Nobel

Lumière crime series is in 2002 opgericht als onderdeel van Lumière. Inmiddels is het uitgegroeid tot dé distributeur van spannende crime series!

Lumière brengt vele bloedstollende series uit op DVD. Denk aan Scandinavische series als The Bridge, Nobel en Borgen of Britse detectiveseries als The Fall en Top of the Lake.

Het aanbod van Lumière series bestaat uit vele series, hier zijn de 10 beste…

10. Top of the Lake

Top of the Lake

Top of the Lake is een Britse misdaadserie uit 2013. Deze televisieserie van BBC is door Lumière uitgebracht op DVD. De serie is bedacht door Oscarwinnares Jane Campion en Gerard Lee en opgenomen in New Zeeland.

De tiener Tui Mitcham deed een zelfmoord poging in het Nieuw-Zeelandse dorp Laketop. Daardoor komen ze erachter dat ze zwanger is. Politievrouw Robin Griffin gaat op onderzoek uit…

Bekijk de trailer

Top of the Lake kijken

9. Occupied

Occupied

Occupied is een een Noorse televisieserie uit 2015. Deze dramaserie is opgenomen in Oslo en op DVD uitgebracht door Lumière. In 2015 werd er een New Creators Award gewonnen op het Hannheim-Heidelberg International Filmfestival.

Wanneer de Noorse overheid volledig overstapt op duurzame energie, valt Rusland het land binnen. Met goedkeuring van de EU wil Rusland ervoor zorgen dat de Noorse grondstoffen voor de rest van de wereld beschikbaar blijven.

De geweldloze en tijdelijke inval, ontaardt al snel in veel spanningen. De Noorse inwoners voelen zich aangetast in hun vrijheid en komen in opstand…

Bekijk de trailer

Occupied kijken

8. The Legacy

Arvingerne

Arvingerne, met als internationale titel The Legacy, is een populaire Deense dramaserie. Deze televisieserie is begonnen in 2014 en door Lumière uitgebracht op DVD.

Deze spannende dramaserie gaat over de 4 kinderen van de excentrieke kunstenares Veronika Grønnegaard. Deze gerenommeerde kunstenares bracht haar leven door in het legendarische herenhuis Grønnegaard in Zuid-Funen.

Na haar overlijden komen haar 4 volwassen kinderen weer samen. Veronika gaf haar complete landgoed, net voor haar overlijden, aan de voor adoptie opgegeven Signe. Hierdoor ontstaat er een gevecht om haar erfenis…

The Legacy kijken

Bekijk de trailer

7. The Fall

The Fall

The Fall is een Britse detectiveserie, die is uitgezonden tussen 2013 en 2016. De complete serie is online te volgen op Videoland en door Lumière uitgebracht op DVD. De populaire serie won in 2014 een Irish Film and Television Award voor ”Beste dramaserie”. De hoofdrol is voor Gillian Anderson (The X-Files) en Jamie Dornan.

Gillian speelt Stella Gibson, een rechercheur bij de Metropolitan Police. Ze wordt naar het Ierse Belfast gestuurd om de politie te helpen met het grijpen van een seriemoordenaar. Net voor haar aankomst slaat de moordenaar opnieuw toe…

Bekijk de trailer

The Fall nu kijken

6. Trapped

Trapped

Trapped is een mysterieuze misdaadserie uit IJsland. Deze televisieserie is begonnen in 2015 en in Nederland op DVD uitgebracht als Lumière serie. Daarnaast is de serie onderdeel van het aanbod van Netflix.

Nadat een veerboot met 300 passagiers van Denemarken naar een kleine haven in een IJslandse stad aankomt, begint het hard te sneeuwen. De veerboot kan niet weg totdat de sneeuwval gestopt is. Vervolgens word er een verminkt en uiteengerukt lichaam gevonden, van een niet te identificeren man.

De lokale politieche Andri Olafssun, wiens persoonlijke leven in duigen ligt, beseft dat er een moordenaar in de stad actief is. Wanneer de geruchte worden verspreid, raken de passagiers van de veerboot én de inwoners van de stad in paniek. Nu zijn ze allemaal verdachten, terwijl de moordenaar zich onder hen bevindt…

Bekijk de trailer

Trapped kijken

5. Nobel

Nobel

Nobel is een Noorse dramaserie Aksel Hennie in de hoofdrol. Die serie is begonnen in september 2016 en in Nederland uitgebracht als Lumière crime serie. Daarnaast zijn de afleveringen onderdeel van het aanbod van Videoland. In 2016 werd er een Prix Europa gewonnen voor ”Beste nieuwe mini-serie van het jaar”!

Novel volgt de soldaat Erling Riiser. Hij diende in Afghanistan en keerde terug naar Noorwegen met een trauma. Net na zijn thuiskomst krijgt hij de opdracht om een Afghaanse man op straat te doden. Daarna komt hij erachter dat het geen officiële opdracht was en dat hij is misbruikt als huurmoordenaar. Hij ontdekt dat hij het middelpunt van een schimmige samenzwering is geworden…

Bekijk de trailer

Nobel kijken

4. Millennium

Millennium 2010

Millennium is een spannende serie uit Zweden. Deze Lumière crime serie uit 2010 is gebaseerd op de misdaadromans van Stieg Larsson. In 2011 won Millennium een Emmy voor de International Emmy Awards! Deze televisieserie volgt de avonturen van de extreem goede hacker Lisbeth Salander en de kritische journalist Mikael Blomkvist…

Bekijk de trailer

Millennium kijken

3. Borgen

Borgen

Borgen is een topper uit het aanbod van Lumière. Het is een politieke thriller uit Denemarken. De hooggewaardeerde serie is gemaakt door de producers van Forbydelsen, die we internationaal kennen als The Killing.

Borgen volgt Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. In een machtscentrum met sluwe politici moet ze zich staande zien te houden. Birgitte zoekt de balans tussen haar intensieve baan en haar gezin…

Bekijk de trailer

Borgen kijken

2. Bron | The Bridge | Broen

Bron/The Bridge/Broen

Bron/Broen en Gomorra zouden eigenlijk beide op 1 moeten staan, maar het zijn series voor totaal verschillende kijkers. The Bridge, zoals wij hem in Nederland kennen, is een regelrechte hit uit Zweden en Denemarken. Geen wonder dat Lumière de serie op DVD aanbiedt. Daarnaast is de complete serie te volgen op Videoland.

De Øresundsbron verbindt Zweden en Denemarken. Wanneer op deze brug een lichaam wordt gevonden moeten rechercheurs uit beide landen hun krachten bundelen. Saga Nóren gaat de moord namens Zweden onderzoeken en Martin Rodhe doet dit namens Denemarken. Het duurt niet lang voor beide rechercheurs worden opgeschrikt door een nieuwe moord…

Bekijk de trailer

The Bridge kijken

1. Gomorra

Gomorra La serie

Gomorra is dé populairste Lumière serie! De Italiaanse crime serie is gewelddadig en staat dichtbij de realiteit. Na het kijken van de serie zitten de kogelgaten in je stoel!

De Italiaanse serie is gebaseerd op de publicatie van Roberto Saviano en gaat over een machtsstrijd binnen een misdaadfamilie uit Napels. Roberto wordt sinds de publicatie van zijn boek continu beveiligd…

Bekijk de trailer

Gomorra kijken

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.