Beste kinderseries op Videoland

Kinderen kijken net als veel volwassenen graag naar series. Het aanbod van Videoland bestaat uit vele populaire kinderseries.

Hieronder een overzicht met de beste series! Het zijn oudere kinderseries, zoals Bassie en Adriaan uit 1978 en Buurman en Buurman uit 1985, maar ook nieuwere series zoals Zak Storm uit 2016.

Kies nu een serie en begin meteen met kijken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 39

Zak Storm is een serie vól avonturen. Deze serie begon in 2016 en is uitgezonden door RTL7. Daarnaast werd de serie toegevoegd op Videoland.

Deze serie voor kinderen werd een internationaal succes!

Zak is een tiener die meedoet aan een surfwedstrijd. Dan wordt hij opgezogen door een enorme golf! Hierdoor komt hij terecht in de Bermudadriehoek. Hier is hij de kapitein van een schip en reist hij over de ‘De Zeven Zeeën’, op zoek naar zijn thuis…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 14

Woezel en Pip is een animatieserie over 2 honden. De serie is in 2010 in première gegaan en online te volgen op Videoland.

In 2012 werd de serie genomineerd voor de prestigieuze Prix Jeunesse International!

Deze serie is verzonnen door Guusje Woesthoff-Nederhorst, die in 2004 is overleden aan kanker. Haar man, Dinand Woesthoff, schreef meerdere kinderboeken en ontwikkelde deze serie voor peuters.

Woezel en Pip zijn de liefste honden ter wereld. De honden maken allerlei leuke dingen mee, die dicht bij de beleveniswereld van peuters staan…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 178

Chuggington is een animatieserie voor kleuters en peuters, die de avonturen van een aantal treinen volgt. Deze Britse serie is uitgezonden door RTL Telekids en online gezet door Videoland.

Sarah Ball – bekend van Bob de Bouwer – produceerde de serie.

Ga mee op avonturen met Wilson, Brewster en Koko. Deze treinen reizen door Chugginton en maken kennis met vele andere treinen, van oude stoomtreinen tot moderne én razendsnelle treinen.

De vrienden leren meer over samenwerken, doorzettingsvermogen en respect hebben voor elkaar…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 190

Dora the Explorer is een leuke én leerzame kinderserie, die begon in 2000.

Deze Mexicaans-Amerikaanse serie is uitgezonden door Nick Jr. en nu te volgen op Videoland.

Deze serie volgt Dora, een Latina van 7 jaar. Ze houdt van speurtochten en beleeft vele avonturen met haar paarse rugzak én haar aap, genaamd ”Boots”…

Seizoenen: 13

Afleveringen: 240

Brandweerman Sam is een oude kinderserie uit de 80’s, die in Nederland sinds 1990 te zien is.

Deze kinderserie is uitgezonden door RTL8 en Telekids en online te volgen op Videoland.

Het is een leuke, grappige serie die veel aandacht besteed aan brandveiligheid in huis. Hierdoor is het een leerzame serie voor kinderen.

Sam is brandweerman in Piekepolder aan zee. Samen met zijn trouwe collega’s komt hij in actie als er brand is…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 99

Bassie en Adriaan is de legendarische serie met de clown en de acrobaat, die de mooiste avonturen beleven.

Deze oude kinderserie begon in 1978, maar is nog steeds leuk! Vroeger zijn de afleveringen uitgezonden door Nederland 2. Nu zijn alle afleveringen te volgen op Videoland.

Bassie de clown en Adriaan de acrobaat beleven vele avonturen en gaan de strijd aan met slechteriken, zoals De Baron, de Plaaggeest en de Gekke Professor!

Bas en Aad van Tour werden dé jeugdhelden van een complete generatie!

Buurman en Buurman

Buurman en Buurman is een poppenanimatie, die sinds 1976 te zien is én nog steeds populair is. De internationale titel is ”Pat and Mat”. Deze kinderserie is uitgezonden door de VPRO.

In 2016 kreeg de serie een film met als titel ”Buurman en Buurman: Al 40 Jaar Beste Vrienden”.

Deze serie volgt twee gezellige, maar onhandige buurmannen. Ze komen vaak in de problemen en in plaats van deze op te lossen, maken ze het erger. Gelukkig weten ze uiteindelijk altijd een oplossing te vinden. Dan zijn ze trots en roepen ze: ”en dat is het!”…