50 beste kostuumdrama’s

Deze kostuumdrama’s spelen zich af in een andere wereld. Deze televisieseries brengen ons terug in de geschiedenis.

De historische dramaseries zijn opgenomen met een prachtig decor op de achtergrond. De acteurs en actrices dragen prachtige kostuums!

Bijna alle series zijn terug te kijken. Ze staan op Netflix of Videoland óf zijn te bestellen op DVD. Klik op de serie om te ontdekken waar de serie te bekijken is.

Ontdek nu wat de populairste kostuumdrama’s zijn…

1899 Netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

1899 is een nieuwe Netflix Original uit 2022, die sinds 17 november te zien is.

Deze Duitse mysterieuze dramaserie is geschreven door Baran Bo Odar en Jantje Friese – de makers van een andere Duitse Netflix Original, Dark.

Deze serie volgt de passagiers van een migrantenstoomschip die Londen verlaten om een nieuwe leven te beginnen in New York.

Vol hoop en dromen over een nieuwe eeuw en hun toekomst in het buitenland, komen ze een ander migrantenschip tegen. Dit zorgt ervoor dat hun reis een onverwachte wending neemt.

Wat ze vervolgens aan boord van het migrantenschip vinden, verandert hun reis naar het beloofde land in een verschrikkelijke nachtmerrie…

Vikings: Valhalla (2022)

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 7.2

Deze Netflix Original is sinds 25 februari 2022 te zien.

De historische dramaserie is geschreven door Jeb Stuart. Michael Hirst – de maker van de eerste Vikings-serie– schreef ook een aantal afleveringen van Vikings: Valhalla.

Vikings: Valhalla is een sequal van vikings uit 2013 – en start 100 jaar na de gebeurtenissen uit deze serie.

In Vikings: Valhalla staat een nieuwe generatie legendarische helden op die vechten om hun eigen lot te bepalen – en ondertussen geschiedenis te schrijven…

Our Flag Means Death (2022) HBO

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 8.0

Our Flag Means Death is een komische kostuumdrama van HBO Max, die sinds 3 maart 2022 te zien is.

Deze avonturenserie is losjes gebaseerd op het leven van Stede Bonnet en heeft de hilarische Rhys Darby in de hoofdrol.

Het verhaal speelt zich af in 1717 en volgt Stede Bonnet. Hij geeft zijn comfortabele leven als gentlemen op om een piraat te worden.

Hij wordt de kapitein van het piratenschip, Revenge.

Hij heeft moeite om respect te krijgen van zijn opstandige bemanningsleden – die de potentie hebben om muiterij te plegen.

Stede’s hele situatie verandert wanneer hij een noodlottige confrontatie heeft met de beruchte kapitein, Blackbeard…

The Gilded Age HBO Max 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

IMDb: 8.0

The Gilded Age is een nieuwe kostuumdrama uit 2022 van HBO Max.

Deze dramaserie is gemaakt door Julian Fellowes, dé maker van Downton Abbey (The English Game en Belgravia) – één van de beste historische dramaseries ooit! 

Deze serie speelt zich af in New York in 1882 in de ”Gilded Age” – een periode uit de Amerikaanse geschiedenis met veel economische groei.

De serie volgt Marian Brook, een weesdochter van een Union-generaal, die intrekt in het huis van haar tantes met oudgeld in New York, Agnes van Rhijn en Ada Brook. Ze wordt vergezeld door de bedreven Afro-Amerikaanse vrouw, Peggy Scott.

Terwijl ze bij haar tantes woont, raakt ze ongewild betrokken bij een sociaal conflict tussen één van haar tantes – een afstammeling van het oude geld, en haar ontzagwekkend rijke buren – een meedogenloze spoorwegmagnaat en zijn ambitieuze vrouw, George en Bertha Russell…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The English Game is een nieuwe Netflix Original over het ontstaan van de populairste sport ter wereld: voetbal!

Deze meeslepende serie is geschreven door de vooraanstaande Julian Fellowers en geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Julian Fellower is de man achter het succes van Downton Abbey!

De eigenaar van een katoenfabriek in een arbeidsdorp voegt de Schotse voetballer Fergus Suter toe aan zijn team, in de hoop kans te maken op de FA Cup-titel.

