken. Hij is echter zo vastberaden om dit te bereiken, dat hij bereid om er zelf veel mensen voor te doden…

Trailer

IMDb 8.3

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

Serie over de levens van de Los Angeles Lakers

Welcome to the hottest show in town!

Vanaf 2022 staat Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty op HBO Max. Deze documentaire over the Lakers is gebaseerd op het boek ”Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s” van Jeff Pearlman.

Deze dramaserie speelt zich in de 1980’s en gaat over het persoonlijke en professionele levens van de Los Angeles Lakers – één van de meest gerespecteerde en dominante dynastieën uit de sportwereld…

Trailer

IMDb 8.3

The Leftovers

Serie over mysterieuze verdwijning van inwoners

The Leftovers is een mysterieuze drama- en science fiction serie, die tussen 2014 en 2017 is uitgezonden.

Het is een succesvolle serie die is geschreven door Damien Lindelof en Tom Perrotta. Damien schreef eerder scenario’s van Lost!

Deze serie volgt de inwoners van Mapleton, New York. Wanneer plotseling 2% van de wereldbevolking verdwijnt, proberen de inwoners de tragedie te verwerken en hun leven weer op te pakken…

Trailer

IMDb 8.3

Treme

Serie over nasleep van verwoestende natuurramp

Treme is een dramaserie uit 2010. De Amerikaanse serie won een Primetime Emmy in 2014.

Tremé is een wijk in New Orleans, waar de afleveringen ook zijn opgenomen.

Orkaan Katrina was een verwoestende natuurramp. Na de komst van deze orkaan proberen de inwoners van New Orleans hun leven te hervatten.

Samen bouwen ze hun huizen én hun eigen bijzondere cultuur weer op…

Trailer

IMDb 8.4

Doom Patrol

Serie over superheldenteam dat persoonlijke trauma's overwint

Doom Patrol is een superheldenserie van DC Comics, die exclusief uitgebracht is als HBO Max Original. Deze serie uit 2019 is gemaakt door Jeremy Carver en gebaseerd op het gelijknamige superheldenteam van DC Comics, dat voor het eerst werd uigebracht in 1963.

Deze serie gaat over een groep buitenbeentjes met superkrachten. De superhelden hebben allemaal persoonlijke traum’s en zijn samengebracht door ”The Chief” om vreemde en gevaarlijke gebeurtenissen te onderzoeken.

Terwijl ze hun unieke superkrachten gebruiken om de wereld te beschermen tegen bedreigingen, moeten ze ieder omgaan met hun persoonlijk demonen en psychologische littekens…

Trailer

IMDb 8.4

Mare of Easttown

Serie over moordonderzoek in kleine plattelandsstad

Mare of Easttown is een HBO Max original uit 2022. Deze mini-serie is gemaakt door Brad Ingelsby en heeft Kate Winslet in de hoofdrol.

Deze misdaaddrama speelt zich af in een kleine plattelandsstad in Easttown, Pennsylvania.

De serie volgt Mare Sheehan ,een rechercheur van de lokale politie die een persoonlijke en professionele crisis doormaakt terwijl ze een moordonderzoek leidt…

Trailer

IMDb 8.4

Veep

Serie over leven van moeder en vice president

Veep is een grappige televisieserie van HBO. Deze serie is bedacht door Armando Lannucci en begonnen op 22 april 2012.

Deze goede serie is tussen 2013 en 2017 genomineerd voor 7 Golden Globes!

Selina Mayer was senator. Nu is ze alleenstaande moeder én vice president van de Verenigde Staten.

Selina had andere verwachtingen van deze baan. Ze heeft een gespannen relatie met de president. Daarnaast had ze verwacht meer macht te krijgen. Ondanks haar frustraties wil ze haar functie goed uitvoeren…

Trailer

IMDb 8.4

Barry

Komedieserie over huurmoordenaar in theaterscène

Barry is een =komedieserie uit 2018 van HBO. De Amerikaanse serie is geproduceerd door Alec Berg en Bill Hader, die zelf de hoofdrol heeft.

Alex Berg produceerde eerder HBO’s Silicon Valley en Curb Your Enthusiasm.

