Beste komedieseries

Series als Breaking Bad en Suits zijn geniaal, maar kunnen ook vermoeien. Je kunt als kijker helemaal opgaan in het dramatische leven van Walter White of de procedures van Harvey Specter, maar soms is het lekker om even niet na te denken en lekker te lachen!

Hier zijn 45 series met hilarische momenten. Alle series uit deze serie kregen een goede beoordeling op IMDB. Het overzicht bestaat uit komedieseries van vroeger én nieuwe series uit 2017.

Vele series zijn direct online te streamen op Netflix of te bestellen op DVD. Wat alle series gemeen hebben is dat ze allemaal zorgen voor veel entertainment!

Check nu het volledige overzicht…

The Rehearsal

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The Rehearsal is een Amerikaanse komedieserie van HBO, die sinds juli 2022 te zien is.

Deze serie speelt zich af in New York City, maar is helemaal opgenomen in Oregon.

In The Rehearsel helpt Nathan Fielder – met behulp van een bouwploeg, een hele boel acteurs en actrices en ”onbeperkte” middelen – om gewone mensen voor te bereiden op de grootse gebeurtenissen in het leven door ze na te spelen…

Bel-Air Peacock

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 6.3

De nieuwe Bel-Air uit 2022 is een aanrader voor liefhebbers van The Fresh Prince of Bel-Air uit 1996.

Deze komedieserie is gemaakt door Andy Borowitz en Susan Borowitz – die ook de serie van vroeger produceerde.

Jabari Banks is de hoofdrolspeler als Will Smith. Will is een slimme straattiener wiens leven voor altijd verandert. Hij verhuist namelijk van de straten van West-Philadelphia naar één van de rijkste buitenwijken van L.A. om bij zijn familie te gaan wonen…

Our Flag Means Death (2022) HBO

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 8.0

Our Flag Means Death is een komische kostuumdrama van HBO Max, die sinds 3 maart 2022 te zien is.

Deze avonturenserie is losjes gebaseerd op het leven van Stede Bonnet en heeft de hilarische Rhys Darby in de hoofdrol.

Het verhaal speelt zich af in 1717 en volgt Stede Bonnet. Hij geeft zijn comfortabele leven als gentlemen op om een piraat te worden.

Hij wordt de kapitein van het piratenschip, Revenge.

Hij heeft moeite om respect te krijgen van zijn opstandige bemanningsleden – die de potentie hebben om muiterij te plegen.

Stede’s hele situatie verandert wanneer hij een noodlottige confrontatie heeft met de beruchte kapitein, Blackbeard…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 61

Crazy Ex-Girlfriend is een romantische, hilarische en muzikale dramaserie uit 2015.

Deze serie is opgenomen in West Covina, Californië en uitgezonden door The CW. In Nederland is de serie te volgen op Netflix. De hoofdrolspeelster is Rachel Bloom.

Rachel speelt Rebecca Bunch, een succesvolle, gedreven én gekke dame. Ze zegt haar baan bij een advocatenkantoor én haar appartement in Manhattan op, om op zoek te gaan naar geluk.

Haar zoektocht brengt haar naar het romantische West Covina. Hier begint haar nieuwe avontuur…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 51

Big Mouth is een hilarische animatieserie voor volwassen.

De nieuwe Netflix Original is geproduceerd door Nick Kroll en Andrew Goldberg. Het leuke is dat de serie gebaseerd is op hun eigen tienerleven.

Nick en Andrew’s leven wordt op z’n kop gezet door alle verassingen en verschrikkingen van de puberteit…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

American Vandal is een serie zónder diepgang. Je kijkt deze serie met een glimlach!

Het verhaal wordt vertelt als een soort documentaire.

Op een parkeerplaats zijn 27 auto’s vernield. Iedereen denkt meteen dat de slome Dylan Maxwell de dader is, maar het is allemaal een stuk ingewikkelder…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Atypical is een hele leuke én serieuze serie uit 2017.

De Netflix Original is bedacht door Robia Rashid en heeft Keir Gilchrist in de hoofdrol. De afleveringen staan sinds augustus 2017 online.

