Beste kinderseries op Netflix

Kinderseries herinneren ons aan onze kindertijd. Het is geweldig om series van vroeger terug te zien!

Net als series voor volwassenen, zijn er nu steeds meer én betere series voor kinderen. Uiteraard heeft Netflix niet alleen de beste series voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

In tegenstelling tot mensen van mijn generatie, kunnen kinderen van nu alle afleveringen van hun favoriete serie achter elkaar bekijken. Althans als hun ouders het toestaan. Het is voor ouders misschien nóg moeilijker geworden om kinderen achter de televisie vandaan te krijgen, maar het is misschien ook wel hét middel om de kinderen even rustig te houden.

Om te zorgen dat kinderen kunnen genieten van de allerbeste entertainment, is hier een overzicht met populaire kinderseries op Netflix:

Seizoenen: 3

Afleveringen: 19

True and the Rainbow Kingdom is een Netflix Original uit 2017. Deze avonturenserie voor kinderen staat sinds 11 augustus online.

Deze kinderserie volgt True en haar beste vriend Bartleby de kat. Samen helpen ze de eigenaardige inwoners van Rainbow Kingdom, een wonderlijk, kleurrijk universum vol met fantastische burgers.

True is de enige die de magische krachten van ”The Wishes of the Wishing Tree” kan activeren, problemen kan oplossen én kijkers kan amuseren met verbeelding, mindfulness en empathie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Free Rein is een Netflix Original over de vriendschap tussen een tiener en een bijzonder paard. Deze populaire kinderserie is geschreven door Vicki Lutas en Anna McCleery en sinds 2017 te zien.

Jaylen Barron speelt Zoe, een tiener uit L.A. die naar het Britse platteland wordt gestuurd. Hier ontmoet ze het paard, Raven.

Haar vriendschap met Raven geeft aan de kracht om problemen op te lossen en nieuwe relaties aan te gaan. Ondertussen maken ze samen de leukste avonturen mee…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 25

Little Witch Academia is een Japanse manga serie uit 2017. De serie van Michiru Shimada en Yô Yoshinari is uitgebracht als Netflix Original.

De afleveringen duren ongeveer 25 minuten en zijn met Nederlandse ondertiteling te volgen.

Deze fantasieserie volgt Akko Kagari, een normaal meisje dat zich aansluit bij de beroemde Luna Nova Academy, een heksenacademie voor heksenmeisjes.

Toen ze jonger was bezocht ze een magische show van de heks Shiney Chariot. Ze was zó onder de indruk dat ze ooit zelf een coole heks wil worden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 52

Trollhunters is een grappige, avontuurlijke animatieserie uit 2016. Guillermo del Toro produceerde de serie namens Dreamworks.

De populaire serie is uitgebracht als Netflix Original.

De afleveringen hebben een speelduur van zo’n 23 minuten en is het Nederlands te volgen. In 2018 komt het 3e seizoen online te staan. Deze succesvolle productie won vele Awards, waaronder 3 Annie Awards en 4 Daytime Emmy Awards!

Jim Lake Jr. is een doodnormale jongen met een drukke moeder en een verlangen naar een avontuurlijk leven. Wanneer hij een magisch amulet vindt, wordt hij de eerste menselijke Trollhunter! Samen met een aantal goede trollen wordt hij de beschermer van 2 werelden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 38

Skylanders Academy is een Netflix Original uit 2016.

Deze grappige en spannende animatieserie is bedacht door Eric Rogers en gebaseerd op het speelgoed van Skylanders.

De Amerikaanse serie volgt de avonturen van Spyro, Eruptor, Stealth Elf, Jet-Vac en Pop Fizz, terwijl ze door het uitgestrekte Skylands-universum reizen en het beschermen tegen slechteriken…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 22

Ask the Storybots is een Netflix Original kinderserie. De Amerikaanse serie is gebaseerd op personages uit Storybots, een educatieve app met video’s. De serie is geproduceerd bij JibJab Bros. Studios en staat sinds 2016 op Netflix.

Deze populaire serie won in 2017 een Daytime Emmy!

De Storybots zijn nieuwsgierige, kleine wezens die in een wereld leven die voor ons onzichtbaar is. De Storybots Beep, Bing, Bang, Boop en Bo gaan in iedere aflevering op zoek naar antwoorden op vragen die kinderen hebben, zoals ‘’waarom is de lucht blauw?’’ of ‘’waarom moet ik mijn tanden poetsen?’’ Aan het einde van de aflevering wordt het antwoord gegeven in de vorm van een muzikale video…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 78

BeatBugs is een Australisch-Canadese animatieserie uit 2016. Deze Netflix Original is bedacht door Josh Wakely. De afleveringen duren zo’n 12 minuten en zijn in het Nederlands te volgen.

BeatBugs won een AWGIE Award voor een aflevering uit 2016, een AACTA AWARD voor ‘’Beste kinderseries’’ en een Daytime Emmy Award in 2017! In 2017 is de animatiefilm ‘’BeatBugs: All Together Now’’ in premire gegaan. Leuk om te kijken na de serie!

