30 beste horrorseries om te griezelen

Check het overzicht met 30 enge series. Beleef spannende momenten door brute seriemoordenaars, bloeddorstige vampieren, angstaanjagende zombies en paranormale activiteiten…

Resident Evil Netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Resident Evil is een nieuwe Netflix Original uit 2022, die sinds 14 juli te zien is.

Deze horror- en science fiction serie is gebaseerd op één van de bestverkochte survival-horrorgames aller tijden. De serie is geschreven door Garett Pereda en Shane Tortolani en vertelt een compleet nieuw verhaal door middel van twee tijdlijnen:

In de eerste tijdlijn worden de veertienjarige zusjes Jade en Billie Wesker verplaats naar New Raccoon City – een gefabriceerde, zakelijke stad die hen wordt opgedrongen terwijl ze langzaam volwassen worden.

Hoe meer tijd ze doorbrengen in deze stad, hoe meer ze beseffen dat de stad meer is dan het lijkt en dat hun vader duistere geheimen voor hen verbergt. Geheimen zo groot, dat ze de wereld kunnen vernietigen.

De tweede tijdlijn speelt zich meer dan 10 jaar in de toekomst af. Er zijn minder dan 5 miljoen mensen op Aarde en meer dan 6 miljard monsters – dit zijn mensen die besmet zijn met het T-virus.

Jade – nu dertig jaar oud – moet zien te overleven in deze nieuwe wereld. Ondertussen wordt ze achtervolgd door de geheimen uit haar verleden – over haarzelf, haar zus en haar vader…

From (2022) Epix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 7.8

From is een mysterieuze drama- en horrorserie uit de Verenigde Staten, die sinds 20 februari 2022 te zien is op Epix.

geschreven door John Griffin en geregisseerde door Jack Bender – die bekend is als producer van Lost!

From speelt zich af in een mysterieuze stad in Midden-Amerika. Iedereen die deze stad binnenkomt kan er niet meer uit!

De bewoners doen hun best om een uitweg te zoeken, terwijl ze moeten zorgen dat ze niet gek worden.

Ondertussen moeten ze de dreigingen van het omringende bos zien te overleven – inclusief de monsters die tevoorschijn komen als het donker wordt…

Yellowjackets 2021

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 8.0

Yellowjackets is een mysterieuze horrorserie uit 2021 van de zender Showtime.

Deze spannende serie is gemaakt door Ashley Lyle en Bart Nickerson, die beide bekend zijn van Narcos en Narcos: Mexico en The Originals.

Deze dramaserie vertelt het verhaal van de Yellowjackets, een Amerikaans voetbalteam dat in 1966 voor een toernament naar Seattle af moet reizen. Één van de speelsters breekt voor de reis haar been en kan niet mee.

Op de dag van de reis gaat het voetbalteam aan boord van een privé vliegtuig. Dit vliegtuig stort neer en de overlevenden moeten in de wildernis zien te overleven.

Misty – een overlevende – weet een aantal anderen te redden, onder wie assistent coach, Ben.

Uiteindelijk worden het19 lange maanden voor hen. Gedurende deze 19 maanden wordt een deel van de overlevenden kannibaal.

Hoe de groep zo lang heeft kunnen overleven- met alle onderlinge strijd en uitdagingen – blijft een mysterie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Stan Against Evil is een komische horrorserie uit 2016. De Amerikaanse televisieserie heeft John C. McGinley en Janet Varney in de hoofdrol.

Stanley Miller is een oude politie-sheriff. Samen met de nieuwe sheriff vecht hij tegen boze geesten in hun kleine stad in New Hamshire…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Crazyhead is een horrorserie met komische scenes. Deze Netflix Original staat sinds 2016 online en heeft Cara Theobold en Susan Wokoma in de hoofdrol.

Amy en Raquel moeten omgaan met vriendschap en liefde. Ondertussen vechten ze tegen duivels…

 

 

Seizoenen: 4

Afleveringen: 24

Channel Zero is een mysterieuze horrorserie uit 2016. Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Nick Antosca.

Channel Zero is uitgezonden door Syfy en vertelt meerdere horrorverhalen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

The Exorcist is een enge serie van FOX. De gebeurtenissen uit deze spannende serie spelen zich af vóór de gebeurtenissen uit de Oscar-winnende film uit 1973.

Alfonso Herrera heeft de hoofdrol als Father Thomas Ortega.