Atypical gaat over de autistische Sam Gardner. Sam wil meer vrijheid, een vriendin én een keer seks hebben! Daarom moeten zijn ouders hem loslaten én moet hij gaan daten.

Het is hilarisch, omdat Sam ”het daten” als een soort studie benaderd. Daarnaast is het pijnlijk, omdat hij niks van vrouwen snapt. Zo wil hij zijn date meenemen naar een computerwinkel om haar te vertellen over de helderheid van beeldschermen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 46

One Day at a Time is een grappige serie uit de Verenigde Staten.

Deze Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975 van Normal Lear. De hoofdrolspeelster is Justina Machado als Penelope.

Penelope is een Cubaans- Amerikaanse moeder. De onlangs gescheiden voormalige militaire moeder woont samen met haar tienerdochter en twee zonen.

Daarnaast woont haar ouderwetse moeder bij haar in huis…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Vice Principals is een grappige serie van HBO uit 2016.

De Amerikaanse serie is begonnen in 2016. Walton Goggings en Danny McBride hebben een hoofdrol.

Neal en Lee willen beide de leiding over hun middelbare school. Wanneer de directeur stopt, zien ze beide de kans om de macht over te nemen.

Wanneer er een nieuwe directrice wordt aangesteld, besluiten ze hun onderlinge strijd even te staken. Samen doen ze er alles voor om deze nieuwe directrice onderuit te halen!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

Master of None is een hilarische televisieserie uit 2015 die is uitgebracht als Netflix Original.

De scenario’s zijn geschreven door Alan Yang én Aziz Ansari, die zelf een hoofdrol heeft. In 2018 won Aziz een Golden Globe!

Het is een serie om samen te kijken, doordat onderwerpen als daten, liefde én familie centraal staan.

Aziz speelt Dev, een acteur die in New York woont. Zijn leven draait om 3 dingen: zijn vrienden, het vinden van een relatie én het werken aan zijn carrière…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 208

How I Met Your Mother is een hilarische televisieserie van de zender CBS uit 2005.

Hoofdrolspeler Neil Patrick Harris werd in 2009 en 2010 genomineerd voor een Golden Globe!

Het is 2030 als Ted zijn zoon en dochter vertelt over alle gebeurtenissen die leiden tot zijn ontmoeting met hun moeder.

Zijn verhaal begint in 2005…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 51

Unbreakable Kimmy Schmidt is een échte feel-good-serie. Deze populaire Netflix serie is begonnen in 2015.

Op 19 mei 2017 is seizoen 3 in première gegaan. Ellie Kemper heeft de hoofdrol als Kimmy Schmidt.

Kimmy zat 15 jaar gevangen in een ondergrondse bunker. Samen met 4 vrouwen wordt ze gered. Nu wil ze haar verloren jaren inhalen. Daarom gaat ze naar New York. Daar heeft ze de beste tijden van haar leven.

Kimmy leert ons om nooit op te geven…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 100

Jane the Virgin is cool. Deze grappige televisieserie is begonnen in 2014 en geïnspireerd door een populaire soapserie uit Venezuela. 

Op 12 april 2017 is seizoen 2 nieuw toegevoegd op Netflix. Gina Rodriguez speelt Jane Villanueva.

Jane is religieus én nog maagd. Jane en haar vriend wachten met seks tot na hun huwelijk. Bij een bezoek aan de gynaecoloog wordt Jane zwanger!

De hele situatie wordt nog erger! Ze is namelijk geïnsemineerd met het zaad van Rafael, haar jeugdliefde…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 76

IMDb: 8.7

BoJack Horseman is een populaire Netflix Original. Deze animatieserie voor volwassenen is begonnen in 2014.

In 2016 won de serie twee Critics Choice Television Awards voor ”Best Animated Series”.

BoJack was vroeger dé superster uit de serie Horsin’ Around. Nu zit zijn carrière in het slop en stelt hij weinig meer voor. In Hollywood probeert hij nog iets van zijn leven te maken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Broad City is een grappige serie uit 2014.

De serie van Comedy Central is gemaakt door twee vrouwen, die beide een hoofdrol hebben. Ilana Glazer en Abbi Jacobson spelen zichzelf.

