Beste lumière crime series

Lumière crime series is in 2002 opgericht als onderdeel van Lumière. Inmiddels is het uitgegroeid tot dé distributeur van spannende crime series!

Lumière brengt vele bloedstollende series uit op DVD. Denk aan Scandinavische series als The Bridge, Nobel en Borgen of Britse detectiveseries als The Fall en Top of the Lake.

Het aanbod van Lumière series bestaat uit vele series. Hieronder staan de beste series:

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

IMDb: 8.6

Bron/Broen is een onvergetelijke Scandinavische serie, waarvan de internationale titel ”The Bridge” is. De scenario’s zijn geschreven door de Hans Rosenfeldt, die sinds 2016 ook de scenario’s schrijft van Britse detectiveserie Marcella.

Deze misdaadserie werd enorm populair en won dan ook meerdere Awards, waaronder een Crime Thriller Award in 2012.

Deze spannende serie wordt vooral geprezen door het meeslepende script en de geweldige acteerprestaties van o.a. Sofia Helin, die Sage speelt. In 2014 won Sofia dan ook een Danish Film Award.

Het verhaal begint met de vondst van een levenloos lichaam op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden.

Omdat het lichaam op de grens wordt gevonden, moeten de Deense inspecteur Martin en de Zweedse inspecteur Saga nauw met elkaar samenwerken om de moordenaar op te kunnen sporen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Nobel is een Noorse thriller uit 2016. Deze spannende serie won in 2016 een Prix Europa voor ”Beste nieuwe mini-serie van het jaar”.

De hoofdrol is voor Aksel Hennie. Hij speelt Erling Riiser.

Na zijn traumatische missie in Afghanistan keert hij terug naar Noorwegen. 24 uur na zijn terugkeer moet hij van de inlichtingendienst een man doden.

Later ontdekt hij dat de opdracht nooit van de inlichtingendienst kwam. Hierdoor is hij het middelpunt geworden van een samenzwering. Wie heeft hem gebruikt als huurmoordenaar?

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

Trapped is een mysterieuze politieserie uit IJsland, die vooral wordt geprezen door de authenticiteit en het realistische decor.

Deze spannende thriller is geschreven door Baltasar Kormákur, die daarvoor in 2017 de IJslandse Edda Award won!

Trapped volgt Andri Olafsson, het hoofd van de politie van het afgelegen vissersdorp, Seydisfjördur. De inwoners worden ingesneeuwd door een storm, terwijl er een Deense veerboot aankomt,  waarop ook een mensenhandelaar uit Litouwen zit.

Wanneer er een verminkt lichaam wordt aangetroffen – zonder hoofd en ledematen – moet Andri op zoek naar de moordenaar. Ondertussen moet hij omgaan met de scheiding van zijn ex, die inmiddels een nieuwe vriend heeft…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Occupied is een spannende serie uit Noorwegen. De afleveringen zijn opgenomen in Oslo.

De Noorse serie is te zien sinds 4 oktober 2015. In 2015 won de serie een New Creators Award voor ”International Competition Serial Dramas” op het Mannheim-Heidelberg International Filmfestival.

In Occupied zien we dat de Noorse regering gaat overstappen op duurzame energie. Noorwegen zet – zonder te overleggen met buurlanden – alle olie- en gaswinning stop.

Daardoor valt Rusland met goedkeuring van de EU het land binnen. Rusland wil de grondstoffen voor de rest van de wereld beschikbaar houden.

De geweldloze en tijdelijke invasie zorgt al snel voor veel onrust en spanningen. De Noorse burgers voelen zich aangetast in hun vrijheid en komen in opstand…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 58

IMDb: 8.6

Gomorra: La Serie of ”Gomorrah” is een rauwe misdaadserie uit Italië. Deze serie van Sky Italia is te zien sinds 2014.

De spannende serie is gebaseerd op het boek van Roberto Saviano – die na de publicatie continu wordt beveiligd!

Nadat het hoofd van een maffiafamilie de gevangenis in moet, ontstaat er een interne machtsstrijd. Maffioso Ciro wil de nieuwe baas worden. De interne machtsstrijd brengt hem én zijn hele familie in gevaar…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

Arvingerne is een Deense serie uit 2014. Deze dramaserie is internationaal uitgebracht als The Legacy.

Deze Lumière Crime Serie is bedacht door Maya Ilsøe en uitgezonden door de Deense zender DR.

Als de kunstenares Veronika Grønnegaarden overlijdt, gaan haar kinderen met elkaar vechten om haar erfenis…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 17

The Fall is een succesvolle misdaadserie van BBC Two. De serie begon op 12 mei 2013 en is bedacht door Allan Cubitt.

In België is de serie uitgezonden door RTÉ One.

Detective Stella Gibson is actief bij de Metropolitan Police. Ze wordt naar het Noord-Ierse Belfast gestuurd om te helpen bij een aantal onopgeloste moordzaken.

Net na haar aankomst valt het volgende slachtoffer van de seriemoordenaar…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Top of the Lake is een Britse misdaadserie uit 2013. Deze televisieserie van BBC is door Lumière uitgebracht op DVD.

De serie is bedacht door Oscarwinnares Jane Campion en Gerard Lee en opgenomen in New Zeeland.

De tiener Tui Mitcham deed een zelfmoord poging in het Nieuw-Zeelandse dorp Laketop. Daardoor komen ze erachter dat ze zwanger is. Politievrouw Robin Griffin gaat op onderzoek uit…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Borgen is een Deense dramaserie over de opkomst van een premier en hoe macht haar kan veranderen.

Borgen betekent ”De Burcht” en dit is de bijnaam van het Deense Regeringsgebouw Christiansborg in Kopenhagen.

De scenario’s zijn geschreven door Adam Price, die daarvoor in 2012 een BAFTA Award won! De productie was in handen van Ingolf Gabold en Ellen Thomassen, die eerder de hitserie Forbrydelsen (The Killing) produceerde!

Sidse Babett speelt Birgitte Nyborg Christensen, een idealistische politica die onverwachts de eerste vrouwelijke premier van Denemarken wordt. Ze komt daardoor terecht in de ingewikkelde wereld van politici, spindoctoren en verslaggevers…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 67

Millennium is een spannende serie uit Zweden. Deze Lumière crime serie uit 2010 is gebaseerd op de misdaadromans van Stieg Larsson.

In 2011 won Millennium een Emmy voor de International Emmy Awards!

Deze televisieserie volgt de avonturen van de extreem goede hacker Lisbeth Salander en de kritische journalist Mikael Blomkvist…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…