Terwijl deze Schotse voetballer de voetbalclub naar een hoger niveau tilt, hebben fabrieksarbeiders het moeilijk. Terwijl voetbal is uitgevonden voor ”gentlemen” hebben de mensen uit de arbeidersklasse de droom om ook deel te nemen aan het spel en te ontspannen aan hun beklemmende leven.

Wanneer de lonen van de arbeiders worden verlaagd neemt de onrust toe. De elite en de arbeiders komen recht tegenover elkaar te staan. Uiteindelijk lossen ze hun conflict op in een wedstrijd die niet alleen het spel voor altijd zal veranderen, maar heel Engeland…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Miss Scarlet and the Duke is een nieuwe kostuumdrama uit 2020 van Alibi Channel. Deze Britse serie is geschreven door Rachael New en heeft Kate Phillips (Peaky Blinders) en Stuart Martin (Jamestown) in de hoofdrol.

Deze serie volgt Eliza Scarlet. Wanneer haar vader komt te overlijden, blijft ze achter met niets. Alleen haar huwelijk biedt haar enige financiële zekerheid. Eliza is echter vastberaden om voor zichzelf te zorgen en heeft één goede uitweg: het privédetectivebureau van haar vader.

Eliza kent alle kneepjes van het vak, maar als deftige 19e eeuw vrouw heeft ze deze nooit in de praktijk kunnen brengen. Om deze mannenwereld te kunnen betreden moet ze samenwerken met een mannelijke partner.

Deze partner wordt inspecteur William Wellington, een drinker, gokker en rokkenjager die ook wel ”The Duke” wordt genoemd.

Eliza en Duke gaan een ongezonde, vurige relatie aan vol seksuele spanningen. Ondertussen lossen ze duistere misdaden op in het Londen van 1880…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Belgravia is een Britse serie uit 2020 van ITV. De scenario’s zijn geschreven door Julian Fellowers, waardoor de verwachtingen hoog liggen. Julian schreef namelijk ook de scenario’s van één van de succesvolste series ooit: Downton Abbey!

Belgravia is een dramaserie over geheimen en scandelen.

Het verhaal begint bij het Bal van de Hertogin van Richmond in de nacht van 15 en 16 juni 1815, dat wordt gehouden in Brussel voor de hertog van Wellington aan de vooravond van de slag bij Quatre Bras – twee dagen voor de slag van Waterloo.

De vermogende James en Anne Trenchard zijn genodigd. Hun dochter Sophia trekt de aandacht Edmund Bellasis, de zoon en erfgenaam van één van de rijkste en meest vooraanstaande families van Engeland.

Vijfentwintig jaar later, wanneer beide families zich gevestigd hebben in het nieuw ontwikkelde gebied van Belgravia, weerklinken de gebeurtenissen en geheimen vet Bal van de Hertogin van Richmond nog steeds…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 8

Gentleman Jack is een historische dramaserie van HBO die sinds 2019 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Sally Wainwright en gebaseerd op de dagboeken van Ann Lister, waarin ze in codetaal documenteerde over haar leven als lesbienne.

Suranne Jones – die bekend is van Doctor Foster – speelt Anna.

Gentleman Jack is een opmerkelijk en onwaarschijnlijk liefdesverhaal dat zich afspeelt in de complexe wereld van Halifax in 1832, de bakermat van de industriële revolutie.

De serie volgt Ann Lister en vertelt over haar relatie met haar familie, bedienen, huurders en keiharde industriele rivalen én haar relatie met haar toekomstige vrouw, de vermogende erfgename Ann Walker…

Catherine the Great is een BritsAmerikaanse serie van HBO, die sinds 2019 te zien is.

Deze mini-serie is geschreven door Nigel Williams (The Name of the Rose) en geregisseerd door Philip Martin (The Crown).

Helen Mirren – die in 2007 een Oscar won voor haar rol in The Queen – is de hoofdrolspeelster als Catherine.

Catharina II van Rusland is één van de machtigste vrouwelijke monarch uit de geschiedenis. Ze is de definitie van een moderne vrouw: mentaal sterk, onafhankelijk, intelligent en seksueel bevrijd.

Het verhaal speelt zich af tegen het einde van haar regeerperiode en volgt haar gepassioneerde affaire met Grigory Potemkin.

