Beste misdaadseries op Videoland

Misdaadseries met politieagenten en criminelen zorgen altijd voor veel spanning.

Misdaadserie zijn niet alleen maar spannend, maar kunnen soms ook grappig zijn óf veel drama bevatten.

Misdaadseries hebben vaak eigenaardige personages, zoals onhandelbare rechercheurs met een extreem probleemoplossend vermogen.

Op Videoland staan ook een aantal goede misdaadseries. Hieronder een overzicht van beste series:

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

ZeroZeroZero is een nieuwe misdaadserie uit 2020 van de Italiaanse zender Sky Atlantic en de streamingdienst Amazon.

De scenario’s zijn geschreven door Stefano Sollima en Leonardo Fasolie – beide bekend van Gomorra – en Mauricio Katz, die bekend is van The Chosen One.

Deze spannende serie richt zich op de internationale cocaïnehandel en de economische en politieke effecten hiervan. De serie volgt de Mexicaanse kartels, de Siciliaanse maffia (de Ndrangheta) en corrupte zakenlieden, die allen betrokken zijn bij deze handel…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 23

For Life is een juridische dramaserie van ABC, die sinds februari 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Hans Steinberg (Without a Trace) en geproduceerd door de Amerikaanse rapper Curtis ”50 cent” Jackson (Power).

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Isaac Wright Jr., die 7 jaar onterecht in de gevangenis zat.

Nicholas Pinnock (Counterpart) speelt Aaron Wallance, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor een misdrijf die hij nooit pleegde.

Aaron geeft echter niet op en schoolt zich in de gevangenis om tot advocaat. Vervolgens help hij anderen met hun strafzaak, terwijl hij ook zijn eigen veroordeling aanvecht…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector is een drama- en misdaadserie uit 2020 van de zender NBC. 

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Mark Bianculli en VJ Boys en gebaseerd op The Bone Collector – een roman van Jeffery Deaver.

Deze serie volgt de legendarische forensisch criminoloog, Lincoln Rhyme, die ernstig gewond raakte tijdens zijn jacht op een gestoorde seriemoordenaar.

Wanneer de seriemoordenaar weer tevoorschijn komt, komt hij weer in actie. Samen met zijn  partner Amelia Sachs, maakt hij jacht op de seriemoordenaar. Ondertussen lossen ze spraakmakende zaken binnen de NYPD op…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Baantjer het Begin is een Nederlandse politieserie die sinds 2019 te zien is.

Deze Videoland Original gaat verder waar de gelijknamige film – die op 18 april 2019 in première is gegaan – is gestopt.

De serie speelt zich af in de 80’s en volgt Jurriaan de Cock, die zijn eerste werkdag heeft op Bureau Warmoesstraat. Hij moet samenwerken met de ervaren rechercheur Tonnie Montijn. De rechercheurs verschillen van elkaar, maar hebben onderling respect voor elkaar.

Samen moeten ze allerlei politiezaken oplossen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 15

Temple is een Britse mini-serie van Sky One die sinds 13 september 2019 te zien is.

Deze spin-off van de Noorse serie Valkyrien is geschreven door Alex Child, D.C. Moore en Erik Richter Strand.

Deze serie volgt Daniel Milton, een chirurg die – gedreven door een persoonlijk tragedie – een illegale kliniek diep onder het Londense metrostation Temple leidt. Hij biedt medische hulp aan mensen die zich buiten het systeem willen laten behandelen óf zo wanhopig zijn dat ze zoeken naar middelen die via de regulere gezondheidszorg niet verkrijgbaar zijn.

Daniel wordt geholpen door de ontevreden Lee Simmons en zijn assistent Anna Willems.

Het moraal van Daniel wordt steeds op de proef gesteld door zijn onvoorspelbare klantenkring, maar wanneer hij de grens moet overschrijden om iemand te redden waar hij van houdt, dan is hem dat allemaal waard…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Why Woman Kill is een komische dramaserie van CBS All Access.

De serie is sinds 15 augustus 2019 te bekijken. Op 14 februari 2020 is de serie op Videoland gezet.

Deze anthologieserie speelt zich af in verschillende decennia en volgt drie vrouwen, die allemaal in hetzelfde huis wonen en moeten omgaan met ontrouw en verraad in hun huwelijk…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 30

Mocro Maffia is een Videoland Original die sinds 11 oktober 2018 te zien is.

Deze misdaadserie is geproduceerd door het Moordvrouw-duo Thijs Römer en Achmed Akkabi. De scenario’s zijn gebaseerd op de bestseller van Wouter Laumans over de oorlog tussen Marokkaans-Nederlandse criminelen.