De serie volgt ex-marinier Barry, die nu huurmoordenaar is. Barry is eenzaam en ontevreden over zijn leven. Wanneer hij met tegenzin naar Los Angeles moet om iemand te vermoorden, komt hij terecht in de hoopvolle theaterscène…

Trailer

IMDb 8.4

Carnivàle

Serie over reizend circus met bovennatuurlijke krachten

Carnivàle is een televisieserie uit 2003. Deze horror– en dramaserie won 5 Primetime Emmys!

Nadat de populaire serie na 2 seizoenen stopte, kreeg HBO in 1 weekend zo’n 50.000 e-mails met klachten!

Het is 1934 in Oklahoma. Amerika zit in The Great Depression en Dust Bowl.

De voortvluchtige Ben sluit zich aan bij een reizend circus. Net als de andere leden van het circus heeft Ben bovennatuurlijke krachten. Omdat Ben last heeft van profetische dromen vraagt hij hulp aan een predikant…

Trailer

IMDb 8.5

Westworld

Serie over futuristisch themapark met robots

Westworld is een science fiction serie met Anthony Hopkins in de hoofdrol.

De Amerikaanse serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. Het was de eerste film die Michael Crichton regisseerde en het was ook zijn eerste grote commerciële success.

Westworld is een futuristisch themapark, waar de wens van iedere bezoeker werkelijkheid wordt. In het themapark werken robots als gastheer. Dan beginnen deze robots verontrustend gedrag te vertonen….

Trailer

IMDb 8.5

Silicon Valley

Serie over tech ondernemer die aan algoritme werkt

Silicon Valley is een komedieserie van HBO. Deze serie is op 6 april 2014 in première gegaan.

Deze populaire serie is in 2015 en 2016 genomineerd voor een Golden Globe!

Richard Hendriks is werkzaam bij het succesvolle bedrijf Gavin Belson. Daarnaast werkt hij aan zijn eigen algoritme. De rijke durfkapitaal verstrekkers Peter Gregory en Gavin Belson zien dit als revolutionair en zijn geintresseerd in zijn algoritme.

Gaat hij zelf met alle vrijheid aan het algoritme werken óf kies hij voor het geld van Peter en Gavin?

Trailer

IMDb 8.5

The Night Of

Serie over verdachten van een mysterieuze moord

The Night Of is een spannende serie van HBO. Deze mini-serie is begonnen in 2016 en is gebaseerd op Criminal Justice. De hoofdrol is voor Riz Ahmeden John Turturro.

Nasir is de zoon van een Pakistaanse immigrant. Hij wordt uitgenodigd voor een feest. Wanneer zijn vriend afzegt, steelt hij de taxi van zijn vader.

Onderweg komt hij een onbekende knappe dame tegen. In plaats van naar het feest te rijden, gaat Nazir met de dame mee naar huis. Hij heeft de nacht van zijn dromen.

De volgende morgen is deze dame vermoord. Nasir wordt gearresteerd. Hij zegt onschuldig te zijn, maar alles wijst erop dat hij haar heeft vermoord…

Trailer

IMDb 8.5

The Knick

Serie over geniale chirurg met een cocaïneverslaving

The Knick is een ziekenhuisserie uit HBO.

Deze Amerikaanse serie is uitgezonden van 8 augustus 2014 tot 18 december 2015. Hoofdrolspeler Clive Owen is in 2015 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Dr. John W. Thackery.

John is een geniale chirurg met een cocaïneverslaving. Hij is leider van de operatieafdeling van een ziekenhuis in Manhattan.

Hij heeft dagelijks te maken met sterftegevallen. Samen met zijn team verlegt hij continu de grenzen van de medische wetenschap. Wanneer rijke patiënten het ziekenhuis verlaten, moet John letterlijk vechten om de verlichting aan te houden…

Trailer

IMDb 8.5

Entourage

Serie over Hollywoodster in opkomst

Entourage is een HBO serie uit 2004 en is bedacht door Doug Ellin.

De serie is in samenwerking met Mark Walhberg geproduceerd en deels gebaseerd op zijn eigen leven.