Ze zijn niet in staat om publiekelijk te trouwen, maar ze ontwikkelen een unieke relatie, overwinnen hun tegenstanders en vormen samen het Rusland dat we vandaag de dag kennen…

Sanditon is een Britse historische dramaserie van de zender ITV, die in 2019 is uitgezonden.

Deze dramaserie is geschreven door Andrew Davies en gebaseerd op de roman uit 1817 van Jane Austen. Andrew is bekend van War and Peace uit 2016 en Les Misérables uit 2018.  Lisa Clarke voerde de regie en Lisa regisseerde eerder afleveringen van Call the Midwife.

Rose Williams speelt Charlotte Heywood, een impulsieve en onorthodoxe vrouw. Door een toevallig ongeluk komt ze vanuit haar landelijke woonplaats Willingden terecht in de badplaats Sanditon. Charlotte wil verkennen wat Sanditon allemaal heeft te bieden, maar schrikt van de ambitieuze en geheimzinnige inwoners.

Wanneer ze tactloos vertelt over de familie van de enthousiaste ondernemer Tony Parker, botst ze meteen met zijn knappe broer Sidney Parker. Zal het Charlotte en Sidney lukken om voorbij elkaars gebreken te kijken en ware liefde te vinden…

The Spanish Princess

The Spanish Princess is een Amerikaanse serie uit 2019 van de zender Starz.

Deze dramaserie is een sequel van The White Queen en The White Princess, twee andere serie dit het overzicht met beste kostuumdrama’s.

De scenario’s zijn geschreven door Emma Frost en gebaseerd op de romans van Philippa Gregory. Charlotte Hope – die bekend is van Game of Thrones – speelt Princess Catherine of Aragon.

The Spanish Princess is een krachtig, episch verhaal over de wereld van intriges van het koninklijk hof, gezien vanuit het perspectief van Catherine of Aragon.

Verder wordt er licht geworpen op het leven van donkere mensen, die wonen en werken in de 16e eeuw in Londen…

Les Misérables

Les Misérables is een Britse mini-serie met 6 afleveringen. Deze zijn eind 2018 en begin 2019 uitgezonden door BBC One.

Deze dramaserie is geschreven door Andrew Davies (bekend van War and Peace) en gebaseerd op de beroemde roman van Victor Hugo uit 1862.De opnames vonden plaats in Sedan in Frankrijk en in België.

Het verhaal speelt zich af in Parijs, tegen de achtergrond van het post-Napoleontische Frankrijk.

Dominic West (bekend van zijn hoofdrol in The Wire) speelt Jean Valjean. Hij wil uit handen blijven van de onverzettelijke inspecteur Javert, terwijl de onrust in Parijs opnieuw toeneemt…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Black Sails is een stoere piratenserie van de zender Starz, die sinds 2014 te zien is en later is toegevoegd op Netflix.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Jonathan E. Steinberg en Robert Levine. en gebaseerd op Treasure Island, een roman van Robert Louis Stevenson uit 1883.

Toby Stephens speelt Captain Flint.

Het is 1715. De Britse kolonie Providence Island – wat een vrijhaven is voor beruchte piraten, dieven, prostituees en gelukszoekers – bedreigt door de Britse marine.

Kapitein Flint is één van de beruchte piraten. Hij doet er alles aan om deze vrijhaven te behouden, terwijl hij samen met zijn bemanning op zoek is naar een waardevolle schat…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Grace Marks is een immigrant uit Ierland, die werkt als huishoudster. In 1843 werd ze, misschien onterecht, gevangen genomen voor de moord op haar werkgever Thomas Kinnear.

Grace zegt zich niks te herinneren van de moord, maar de bewijzen wijzen in haar richting. Een decennia later probeert Dr. Simon Jordan haar te helpen met het terugkrijgen van haar herinneringen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Harlots is een kostuumdrama van Hulu.

Deze Britse televisieserie is opgenomen in Kings Langley, Hertfordshire en te zien sinds 27 maart 2017. De serie is gebaseerd op The Covent Garden Ladies van Hallie Rubenhold.

Het is de 18de eeuw. Margerett is moeder én eigenaar van een bordeel. Wanneer haar grootste concurrent, Lydia Quigley, de aanval opent, vecht ze terug.