Thomas Ortega is priester in een buitenwijk van Chicago. Zijn hulp wordt ingeroepen om iemand te helpen die bezeten is…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Outcast is een horrorserie van FOX. Deze Amerikaanse serie is begonnen in 2016.

Outcast is bedacht door Robert Kirkman – dé bedenker van The Walking Dead! De hoofdrol is voor Patrick Fugit.

Kyle is sinds kind bezeten. Nu hij ouder is wil hij hier meer over weten. Kyle doet ontdekkingen die verder gaan dan zichzelf en zelfs een gevaar vormen voor de gehele mensheid!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 43

Preacher is een horror– en dramaserie uit 2016. Deze AMC serie is gebaseerd op stripboeken van Garth Ennis en Steve Dillon.

Dominic Cooper heeft de hoofdrol als Jesse Custer.

Jesse is een gewiekste priester uit West Texas, met een buitengewone kracht. Jesse is van zijn geloof gevallen.

Wanneer hij samenkomt met zijn ex-vriendin en de Ierse zwerver Cassidy, komen ze terecht in een wereld met schepsels uit Hemel en Hel. Deze schepsels maken nu jacht op Jesse…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Wolf Creek is een drama– en horrorserie uit 2016. Het is een spin-off van de films: Wolf Creek 1 en Wolf Creek 2.

Deze televisieserie staat sinds april 2017 op Videoland.

Lucy Fry speelt Eve Thorogood, een toerist in de Verenigde Staten. Gedurende haar vakantie valt ze ten prooi aan een gestoorde seriemoordenaar. Eva weet het bloedblad te overleven en begint aan haar nieuwe missie: Wraak!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

Wynonna Earp is een Canadees– Amerikaanse serie die sinds 2016 te zien is. De scenario’s zijn geschreven door Emily Andras en gebaseerd op de strips van Beau Smith.

Melanie Scrofano – bekend van Gangland Undercover – is de hoofdrolspeelster als Wynonna Earp!

Wynonna is de kleindochter van Wyatt Earp, een beroemde cowboy. Met haar bijzondere skills én haar disfunctionele bondgenoten gaat ze het gevecht aan met duistere demonen, ruige weerwolven, bloeddorstige vampieren en enge zombies…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Damien is een horrorserie van A&E. De afleveringen zijn uitgezonden in 2016. 

Damien is geproduceerd door Glen Mazzara. Hiervoor produceerde hij The Shield en The Walking Dead!

Damien Thorn wordt geconfronteerd met vele griezelige gebeurtenissen. Uiteindelijk ontdekt hij dat de Antichrist is!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

IMDb: 8.4

Ash vs Evil Dead is een Amerikaanse zombie serie mét humor. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Sam Raimi en groeide uit tot een gigantisch succes met enorm veel kijkers.

Deze televisieserie is uitgezonden door de zender Starz.

De serie kreeg meerdere prestigieuze horror Awards, waaronder een iHorror Award, een Chainsaw Award en een BloodGuts UK Horror Award! Acteur Bruce Campbell groeide met zijn personage Ashley ”Ash” J. Williams uit tot een echte televisieheld.

Ash heeft de afgelopen 30 jaar geen verantwoordelijkheden genomen. Nu de hele mensheid wordt bedreigd door een vernietigd virus, is juist hij de enige die de mensheid kan redden…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 95

IMDb: 6.9

Fear the Walking Dead is een spin-off van The Walking Dead, één van de populairste series ooit.

Fear the Walking Dead is de prequel van the Walking Dead en speelt zich af vóór de zombie-apocalyps heeft plaatsgevonden.

De serie volgt Madison Clark, die samenwoont met haar vriend Travis, haar dochter Alicia en haar drugsverslaafde zoon Nick. Het disfunctionele gezin wordt geconfronteerd met allerlei vreemde gebeurtenissen.

Deze gebeurtenissen blijken het begin van de zombie-apocalyps én de ineenstorting van de beschaving te zijn…

Scream: The TV Series

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

Scream The TV Series is een spin-off van de wereldberoemde films! Deze serie van MTV is uitgebracht als Netflix Original.

De eerste aflevering is opgedragen aan de overleden Wes Graven die eerder de Scream films regisseerde.

Online pesten leidt tot een moord. De manier waarop de moord heeft plaatsgevonden doet iedereen in Lakewood aan het verleden denken. Zeker wanneer een groep tieners het doelwit wordt van een brute moordenaar!