Vincent Chase is een Hollywoodster in opkomst. Samen met zijn halfbroer en vrienden gaat hij op avontuur. Ze gaan naar Hollywood om aan zijn carrière als filmster te werken…

Trailer

IMDb 8.5

Big Little Lies

Serie over rijkdom, relaties, leugens en moord

Big Little Lies is een drama– en komedieserie uit de Verenigde Staten. Deze HBO serie is 2017 te zien.

De serie is geschreven door David E. Kelley en gebaseerd op de roman van de Australische schrijfster Liane Moriaty.

In 2018 won de serie een Golden Globe! Daarnaast wonnen hoofdrolspelers Nicole Kidman, Alexander Skarsgård én Lauren Den een Golden Globe in 2018!

Deze serie volgt Madeline, Celeste en Jane. De vrouwen wonen in Monterey, Californië. Hier is niets wat het lijkt. Geliefde moeders, succesvolle echtgenoten, schattige kinderen en mooie huizen. Welke leugens worden hier verteld om de schijn op te houden?

Trailer

IMDb 8.5

House of the Dragon

Serie over draken en politieke machtsstrijd

Na het gigantische succes van Game of Thrones is House of the Dragon – ook geschreven door George R.R. Martin – een serie waar iedereen naar uitkijkt in 2022.

In deze prequel van Game of Thrones is de Targaryen-dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken!

De meeste rijken brokkelen echter af nadat ze zulke hoogten hebben bereikt.

In het geval van de Targaryens begint hun langzame val bijna 200 jaar vóór de gebeurtenissen uit Game of Thrones, wanneer koning Viserys Targaryen breekt met de eeuwenoude traditie door zijn dochter Rhaenyra tot erfgenaam van de IJzeren Troon te benoemen.

Wanneer Viserys later echter een zoon verwerkt, is de rechtbank geschokt als Rhaenyra haar status als zijn erfgenaam behoudt. Dit zorgt voor verdeeldheid en wrijving binnen hun rijk…

Trailer

IMDb 8.6

The Rehearsal

Komedieserie van en met Nathan Fielder

The Rehearsal is een Amerikaanse komedieserie van HBO, die sinds juli 2022 te zien is.

Deze serie speelt zich af in New York City, maar is helemaal opgenomen in Oregon.

In The Rehearsel helpt Nathan Fielder – met behulp van een bouwploeg, een hele boel acteurs en actrices en ”onbeperkte” middelen – om gewone mensen voor te bereiden op de grootse gebeurtenissen in het leven door ze na te spelen…

Trailer

IMDb 8.6

The Newsroom

Dramaserie over Atlantis Cable News

The Newsroom is een dramaserie van HBO. Deze Amerikaanse serie uit 2012 is geschreven door Aaron Sorkin.

In 2013 kreeg de serie een nominatie voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”. Daarnaast kreeg Jeff Daniel een nominatie voor een Golden Globe.

Will en MacKenzie werken samen met een team aan het nieuwsprogramma Atlantis Cable News…

Trailer

IMDb 8.6

Deadwood

Serie over het Wilde Westen, mijnbouw, corruptie & moord

Deadwood is een populaire westernserie van de zender HBO.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door David Milch en gemaakt met behulp van dagboeken van inwoners van Deadwood en oude kranten uit de 70’s.

Ian McShane zorgde ervoor dat zijn personage – Al Swearengen – uitgroeide tot één van de meest interessante en complexe televesiepersonages ooit. In 2005 won hij dan ook een Golden Globe voor zijn rol in de serie.

Het verhaal speelt zich af in de wetteloze stad in het Dakota-territorium in 1876, waar alle schurken naartoe trekken gedurende de goudkoorts…

Trailer

IMDb 8.6

Boardwalk Empire

Serie over maffia en verboden alcohol in Atlantic City

Boardwalk Empire is een spannende serie over misdadigers uit Atlantic City.

De scenario’s zijn geschreven door Terence Winter, die de serie baseerde op Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City van Nelson Johnson.

De hoofdrol is voor Steve Buscemi, die in 2011 een Golden Globe won voor zijn rol als Enoch ‘Nucky’ Thompson.