Margerett moet de concurrentiestrijd winnen, zelfs als ze hiermee haar eigen familie in gevaar brengt…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Deze dramaserie van Sky Atlantic is op 21 oktober 2016 in première gegaan.

Deze indrukwekkende serie is opgenomen in Italië. Voor seizoen 1 is 45 miljoen euro uitgegeven!

Paus Pius XIII is de meest behoudende leider die de kerk ooit heeft gehad. Hij wordt gekozen door een doeltreffende mediastrategie.

Pius kan moeilijk omgaan met andere hoogwaardigheidsbekleders binnen de kerk. Hij wil een God schenken aan eenzame mensen én vooral aan zichzelf…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 34

IMDb: 8.6

The Marvelous Mrs. Maisel is een Amazon Original uit 2017. Deze drama– en komedieserie is geproduceerd door Amy Sherman-Palladino, die eerder scenario’s schreef van Gilmore GirlsGilmore Girls: A Year in the Life én Roseanne, een hitserie uit 1988.

De serie is een succes en werd daarom in 2018 en 2020 bekroond met een Golden Globe. Rachel Brosnahan – die de hoofdrol heeft als Miriam Maisel – ontving in 2019 een Golden Globe!

Het verhaal speelt zich afin in 1958 in Manhattan, New York. De serie volgt Miriam Maisel, die ook wel ”Midge” wordt genoemd.

Haar leven gaat voor de wind. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in een prachtig appartement in de Upper West Side. Haar leven stort echter in wanneer ze erachter komt dat haar man vreemd gaat.

Terwijl ze een nieuwe start maakt, ontdekt ze haar nieuwe talent: stand-up comedy!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Medici: Master of Florence is een historische dramaserie uit Italië. Deze serie is uitgekomen op 18 oktober 2016.

Medici: Master of Florence vertelt het verhaal van de machtige bankiersfamilie uit de Renaissance. De vervaarde familie kan veel invloed uitoefenen op kunst en cultuur in Italië én bij de uitbreiding van Europa…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 40

IMDb: 8.6

The Crown is een Brits– Amerikaanse serie uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van Koningin Elizabeth II.

Met een budget van 130 miljoen dollar is het de duurste serie die ooit is gemaakt!

Queen Elizabeth is 25 en pas getrouwd. Het Britse rijk is in verval. Elizabeth wordt geconfronteerd met het ontmoedigende vooruitzicht om ’s werelds beroemdste monarchie te leiden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Victoria is een Britse televisieserie uit 2016. Deze dramaserie van ITV is opgenomen bij Castle Howard in North Yorksire.

Jenna Coleman speelt Victoria.

In de serie zien we het vroege leven van koningin Victoria. Van haar toetreding tot de troon op een leeftijd van 18 jaar tot haar verkering én huwelijk met prins Albert

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Juana Inés is een mini-serie uit 2016.

De Mexicaanse serie is gemaakt door Patricia Arriaga Jordán en gebaseerd op het leven van Juana Inés de la Cruz.

Juana Inés is een gerenommeerde schrijver, non én invloedrijke politica in de 17e eeuw in Mexico…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Doctor Thorne is een mini-serie uit Groot-Brittannië, die tussen 6 en 20 maart is uitgezonden.

Deze dramaserie van ITV is gemaakt door Julian Fellowes, dé bedenker van Downton Abbey!

De serie volgt de arme Mary, die opgroeit op het enorme landgoed van haar rijke oom en tante…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Indian Summers is een historische dramaserie uit 2015.

De Britse serie is gemaakt door Paul Rutman, die we kennen van Lark Rise to CandlefordFive Days The Virgin Queen.

In 1932 dromen Indiers van onafhankelijkheid, maar de Britten willen hun macht niet opgeven. Vooral in Simla willen de Britten hun macht behouden.

Simla wordt iedere zomer door hooggeplaatste Britten bezocht. Ze hebben niet in de gaten dat hun leven deze keer op het punt staat om drastisch te veranderen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

War and Peace is een Brits– Amerikaanse serie uit 2016 die is uitgezonden door de BBC One.

Deze kostuumdrama is gebaseerd op War and Peace van Leo Tolstoy.

In 1805 regeren de tsaren in Rusland. Pierre, Natasha en Andrei behoren tot de elite van Sint-Petersburg. Alle 3 willen ze betekenis gaan geven aan hun leven.

