4 meeslepende nederlandse advocatenseries

Hier zijn 4 populaire Nederlandse series met rechters en advocaten. Deze meeslepende series volgen eigenaren van een advocatenkantoor. Deze series volgen ambitieuze families, die onderling problemen hebben óf advocaten die een enorme prestatiedruk voelen.

Het zorgt in ieder geval voor spannende, komische en diepgaande scènes…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Zuidas is een nieuwere advocatenserie, die sinds april 2018 te zien is op NPO3. De scripts zijn geschreven door Philip Delmar.

De NRC-columns van Karima O’Flynn-Belgacem, Maria Guldenaar en Rolinde Hoorntje vormde de basis van deze serie.

Jourman Fattal speelt Sabia, een onlangs afgestudeerde advocate die een aanstelling wil bij Van Sande Grinten Meijer. Het vooraanstaande advocatenkantoor is gevestigd op de Zuidas in Amsterdam.

Het kantoor staat onder leiding van Christine Meijer en Rudolf van Sande Grinten. Sabia maakt kennis met een machtsbeluste en statusgevoelige wereld vol uitdagingen.

Niet alleen Sabia staat voor uitdagingen, Christine en Rudolf moeten alles op alles om hun klanten te behouden én hun reputatie hoog te houden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

De Maatschap is een emotionele én diepgaande serie uit 2017. Deze dramaserie is uitgezonden door NPO2. De scenario’s zijn geschreven door Hein Schütz en Alma Popeyus, die geïnspireerd zijn door de familiegeschiedenis van de familie Moszkowicz.

Yehudi Moszkowicz, een lid van de familie, wilde de scripts eerst inzien. Hij vond namelijk dat er inbreuk werd gemaakt op het auteursrecht, omdat de VPRO elementen uit ”De Straatvechter” van Robert Moszkowicz gebruikte. Zo ontstond er een rechtszaak over deze advocatenserie!

De serie volgt Matthias Meyer, die na de oorlog eigenhandig een advocaten imperium opbouwt. Hij sticht een hecht gezin, dat samen één is tegen de wereld. Zijn zonen hebben zijn drive, enthousiasme én intelligentie.

Samen trotseren ze de kwaadaardige buitenwereld, maar dan wordt de loyaliteit van de zonen én hun vader op de proef gesteld…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

Danni Lowinski is een komische dramaserie die sinds 2013 te zien is op SBS6. De serie is gebaseerd op de Duitse serie die sinds 2010 te zien is.

De hoofdrol is voor Marlijn Weerdenburg, die Danni Lowinski speelt.

Danni is een kapster, die haar rechtenstudie heeft afgerond. Wanneer ze nergens een baan kan vinden, besluit ze om rechtshulp te verlenen aan normale burgers. Ze vestigt zich in het winkelcentrum, waar ze voor één euro per minuut rechtshulp biedt.

Haar concept wordt direct een succes en Danni wordt de redding voor mensen die in de problemen zitten…

Geen cover

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Pleidooi is een Nederlandse serie van vroeger die tussen 1993 en 1995 is uitgezonden. Deze dramaserie is geschreven door Maria Goos, Hugo Heinen, Pieter Van de Waterbeemd en Ruud van Megen.

De advocatenserie werd een succes en in 1993 won deze een Gouden Kalf en in 1994 werd er een Zilveren Nipkowschijf gewonnen!

Pleidoor volgt de Victor van Gilze, die werkzaam is op het advocatenkantoor van zijn vader, maar dan besluit om zelf een kantoor te beginnen. Samen met zijn secretaresse Bep én de advocaten Bernard, Pam, Helen en Mourad richt hij Van Gilze Wesseling op.

Het kantoor heeft diepe schulden, maar de advocaten zijn ambitieus. Victor’s vader is niet blij met het initiatief van zijn zoon en begint een gevecht tegen zijn kantoor.

Ondertussen hebben de advocaten allerlei privéproblemen…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…