Nucky is een politici naar voren treedt tijdens de drooglegging in de 20’s. Zowel in zijn privéleven als zijn politieke leven gaat hij om met politici, agenten, gangsters en mensen die tegen hem opkijken.

Door de drooglegging groeide Atlantic City uit tot de bakermat van corruptie, gokken en prostitutie…

Trailer

IMDb 8.7

Rome

Serie over Rome tijdens de bloedige overgang

Rome is een een actie– en dramaserie van HBO. De Amerikaanse serie is begonnen op 28 augustus 2005.

De serie is slechts deels op ware gebeurtenissen.

Hoofdrolspeelster Polly Walker is in 2006 genomineerd voor een Golden Globe. Daarnaast werd de historische serie in 2006 genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Rome gaat over Julius Caesar. We zien de dictator van Rome tijdens de bloedige overgang van Republiek naar Keizerrijk…

Trailer

IMDb 8.7

Six Feet Under

Serie over familiebedrijf en verwerken van verlies

Six Feet Under is een televisieserie van HBO uit 2001. De drama– en komedieserie heeft 5 seizoenen met daarin 63 afleveringen.

De serie kreeg 8 nominaties voor een Golden Globe. Daarvan zijn er 3 gewonnen.

In Six Feet Under zien we een ontwrichte familie van begrafenisondernemers uit Los Angeles. Aan het hoofd van de familie Fisher staat Nathaniel Fisher. In de 1ste aflevering vindt Nathaniel de dood tijdens een ongeluk met een bus.

De overgebleven familieleden moeten de dood van Nathaniel verwerken, maar hun begrafenisonderneming Fisher & Son Funeral Home moet ook blijven draaien…

Trailer

IMDb 8.8

Succession

Dramaserie over machtige mediafamilie

Succession is een dramaserie van HBO uit de Verenigde Staten, die sinds 2018 te zien is. Deze serie over families en macht is gemaakt door Jesse Armstrong.

De serie volgt Logan Roy – gespeeld door Brian Cox – die samen met zijn 4 kinderen één van de grootste mediabedrijven in de wereld heeft.

Omdat hij ouder begint te worden, wil hij zich gaan terugtrekken. Wat gaat dit betekenen voor de toekomst van zijn media-imperium?

Trailer

IMDb 8.8

Curb Your Enthusiasm

Komedieserie over Larry David's dagelijks leven

Curb Your Enthusiasm is een Amerikaanse televisieserie uit 2000. Deze serie is bedacht door Larry David, de bedenker van Seinfeld!

De afleveringen zijn uitgezonden door HBO. In 2003 werd er een Golden Globe gewonnen!

Deze geïmproviseerde televisieserie is opgenomen alsof het een documentaire is.

De sitcom volgt Larry David. Hij lijkt het allemaal te hebben: een goede vrouw, veel vrienden, een succesvolle baan én een prachtig huis. Wat kan er nu nog misgaan?

Trailer

IMDb 8.9

True Detective

Serie over politieonderzoeken en persoonlijke problemen van detectives

True Detective is een Amerikaanse politieserie, die sinds 2014 te zien is via HBO.

Deze hitserie is geschreven door Nic Pizzolatto, die een cast samenstelde met ongelooflijk getalenteerde acteurs en actrices. De hoofdrolspelers van True Detective zijn Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Rachel McAdams, Vince Vaughn, Colin Farrel en Mahershala Ali (House of Cards).

Deze populaire anthologieserie volgt ieder seizoen een nieuw misdaadonderzoek.

Het eerste seizoen vertelt een niet-lineair verhaal over het onderzoek van Rustin ”Rust” Cohle en Martin ”Marty” Hart, twee rechercheurs van de staatspolitie uit Louisiana. Samen onderzoeken ze de moord op een prostituee.

zeventien jaar laten heropenen ze het onderzoek naar deze moord, samen met een aantal andere onopgeloste misdaden. Ondertussen wordt Martin Hart’s huwelijk bedreigd door zijn ontrouw en worstelt Rustin Cohle met zijn moeilijke verleden.