Nu Napoleon dichterbij de grens komt, zijn ze ineens minder zeker van hun toekomst…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Rebellion is een oorlogsserie uit 2016. Deze historische dramaserie is internationaal uitgebracht als Netflix Original serie.

Het is een dramatisering van Paasopstand die plaatsvond van 24 tot 30 april 1916.

Het is 1916, de geboorte van een modern Ierland. De Ieren komen bij de bloedige paasopstand in opstand tegen de heerschappij van de Britten. 3 vrouwen en hun gezinnen moeten partij kiezen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 46

The Last Kingdom is een Britse dramaserie van BBC Two, die gebaseerd is op The Saxon Stories, een serie romans van Bernard Cornwell.

In de serie zijn historische personages en gebeurtenissen gecombineerd met fictieve personages en gebeurtenissen.

Het is een serie met spannende veldslagen en heldhaftige daden, maar ook een serie met diepgaande onderwerpen, zoals politiek, religie, liefde en moed.

The Last Kingdom is een serie zoals Game of Thrones en moest zelfs de Game of Thrones van de BBC worden. Uiteraard is er maar één echte Game of Thrones.

De Duitse acteur Alexander Dreymon heeft de hoofdrol als Uhtred. De serie vertelt het verhaal van Alfred de Grote, die zijn Koninkrijk wil verdedigen tegen de Noormannen, terwijl Uhted – een geboren Saks die is grootgebracht door de Vikingen – zijn geboorterecht wil opeisen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 43

Poldark is een romantische serie uit Groot-Brittannië.

Deze serie van BBC is gebaseerd op de serie uit 1975 en de boeken van Winston Graham.

In de 18e eeuw zitten de Britten in een diepe crisis. De lonen zijn gedaald en de prijzen gestegen. Daardoor ontstaat onrust. Ross Poldark vocht in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en keert terug naar Cornwall.

Alles is veranderd. Zijn vader is dood, zijn huis ligt in puin én zijn geliefde is verloofd met zijn neef. Ross blijft positief en zoekt liefde in het wilde en prachtige landschap van Cornish…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Wolf Hall is een Britse mini-serie uit 2015. De historische dramaserie is gebaseerd op ”Wolf Hall en Bringing up the bodies” van Hillary Mantel.

In 2016 won de serie een Golden Globe!

Na de val van kardinaal Wolsey breidt zijn secretaris Thomas Cromwell zijn macht uit. Met gekronkel en verraad wordt hij de adviseur van de koning, een positie met gevaren…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Marco Polo is een avonturenserie die ons meeneemt naar de 13e eeuw. Deze Netflix Original is geschreven door John Fusco en uitgebracht in 2014.

Marco Polo is geproduceerd door The Weinstein Company, die enorme budgetten beschikbaar stelde.

De serie volgt de wereldberoemde ontdekkingsreiziger, Marco Polo. In de 13e eeuw wordt hij in Azië gevangen genomen door Kublai Khan, de militair leider van Mongolië.

Hij wordt zijn vertrouweling en komt terecht in een wereld vol hebzucht, verraad, seksuele intriges en rivaliteit…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 75

Outlander is een Brits–Amerikaanse fantasieserie, die zich afspeelt in de 1940’s en 1740’s. Deze dramaserie is geschreven door Ronald D. Moore en uitgezonden door Starz.

De serie is gebaseerd op de Outlander-romans van Diana Gabaldon – die voor het eerst werden uitgebracht in 1991. Van 1991 tot en met 2014 zijn er 8 romans uitgekomen. De romans vormde niet alleen de basis van deze serie, maar er werd ook een stripboek en een musical gemaakt.

Hoofdrolspeelster Caitriona Balfe kreeg 3 Golden Globe nominaties! In 2016 werd de serie genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Claire is verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een mysterieuze wijze komt ze plotseling terecht in 1743. Hier wordt ze gedwongen om te trouwen met de romantische strijder Jamie.

Nu moet ze kiezen tussen twee verschillende mannen uit twee verschillende werelden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 54

Velvet is een Spaanse serie uit 2014. Deze historische dramaserie is gemaakt door Ramón Campos en Gema R. Neira.