Ilana en Abbi zijn Joods-Amerikaanse dames van in de 20. Ze wonen in New York en zijn beide blut én onhandig. Het maakt niet uit hoeveel tegenslagen de dames hebben, ze zijn altijd klaar voor een nieuwe avontuur!

Seizoenen: 5

Afleveringen: 51

IMDb: 9.1

Rick and Morty is in relatief korte tijd een absolute favoriet geworden van vele seriekijkers!

Deze Amerikaanse animatieserie van Adult Swin is bedacht door Dan Harmon (Community) en Justin Roiland, die ook de stem van Birdperson en Rick Sanchez hebben.

De serie is geïnspireerd door ”The Real Animated Adventures of Doc and Mharti” van Justin Roland, die bedoeld was als parodie op Back to the Future die sinds 1985 te zien is.

De komedieserie volgt de norse, alcoholistische, super wetenschapper Rick Sanchez en zijn lieve en naïve kleinzoon Morty Smith. Samen beleven ze oneindige interdimensionale avonturen, waarbij ze regelmatig in de problemen komen…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 202

The Goldbergs is een komische serie met goede beoordelingen. De serie van ABC is sinds 2013 te zien.

Hoofdrolspeelster Wendi McLendon-Covey werd in 2014 én 2016 genomineerd voor een Critics’ Choice TV Award. De sitecom is bedacht door Adam F. Goldberg en gebaseerd op de herinneringen uit zijn jeugd.

Deze televisieserie speelt zich af in Jenkintown, Pennsylvana in de 80’s en volgt de levens van de familie, genaamd The Goldbergs…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 152

Brooklyn Nine-Nine is een serie om samen even hard te lachen! Deze Amerikaanse komedieserie is bedacht door Daniel J. Goor en Michael Schur en uitgezonden door FOX.

In 2014 won de serie én hoofdrolspeler Andy Samberg een Golden Globe!

Deze serie volgt Jake Peralta, een detective van het 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn. Jake is een slimme, maar extreem kinderachtige detective.

Het wordt pas echt lachen als de harde commandant Ray Holt aantreedt. Jake en Ray raken meteen met elkaar in conflict…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 134

Frank Gallagher is de vader van 6 kinderen. De kinderen zijn allemaal erg zelfstandig en ze waren waarschijnlijk beter af zonder hun vader.

De familie heeft erg weinig geld. Wanneer Frank aan met het kleine beetje geld dat ze nog hebben, aan het opdrinken is, valt hij bewusteloos neer op de grond. De kinderen hebben helemaal geen medelijden met hun vader.

Kunnen de kinderen nog normaal leven met zo’n vader of is dat bijna onmogelijk?

Seizoenen: 11

Afleveringen: 250

Modern Family is een komedieserie uit 2009. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Christopher Lloyd en Steven Levitan.

In 2012 won de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”.

In Modern Family zien we drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De meeste familieleden zijn getrouwd of gescheiden en daarna weer getrouwd. Sommige hebben kinderen.

De serie geeft een hilarische kijk op hun levens…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 123

IMDb: 8.6

Archer is een grappige animatieserie met veel actie. De Amerikaanse serie is begonnen in 2009 en won 2 Emmy’s!

Sterling Archer is een undercover agent voor de International Secret Intelligence Service (ISIS), een disfunctionele veiligheidsdienst. Zijn dominante moeder Malory heeft de leiding.

De collega’s kunnen niet met elkaar overweg en hun missies doen meestal meer kwaad dan goed…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 125

IMDb: 8.6

Parks and Recreation is gemaakt door Greg Daniels en Michael Schur, de bedenkers en scenarioschrijvers van The Office.

De serie doet denken aan The Office, omdat beide komedieseries een mockumentary stijl hebben en zich afspelen op een werkplek.

In het eerste seizoen moest de serie even op gang komen, maar uiteindelijk zijn er 6 seizoenen met 125 afleveringen uitgebracht die vol zitten met hilarische scenes, waardoor het één van de beste komedieseries ooit werd.