Seizoenen: 5

Afleveringen: 71

IMDb: 7.9

iZombie is een populaire horror serie uit 2015. Deze televisieserie is gebaseerd op DC Comics en uitgezonden door The CW.

De serie werd direct positief ontvangen, waardoor er in 2015 een mTvU Fandom Award voor ”Best New Fandon of the Year” werd gewonnen! Rose Mclver, die eerder in Once Upon a Time speelde, heeft de rol van Olivia Moore.

Olivia was een normale, gelukkige geneeskunde studente met veel vrienden. Opeens veranderde ze in een zombie. Om eruit te blijven zien als een mens, moet ze hersenen eten. Daarom gaat ze bij een lijkenhuis in Seattle werken.

Wanneer ze de hersenen van iemand opeet, krijgt ze toegang tot de herinneringen van deze persoon. Hiermee gaat ze de politie helpen met het oplossen van misdaden én moorden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 7.3

The Returned is een een Amerikaanse spin-off van de Franse serie Les Revenants uit 2012.

Deze enge serie is gemaakt door Carlton Cuse en begon in 2015. De serie is geproduceerd door de zender A&E, maar werd uitgebracht als Netflix Original.

In deze televisieserie speelt zich af in Caldwell, Washington. Opeens staan verschillende mensen, die al lang zijn overleden, op uit de dood.

De inwoners van de kleine stad worden geconfronteerd met deze angstaanjagende gebeurtenis, terwijl de levende doden geen besef hebben van de tijd die is verstreken tijdens hun afwezigheid…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 46

The Strain is een horrorserie van FX. De Amerikaanse serie is begonnen in 2014 en gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2009.

In 2016 won de serie een Saturn Award voor ”Best Horror Television Series”.

In een vliegtuig worden 206 lichamen aangetroffen. De passagiers zijn gedood door een mysterieus virus. Het virus veranderd mensen in vampieren.

Wanneer alle lichamen uit het lijkenhuis zijn verdwenen, ontstaat er een dreiging voor alle mensen in New York…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

Penny Dreadful is een spannende drama– en horrorserie, die sinds 2014 te zien is.

Deze serie van Showtime is internationaal uitgebracht als Netflix Original. John Logan schreef de scenario’s. In 2016 werd hoofdrolspeelster Eva Green genomineerd voor een Golden Globe.

Penny Dreadful brengt bekende figuren uit de literatuur samen, in de donkere straten van het Victoriaanse Londen. Denk aan Dracula, Frankensteun én Dorian Grey…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 36

Salem is een drama– en horrorserie van WGN America. De spannende serie is uitgezonden tussen 2014 en 2017.

Het is de 17e eeuw. In Amerika voeren ze beruchte heksenproeven uit. In Salem zijn heksen echt, maar ze zien niet wie ze lijken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

From Dusk Till Dawn is een horrorserie met veel actie!

Deze Amerikaanse serie is begonnen in 2014 en gebaseerd op een gelijknamige film uit 1996. De hoofdrol is voor Zane Holtz en D.J. Cotrona.

De broers Seth en Richie Gecko plegen een bankoverval én ontvoeren een voormalig minister. Vervolgens komen ze terecht in een stripclub die gerund wordt door vampiers…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Dracula is een romantische horrorserie uit 2013. De serie is gemaakt door Cole Haddon en heeft Jonathan Rhys Meyers in de hoofdrol.

Dracula reist naar Londen om wraak te nemen op degenen die zijn leven eeuwen geleden hebben verwoest. Zijn missie komt in gevaar wanneer hij een vrouw ontmoet, die een reïncarnatie van zijn overleden vrouw lijkt te zijn…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 92

The Originals is een horrorserie van The CW die sinds 2013 te zien is.

Deze spin-off van The Vampire Diaries is bedacht door Julie Plec en heeft Jospeh Morgan, Daniel Gillies en Claire Holt in de hoofdrol.

In New Orleans ontstaat er een conflict tussen vampieren, weerwolven en heksen. Klaus, Elijh en Rebekah zijn het middelpunt van het conflict!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Hemlock Grove is een mysterieuze horrorserie uit de Verenigde Staten. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2013 en 2015.

De Nederlandse Famke Janssen heeft een hoofdrol.