Alberto Márquez erft Velvet, een prestigieuze modewinkels in Spanje. Nu moet hij de winkel runnen zonder zijn vader.

Ondertussen wordt hij verliefd op Ana Ribera, een naaister die bij hem in dienst is…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 84

When Calls The Heart is een Amerikaans-Canadese serie van Hallmark Channel. Deze dramaserie is sinds 2014 te zien.

De scenario’s zijn geschreven door Michael Landon Jr. en is gebaseerd op een gelijknamige bestseller die in 1983 door Janette Oke werd gepubliceerd.

Deze serie vertelt het boeiende verhaal van Elizabeth Thatcher, een vrouw die gewend is aan een luxe leven en in 1910 haar eerste klasopdracht krijgt als lerares in Coal Valley, een kleine en eenvoudige mijnstad in West-Canada.

Terwijl ze zich aanpast aan het leven aan de Westelijke grens, leert ze nieuwe mensen kennen, waaronder de lokale politieman, Jack Thornton…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Death Comes To Pemberley is een Britse televisieserie uit 2013. De afleveringen zijn uitgezonden door BBC One.

De serie is gebaseerd op gelijknamige bestseller van P.D. James. De serie is het vervolg van Pride and Prejudice.

Elizabeth en Fitzwilliam Dary bereiden zich voor op een bal, dat wordt gehouden in hun prachtige landhuis.

De voorbereidingen worden verstoord door de komst van de onberekenbare zus van Elizabeth, die beweert dat haar man is vermoord. Door de zoektocht naar haar man, komen schokkende geheimen aan het licht…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 78

Reign is een romantische serie uit 2013 van The CW. De hoofdrol is voor Megan Follows, Rachel Skarsten en Adelaide Kane.

In 1557 is Mary Stuart de koningin van Schotland. Ze gaat naar Frankrijk om te trouwen met prins Francis. Zijn moeder probeert het huwelijk te saboteren.

Mary komt terecht in een wereld van intriges en duistere krachten…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

The White Queen is een Britse dramaserie die zich afspeelt in 1464. Emma Frost en Lisa McGee schreven de scenario’s.

De afleveringen zijn uitgezonden door BBC One en Starz.

Deze populaire mini-serie werd in 2014 genomineerd voor een Golden Globe!

The White Queen speelt zich af in een verscheurd Engeland. Hier vechten twee families, die zijn ontstaan uit dezelfde familie, om de macht…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 89

Vikings speelt zich af tussen 800 en 900 na Christus. Deze Iers-Canadese serie is te zien sinds 2013.

Michael Hirst schreef de scenario’s. Hij werd geïnspireerd door de legendarische Vikingenheld Ragnar Lodbrok.

De afleveringen zijn uitgezonden door History en laten online geplaatst door Netflix.

Ragnar Lodbrok is de grootste held van de negende eeuw. Hij heeft een krachtige band met zijn Vikingenbroers en -familieleden en groeit uit tot de koningen van de Vikingen.

Wanneer hij hoort van de enorme schatten die in het Westen te vinden zijn, reist hij die kant op…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Mr. Selfridge is een Brits– Amerikaanse serie uit 2013. De serie is gebaseerd op ”Shopping, Seduction & Mr Selfridge” van Lindy Woodhead.

De hoofdrol is voor Jeremy Piven.

Harry Gordon Selfridge kwam in 1909 van de Verenigde Staten naar Londen, om in Oxford een warenhuis te openen.

Harry is ambitieus, keihard én compleet anders dan zijn conservatieve concurrenten…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

The Paradise is een Engelse dramaserie uit 2012. De serie is gebaseerd op ”Au Bonheur des Dames” van Emile Zola.

The Paradise werd geprezen door de goede composities.

In 1870 komt de droom van Denise uit, wanneer ze mag werken in het allereerste warenhuis. Denise is ambitieus, maar heeft direct te maken met een machtsstrijd tussen collega’s.

Moray is eigenaar van het warenhuis en heeft een oogje op Denise, maar hij heeft een onvrijwillige relatie met de verwende kleindochter van een grote geldschieter…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Parade’s End is een kostuumdrama uit 2012. Deze Britse serie is gebaseerd op romans van Ford Madox Ford.