Amy Poehler is de hoofdrolspeelster als Leslie Knope, waarvoor ze in 2014 een Golden Globe won! Andere acteurs en actrices met een hoofdrol zijn Nick Offerman Aubrey Plaza, Chris Pratt, Rashida Jones, Retta, Aziz Ansari, Adam Scott en Jim O’Heir.

De Amerikaanse hitserie van NBC speelt zich af op de afdeling Parks and Recreation van de stad Pawnee, Indiana.

De serie volgt de altijd optimistische bureaucraat Leslie Knope en haar team van overheidsfunctionarissen, die van Indiana een betere stad willen maken door allerlei projecten uit te voeren…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Party Down is een komedieserie uit de Verenigde Staten. De afleveringen zijn uitgezonden in 2009 en 2010.

In 2010 werd er een AFI Award gewonnen voor ”TV Program of the Year”.

Party Down gaat over 6 buitenbeentjes die bekend willen worden in Hollywood. Ze werken nu nog bij een cateringbedrijf in Los Angeles en gaan van evenement naar evenement.

De zes buitenbeentjes doen vanalles. Ze zorgen bijvoorbeeld voor catering bij feesten van bekende Hollywood-sterren tot Sweet Sixteen party’s…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

The Inbetweeners is een komedieserie uit Groot-Brittannië. De 18 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2008 en 2010.

De sitcom won een British Comedy Award in 2008, 2009 en 2010!

Door financiële problemen moet Will zijn particuliere school verlaten. Hij komt terecht op een gewone overheidsschool en maakt vrienden met Simon, Jay en Neil. Deze vrienden zijn niet populair of onpopulair, maar daar tussenin.

Simon is al lang verliefd op Carli. Jay is zwaar oversekst en vertelt veel sterke verhalen aan zijn vrienden. Neil is sloom en gelooft alles wat Jay zegt…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 279

The Big Bang Theory is een grappige televisieserie van CBS. De serie is begonnen in 2007 en uitgezonden door CBS.

De serie kreeg meerdere Golden Globe nominaties voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”. Hoofdrolspeler Jim Parson won in 2012 een Golden Globe!

Leonard, Sheldon, Howard en Rajesh werken bij Caltech. De vrienden hebben een hoog IQ en houden van wiskunde en fysica. Wanneer ze een nieuwe overbuur krijgen merken ze hoe weinig ze weten van het leven buiten het laboratorium…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 138

30 Rock is lachen! Deze komedieserie van NBC heeft 138 afleveringen.

De grappige serie is geschreven door Tina Fey en deels gebaseerd op haar ervaringen als hoofdschrijfster van Suterday Night Live. De serie won 6 Golden Globes!

Liz Lemon is hoofdschrijfster van TGS met Tracy Jordan. Liz moet werken met een arrogante baas en een gekke nieuwe ster. Ze moet ervoor zorgen dat ze een succesvolle show neerzet, zonder zelf door te draaien…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 96

My Name Is Earl is een Amerikaanse serie uit 2005 van de zender NBC.

Gregory Thomas Garcia bedacht de serie en gaf de hoofdrol aan Jason Lee. Deze acteur werd in 2007 en 2008 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Earl Hickey.

Earl wint 100.000 dollar én dat komt goed uit! Hij gelooft in karma en heeft veel mensen kwaad gedaan.

Met deze 100.000 dollar gaat hij de misstappen uit zijn verleden goedmaken…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 161

IMDb: 8.8

It’s Always Sunny in Philadelphia is een sitcom van FX.

Deze Amerikaanse serie is bedacht door Rob McElhenney, Glenn Howerton en Charlie Day en begon in 2005. In 2008 won de serie een Satellite Award en in 2016 werd er een People’s Choice Award gewonnen!

It’s Always Sunny  in Philadelphia volgt 5 vrienden met een enorm ego, die bekend staan als ”the Gang”. Samen runnen ze een populaire Ierse bar in Philadelphia…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 195

IMDb: 8.9

The Office is een Amerikaanse spin-off van de gelijknamige Britse hitserie. Deze televisieserie is tussen 2005 en 2013 uitgezonden door NBC.

