45 Beste komedieseries

Series als Breaking Bad en Suits zijn geniaal, maar kunnen ook vermoeien. Je kunt als kijker helemaal opgaan in het dramatische leven van Walter White of de procedures van Harvey Specter, maar soms is het lekker om even niet na te denken en lekker te lachen!

Hier zijn 45 series met hilarische momenten. Alle series uit deze serie kregen een goede beoordeling op IMDB. Het overzicht bestaat uit komedieseries van vroeger én nieuwe series uit 2017.

Vele series zijn direct online te streamen op Netflix of te bestellen op DVD. Wat alle series gemeen hebben is dat ze allemaal zorgen voor veel entertainment!

Check nu het volledige overzicht. Laat ons vooral weten wanneer we een serie missen. We voegen deze series graag toe om het overzicht voor iedereen beter te maken!

45. The Goldbergs 

The Goldbergs

The Goldbergs is een komische serie met goede beoordelingen. Hoofdrolspeelster Wendi McLendon-Covey werd in 2014 én 2016 genomineerd voor een Critics’ Choice TV Award. De sitecom is bedacht door Adam F. Goldberg en gebaseerd op de herinneringen uit zijn jeugd…

Bekijk de trailer

44. Crazy Ex-Girlfriend

Crazy Ex-Girlfriend

Crazy Ex-Girlfriend is een grappige, vrouwenserie van The CW. Rachel Bloom heeft de hoofdrol als Rebecca Bunch. In 2016 won ze een Golden Globe! Alle afleveringen zijn te streamen op Netflix.

Rebecca is succesvol, gedreven én gek! Ze zegt haar partnerschap bij een advocatenkantoor én haar geweldige appartement in Manhattan op, om te zoeken naar ware liefde. Haar zoektocht brengt haar naar een romantische plaats in Californië, waar ze start met haar avontuur…

Bekijk de trailer

43. My Name Is Earl

My Name is Earl

My Name Is Earl is een Amerikaanse serie uit 2005. Gregory Thomas Garcia bedacht de serie en gaf de hoofdrol aan Jason Lee. Deze acteur werd in 2007 en 2008 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Earl Hickey.

Earl wint 100.000 dollar én dat komt goed uit! Hij gelooft in karma en heeft veel mensen kwaad gedaan. Met deze 100.000 dollar gaat hij de misstappen uit zijn verleden goedmaken..

Bekijk de trailer

42. Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakbale Kimmy Schmidt is een hele leuke serie van Netflix. De serie is geproduceerd door de makers van 30 Rock, een super populaire komedie!

Kimmy Schmidt wordt gered uit een sekse, waarin ze lang gevangen zat. Nu ze vrij is wil ze weten hoe het is om écht te leven. Ze gaat naar New York en beleeft samen met haar nieuwe vrienden de leukste dingen!

Bekijk de trailer

41. Jane the Virgin

Jane the Virgin

Het wordt lachen met Jane the Virgin. De scenario’s van deze Amerikaanse serie zijn gebaseerd op een serie uit Venezuela. Gina Rodriguez mocht in 2015 een Golden Globe in ontvangst nemen voor haar rol als Jane. Deze komedieserie is helemaal te volgen op Netflix.

Jane is maagd én zwanger! De religieuze dame wil met seks wachten tot na haar huwelijk. Bij een bezoek aan de gynaecoloog werd ze geïnsemineerd met het zaad van een andere man.

Nu moet ze haar traditionele familie vertellen dat ze zwanger is. Het wordt nog erger, omdat het zaad van haar jeugdliefde is!

Bekijk de trailer

40. Cheers

Cheers

Cheers is een grappige, oude serie uit 1982. De 273 afleveringen zijn uitgezonden door NBC. Bij elkaar won de serie 6 Golden Globes!

