Beste mini-series

Je bent op zoek naar een serie die in een paar dagen of één wekend te kijken is. Je kunt dan het beste een mini-serie kiezen. Dit zijn series met 6 tot 12 afleveringen.

Hieronder staan de beste mini-series:

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

IMDb: 9.4

Chernobyl is een meeslepende mini-serie over één van de ergste rampen uit de geschiedenis: de kernramp van Tsjernobyl. Deze HBO-serie is geschreven door Craig Mazin en heeft Jared Harris, Stellan Skarsgård en Jessie Buckley in de hoofdrol.

In 2020 werd deze miniserie bekroond met een Golden Globe!

Het is 26 april 1986. Als een proef in de kerncentrale van Chernobyl misloopt, slaan Akimov en Toptoenov alarm richting hun leidinggevende, Anatoly Dyatlov. Die neemt de explosie in kernreactie 4 echter niet serieus en wil de proef zelfs voortzetten.

De Sovjet-politici denken de ramp onder controle te hebben en proberen deze te bagatelliseren voor de rest van de wereld. Ondertussen komen er enorme hoeveelheden radioactiviteit vrij.

Pas wanneer wetenschapper Valery Legasov vertelt hoe serieus deze ramp is, komt de Sovjet-politicus Boris Shcherbina in actie. Samen met Legasov offert hij zichzelf op, in een poging de kernramp te beperken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 8.5

The Haunting of Hill House is een horrorserie van Netflix, die sinds 2018 te streamen is.

Deze Amerikaanse mini-serie van Mike Flanagan heeft de Nederlandse Michiel Huisman in de hoofdrol.

In de zomer van 1992 verhuizen Hugh en Olivia Crain samen met hun 5 kinderen – Steven, Shirley, Theodora, Luke en Eleanor – naar Hill House. Ze zijn van plan om het landhuis te renoveren en vervolgens met winst te verkopen, zodat ze met de winst hun eigen huis kunnen bouwen.

Door tegenvallende reparaties moeten ze langer in het landhuis verblijven. Ze worden echter steeds vaker geconfronteerd met paranormale verschijnselen, wat zorgt voor een tragisch verlies en een familie op de vlucht.

Zesentwintig jaar later worden de broers en zussen én hun van elkaar vervreemde vader herenigd, nadat de familie wordt getroffen door een nieuwe tragedie.

Ze worden daarom gedwongen om terug te keren naar het landhuis waar ze opgroeide en de confrontatie aan te gaan met de vloek van het huis – die ze nooit helemaal los hebben kunnen laten…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Waco is een waargebeurde mini-serie uit de Verenigde Staten.

In 1993 willen de FBI en ATF de leefgemeenschap van de Branch Davidians in Waco, Texas innemen. In de gemeenschap zou sprake zijn van seksueel misbruik van kinderen.

David Koresh – de leider van de religieuze sekte – denkt de laatste profeet te zijn en heeft apocalyptische, Bijbelse visioenen.

De Waco siege – zoals de belegering werd genoemd – begon op 28 februari 1993. De wekende durende aanval werd wereldnieuws en zorgde voor veel doden – waaronder veel politiemannen.

De serie laat de gebeurtenissen zien vanuit het perspectief van alle betrokkenen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Night Of is een spannende serie van HBO. Deze mini-serie is begonnen in 2016 en is gebaseerd op Criminal Justice. De hoofdrol is voor Riz Ahmeden John Turturro.

Nasir is de zoon van een Pakistaanse immigrant. Hij wordt uitgenodigd voor een feest. Wanneer zijn vriend afzegt, steelt hij de taxi van zijn vader.

Onderweg komt hij een onbekende knappe dame tegen. In plaats van naar het feest te rijden, gaat Nazir met de dame mee naar huis. Hij heeft de nacht van zijn dromen.

De volgende morgen is deze dame vermoord. Nasir wordt gearresteerd. Hij zegt onschuldig te zijn, maar alles wijst erop dat hij haar heeft vermoord…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 9.4

Band of Brothers is dé populairste oorlogsserie die ooit gemaakt is.

De HBO mini-serie uit 2001 is ontwikkeld door Steven Spielberg – de regisseur van Saving Private Ryan uit 1998 – en Tom Hanks. De scenario’s zijn gebaseerd op het boek van de Amerikaanse historicus, Stephen Ambrose.

De hoofdrol is voor Damien Lewis, Scott Grimes en Ron Livingston.

Band of Brothers is een verhaal over kameraadschap. De serie laat zien hoe gewone mannen buitengewone dingen hebben gedaan.

Deze serie volgt het 506th Parachute Infantry Regiment van de 101st Airborne Division, vanaf hun training in de Verenigde Staten in 1942 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Deze legendarische eenheid landt in de vroegere ochtend van D-day in Normandië en begint daarmee aan het gevecht dat zorgt voor een bevrijding van West-Europa…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…