Het eerste seizoen werd één van de beste dramaseries van 2014 en volgens sommigen zelfs één van de beste series ooit! Het tweede seizoen werd minder positief ontvangen. Gelukkig waren kijkers wel weer heel positief over het derde seizoen, dat in 2019 in première is gegaan.

Trailer

IMDb 9.2

The Sopranos

Serie over familieleven en misdaad in de Italiaanse-Amerikaanse gemeenschap

The Sopranos is een populaire dramaserie van de zender HBO, die voor het eerst te zien was in 1999.

Het is de serie die de ”Gouden Eeuw van Televisie” inluidde, een periode na de 2000’s die wordt gekenmerkt door de komst van een aantal internationale hitseries.

Hoofdrolspeler James Gandolfini won drie Primetime Emmy’s voor zijn rol als Tony Soprano. Verder wonnen de acteurs en actrices – waaronder ook Eddie Falco en James Gandolfini – vele Primetime Emmy’s! In 2000 won de serie een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”.

Deze spannende serie vertelt het verhaal van Tony, een gangster uit New Jersey die zoekt naar een evenwicht tussen zijn carrière in de misdaad en zijn familie, terwijl hij vecht met zijn slechte geestelijke gezondheid en een negatief wereldbeeld…

Trailer

IMDb 9.2

Game of Thrones

Serie over strijd om de macht in een fantasie-wereld

Game of Thrones is de duurste serie die ooit gemaakt is (tot de komst van Lord of the Rings serie).

Gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss en gebaseerd op ”A Song of Ice and Fire” van R.R. Martin, heeft deze serie – samen met The WireThe Sopranos en Band of Brothers – een enorme bijdragen geleverd aan het succes van de zender HBO.

De serie veranderde de carrière van vele acteurs en actrices, waaronder Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington en Maisie Williams. Deze hoofdrolspelers zorgde voor iconische personages: Tyrion Lannister, Daenerys ”Khaleesi” Targaryen, Jon Snow en Ayra Stark.

Game of Thrones staat bekend om het geweld, de seks, de drama en de horror, maar ook om de onvoorspelbaarheid. Zo hadden David Benioff en D.B. Weiss er totaal geen moeite mee om hoofdpersonages te laten sterven.

Het is moeilijk voor te stellen dat de serie écht ten einde is gekomen. Gelukkig zal House of the Dragon in 2022 in première gaan, een spin-off van Game of Thrones die zich 300 jaar eerder afspeelt.

Game of Thrones speelt zich af in een middeleeuwse fantasiewereld, waar machtige families  vechten om de IJzeren troon, waarna ze kunnen regeren over de Zeven Koninkrijken van Westeros.

Ondertussen is de winter op komst, waardoor alle families worden bedreigd door een allesverwoestende vijand, die steeds dichtbij de eeuwenoude beschermmuur van ijs in het Noorden in komt…

Trailer

IMDb 9.3

The Wire

Serie over misdaad en politiesystemen

The Wire is voor velen nog steeds ”de beste serie die ooit gemaakt is”.

De Amerikaanse politieserie van HBO is geschreven door een politiereporter van The Baltimore Sun.

De serie wordt geprezen omdat deze zo realistisch is. De serie laat alle niveau’s van de drugswereld zien, van junkies tot dealers en van politiemannen tot politici. Verder staat de serie bekend als onderzoeker van het Amerikaanse rechtssysteem en als critici van de ”War on Drugs”.

De cast bestaat o.a. uit Dominic West, Wendell Priece, Lance Reddick en Idris Alba. Verder zijn er voormalig politiemannen en drugsdealers te zien in de serie.

Het verhaal speelt zich af in de stad Baltimore en volgt Detective James McNulty en zijn team, die zich bezig houden met het bestrijden van drugscriminaliteit…

Trailer

IMDb 9.4

Band of Brothers

Serie over WOII, Easy Company en heldendaden

Band of Brothers is dé populairste oorlogsserie die ooit gemaakt is.