Sam Mahone, voormalig honkbalspeler van de Boston Red Sox, is eigenaar van een bar in Boston. Sam moest stoppen door zijn alcoholverslaving. Sam met zijn voormalig coach runt hij de bar. Zijn zenuwachtige vrouw helpt hem met de bediening…

Bekijk de trailer

39. Vice Principals

Vice Principals

Vice Principals is een grappige serie van HBO. De Amerikaanse serie is begonnen in 2016. Walton Goggings en Danny McBride hebben een hoofdrol.

Neal en Lee willen beide de leiding over hun middelbare school. Wanneer de directeur stopt, zien ze beide de kans om de macht over te nemen.

Wanneer er een nieuwe directrice wordt aangesteld, besluiten ze hun onderlinge strijd even te staken. Samen doen ze er alles voor om deze nieuwe directrice onderuit te halen!

Bekijk de trailer

38. Frasier

Frasier

Frasier is een televisieserie van NBC. De hitserie is begonnen in 1993. Hoofdrolspeelster Kelsey Grammer won een Golden Globe in 1996 en 2001. In 1995 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Dr. Frasier Crane is een psychiater uit Boston. Hij verhuist naar Seattle om bij zijn vader te wonen. In Seattle begint hij als ”radio-psychiater”…

Bekijk de trailer

37. Malcolm in the Middle

Malcolm in the Middle

Malcolm in the Middle is een hilarische sitcom met 151 afleveringen. Frankie Muniz speelt Malcolm. Deze klassieker werd bij elkaar 7 keer genomineerd voor een Golden Globe!

Malcolm is het middelpunt van een bizarre, disfunctionele familie. Hij heeft het moeilijk in het gezin. Het wordt nog lastiger als ze hem een speciale behandeling geven op school, omdat ze denken dat hij een genie is!

Bekijk de trailer

36. Married with Children

Married With Children

Married with Children een Amerikaanse sitcom uit 1987. De 252 afleveringen zijn uitgezonden door FOX. De serie én de acteurs werden samen genomineerd voor 7 Golden Globes!

Al is een schoenverkoper met een miserabel leven, die het liefst heel de dag televisie kijkt. Zijn vrouw verbrast al zijn geld, zijn zoon is niet de slimste en zijn dochter heeft veel verschillende mannen…

Bekijk de trailer

35. One Day at a Time

One Day at a Time Netflix

Deze nieuwe Netflix komedie is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975. De serie is sinds 2017 te streamen. Justina Machado wist de hoofdrol te bemachtigen en won in 2017 een Imagen Award voor ”Best Actress”.

Justina speelt de alleenstaande Penelope, een Cubaans-Amerikaanse moeder van 3 kinderen. Naast deze 3 kinderen, woont haar ouderwetse moeder bij haar in huis…

Bekijk de trailer

34. That’s 70’s Show

That '70s Show

That’s 70’s Show is een sitecom om met plezier te volgen! De afleveringen zijn tussen 1998 en 2006 uitgezonden door FOX. Alle 200 afleveringen staan op Netflix! De serie gaat over een groep 70’s tiener uit Wisconsin!

Bekijk de trailer

33. American Vandal

American VANDAL

American Vandal is een Netflix serie met Jimmy Tatro in de hoofdrol. Deze komedieserie is uitgebracht als Netflix Original en staat sinds september 2017 op Netflix.

Op een parkeerplaats worden 27 auto’s beklad. Iedereen denkt meteen dat Dylan Maxwell de dader is. De zaak zit alleen een stuk ingewikkelder in elkaar…

Bekijk de trailer

32. Family Guy

Family Guy

Family Guy is een hilarische animatieserie van Seth MacFarlane. De serie is super populair en won 7 Primetime Emmys! De animatieserie staat tussen het aanbod van Netflix.

Family Guy gaat over een disfunctionele familie uit de stad Quahog…

Bekijk de trailer

31. 30 Rock

30 Rock

30 Rock is lachen! Deze komedieserie van NBC heeft 138 afleveringen. De grappige serie is geschreven door Tina Fey en deels gebaseerd op haar ervaringen als hoofdschrijfster van Suterday Night Live. De serie won 6 Golden Globes!