Deze sitcom is bedacht door Ricky Gervais, Greg Daniels en Stephen Merchant. In 2006 werd er een Golden Globe gewonnen!

De serie speelt zich af in het kantoor van de Dunder-Miffin Paper Company in Scranton, Pennsylvania.

Michael Scott denkt dat hij de allerbeste manager is. Hij ziet zijn werknemers als familie. Wanneer hij van het hoofdkantoor moet bezuinigen, probeert hij dit zo lang mogelijk uit te stellen.

Ondertussen hoopt zijn assistent Dwight op een promotie, die hij nooit gaat krijgen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

Black Books is een komedieserie van Dylan Moran. De 18 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2000 en 2004.

De Britse serie won in 2001 een Broze Rose bij het Rose d’O Light Entertainment Festival. In 2001 en 2005 werd er een BAFTA Award gewonnen!

Bernard Black heeft een boekenwinkel, maar haat alle klanten. Naast zijn winkel zit de cadeauwinkel van Fran, Bernard’s enige vriend. Wanneer de cijfers van zijn zaak tegenvallen, krijgt hij hulp van Manny om de winkel draaiende te houden…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 84

IMDb: 8.7

Arrested Development is een super grappige serie. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2003 en 2006.

In 2005 werd er een Golden Globe gewonnen! De hoofdrol is voor Jason Bateman.

Michael Bluth is een nuchtere man. Wanneer zijn vader naar de gevangenis moet voor fraude, wil hij het familiebedrijf gaan runnen. Door zijn verwende en disfunctionele gezin wordt dit moeilijk…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 182

Scrubs is een grappige ziekenhuisserie van ABC. De 182 afleveringen die zijn opgenomen binnen 9 seizoenen zijn uitgezonden tussen 2001 en 2010.

Hoofdrolspeler Zach Braff kreeg 3 Golden Globe nominaties!

John Dorian is werkzaam bij het Sacred Heart Hospital. Dankzij deze baan doet hij ervaring op in de geneeskunde, maakt hij nieuwe vrienden én ontdekt hij het leven…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

The Office is een meesterwerk van Ricky Gervais. Deze komedieserie uit 2001 is uitgezonden door BBC Two.

In 2004 won de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical” en won Ricky een Golden Globe voor ”Beste Performance by an Actor in Television Series”.

De serie volgt David Brent (”I’m a friend first an boss second”) en zijn medewerkers. Hun werkzaamheden worden in beeld gebracht alsof het een documentaire is. Het zorgt voor hilarische televisie!

In 2005 ging de Amerikaanse spin-off in première.

Seizoenen: 11

Afleveringen: 110

IMDb: 8.8

Curb Your Enthusiasm is een Amerikaanse televisieserie uit 2000. Deze serie is bedacht door Larry David, de bedenker van Seinfeld!

De afleveringen zijn uitgezonden door HBO. In 2003 werd er een Golden Globe gewonnen!

Deze geïmproviseerde televisieserie is opgenomen alsof het een documentaire is.

De sitcom volgt Larry David. Hij lijkt het allemaal te hebben: een goede vrouw, veel vrienden, een succesvolle baan én een prachtig huis. Wat kan er nu nog misgaan?

Seizoenen: 7

Afleveringen: 151

Malcolm in the Middle is een hilarische sitcom van FOX met 151 afleveringen. Deze hitserie uit 2000 werd bij elkaar 7 keer genomineerd voor een Golden Globe!

Frankie Muniz speelt Malcolm.

Malcolm is het middelpunt van een bizarre, disfunctionele familie. Hij heeft het moeilijk in het gezin. Het wordt nog lastiger als ze hem een speciale behandeling geven op school, omdat ze denken dat hij een genie is!

Het valt voor Malcom niet mee om op te groeien in een probleemgezin. Malcolm – de middelste van vier kinderen – heeft een extreem hoog IQ van 165.

De rest van zijn gezin is best wel dom. Het wordt nog lastiger als hij een speciale behandeling krijgt op school, omdat ze denken dat hij een genie is…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 18

IMDb: 8.8

Freaks and Geeks is een komische tienerserie van NBC. De serie is bedacht door Paul Feig. In 2001 won de serie een Emmy!