De serie vertelt het verhaal van Romano, Potlood en De Paus. De kleine criminelen groeien samen uit tot grotere criminelen is de cocaïnehandel, maar worden vervolgens elkaars vijanden. Wat volgt is een ruige oorlog…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Killing Eve is een nieuwe Amerikaanse dramaserie die sinds 8 april 2018 te zien is op BBC America. 

Phoebe Waller-Bridge was verantwoordelijk voor de productie. De scenario’s zijn gebaseerd op de romans van luke Jennings.

De serie volgt de Eve Polastir en Villanelle. Eve is een verveelde veiligheidsdienstmedewerker die haar droom om spion te worden heeft laten varen. In plaats daarvan zit ze achter een bureau.

Villanelle is een getalenteerde moordenaar, die door haar baan een luxe leven kan leiden. Beide vrouwen, geobsedeerd door elkaar, komen terecht in een kan-en-muisspel…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 99

S.W.A.T. is een actie– en misdaadserie uit de Verenigde Staten. De afleveringen zijn sinds 2017 te zien op CBS.

De serie is gemaakt door Aaron Rahsaan en gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975 en de film uit 2003.

Lieutenant Dan Harrelson is een Afro-Amerikaanse luitenant. Hij heeft moeite met het kiezen tussen zijn loyaliteit naar de straat én zijn plicht naar zijn medeburgers.

Dan is verantwoordelijk voor een nieuw team van hoog opgeleide, maar ruige buitenstaanders. Samen zijn ze de laatste hoop voor het oplossen van bepaalde misdaden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Gangland Undercover is een Amerikaanse– Canadese misdaadserie uit 2014, over een waargebeurde undercoveroperatie.

De serie staat sinds februari 2017 op Videoland. Stephen Kemp schreven de scenario’s en baseerde die op Vagos, Mongols, and Outlaws: My Infiltration of America’s Deadliest Biker Gangs van Charles Falco. Damon Runyan is de hoofdrolspeler als Charles Falco.

Charles is een drugsdealer die wordt gearresteerd. Nu mag hij kiezen of een lange gevangenisstraf óf infiltreren bij de Vagos, één van de beruchtste motorbendes van de Verenigde Staten! Charles besluit te gaan infiltreren.

Met een opnamerecorder moet hij bewijs verzamelen tegen de club. Hierdoor loopt hij continu het risico om te woorden vermoord. Daarom vraagt hij zich regelmatig af of het niet slimmer was om te kiezen voor de gevangenisstraf…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Absentia is een spannende dramaserie die sinds 25 september 2017 te zien is op AXN.

Deze serie is op 22 februari 2019 toegevoegd aan het aanbod van Videoland.

Deze serie vertelt het verhaal van FBI-agente Emily Byrne, die spoorloos verdwijnt tijdens de jacht op één van Boston’s beruchtste seriemoordenaars. Wanneer ze niet meer teruggevonden wordt, verklaren ze haar dood.

Zes jaar later wordt ze gevonden in een hut in het bos, nauwelijks in leven en zonder enige herinnering aan de jaren dat ze vermist was. Ze keert terug naar huis om zich te herenigen met haar man – die inmiddels hertrouwd is – en haar zoon.

Eenmaal thuis raakt ze al snel betrokken bij een reeks nieuwe moorden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

IMDb: 8.6

Bron/Broen is een onvergetelijke Scandinavische serie, waarvan de internationale titel ”The Bridge” is. De scenario’s zijn geschreven door de Hans Rosenfeldt, die sinds 2016 ook de scenario’s schrijft van Britse detectiveserie Marcella.

Deze misdaadserie werd enorm populair en won dan ook meerdere Awards, waaronder een Crime Thriller Award in 2012.

Deze spannende serie wordt vooral geprezen door het meeslepende script en de geweldige acteerprestaties van o.a. Sofia Helin, die Sage speelt. In 2014 won Sofia dan ook een Danish Film Award.

Het verhaal begint met de vondst van een levenloos lichaam op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden.

Omdat het lichaam op de grens wordt gevonden, moeten de Deense inspecteur Martin en de Zweedse inspecteur Saga nauw met elkaar samenwerken om de moordenaar op te kunnen sporen…

Taboo

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Taboo is een Britse dramaserie van Steven Knight. Steven schreef de scenario’s van Taboo samen met hoofdrolspeler Tom Hardy en zijn vader Chips Hardy.

Deze spannende serie is sinds 2017 te zien. De afleveringen zijn uitgezonden door de BBC en online gezet door Videoland en FX.