Liz Lemon is hoofdschrijfster van TGS met Tracy Jordan. Liz moet werken met een arrogante baas en een gekke nieuwe ster. Ze moet ervoor zorgen dat ze een succesvolle show neerzet, zonder zelf door te draaien…

Bekijk de trailer

30. Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine is een komische actie- en misdaadserie uit 2013. Deze televisieserie is uitgezonden door Comedy Central en staat op Netflix. In 2014 kreeg de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”. Daarnaast won acteur Andy Samberg een Golden Globe!

Jake is een getalenteerde, kinderachtige detective bij de NYPD in Brooklyn’s 99th district. Jake krijgt direct een conflict met zijn nieuwe leidinggevende, de serieuze en harde commandant Ray Holt…

Bekijk de trailer

29. Party Down

Party Down

Party Down is een komedieserie uit de Verenigde Staten. De afleveringen zijn uitgezonden in 2009 en 2010. In 2010 werd er een AFI Award gewonnen voor ”TV Program of the Year”.

Party Down gaat over 6 buitenbeentjes die bekend willen worden in Hollywood. Ze werken nu nog bij een cateringbedrijf in Los Angeles en gaan van evenement naar evenement. Uiteindelijk hopen ze door te breken…

Bekijk de trailer

28. Scrubs

Scrubs

Scrubs is een komische ziekenhuisserie met 9 seizoenen. Zach Braff speelt Dr. John Dorian en werd 3 keer genomineerd voor een Golden Globe!

John Doran begint zijn loopbaan in het Sacred Heart Hospital. Op een komische manier doet hij medische ervaring op, bouwt hij vriendschappen op én ontdek hij het leven…

Bekijk de trailer

27. Master of None

Master of None

Master of None is een Netflix serie uit 2015. Deze komedieserie is geschreven door Aziz Ansari en Alan Yang. Aziz heeft zelf de hoofdrol. In 2016 werd hij genomineerd voor een Golden Globe! Seizoen 2 staat sinds mei 2017 op Netflix.

Master of None gaat over Dev, een acteur uit New York. Alles in zijn leven draait om 3 dingen: zijn vrienden, het vinden van een relatie en het werken aan zijn carrière…

Bekijk de trailer

26. Big Mouth

Big Mouth

Big Mouth staat sinds september 2017 op Netflix. Deze hilarische animatieserie is gebaseerd op het tienerleven van de makers Nick Kroll en Andrew Goldberg. De geanimeerde Nick en Andrew doorstaan samen de wonderen en verschrikkingen van de puberteit…

Bekijk de trailer

25. The Big Bang Theory

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory is een grappige televisieserie van CBS. De Amerikaanse serie is begonnen in 2007. De serie kreeg meerdere Golden Globe nominaties voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”. Hoofdrolspeler Jim Parson won in 2012 een Golden Globe!

Leonard, Sheldon, Howard en Rajesh werken bij Caltech. De vrienden hebben een hoog IQ en houden van wiskunde en fysica. Wanneer ze een nieuwe overbuur krijgen, merken ze hoe weinig ze weten van het leven buiten het laboratorium…

Bekijk de trailer

24. Broad City

Broad City

Broad City is ontstaan uit het Youtubekanaal van Ilana Glazer en Abbi Jacobson. Deze komedieserie is begonnen in 2014 en uitgezonden door Comedy Central. Broad City is bij de Critics’ Choice Television Awards een paar keer genomineerd voor ”Best Comedy Series”!

Ilana en Abbi zijn Joods-Amerikaanse twintigers. De dames wonen in New York en zijn beide blut én onhandig. Maar hoe slecht het ook gaat, ze staan altijd klaar voor iets nieuws…

Bekijk de trailer

23. Atypical

Atypical

Atypical is een nieuwe Netflix Original uit 2017. De serie staat sinds augustus 2017 op Netflix.  Het is een komische serie met diepgang en drama. De hoofdrol is voor Keir Gilchrist.

