Beste misdaadseries op Netflix

Op Netflix staan veel goede series, maar wat zijn de beste misdaadseries die online staan? Welke series zorgen voor continu spanning en bevatten veel actie?

Je komt dan snel op deze 10 series uit. Volgens ons zijn dit de beste misdaadseries op Netflix…

Moster: The Jeffrey Dahmer Story 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een drama- en misdaadserie, die sinds 21 september 2022 te zien is.

Deze Netflix Original over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer is gemaakt door Ian Brennan en Ryan Murphy (bekend van Ratched, Glee, American Crime Story).

Het is 1991 als een slachtoffer van Jeffrey Dahmer weet te ontsnappen en politie waarschuwt. In het appartement van Jeffrey worden lichaamsdelen gevonden, waaronder afgehakte hoofden, armen en benen.

De moordenaar wist de politie lang te ontwijken, maar wordt in 1992 veroordeeld tot 16 keer levenslang. In 1994 wordt Jeffrey Dahmer doodgeslagen door medegevangenen, Christopher Scarver.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van de “Milwaukee Cannibal” vanuit het perspectief van de slachtoffers en de incompetente politie, die ervoor zorgde dat Jeffrey meer dan 13 jaar kon moorden.

De serie gaat in op de jeugd van Jeffrey – die gediagnosticeerd was met borderline en een (schizo typische) persoonlijkheidsstoornis – de ervaringen van de buurvrouw van Jeffrey én het proces dat uiteindelijk leidt tot zijn veroordeling…

White Lines

White Lines is een nieuwe Netflix Original, die sinds 15 mei 2020 online staat.

Deze Spaans–Britse serie is gemaakt door Álex Pina. Omdat Álex de maker van La Casa de Papel is, hebben we hoge verwachtingen van deze nieuwe serie!

Wanneer het lichaam van een legendarische DJ – twining jaar na zijn mysterieuze verdwijning –  eindelijk wordt gevonden op Ibiza, besluit zijn zus naar Spanje te gaan om te onderzoeken wat er echt gebeurd is.

Door het onderzoek naar de dood van haar broer komt ze terecht in een spannende wereld van dance muziek, enorme jachten, leugens en cover-ups.

Ze wordt daarom gedwongen om zichzelf te confronteren met de donkere kanten van haar eigen persoonlijkheid, op een eiland waar mensen tot het uiterste gaan…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Wat als onze diepste geheimen worden onthult door een vreemdeling? Het antwoord op deze vraag is te zien in The Stranger, een nieuwe serie uit 2020.

The Stranger is een Britse thrillerserie die – net als The Five en Safe – gebaseerd op de romans van de Amerikaanse acteur Harlan Coban.

Richard Armitage speelt Adam Price, een man die een perfect leven lijkt te hebben. Hij heeft een mooi huis, een goede baan, een comfortabel huwelijk en twee gezonden kinderen.

Wanneer Adam wordt aangesproken door een vreemdeling ontdekt hij een vernietigend geheim over zijn vrouw, Corinne. Wanneer hij haar confronteert met het geheim, valt zijn perfecte wereld uit elkaar alsof die nooit heeft bestaan.

Adam begint een zoektocht naar aanwijzingen en ontdekt iets dan nog mysterieuzer is dan het geheim van zijn vrouw. Hij begrijpt al snel dat hij heel goed moet opletten, omdat de samenzwering waarin hij terecht is gekomen niet alleen levens zal verpesten, maar ook een einde aan deze levens kan maken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Unbelievable is een spannende dramaserie over een serie verkrachtingen in Washington en Colorado. De serie is sinds 13 september 2019 te zien op Netflix.

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal ”An Unbelievable Story of Rape” van T. Christian Miller en Ken Armstrong.

Marie Adler wordt als tiener aangerand door een inbreker. Ze doet aangifte bij de politie, maar de rechercheurs geloven haar niet. Ze wordt zelfs beschuldigd van valsheid in geschifte. Uiteraard heeft dit een grote impact op haar leven.

Grace Rasmussen en Karen Duvall zijn twee rechercheurs uit Colorada. Samen maken ze jacht op een serieverkrachter. De twee rechercheurs geloven Marie wel en gaan samen op zoek naar de waarheid…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

Undercover is een Nederlands-Vlaamse misdaadserie uit 2019.

Het is de eerste Netflix Original die is ontstaan tussen een samenwerking met De Mensen, Dutch Filmworks en VRT.

Deze spannende serie volgt Ferry Bouman, één van de grootste producenten van ecstasy. Hij heeft een rijk leven en woont in een mooi huis aan de Nederlandse-Belgische grens.