Op het terrein van een voormalig staalfabriek wordt een verscheurd lichaam aangetroffen. De bewoners en de politie hebben direct een paar verdachten in beeld, maar alle inwoners hebben een geheim. Hoe vinden ze het monster onder hen?

Seizoenen: 2

Afleveringen: 9

IMDb: 8.0

In the Flesh is een zombie serie uit Groot-Brittannië. Deze televisieserie is bedacht door Dominic Mitchell, opgenomen in West Yorkshire en uitgezonden door BBC Three.

De Britse serie won meerdere prijzen, waaronder een Digital Award, een BAFTA TV Craft én een BAFTA TV Award.

In the Flesh speelt zich af na een zombie-apocalyps. De overheid wil dat alle zombies weer deel uitmaken van de maatschappij.

De tiener Kieren Walker is één van deze zombies. Hij keert terug naar zijn kleine stad, waar hij geconfronteerd wordt met vijandigheid én zijn eigen demonen…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 122

Grimm is een spannende drama– horror en misdaadserie uit 2011.

Deze NBC serie is gebaseerd op ”Grimm’s Fairy Tales” van David Greenwalt. De hoofdrol is voor David Giuntoli.

Rechercheur Nick Burkhardt ontdekt dat hij afstamt van de ”Grimms”. Als ”Grimm” heeft hij de opdracht om mythische wezen én bovennatuurlijke krachten te bestrijden…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 113

American Horror Story is een populaire horrorserie uit 2011.

Deze serie van FX is gemaakt door Brad Falcuck en Ryan Murphy. Lady Gaga en Jessica Lange ontvingen beide een Golden Globe voor hun rol in de serie!

Ieder seizoen heeft een ander verhaal met verschillende karakters en locaties, waaronder een huis met een moorddadig verleden, een asiel, een heksencoven, een freakshow, een hotel, een boerderij en een cultus…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 177

IMDb: 8.3

The Walking Dead is veel meer dan een zombieserie. Het is een spannende serie met goede acteurs en actrices én een goed verhaal. De televisieserie is gebaseerd op de strips van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard en uitgezonden door AMC en FOX.

De serie volgt politieman Rick Grimes, die na een schietincident in coma raakt. Wanneer hij uit zijn coma ontwaakt heeft er een zombie-apocalypse plaatsgevonden. Overal lopen zombies en nergens is leven te bekennen.

Rick gaat op zoek naar zijn familie én een geneesmiddel voor het virus…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Fear Itself is een enge serie van NBC. De serie is bedacht door Mick Garris en is een spin-off van Master of Horror uit 2005.

De serie heeft 13 afleveringen. Iedere aflevering heeft een nieuw horrorverhaal…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Master of Horror is een spannende serie uit 2005. De Amerikaanse serie is bedacht door Mick Garris en uitgezonden door Showtime.

In 2006 werd er een Primetime Emmy gewonnen voor ”Outstanding Original Main Title Theme Music”.

Vooraanstaande scenarioschrijvers en regisseurs binnen het genre ”horror” hebben samengewerkt om Master of Horror te maken.

Het resultaat is 13 afleveringen van 60 minuten met steeds een nieuw, angstaanjagend horrorverhaal…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 22

Invasion is een drama– en horrorserie uit 2005.

Deze Amerikaanse serie is bedacht door Shaun Cassidy en uitgezonden door ABC.

Na een orkaan beginnen er rare dingen te gebeuren. Uit het water komen vreemde wezens en mensen die de ramp hebben overleefd zijn veranderd…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 327

Supernatural is een succesvolle serie uit 2005. Deze enge serie heeft meer dan 250 afleveringen!

De Amerikaanse serie won meerdere People’s Choice Awards en heeft Jared Padalecki en Jensen Ackles in de hoofdrol.

De broers Sam en Dean Winchester volgen hun vader’s voetsporen door kwaadaardige wezens te bestrijden. De broers vechten tegen monsters, demonen en goden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Ghoul is een enge serie uit India die sinds 24 augustus 2018 online te volgen is.

”Ghoul” betekent grafschender of lijkenpikker en is een verzonnen monster dat een rol speelt in vele volksverhalen over de hele wereld. De serie is internationaal uitgebracht als Netflix Original.

Deze meespelende serie volgt een gevangene die aankomt bij een afgelegen militair ondervragingscentrum. Hij draait de tafels om van zijn ondervragers, waarbij hij hun meest schandelijke geheimen blootlegt…