Lindsay en haar broer Sam zitten samen in het schooljaar van 1980-1981 op de McKinley High School. Op deze school zitten freaks en geeks.

Lindsay is eerst een goede studente, maar veranderd in iemand die alleen met freaks omgaat. Haar broer wil er graag bij horen, maar gaat alleen met geeks om…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 124

Futurama is een animatieserie uit de Verenigde Staten. De satirische science fiction serie is bedacht door Matt Groening.

De 140 afleveringen zijn uitgezonden tussen 1999 en 2003 door Comedy Central

Het is 1999. Fry is een pizzabezorger uit New York, die zichzelf per ongeluk invries. Hij ontdooid in 2999. Alles is veranderd en hij probeert zich staande te houden in deze mysterieuze en futuristische wereld.

Samen met een robot start hij een koeriersdienst…

Seizoenen: 20

Afleveringen: 388

Family Guy is een hilarische animatieserie van Seth MacFarlane.

De serie is super populair en won 7 Primetime Emmys! De animatieserie staat tussen het aanbod van Netflix.

In een maffe stad in Rhode Island probeert de disfunctionele familie het dagelijkse leven het hoofd te bieden, als ze van het ene gekke scenario naar het andere gaan…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 200

That’s 70’s Show is een sitecom om met plezier te volgen! De afleveringen zijn tussen 1998 en 2006 uitgezonden door FOX.

In 1999 won de serie een International Emmy!

Deze televisieserie volgt een groep tieners en de fouten die ze maken opweg naar hun volwassenheid in de 70’s van Wisconsin…

Seizoenen: 25

Afleveringen: 315

IMDb: 8.7

South Park is een populaire animatieserie van Comedy Central.

De komedieserie van Trey Parker en Matt Stone was voor het eerst te zien op 13 augustus 1997. Zo’n 20 jaar later is deze serie nog steeds een succes!

In South Park zien we Stan, Kyle, Eric en Kenny. Deze leerlingen wonen in de rustige, disfunctionele stad South Park, Colorado. Samen maken ze bizarre dingen mee…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 236

IMDb: 8.8

Friends is één van de populairste series uit de Verenigde Staten en één van de beste sitcoms ooit.

Deze hilarische serie begon in 1994 en eindige in 2004, nadat er 236 afleveringen zijn uitgezonden door de zender NBC.

Deze hitserie is gemaakt door David Crane en Marta Kauffman en zorgde voor internationale bekendheid van Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer en Lisa Kudrow.

Friends volgt zes vrienden die in Manhattan, New York wonen en werken. Het verhaal speelt zich vooral af in het appartement van Monica, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 264

Frasier is een televisieserie van NBC. De hitserie is begonnen in 1993.

Hoofdrolspeelster Kelsey Grammer won een Golden Globe in 1996 en 2001. In 1995 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Dr. Frasier Crane is een psychiater uit Boston. Hij verhuist naar Seattle om bij zijn vader te wonen. In Seattle begint hij als ”radio-psychiater”…

Dr. Frasier Crane is een psychiater en woont in Boston. Hij gaat verhuizen naar Seattle, waar hij gaat wonen met zijn vader en zijn vriend Eddie.

In Seattle heeft Frasier een eigen radioprogramma, met zijn vaste producer Roz Doyle. In zijn radioprogramma behandelt hij de problemen van luisteraars.

Wanneer Frasier een probleem behandelt van de gepensioneerde politieagent Martin, is hij genoodzaakt huishoudster Daphne Moon aan te nemen.

Als Daphne begint met het verzorgen van Martin, krijgt de broer van Frasier een oogje op haar…

IMDb: 8.9

Seinfeld – vaak beschreven als één van de beste series ooit – is een oude televisieserie uit de Verenigde Staten, die tussen 1989 en 1998 is uitgezonden door NBC.

De sitcom is gemaakt door Jerry Seinfeld, die internationaal bekend werd als hoofdrolspeler uit de serie. Hij schreef de scenario’s samen met Larry David, de later bekend werd als maker en hoofdrolspeler van Curb Your Enthusiasm.