De autistische student Sam Gardner wil een vriendin én hij wil seks hebben. Daarvoor moet hij gaan daten én moeten zijn ouders hem iets meer los laten. Zijn ouders vinden het moeilijk en Sam benaderd het daten alsof het een studie is. Dit zorgt voor veel hilarische momenten!

Bekijk de trailer

22. BoJack Horseman

Bojack Horseman

BoJack Horseman is een populaire Netflix Original. Deze animatieserie voor volwassenen is begonnen in 2014. In 2016 won de serie 2 Critics Choice Television Awards voor ”Best Animated Series”. Het 3de seizoen staat sinds september 2017 op Netflix.

BoJack was vroeger dé superster uit de serie Horsin’ Around. Nu zit zijn carrière in het slop en stelt hij weinig meer voor. In Hollywood probeert hij nog iets van zijn leven te maken…

Bekijk de trailer

21. The Inbetweeners

The Inbetweeners 2008

The Inbetweeners is een komedieserie uit Groot-Brittannië. De 18 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2008 en 2010. De sitcom won een British Comedy Award in 2008, 2009 en 2010!

Door financiële problemen moet Will zijn particuliere school verlaten. Hij komt terecht op een gewone overheidsschool en maakt vrienden met Simon, Jay en Neil. Deze vrienden zijn niet populair of onpopulair, maar daar tussenin.

Simon is al lang verliefd op Carli. Jay is zwaar oversekst en vertelt veel sterke verhalen aan zijn vrienden. Neil is sloom en gelooft alles wat Jay zegt…

Bekijk de trailer

20. How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother is een hilarische televisieserie uit 2005. Alle 208 afleveringen staan op Netflix. Hoofdrolspeler Neil Patrick Harris werd in 2009 en 2010 genomineerd voor een Golden Globe!

Het is 2030 als Ted zijn zoon en dochter vertelt over alle gebeurtenissen die leiden tot zijn ontmoeting met hun moeder. Zijn verhaal begint in 2005…

Bekijk de trailer

19. I Love Lucy

I Love Lucy

I Love Lucy is een oude televisieserie uit 1951. Het is 1 van de beste series ooit! De serie won 4 Primetime Emmy awards! Je kunt kijken naar 181 afleveringen met Lucille Ball in de hoofdrol.

Lucy is een huisvrouw uit New York. Ze woont samen met haar man Ricky Ricardo, die zanger en bandleider is. Ze huren hun huis van hun vrienden Fred en Ether Mertz. Lucy is naïef en ambitieus. Het liefst wil ze zelf ook in de showbizzwereld werken…

Bekijk de trailer

18. Black Books

Black Books

Black Books is een komedieserie van Dylan Moran. De 18 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2000 en 2004. De Britse serie won in 2001 een Broze Rose bij het Rose d’O Light Entertainment Festival. In 2001 en 2005 werd er een BAFTA Award gewonnen!

Bernard Black heeft een boekenwinkel, maar haat alle klanten. Naast zijn winkel zit de cadeauwinkel van Fran, Bernard’s enige vriend. Wanneer de cijfers van zijn zaak tegenvallen, krijgt hij hulp van Manny om de winkel draaiende te houden…

Bekijk de trailer

17. Modern Family

Modern Family

Modern Family is een komedieserie uit 2009. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Christopher Lloyd en Steven Levitan. In 2012 won de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”. Je kijkt de serie op Netflix.

In Modern Family zien we 3 gezinnen, die samen 1 grote familie vormen. De meeste familieleden zijn getrouwd of gescheiden en daarna weer getrouwd. Sommige hebben kinderen. De serie geeft een hilarische kijk op hun levens…

Bekijk de trailer

16. The Office UK

The Office BBC

The Office UK is een super grappige serie uit Groot-Brittannië. Deze serie is bedacht door Ricky Gervais, die zelf een hoofdrol heeft. Hij won in 2004 een Golden Globe! De serie won ook een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”!

