Beste ITV series

ITV is een afkorting van Independent Television, het oudste commerciële televisienetwerk van het Verenigd Koninkrijk. De Britse zender is in 1955 opgericht als concurrent van BBC.

Sinds 1955 zijn er vele goede series door ITV geproduceerd. Denk aan Midsomer Murders, Mr. Bean en Downton Abbey. Hieronder staat een overzicht met 10 goede series van ITV:

Seizoenen: 5

Afleveringen: 33

Scott and Bailey is een Britse politieserie. Deze serie is uitgezonden door ITV.

De hoofdrolspeelsters zijn Lesley Sharp en Suranne Jones. Ze spelen Janet Scott en Rachel Bailey.

Janet en Rachel werken samen voor de Manchester Metropolitan Police. De ene is nogal moederlijk, terwijl de andere emotioneel onvolwassen is.

De rechercheurs hebben beide wisselend succes in hun privéleven én hun politiewerk…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 46

Vera is een misdaadserie van ITV. Deze populaire detective is begonnen in 2011.

Deze serie is gebaseerd op de misdaadboeken van Anna Cleeves. Brenda Blethyn heeft de hoofdrol als Vera Stanhope.

Vera is een obsessieve detective. Ze benaderd de wereld met humor, list en moed. Samen met haar team onderzoekt ze moorden, die gepleegd zijn bij het adembenemende landschap van Noord-Humberland…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 47

IMDb: 8.6

Downton Abbey is een enorm populaire kostuumdrama uit Groot-Brittannië.

De serie is begonnen in 2010 en bedacht door Julian Fellowes. Downton Abbey won 3 Golden Globes! De serie is te volgen via Amazon.

Het is 1912 in Groot-Brittannië, net voor de Eerste Wereldoorlog. Op een prachtig en gigantisch landgoed staat Downton Abbey. De aristocratische familie Crawley woont hier samen met hun personeel…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 71

Doc Martin is een Britse serie van de zender ITV, die sinds 2004 te zien is. Deze komische dramaserie is bedacht door Dominic Minghella, Mark Crowdy en Craig Ferguson.

In 2004 won de serie een British Comedy Award!

Martin Clunes is de hoofdrolspeler als Doctor Martin Ellingham, een arts die van Londen naar het pittoreske Portwenn in Cornwall verhuist.

In Portwenn wil hij een nieuw leven beginnen als huisarts. Dankzij zijn norse houding komt hij echter al snel in conflict met de lokale inwoners…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 28

Foyle’s War is een Britse televisieserie uit 2002.

De serie is ontwikkeld door Anthony Horowitz en uitgezonden door ITV. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door KRO en in België door Canvas.

Net na de start van de Tweede Wereldoorlog vallen de Duitsers Engeland binnen. De bewoners leven in angst door de bombardementen.

Ondanks de oorlog moet iemand de alledaagse misdaden in Engeland blijven bestrijden. Detective Christopher Foyle is dé bestrijden van deze misdaad…

Seizoenen: 22

Afleveringen: 132

Midsomer Murders is een Britse detective serie van de zender ITV. Deze populaire serie is te zien sinds 23 maart 1997.

De bedenker van Midsomer Murders is Caroline Graham. Van de serie zijn maar liefst 18 seizoenen en 104 afleveringen geproduceerd!

Midsomer is een graafschap in Engeland met pittoreske dorpen. In deze dorpen vinden vaak moorden plaats. Iemand moet deze moorden én andere misdaden oplossen. Rechercheur John Barnaby is hier dé persoon voor.

Samen met zijn collega onderzoekt hij zaken die het daglicht niet kunnen verdragen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 14

IMDb: 8.5

Mr. Bean is een populaire sitcom van vroeger. Deze televisieserie is tussen 1990 en 1995 uitgezonden door ITV.

De scenario’s zijn geschreven door hoofdrolspeler Rowan Atkinsom, die Mr. Bean speelt.

Het leven valt niet mee voor Mr. Bean. Ondanks dat hij een volwassen man is, kan hij niet eens de meest simpele, alledaagse taken uitvoeren.

Gelukkig wordt zijn doorzettingsvermogen meestal beloond én vindt hij vaak een creatieve manier om het probleem te omzeilen…

Seizoenen: 13

Afleveringen: 70

IMDb: 8.5

Agatha Christie’s Poirot is een detective serie uit 1989. De afleveringen zijn uitgezonden door ITV. In Nederland was de serie te zien op KRO en RTL8. In België was de serie te zien op VRT.

Agatha Christie’s Poirot heeft bij elkaar 13 seizoenen en 70 afleveringen!

Wanneer de Duitsers België binnenvallen in 1914 hebben de burgers veel te lijden. Veel Belgen vluchten naar Nederland of Engeland. Hercule Poirot is één van hen. Deze oud-politieman vlucht naar Engeland en wordt daar liefdevol opgevangen in Styles St. Mary in Engeland.

Na de oorlog start hij als privédetective in London. Samen een voormalig Legerofficier uit Groot-Brittannië en zijn secretaresse lost hij misdaden op…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 28

Inspector Morse is een super populaire detective serie uit Groot-Brittannië. In Engeland is de serie uitgezonden door ITV. In Nederland en België was de serie te zien op KRO en Canvas. De Britse serie heeft 12 seizoenen.

Detective Morse is over het algemeen een vriendelijke man. Hij vind opera, gedichten en exclusieve oldtimers leuk. Zelf rijdt Morse een Jaguar Mark 2.

Als detective zoekt hij zaken tot op de bodem uit. Daarbij wordt hij geholpen door detective Lewis. Onder het genot van een stevige borrel kan Morse het beste nadenken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 57

The Professionals is een Britse misdaad- en actieserie uit 1977. Deze oude serie is geproduceerd door Brian Clemens en werd tot 1983 uitgezonden door ITV.

De hoofdrollen waren voor Martin Shaw, Lewis Collins en Cordon Jackson.

De televisieserie volgt Bodie en Doyle én hun leidinggevende George Cowley. Deze leden van de Criminal Intelligence 5 bestrijden terrorisme en andere zware misdaden…