In deze Amerikaanse serie werden onderwerpen behandeld – over ras, religie en seks – die in die tijd als taboe werden beschouwd. Jerry en Larry laten de kijker lachen om deze taboes en behandelen deze op een manier waarbij ze zo herkenbaar zijn, dat de kijker zich niet zomaar beledigd voelt.

Seinfeld draait om het leven van Jerry Seinfeld, zijn buurman Kramer, zijn beste vriend George en zijn ex-vriendin Elaine. Samen komen ze steeds terecht in de meest vreemde situaties…

Seizoenen: 33

Afleveringen: 721

IMDb: 8.7

The Simpsons is een hilarische animatieserie uit 1987 van Matt Groening, James L. Brooks en Sam Simon. Je kunt hard lachen om deze serie, die vooral het doodgewone Amerikaanse gezin voor de gek houdt.

De animatieserie voor volwassenen groeide uit tot één van de populairste series van FOX. Verder is het de langslopende Amerikaanse sitcom en animatieserie aller tijden! In 2009 overtrof The Simpsons Gunsmoke als de langstlopende primetime-televisieserie met een Amerikaans script.

Al een kwart eeuw is het één van de beste animatieseries, maar het is meer dan een komische serie. De inwoners van Springfield lijken soms het vermogen te hebben om de toekomst te kunnen voorspellen. Zo voorspelde de serie dat Donald Trump president zou worden en werd de Ebola-uitbraak voorspelt. Verder voorspeelde The Simpsons de plotwending met Daenerys Targaryen in het laatste seizoen van Game of Thrones.

Door het uitkomen van vele voorspellingen, denken sommige kijkers dat Matt Groening een tijdreiziger is!

The Simpsons volgt de satirische avonturen van de familie Simpson, een arbeidersgezin uit Springfield…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 258

Married with Children is een gigantisch succesvolle serie uit 1986.

Deze hilarische serie is gemaakt door Ron Leavitt en Michael G. Moye en won 7 Golden Globes!

Deze Amerikaanse sitcom volgt het leven van Al Bundy en zijn gezin. Hij heeft een hekel aan zijn baan, zijn luie vrouw, zijn disfunctionele zoon en zijn losbandige dochter…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 273

Cheers is een oude komedieserie uit 1982. De 273 afleveringen zijn uitgezonden door NBC.

Bij elkaar won de serie 6 Golden Globes!

Sam Malone is de eigenaar van bar Cheers in Boston. Voordat hij de bar begon was Sam een honkbalspeler bij de Boston Red Sox.

Hij moest zijn carrière als honkbalspeler stoppen omdat hij een alcoholverslaving had. Nu helpt voormalig coach Ernie Pantusso hem met het runnen van de bar.

Diane Chambers is een zenuwachtige serveerster die een relatie heeft met Sam. Diane kan het niet goed vinden met haar collega Carla. Zij is een gehaaide kleine serveerster…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

IMDb: 8.8

Fawlty Towers is een komedieserie uit Groot-Brittannië. Deze Britse serie was te zien op BBC Two tussen 1975 en 1979.

John Cleese heeft de rol van Basil.

Basil en zijn vrouw Sybil runnen samen een hotel. Dit hotel heet Fawlty Towers.

Basil wil er een succes van maken, maar hij vind zijn klanten maar vervelend. Daarbij heeft hij moeite in de omgang met de Spaanse ober Manuel en heeft zijn vrouw hem onder de duim…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 180

I Love Lucy is een oude televisieserie uit 1951. Het is één van de beste series ooit!

De serie won 4 Primetime Emmy awards. De serie bestaat uit 181 afleveringen en heeft Lucille Ball in de hoofdrol.

Lucy Ricardo is een huisvrouw uit New York. Ze woont samen met haar man Ricky Ricardo, een zanger en bandleider.

Lucy is naïef en ambitieus en zorgt vaak voor problemen. Ze heeft de ambitie, om net zoals haar man, in de showbizz te werken.

Lucy en Ricky huren hun huis van hun bevriende huisbazen Fred en Ethel Mertz…