BeatBugs volgt 5 charmante en grappige bugs, die in een overwoekerde achtertuin wonen. Op instrumentals van de populaire Beatles songs leren de vrienden belangrijke lessen over het leven…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 39

The New Adventures of Figaro Pho is een animatieserie uit Australië. Deze kinderserie is begonnen in 2015.

De serie van Luke Jurevicius is in meer dan 100 landen uitgezonden!

De serie wordt vooral geprezen vanwege de humor, de muziek en de prachtige special effects. In 2013 werd er een Asian Television Award en een AACTA Award gewonnen voor ‘’Beste kinderserie’’!

Pho is een hartelijk, schattig, eigenzinnig én ondeugend persoon. Iedereen is ergens bang voor, maar Pho heel veel angsten. Hij is bang voor vampieren, toiletten, boze honden en buitenaardse wezens. Hij wordt zelfs bang als hij wordt aangestaard door een eend! Daarnaast is hij bang om alleen te zijn. Daarom heeft hij een mechanisch metgezel ontwikkeld, een hondachtige robot die hij ”Rivet” noemt…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 69

Ever After High is ontstaan uit een Youtube-serie uit 2013. Deze televisieserie van speelgoedbedrijf Mattel werd later uitgebracht als Netflix Original.

Deze televisieserie volgt de tienerzonen én dochters van legendarische sprookjes. De tieners zitten op het internaat ”Ever After High”, waar ze de klassieke verhalen van hun ouders herbeleven. Ondertussen zijn er een aantal rebellen die de verhalen willen herschrijven…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 78

Dragons: Race to the Edge is een animatieserie uit 2015 vol avonturen. Deze serie van Dreamworks is gebaseerd op de film How to Train Your Dragon uit 2010 en uitgebracht als Netflix Original.

De serie is gemaakt door Linda en Mike Teverbaugh. Je kunt de serie in het Nederlands volgen. De afleveringen duren zo’n 22 minuten. In 2016 werd er een Daytime Emmy Award gewonnen!

De avonturen spelen zich af tussen How to Train Your Dragon uit 2010 en How to Train Your Dragon 2 uit 2014.

Seizoenen: 9

Afleveringen: 221

My Little Pony: Friendschip is Magic is een fantasierijke serie uit 2010. Deze geanimeerde serie is bedacht door Lauren Faust en te streamen op Netflix.

De afleveringen duren zo’n 22 minuten en zijn in het Nederlands te bekijken. Je kind kan lekker doorkijken, er zijn namelijk meer dan 100 afleveringen geproduceerd!

My Little Pony: Friendschip is Magic gaat over unicorn Twilight Sparkle. Haar mentor, prinses Celestia, stuurt haar naar Ponyville om samen met haar vrienden de magie van vriendschap te bestuderen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 67

Sid the Science Kid is een Amerikaanse kinderserie uit 2008. De leerzame animatieserie is bedacht door The Jim Henson Company, het entertainmentbedrijf achter Muppets!

De afleveringen duren 23 minuten en zijn in het Engels te volgen. De populaire kinderserie kreeg 6 Daytime Emmy-nominaties én een nominatie voor een TCA Award!

Sid the Science Kid volgt Sid, een jongen die nieuwsgierig is naar de wetenschap. Iedere aflevering lost hij, met behulp van zijn leraar, nieuwe wetenschappelijke vragen op. Hierbij gebruikt hij een gezonde dosis humor…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 52

The Magic School Bus is een oude kinderserie uit 1994. De CanadeesAmerikaanse serie is gebaseerd op de kinderboeken van Joanna Cole en Bruce Degen.

De serie biedt kinderen een kans om op een leuke manier over wetenschap te leren en kreeg vele lovende kritieken.

In 2014 is er een nieuwe geanimeerde spin-off in premire gegaan: The Magic School Bus Rides Again. Deze nieuwe spin-off staat sinds 2017 op Netflix.

Deze televisieserie volgt Valerie Frizzle. Met haar schoolbus neemt deze juff haar schoolkinderen mee op wonderlijke en educatieve reizen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 130

He-man and the Master of the Universe, afgekort He-Man, is een geanimeerde science fiction serie van Lou Scheimer.

Deze stoere kinderserie uit 1983 is geinspireerd door speelgoed van Mattel, Master of the Universe. Alle 65 afleveringen van 21 minuten staan op Netflix.

He-Man is dé krachtigste man van het universum. Hij gaat in tegen de kwade krachten van Skeletor om de planeet Eternia te redden en de geheimen van Castle Grayskull te beschermen…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 89

Danger Mouse is een kinderserie van vroeger. Deze serie begon in 1981.

De Britse animatieserie is ontwikkeld door Brian Cosgrove en Mark Hall. Alle 10 seizoenen = met 161 afleveringen van 5 tot 25 minuten – zijn online te volgen op Netflix.

Danger Mouse, de grootste geheimagent ter wereld, reis samen met zijn o

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…