Wanneer twee undercoveragenten zijn wereld betreden, staat zijn leven op het punt te veranderen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Debra Newell is een succesvolle binnenhuisarchitecte, die valt voor de charmante dokter, John Meehan. Hij neemt haar mee in een wervelwind van romantiek, tot ergernis van haar dochters, Terra en Veronica.

De relatie van hun moeder zorgt voor spanningen, waardoor ze besluiten om te onderzoeken wie John Meehan echt is. Ondertussen wordt Debra meegezogen in een ziekelijk spel van psychologische manipulatie met vergaande gevolgen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Safe is een nieuwe dramaserie, die sinds 10 mei 2018 online staat.

Deze BritsAmerikaanse serie is opgenomen in Altrincham, Menchester en gebaseerd op een roman van Harlan Coben.

De hoofdrol is voor Morgan C. Hall, die we kennen als Dexter Morgan.

Deze serie volgt Tom Delany, een kinderchirurg met twee dochters. Zijn vrouw is onlangs overleden, maar het wordt nog zwaarder voor hem als zijn dochter niet meer thuis komt na het stappen.

Hij gaat op onderzoek uit en onthult duistere geheimen over de mensen die het dichtst bij hem staan…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

The Alienist is een nieuwe historische dramaserie uit 2018.

Deze is opgenomen in Boedapest en gebaseerd op een roman van Caleb Carr. De serie is uitgezonden door TNT en sinds april 2018 te volgen op Netflix.

De serie volgt misdaadverslaggever John Moore, psycholoog Dr. Laszlo Kreizler en politiecommissaris Theodore Roosevelt. Ze bundelen hun krachten, als er een aantal vreselijke moorden worden gepleegd.

Met opkomende disciplines binnen de psychologie én oude opsporingstechnieken, proberen ze de eerste seriemoordenaar van New York op te sporen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 41

La Casa de Papel is een Spaanse misdaadserie, die internationaal bekend is als Money Heist.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en werd meteen een succes.

De serie volgt 8 eigenaardige overvallers, die zichzelf en hun gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt. Ondertussen voert het criminele meesterbrein ”The Professor” zijn plan uit. Hierbij manipuleert hij de politie met steeds een nieuwe list…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Suburra: La serie is een rauwe misdaadserie uit Italië. Het is een aanrader voor kijkers van Gomorra en Narcos

De serie begint verrassend, als een bisschop zich compleet laat gaan op een seksfeest.

Het verhaal is spannend: een machtsstrijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici én het Vaticaan. Het gevecht wordt uitgevochten in een badplaats bij Rome…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Bad Blood is een Canadese serie uit 2017 van de zender City. Deze drama– en misdaadserie is begonnen op 21 september.

Vito Rizzuto is de baas van een misdaadfamilie, die vrede wil binnen de onderwereld van Montreal. Het lukt hem door samen te werken met andere criminele organisaties.

Wanneer hij onverwachts wordt opgesloten voor drie moorden die hij in 1981 pleegde, moet hij machteloos toekijken hoe zijn imperium langzaam afbrokkelt. Ondertussen regelt zijn rechterhand, Declan Gardiner, zijn zaken.

Wanneer Vito in 2012 weer wordt vrijgelaten, begint het verhaal over macht, wraak en verraad…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 19

IMDb: 8.6

Mindhunter is een Amerikaanse Netflix Original die sinds oktober 2017 online staan.

De serie is gebaseerd op Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit van voormalig FBI-agenten Mark Olshaker en John E. Douglas.

In 1979 gebruiken Holden Ford en Bill Tench een omstreden methode om seriemoordenaars op te sporen. De FBI-agenten gaan met gevangen genomen seriemoordenaars en verkrachters praten.

Door te analyseren hoe deze misdadigers denken, willen ze nieuwe misdadigers opsporen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

The Sinner is een Amerikaanse thriller die sinds november 2017 online staat.

Deze serie is gebaseerd op een bestseller van Petra Hammesfahr. De hoofdrol is voor Jessica Biel, die in 2018 genomineerd is voor een Golden Globe!

Jessica speelt Cora Tannetti. Wanneer ze samen met haar man, Mason Tannetti op het strand zit wordt ze getroffen door een woedeaanval. Ze steekt iemand dood. Ze zegt niet te weten waarom ze dit heeft gedaan.

Rechercheur Harry Ambrose denkt dat er meer speelt en gaat het mysterie ontrafelen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Manhunt: Unabomber is een misdaadserie van Discovery Channel die gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Deze serie is staat sinds december 2017 op Netflix en gaat over Ted Kaczunski, die beter bekend staat als de ”Unabomber”.