Tom Hardy speelt de Britse avonturier James Keziah Delaney. Na zijn verblijf in Afrika, keert hij in 1812 terug naar Londen. Hier wil hij onderzoek doen naar de dood van zijn vader én zijn scheepsbouwimperium opeisen.

In Londen komt James terecht in een schimmige samenzwering…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Startup kijken? Startup is een Amerikaanse serie die is begonnen in 2016.

Deze Amazon Original is gemaakt door Ben Ketai en heeft Martin Freeman in de hoofdrol.

Een briljant maar controversieel idee krijgt financiële steun van 3 vreemde mensen die niet echt techneuten zijn. Het gaat bij dit idee om een Haïtiaanse bende met veel geld. De bende wil dit geld zo snel mogelijk verbergen.

Phil Rask is een FBI agent die gespecialiseerd is in financiële misdaden. Hij gaat achter deze bende aan. Phil komt in contact met Nick Talman. Nick is een zeer intelligente financier van een boetiek in Miami.

Phil wil eigenlijk niets met Nick te maken hebben maar met de vader van Nick. De vader van Nick is een rijke onverantwoordelijke vader waar Nick geen goede relatie mee heeft. Als de vader verdwijnt besluit Nick het geld niet aan de FBI te geven maar te investeren in een startup. Deze startup is bedacht door de onorthodoxe Izzy Morales die de wereld wil gaan veranderen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 60

Private Eyes is een Canadese misdaadserie uit 2016 van de zender Global.

De serie is gebaseerd op het boek The Code van G.B. Joyce.

Matt Shade is voormalig ijshockeyspeler maar is na zijn carrière in de privédetective wereld gerold. Hij lost verschillende zaken in zijn eigen stijl en met de hulp van zijn nieuwe partner Angie Everrett…

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Coppers is een Vlaamse politieserie uit 2016 die is uitgezonden door VTM.

In een rechtvaardige samenleven worden misdadigers bestraft én worden slachtoffers gecompenseerd voor hun leed. Helaas is de werkelijk regelmatig anders.

Het politieteam van commissaris Liese Meerhout gaat toch op zoek naar gerechtigheid!

Seizoenen: 19

Afleveringen: 431

NCIS is een populaire misdaadserie van CBS. Deze televisieserie is geproduceerd door Donald Bellisario. 

De agenten van de Naval Criminal Investigative Service onderzoeken allerlei soorden misdaden. Deze misdaden hebben allemaal een link met de marine…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 155

NCIS New Orleans is een drama– en politieserie uit de Verenigde Staten. De serie is sinds 2014 uitgezonden door CBS. Het is de tweede spin-off van NCIS.

Een team van Naval Criminal Investigative Service is actief vanuit New Orleans in Louisiana. Het team houdt zich bezig met strafzaken die betrekking hebben op militair personeel. Ze werken in een kleurrijke stad met een donkere kant.

Speciaal agent Dwayne Pride is leider van het team. Andere leden zijn Christopher LaSalle, Meredith Brody, Sonja Percy en Patton Plame.

Het team wordt geholpen door forensisch patholoog Loretta Wade en criminoloog Sebastian Lund…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Cordon is een Belgische serie uit 2014 van VTM.

Wanneer een stad wordt getroffen door een dodelijk virus wordt deze hermetisch afgesloten. Niemand mag de stad in of uit. Het virus heeft de stad in gijzeling.

Het leven in een cordon veroorzaakt veel onrust in de stad…

Geen cover

Seizoenen: 4

Afleveringen: 47

De Ridder is een misdaadserie uit België die sinds 2012 te zien is.

De Vlaamse serie is in België uitgezonden door de televisiezender Eén. In Nederland was de serie te zien bij de AVROTROS en Videoland.

Helena De Ridder is een openbaar aanklager in de rechtbank van Gent. Helena is jong, gedreven en ambitieus.

Ze heeft alle competenties om het te maken als advocaat. Maar in het verleden is een zaak van haar uitgelopen op een tragedie. Daardoor heeft ze besloten om openbaar aanklager te worden en te vechten voor rechtvaardigheid.

Als openbaar aanklager is dit mogelijk. Ze zoekt daders op en zorgt ervoor dat deze hun verdiende straf krijgen!

Seizoenen: 9

Afleveringen: 189

The Blacklist is een spannende serie van ABC. De misdaadserie heeft James Spader in de hoofdrol. Hij kreeg twee Golden Globe nominaties!

In 2017 is de spin-off in première gegaan: The Blacklist: Redemption!