The Office UK wordt gepresenteerd als een documentaire en gaat over medewerkers van een kantoor. De dagelijkse situaties worden in beeld gebracht. Daarnaast worden er interviews gehouden. Dit zorgt voor hilarische scenes!

Bekijk de trailer

15. Parks and Recreation

Parks and Recreation

Parks and Recreation is een grappige serie uit 2009. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Greg Daniels en Michael Schur, dé makers van The Office uit 2003. Parks and Recreation won o.a. een American Comedy Award én een Golden Globe!

Leslie is adjunct directeur van de afdeling Parks and Recreation in Pawnee, Indiana. Ze neemt samen met de verpleegster Ann Perkins een nieuw project aan. Ze willen een verlaten bouwterrein omtoveren tot een park, maar dit loopt moeizaam…

Bekijk de trailer

14. Shameless

Shameless

Shameless is een Amerikaanse komedieserie uit 2011. Deze grappige serie is gemaakt door Paul Abbott. Hoofdrolspeler William H. Macy werd in 2015 genomineerd voor een Golden Globe!

Frank Gallagher is vader van 6 kinderen, die zonder hem waarschijnlijk beter af zijn. Frank drinkt de hele dag, maar de kinderen hebben een manier gevonden om voor zichzelf te zorgen. Ze kennen geen respect, zijn bijzonder veerkrachtig en kennen géén schaamte…

Bekijk de trailer

13. Archer

Archer

Archer is een grappige animatieserie met veel actie. De Amerikaanse serie is begonnen in 2009 en won 2 Emmy’s!

Archer is een komedieserie over de International Secret Intelligence Service. Sterling Archer is de meesterspion van deze organisatie!

Bekijk de trailer

12. Futurama

Futurama

Futurama is een hilarische science fiction uit 1999. Deze animatieserie is ontwikkeld door de makers van The Simpsons!

Futurama gaat over Fry, een pizzakoerier uit New York. Hij vriest zich per ongeluk in en ontdooid in 2999. Nu moet hij zich staande houden in een futuristische wereld, die compleet veranderd is. Samen met een robot start hij zijn eigen koeriersbedrijf…

Bekijk de trailer

11. Curb Your Enthusiasm

Curb Your Enthusiasm

Je gaat zeker lachen met Curb Your Enthusiasm. Deze Amerikaanse serie van HBO is te zien sinds 2000 en heeft 9 seizoenen! De scenario’s zijn geschreven door Larry David, die zelf ook een hoofdrol heeft. In 2006 won hij een Golden Globe voor zijn rol in de serie.

Larry heeft alles: een lieve vrouw, goede vrienden om zich heen, een succesvolle carrière en een prachtig huis. Wat kan er nu nog misgaan…

Bekijk de trailer

10. The Simpsons

The Simpsons

The Simpsons is een populaire animatieserie uit 1989. De Amerikaanse serie is bedacht door Matt Groening en heeft meer dan 600 afleveringen! In 2003 werd de serie genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”!

Beleef de avonturen van de familie Simpson, een gezin uit de middenklasse van Springfield…

Bekijk de trailer

9. It’s Always Sunny in Philadelphia

It's Always Sunny in Philadelphia

It’s Always Sunny in Philadelphia is een sitcom uit 2005. Deze hilarische televisieserie is uitgezonden door FX. De serie is bedacht door Rob McElhenney, Glenn Howerton en Charlie Day, die zelf de hoofdrol hebben. De serie kreeg 3 nominaties voor een Primetime Emmy!

Een groep egoïstische vrienden vormen samen ”the Gang”. Samen runnen ze het slecht draaiende café Paddy’s Pub in Philadelphia…

Bekijk de trailer

8. South Park

South Park

South Park is écht lachen! Deze animatieserie is begonnen in 1997 en heeft meer dan 20 seizoenen! De komedieserie won 5 Primetime Emmy Awards!