De Belgische componist Dirk Brossé componeerde de soundtrack. De hoofdrol is voor Benedict Cumberbatch.

Christopher stapt in een destructief huwelijk met Sylvia, een meedogenloze dame uit de high society. Hij twijfelt of het kind dat ze draagt wel van hem is.

Dan begint de Eerste Wereldoorlog en wordt hij verliefd op de vrijgevochten Valentine. Hierdoor komen alle zekerheden die hij kent te vervallen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 7

The Hollow Crown is een historische dramaserie uit 2012.

De Britse serie is een aanpassing van de gedichten van William Shakespeare. In de serie spelen een aantal vooraanstaande acteurs, waaronder Benedict Cumberbatch en Judi Dench.

In 1399 begint een politiek machtsspel dat 16 jaar gaat duren. Koningen en hun volgelingen worden bedreigd door rebellen en conflicten…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 85

Call the Midwife is een kostuumdrama van BBC One. De ziekenhuisserie begon in 2012.

De scenario’s zijn gebaseerd op memoires van Jennifer Worth, die gaan over haar ervaringen als verloskundige in de straatarme wijk East End London.

Jessica leeft in de 50’s en is net afgestudeerd. Ze gaat als verloskundige werken in een klooster, in een achterstandswijk in Londen. Samen met collega’s zorgt ze voor goede bevallingen. Daarnaast geven ze nazorg aan vele baby’s…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 57

Hell on Wheels is een actie- en dramaserie uit de Verenigde Staten, die zich afspeelt gedurende de bouw van de Transcontinental Railroad.

Deze AMC-serie met veel afleveringen is geschreven door de broers Joe en Tony Gayton en opgenomen in Calgary in Alberta, Canada.

De westernserie vertelt het verhaal van de bouw van de eerste transcontinentale spoorlijn van de Verenigde Staten. De serie volgt de Union Pacific Railroad en haar landmeters, arbeiders, prostituees, huurlingen en anderen die leefden, werkten en stierven in het mobiele kamp ”Hell on Wheels”, dat het spoor richting het westen over de Great Plain volgde.

De voormalige Zuidelijke soldaat Cullen Bohannon werkt als voorman en hoofdingenieur aan de spoorlijn, terwijl hij op zoek is naar de soldaten van de Unie die zijn vrouw en zoon hebben vermoord tijdens de Amerikaanse burgeroorlog

Seizoenen: 3

Afleveringen: 66

Gran Hotel is een Spaanse kostuumdrama uit 2011 van de zender Antena 3.

Deze dramaserie is ”het Spaanse antwoord op Downton Abbey”. 

Het is 1905 als Julio Olmedo aankomt bij het sprookjesachtige Gran Hotel. Het hotel ligt aan de rand van Canaloa. Julio is naar Canaloa gekomen om de dood van zijn zus te onderzoeken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

The Borgias speelt zich af tijdens de Kerkelijke Staat aan het einde van de 15e eeuw en het begin van de 16e eeuw.

Deze historische dramaserie is geschreven door Neil Jordan en uitgezonden door Showtime.

In 1492 is de wereld aan het veranderen. Paus Innocentius VIII ligt in zijn sterfbed en de familie Borgia vecht om de macht.

Met leugens en omkoping wordt Rodrigo Borgia de nieuwe paus. Hij kan alleen niet lang van zijn nieuwe status genieten, omdat meerdere vijanden zijn positie willen innemen…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 47

IMDb: 8.6

Downton Abbey is een enorm populaire kostuumdrama uit Groot-Brittannië.

De serie is begonnen in 2010 en bedacht door Julian Fellowes. Downton Abbey won 3 Golden Globes! De serie is te volgen via Amazon.

Het is 1912 in Groot-Brittannië, net voor de Eerste Wereldoorlog. Op een prachtig en gigantisch landgoed staat Downton Abbey. De aristocratische familie Crawley woont hier samen met hun personeel…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Spartacus is een biografische actieserie uit 2011 van de zender Starz, die gebaseerd is op het leven van de Romeinse gladiator Spartacus.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Steven S. DeKnight en opgenomen in Nieuw Zeeland. Andy Whitfield heeft de hoofdrol als Spartacus.

Spartacus wordt verraden door zijn land en tot slaaf gemaakt. Nadat hij wordt gescheiden van zijn geliefde, wordt hij gedwongen om een bloeddorstige area te betreden.