Ray Reddington is 1 van de meest gezochte misdadigers ter wereld. Decennia lang bleef hij uit handen van de FBI. Opeens loopt hij zelf het hoofdkantoor van de FBI binnen!

Ray wil helpen met het pakken van de grootste misdadigers ter wereld. Hij heeft alleen 1 voorwaarden: hij wil samenwerken met Elizabeth Keen, een nieuwe FBI-agente…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Top of the Lake is een Britse misdaadserie uit 2013. Deze televisieserie van BBC is door Lumière uitgebracht op DVD.

De serie is bedacht door Oscarwinnares Jane Campion en Gerard Lee en opgenomen in New Zeeland.

De tiener Tui Mitcham deed een zelfmoord poging in het Nieuw-Zeelandse dorp Laketop. Daardoor komen ze erachter dat ze zwanger is. Politievrouw Robin Griffin gaat op onderzoek uit…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 22

Salamander is een spannende televisieserie uit België. De politieserie is uitgezonden in 2012 en 2013.

De hoofdrol is voor Filip Peeters. Salamander is een internationaal succes!

In Brussel staat een kleine bank met 66 kluizen van de elite. Wanneer kluizen worden leeggeroofd wil de elite dit in de doofpot stoppen.

Rechercheur Paul Gerardi gaat toch op onderzoek uit. Dan wordt hij opeens op non-actief gesteld, maar Paul gaat door om de waarheid te achterhalen!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Deadline 14/10 is een misdaadserie uit België die in 2012 is uitgezonden door de VTM.

Het is 23 augustus 2012. In Antwerpen zitten de vooruitstrevende burgemeester Peter Van Laer en de behoudende oppositieleider Bart Coenen middenin een verkiezingsstrijd.

Middenin de strijd wordt Antwerpen geschokt door de verdwijning van de 14-jarige Lena. Lena is al vaker weggelopen van huis. Daarom is de politie niet meteen gewaarschuwd. Maar de moeder van Lena weet het zeker: deze keer is het anders.

Ze gaat naar het Gazet van Antwerpen om de foto van Lena in de krant te laten plaatsen. De nieuwe journaliste Marianne Smidt mag de zaak oppakken. Hierdoor kan Marianne ”inkomen in haar werk”. Niemand neemt de ernstige verdwijning van Lena namelijk serieus…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 36

IMDb: 8.6

Line of Duty is een populaire politieserie. De Britse serie is begonnen in 2012 en is uitgezonden door de BBC.

Steve Arnott wordt overgeplaatst naar de anti-corruptie eenheid van de politie, nadat hij heeft geweigerd betrokken te raken bij een doofpotaffaire na schietincident…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 68

Moordvrouw is een populaire politieserie met Wendy van Dijk in de hoofdrol. Maarten van der Duin heeft de serie bedacht, die eerder scenario’s schreef van RTL’s Rozengeur en Wodka Lime en Westenwind.

Deze populaire serie is tussen 2012 en 2018 uitgezonden door RTL4.

Moordvrouw volgt Fenna Kremer, een getraumatiseerde rechercheur die wordt overgeplaatst naar Friesland. Fenna is een échte einzelgänger, die geen moeite heeft met het aangaan van confrontaties. Hierdoor ontstaan er snel conflicten, maar hoofdcommissaris Vreeswijk heeft vertrouwen in haar.

Ondanks alle spanningen binnen het politieteam, weet ze op een onorthodoxe manier vele misdaden op te lossen…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 240

Hawaii Five-0 is een succesvolle politieserie uit 2010. De Amerikaanse serie is opgenomen op Oahu, Hawaï en uitgezonden door CBS.

Hoofdrolspeler Scott Caan werd in 2011 genomineerd voor een Golden Globe!

Steve McGarret keert terug naar Hawaï om de moordenaar van zijn vader te vinden. De gouverneur biedt hem de kans om zijn eigen politieteam samen te stellen, genaamd Five-0!

Seizoenen: 6

Afleveringen: 74

Rookie Blue is een politieserie uit Canada die tussen 2010 en 2015 is uitgezonden op ABC.

Andy McNally en haar vrienden hebben hun academie afgerond. Nu gaan ze werken in het 15de district in Toronto. Ze moeten zich aanpassen aan het moeilijke leven van een politieagent…

Seizoenen: 13

Afleveringen: 292

NCIS: Los Angeles is aan Amerikaanse actie en misdaadserie van de zender CBS. De serie is sinds 2009 te zien.

Het is de eerste spin-off van NCIS.