De HBO mini-serie uit 2001 is ontwikkeld door Steven Spielberg – de regisseur van Saving Private Ryan uit 1998 – en Tom Hanks. De scenario’s zijn gebaseerd op het boek van de Amerikaanse historicus, Stephen Ambrose.

De hoofdrol is voor Damien Lewis, Scott Grimes en Ron Livingston.

Band of Brothers is een verhaal over kameraadschap. De serie laat zien hoe gewone mannen buitengewone dingen hebben gedaan.

Deze serie volgt het 506th Parachute Infantry Regiment van de 101st Airborne Division, vanaf hun training in de Verenigde Staten in 1942 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Deze legendarische eenheid landt in de vroegere ochtend van D-day in Normandië en begint daarmee aan het gevecht dat zorgt voor een bevrijding van West-Europa…

Trailer

IMDb 9.4

Chernobyl

Mini-serie over de kernramp van Tsjernobyl

Chernobyl is een meeslepende mini-serie over één van de ergste rampen uit de geschiedenis: de kernramp van Tsjernobyl. Deze HBO-serie is geschreven door Craig Mazin en heeft Jared Harris, Stellan Skarsgård en Jessie Buckley in de hoofdrol.

In 2020 werd deze miniserie bekroond met een Golden Globe!

Het is 26 april 1986. Als een proef in de kerncentrale van Chernobyl misloopt, slaan Akimov en Toptoenov alarm richting hun leidinggevende, Anatoly Dyatlov. Die neemt de explosie in kernreactie 4 echter niet serieus en wil de proef zelfs voortzetten.

De Sovjet-politici denken de ramp onder controle te hebben en proberen deze te bagatelliseren voor de rest van de wereld. Ondertussen komen er enorme hoeveelheden radioactiviteit vrij.

Pas wanneer wetenschapper Valery Legasov vertelt hoe serieus deze ramp is, komt de Sovjet-politicus Boris Shcherbina in actie. Samen met Legasov offert hij zichzelf op, in een poging de kernramp te beperken…

Trailer

Joost TVserieskijken.nl

Over Joost

Ik ben Joost en ik houd van series kijken. Ik ben seriekenner bij TVserieskijken en schrijf vaak over series. Ik gaf serie-updates bij Qmusic, interviewde acteurs en actrices en ben vaak uitgenodigd bij premières, bijvoorbeeld van HBO en FOX.

In 2014 richtte ik TVserieskijken op – een website die in 2016 en 2017 genomineerd werd voor Beste Website van het Jaar! De webpagina’s van TVserieskijken.nl werden in 2018 al meer dan 10.000.000 keer bekeken!

Mijn favoriete series? Breaking Bad, Homeland, Prison Break, Game of Thrones, Chernobyl, Luther, Tyrant, Gangland Undercover en nog vele andere series!

Over HBO Max

HBO Max is een streamingdienst van WarnerMedia. Het is sinds 2022 beschikbaar in Nederland.

Op HBO Max staan vrijwel alle HBO series, waaronder topseries als Game of Thrones, Chernobyl en The Wire, maar ook series van DC Comics.

Je kunt met een abonnement van HBO Max dus exclusief de beste series van HBO en DC Comics kijken.

Update van IMDb rating

In het overzicht van de beste series staan ook de IMDb-ratings van de series.

IMDb staat voor ”Internet Movie Database” en is de grootste online database van films en series ter wereld.

De IMDb-score wordt gegeven door de bezoekers van IMDb en geven een beeld van de populariteit van een serie. De IMDb score kan dus aangeven hoe goed een serie is.

De IMDb-ratings in het overzicht met beste HBO series zijn voor het laatst geupdate op 11-01-2023.

Over het overzicht met beste series

Bij het samenstellen van het overzicht is gekeken naar de populariteit op IMDb.

Daarnaast is gebruik gemaakt van de expertise van TVserieskijken.nl om te bepalen welke series goed zijn. TVserieskijken.nl is opgericht in 2014 met als doel te laten zien wat de beste series zijn én waar deze series te zien zijn.

TVserieskijken.nl werd een begrip in Nederland en België op het gebied van series. In 2016 en 2017 werd TVserieskijken.nl genomineerd voor Beste Website van het Jaar.