Spartacus moet vechten om te overleven, vriendschappen sluiten met zijn vijanden én politiek bedrijven in deze wereld van corruptie, geweld, seks en roem. Daarbij wordt hij verleid door kracht en gekweld door wraak.

Je kunt na het kijken van deze serie kijken naar Spartacus: Gods of the Arena, de prequel van Spartacus die sinds 2011 te zien is.

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

John Adams is een biografische dramaserie uit de Verenigde Staten. Deze HBO serie is begonnen in 2008.

De productie was in handen van Tom Hanks en Gary Goetzman. In 2008 werden er 4 Golden Globes!

De serie vertelt het verhaal van de geschiedenis van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten én de rol van de tweede president John Adams en zijn vrouw…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Lars Rise to Candleford is een mini-serie van Bill Gallagher. Deze Britse kostuumdrama is begonnen in 2008.

Het is een aanpassing van de Flora Thopson’s romans.

Het is de 19e eeuw. Laura krijgt een baan op het postkantoor van het bruisende marktplaatsje Candleford. Hiermee is het gedaan met haar rustige leven…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Jonathan Strange & Mr Norrell is een kostuumdrama van BBC One.

Deze spectaculaire mini-serie uit 2015 is gebaseerd op de gelijknamige roman van Susanna Clarke. De hoofdrol is voor Bertie Carvel en Eddie Marsan.

De magie is lang geleden uit Engeland verdwenen. 2 mannen brengen de magie terug: Mr Norrell en Jonathan Strange. Zo begint een gevaarlijke strijdt tussen 2 grootheden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 7

Cranford is een kostuumdrama uit 2007. Deze populaire serie is uitgezonden door BBC One.

De Britse serie is gemaakt door Sue Birtwistle en Susie Conklin. Sue produceerde eerder Pride and PrejudiceCranford is genomineerd voor 4 Golden Globes!

Voor de chique dames van Cranford draait alles om etiquette en tradities. Als er een spoorlijn vanuit Manchester wordt aangelegd, zijn de inwoners doodsbenauwd voor de komst van vreemde arbeiders…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

The Tudors is een kostuumdrama uit Ierland en Canada. Deze dramaserie uit 2007 is opgenomen in Dublin en deels gebaseerd op historische gebeurtenissen.

Deze populaire serie werd genomineerd voor 3 Golden Globes!

Koning Hendrik VIII is één van de bekendste vorsten uit de Britse geschiedenis. Hij trouwt met zes vrouwen en zorgt voor de afsplitsing tussen de Roomse en Engelse kerk…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 22

IMDb: 8.7

Rome is een een actie– en dramaserie van HBO. De Amerikaanse serie is begonnen op 28 augustus 2005.

De serie is slechts deels op ware gebeurtenissen.

Hoofdrolspeelster Polly Walker is in 2006 genomineerd voor een Golden Globe. Daarnaast werd de historische serie in 2006 genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Rome gaat over Julius Caesar. We zien de dictator van Rome tijdens de bloedige overgang van Republiek naar Keizerrijk…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

IMDb: 8.8

Pride and Prejudice is een Britse serie uit 1995.

De historische dramaserie won vele Awards en werd uitgeroepen tot 1 van de 100 beste televisieprogramma’s uit Groot-Brittannië van de 20e eeuw!

Het begin 1800. Mr. en Mrs. Bennet wonen samen met hun 5 dochters op het landgoed Longbourn. De knappe, vermogende nieuwkomer Mr. Bingley valt meteen voor hun oudste dochter.

Zijn statusbewuste vriend heeft moeite met de lokale inwoners en ligt regelmatig in de clinch met 2 andere dochters van de Bennet’s…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 11

Brideshead Revisited is een prachtige aanpassing van Evelyn Waugh’s roman uit 1945.

Deze populaire Britse serie gaat over de aristocratische familie Marchmain. In 1983 werd er een Golden Globe gewonnen. Brideshead Revisited is tot vandaag de dag een inspiratiebron voor andere kostuumdrama’s!

De serie vertelt het verhaal van Charles Ryder, die door zijn vriendschap met Sebastian Flyte in contact komt met de leden van zijn autocratische, katholieke familie…