FBI-profiler Jim Fitzgerald wordt onderdeel  van het team dat bezig is met het opsporen van Ted Kaczunski,  een terrorist die tussen 1978 en 1995 bom-pakketten verstuurde in de Verenigde Staten.

Kijk na het kijken van deze serie ook naar Unabomber: In His Own Words.

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

Ozark is een Breaking Bad-achtige misdaadserie die sinds 21 juli 2017 te zien is.

Deze Netflix Original is geschreven door Bill Bubuque en Mark Williams. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die we vooral kennen uit de komedieserie Arrested Development.

Marty en Wendy lijken – samen met hun kinderen Charlotte en Jonah – een normaal gezin te zijn. Alleen heeft Marty één groot geheim: hij houdt zich bezig met het witwassen van drugsgeld voor een berucht Mexicaans drugskartel.

Wanneer de samenwerking met het beruchte kartel mis dreigt te gaan, verhuist hij samen met zijn gezin van Chicago naar Ozark.

Hier duikt hij onder in een poging om zichzelf én zijn gezin te beschermen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 32

El Chapo staat sinds 16 juni 2017 nieuw op Netflix.

El Chapo is een misdaadserie over het leven van Joaquín ”El Chapo” Guzmán Loera. Deze Mexicaanse drugsbaas ontsnapte in 2005 voor de tweede keer uit de gevangenis en kwam internationaal in het nieuws.

Joaquin begint in de 80’s als loopjongen van het Guadalajara Cartel.

Hij groeide uit tot een beruchte drugsbaas met een vermogen van meer dan een miljard dollar…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

Queen of the South is een spannende actieserie met Alice Braga in de hoofdrol. Deze misdaadserie uit de Verenigde Staten is op 23 juni 2016 in première gegaan.

De serie is gebaseerd op de Spaanstalige serie La Reina del Sur.

Teresa Mendoza’s is de vrouw van een drugsrunner. Wanneer er een aanslag wordt gepleegd op haar man, moet ze vluchten.

Teresa gaat naar Spanje. Hier wil ze de grootste drugsbazin van het land worden en vervolgens wraak nemen op de moordenaars van haar geliefde…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 93

Lucifer is een dramaserie van FOX. De serie is begonnen op 25 januari 2016 en heeft Tom Ellis in de hoofdrol.

De Amerikaanse serie is bedacht door Tom Kapinos en gebaseerd op Lucifer van Mike Carey. Het een mix van fantasie, misdaad en zwarte humor.

Lucifer Morningstar wordt consultant voor de Los Angeles Police Department (LAPD). Daarnaast blijft hij zijn eigen nachtclub Lux werken.

Hij speelt met zijn bovennatuurlijke gaven, waarmee hij de zonden van mensen kan doorzien…

Scream: The TV Series

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

Scream The TV Series is een spin-off van de wereldberoemde films! Deze serie van MTV is uitgebracht als Netflix Original.

De eerste aflevering is opgedragen aan de overleden Wes Graven die eerder de Scream films regisseerde.

Online pesten leidt tot een moord. De manier waarop de moord heeft plaatsgevonden doet iedereen in Lakewood aan het verleden denken. Zeker wanneer een groep tieners het doelwit wordt van een brute moordenaar!

Seizoenen: 6

Afleveringen: 53

IMDb: 8.7

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad, die sinds 2015 te zien is.

Deze Netflix Original is gemaakt door Vince Gilligan – die bekend is van Breaking Bad – en heeft Bob Odenkirk in de hoofdrol. Voor zijn rol als Saul Goodman werd hij in 2016, 2017 en 2018 genomineerd voor een Golden Globe!

Zes jaar voor hij Walter White ontmoette, stond Saul Goodman nog bekend als Jimmy McGill. Jimmy is een eenvoudige advocaat die alles kan regelen voor kleine kruimeldieven.

Hij doet er alles aan om zijn naam te vestigen en hogerop te komen. Gedurende zijn weg naar de top, botst zijn moraal regelmatig met zijn ambities…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 35

IMDb: 8.7

Peaky Blinders is een populaire Britse serie. Deze gangsterserie is opgenomen in Birmingham en te zien sinds 2013. Volgens Jan Versteegh is het ”een hele vette serie”.

De serie speelt zich af in de naspeel van de Eerste Wereldoorlog.

Het is 1919 in Birmingham. De Peaky Blinders – onder leiding van Tommy Shelby – maken de straten van Birmingham onveilig en zijn te herkennen aan de scheermesjes in hun petten.

De bende krijgt een conflict met inspecteur Chester Campbell – die naar Birminghan is gekomen om zijn bende op te rollen..