G. Gallen leidt een eliteteam van undercover agenten. Het eliteteam zit de gevaarlijkste en meest ongrijpbare criminelen achterna. Dit zijn zowel binnenlandse- als buitenlandse criminelen die een serieuze bedreiging vormen voor de veiligheid.

De zwaar getrainde agenten nemen een vaste identiteit aan en gebruiken de meest geavanceerde technologieën om undercover te gaan. Daarbij zetten ze hun eigen leven op het spel om criminelen te pakken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Code 37 is een verslavende televisieserie uit 2009. De 39 afleveringen zijn uitgezonden door VTM.

Deze spannende serie is geschreven door Jakob Verbruggen. In 2011 ging er een gelijknamige bioscoopfilm in première, die werd bekroond met een Platina Award!

Hannah Maes is de nieuwe hoofdinspecteur van een Gent’s politieteam. Het team is gespecialiseerd in zedendelicten, die onder Code 37 van het Belgische strafwetboek vallen.

Daarnaast doet Hannah onderzoek naar een trauma uit haar verleden. Vroeger werd haar moeder verkracht én vermoord bij een overval op hun woning…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Boks is een politieserie van Simon de Waal. De scenario’s zijn gebaseerd op zijn gelijknamige detectiveboeken.

De Vlaamse serie uit 2006 is uitgezonden door Talpa en RTL5.

Rechercheur Boks is eigenzinnig en eigenwijs. Zijn bureau is dichtbij het Leidseplein en het Rembrandtplein in Amsterdam.

Boks is geen gewone rechercheur. Hij heeft last van chronische slapeloosheid. ‘S nachts bijt hij zich vast in zware misdrijven.

Boks woont in een grachtenpand. In zijn garage staat zijn grote passie: een klassieke Mercedes. Dit is overigens ook de enige plaatst waar hij wel kan slapen…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Van Speijk is een drama– en politieserie uit 2006 met Johnny de Mol in de hoofdrol.

De regie was in handen van Pollo de Pimentel, die bekend is van Baantjer. De serie is uitgezonden door RTL4 en later toegevoegd aan het aanbod van Videoland.

De serie volgt de politieagenten van de Amsterdamse volkswijk De Baarsjes. De agenten proberen de rust te bewaren en grijpen in als dat nodig is…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 324

Criminal Minds is een populaire politieserie uit de Verenigde Staten. De serie heeft honderden afleveringen!

De gedragsanalyse-eenheid van de FBI analyseren de gevaarlijkste seriemoordenaars. Hiermee proberen ze de volgende stap van misdadigers te voorspellen…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 120

Witse is een succesvolle politieserie uit België die vanaf 2004 is uitgezonden door de zender één.

Witse is een eigenwijze commissaris bij de politie van Halle. Hij neemt het niet zo nauw met de regels en wil gewoon zijn eigen gang gaan.

Daardoor heeft hij regelmatig een conflict met zijn leidinggevende, hoofdcommissaris Wijtinkckx. Deze hoofdcommissaris wil namelijk alles volgens de regels doen. De spanning tussen beide heren loopt steeds verder op.

Ondertussen lost Witse allerlei politiezaken op eigenzinnige wijze op…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Dok 12 is een Nederlandse politieserie uit 2001 van RTL4 en Videoland.

Deze serie volgt Dok 12, een team van de rivierpolitie uit Rotterdam. Ze bestrijden criminelen organisaties die het Rotterdamse havengebied terroriseren.

De leider van het team is Nora Roemers. Haar pupillen houden zich bij hun recherche onderzoek niet altijd aan de regels. Vooral Marga en Lex nemen het niet zo nauw met regels.

De broer van Lex zit ook in het team. Hij is een team met Rayna. Zij is een ambitieuze nieuwkomer. Door haar impulsief gedrag lopen de spanningen in Dok 12 vaak hoog op…

Geen cover

Seizoenen: 10

Afleveringen: 127

Flikken Gent is een oude politieserie uit België. De 127 afleveringen waren tussen 1999 en 2009 op televisie.

De serie is bedacht door Pierre de Clercq en vormde de basis voor de Nederlandse Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam.

In politie in Gent moeten allerlei misdaden oplossen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld te maken met een mensenhandelaar, een seriemoordenaar en een prostitutienetwerk…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 123

Baantjer is een populaire politieserie van vroeger, die gebaseerd is op de boeken van Appie Baantjer. De hoofdrol is voor Piet Römer en Victor Reinier.

In 1997 werd er een Gouden Televizier Ring gewonnen! 

De Cock (met c.o.c.k.) is een geniale rechercheur uit Amsterdam. Samen met zijn collega Dick Vledder is hij moordenaars te slim af!