De serie volgt de avonturen van de scholieren Stan, Kyle, Eric en Kenny in het disfunctionele South Park in Colorado…

Bekijk de trailer

7. The Office

The Office

The Office is hilarisch! De Amerikaanse serie is gebaseerd op gelijknamige serie van Ricky Gervais uit 2001, wat dé favoriete serie van Daan Boom is. De serie is uitgezonden uit tussen 2005 en 2013. In 2011 won Steve Carell een Golden Globe voor zijn rol in de serie!

Michael Scott is de baas over Dunder-Miffin Paper Company in Scranton, Pennsylvania. Hij denkt dat hij de allerbeste baas is die er bestaat. Hij wil grappig en vriendelijk zijn en ziet zijn personeel als familie.

Dan moet hij van het hoofdkantoor mensen ontslaan. Dit wil hij zo lang mogelijk uitstellen. Ondertussen hoopt zijn assistent Dwight op promotie, die hij nooit gaat krijgen…

Bekijk de trailer

6. Fawlty Towers

Fawlty Towers

Fawlty Towers is een hilarische serie van vroeger. Deze Britse serie is uitgezonden tussen 1975 en 1979. De serie is in 2000 uitgeroepen tot ”Beste Britse Televisieprogramma” van de 20e eeuw!

Basil en zijn vrouw Sybil hebben een hotel, genaamd Fawlty Towers. Basil wil er een succes van maken, maar hij vindt zijn klanten maar irritant. Daarnaast kan hij moeilijk omgaan met de Spaanse ober Manuel én heeft zijn vrouw hem onder de duim…

Bekijk de trailer

5. Friends

Friends

Friends is een romantische komedieserie uit 1994. Het is 1 van de bekendste én duurste series ooit! Voor seizoen 9 en 10 kregen Jennifer Aniston, Courteney Cox en Lisa Kudrow 1 miljoen dollar per aflevering! Daarmee werden de actrices de best betaalde actrices ooit!

De sitcom gaat over 6 vrienden die in Manhattan wonen en lief en leed met elkaar delen…

Bekijk de trailer

4. Seinfeld

Seinfeld

Seinfeld is een televisieserie uit 1990 met 9 seizoenen en 180 afleveringen. Deze populaire serie van vroeger is enorm grappig. Deze succesvolle serie is bekroond met 3 Golden Globes!

In Seinfeld zien we Jerry Seinfeld, zijn beste vriend George, zijn buurman Kramer én zijn ex-vriendin Elaine. Samen komen ze in de meest bizarre situaties terecht…

Bekijk de trailer

3. Freaks and Geeks

Freaks and Geeks

Freaks and Geeks is een komische tienerserie van NBC. De serie heeft 18 afleveringen en is populair op Netflix. De serie is bedacht door Paul Feig. In 2001 won de serie een Emmy!

Lindsay en haar broer zitten samen op de McKinley High School. Lindsay is eerst een goede studente, maar veranderd daarna in iemand die met freaks omgaat. Haar broer wil er graag bij horen, maar gaat alleen met geeks om…

Bekijk de trailer

2. Arrested Development

Arrested Development

Arrested Development is een super grappige serie. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2003 en 2006. Sinds 2016 staan er gloednieuwe afleveringen op Netflix. In 2005 werd er een Golden Globe gewonnen! De hoofdrol is voor Jason Bateman.

Michael Bluth is een nuchtere man. Wanneer zijn vader naar de gevangenis moet voor fraude, wil hij het familiebedrijf gaan runnen. Door zijn verwende en disfunctionele gezin wordt dit moeilijk…

Bekijk de trailer

1. Rick and Morty

Rick and Morty

Rick and Morty is een geanimeerde science fiction serie met veel humor. Deze populaire serie is gemaakt door Justin Roiland en Dan Harmon. De afleveringen zijn te streamen via Netflix.

De animatieserie volgt de cynische wetenschapper Rick Sanchez en zijn makkelijk te beïnvloeden kleinzoon Morty Smith, gedurende hun familieleven én interdimensionale avonturen…

Bekijk de trailer

Beoordeling van tvserieskijken.nl
Beoordeling
9
Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.