Beste Nederlandse politieseries

Halt! Hier zijn alle Nederlandse politieseries die populair zijn. Het zijn series vol met spanning en sensatie. Series met agenten en detectives, die alles op alles zetten om criminelen achter de tralies te krijgen.

Check nu het complete overzicht om te ontdekken wat de beste Nederlandse politieseries zijn…

Suspects

Suspects is een politieserie van Videoland. De Nederlandse serie is begonnen in 2017. De serie is gebaseerd op een gelijknamige serie uit Groot-Brittannië.

De scenario’s zijn slechts deels geschreven. De acteurs en actrices kregen daarnaast ruimte om zelf te improviseren.

Susan, Daan en Liv werken bij een politieteam in Amsterdam. Samen onderzoeken ze moorden, verkrachtingen, ontvoeringen, vermissingen, drugscriminaliteit én prostitutie…

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

De Jacht is een spannende politieserie met Loes Haverkort en Fedja van Huêt in de hoofdrol.

De Nederlandse televisieserie is gebaseerd op Den som dræber – een populaire Scandinavische serie. De afleveringen waren te zien op SBS6.

Lea Smid is een politierechercheur die achter seriemoordenaars aangaat. De rechercheur krijgt de hulp van Thomas de Wolf, die vroeger forensisch psychiater was…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Flikken Rotterdam is een spin-off van Flikken Maastricht en de Vlaams serie Flikken Gent.

De Nederlandse serie is begonnen in 2016 en uitgezonden door NPO1. De serie is bedacht door Pierre De Clerq.

De agenten van het politiekorps in Rotterdam hebben te maken met vele spanningen, terwijl ze misdadigers uit Rotterdam proberen achter de tralies te krijgen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Bureau Raampoort is een mini-serie, die sinds 2014 is uitgezonden door SBS6. Deze Nederlandse politieserie is bedacht door Simon de Waal.

De opnames vonden plaats in Amsterdam.

Bureau Raampoort volgt Peter van Opperdoes, die na een lange afwezigheid weer terug aan het werk is. Nu hij terug is met hij samenwerken met zijn vervanger, Jacob Holm.

Beide rechercheurs hebben een compleet ander karakter, waardoor het direct botst. Wanneer er in de Jordaan een moord wordt gepleegd, moeten ze wel samenwerken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 43

Smeris is een spannende politieserie die tussen 2014 en 2020 is uitgezonden door de BNNVARA.

De populaire serie is gemaakt door David Lammers en Erik de Bruyn en heeft Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol.

Wanneer Theo alweer de regels overtreedt wordt hij overgeplaatst naar de afdeling Hennep. Hij moet tegen zijn zin werken met Willem Niessen. De agenten zijn elkaars tegenpolen. Samen komen ze direct terecht in een bendeoorlog!

Seizoenen: 7

Afleveringen: 68

Moordvrouw is een populaire politieserie met Wendy van Dijk in de hoofdrol. Maarten van der Duin heeft de serie bedacht, die eerder scenario’s schreef van RTL’s Rozengeur en Wodka Lime en Westenwind.

Deze populaire serie is tussen 2012 en 2018 uitgezonden door RTL4.

Moordvrouw volgt Fenna Kremer, een getraumatiseerde rechercheur die wordt overgeplaatst naar Friesland. Fenna is een échte einzelgänger, die geen moeite heeft met het aangaan van confrontaties. Hierdoor ontstaan er snel conflicten, maar hoofdcommissaris Vreeswijk heeft vertrouwen in haar.

Ondanks alle spanningen binnen het politieteam, weet ze op een onorthodoxe manier vele misdaden op te lossen…

Seinpost Den Haag

Seinpost Den Haag is een politieserie uit Nederland. De afleveringen zijn uitgezonden in 2011 door de KRO. In België is de serie uitgezonden door VTM.

De agenten van het politiebureau Seinpost in Scheveningen bestrijden vele soorten criminaliteit. In Scheveningen hebben ze te maken met allerlei soorten mensen.

Kleinere criminelen houden zich bezig met drugshandel en grotere misdadigers doen bijvoorbeeld aan vrouwenhandel…

Seizoenen: 16

Afleveringen: 173

Flikken Maastricht is een succesvolle serie met heel veel seizoenen! De politieserie is bedacht door Reinout Oerlemans en is gebaseerd op Flikken Gent.

De afleveringen zijn door miljoenen mensen bekeken. In 2014 was Flikken Maastricht het best bekeken programma op Uitzendinggemist!

Eva is een knappe rechercheur uit Maastricht. Floris Wolfs uit Amsterdam wordt haar nieuwe collega. Eva moet eerst niks van hem hebben, maar door hun gezamenlijke strijd tegen de misdaad, groeien beide rechercheurs naar elkaar toe…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Van Speijk is een drama– en politieserie uit 2006 met Johnny de Mol in de hoofdrol.

De regie was in handen van Pollo de Pimentel, die bekend is van Baantjer. De serie is uitgezonden door RTL4 en later toegevoegd aan het aanbod van Videoland.

De serie volgt de politieagenten van de Amsterdamse volkswijk De Baarsjes. De agenten proberen de rust te bewaren en grijpen in als dat nodig is…

Geen cover

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Spoorloos verdwenen is een spannende drama– en politieserie die tussen 2006 en 2008 is uitgezonden.

De Nederlandse serie is bedacht door Rob Vermeulen en gebaseerd op ware gebeurtenissen!

In Rotterdam is een politieteam actief, dat zich uitsluitend bezig houdt met het opsporen van vermiste personen. Bij iedere vermissing is er geen seconde te verliezen!

Geen cover

Grijpstra en de Gier is een Nederlandse politieserie met Jack Wouterse en Roef Ragas in de hoofdrol. Peter Römer, bekend van Baantjer, schreef de scenario’s.

Deze scenario’s zijn gebaseerd op de boeken van Janwillem van de Wetering.

De serie begon in 2004 en eindigde in 2007. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door RTL4 en in België door VTM.

De politieserie volgt Henk Grijpstra en Rinus de Gier. Henk is een stabiele, rustige man met een vrouw en kinderen. Rinus is een impulsieve alleenstaande man, zonder verantwoordelijkheden. De politiemannen zouden allebei iets meer van elkaar leven willen hebben.

Samen bestrijden ze de criminaliteit door misdaden op te lossen…

Russen 2000

Russen is een televisieserie van de KRO. De scenario’s zijn geschreven door Dick van den Heuvel, Simon de Waal, Stan Lapinski en Andy Weijers.

De 42 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2000 en 2004.

De politieserie geeft een persoonlijk beeld van de rechercheurs én over de dilemma’s waarmee ze dagelijks te maken hebben…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Blauw Blauw is een Nederlandse politieserie die in 1999 en 2000 is uitgezonden door RTL4.

Deze serie is geschreven door Mischa Alexander en Rosan Dieho, geregisseerd door Stephan Brenninkmeijer en Polo de Pimentel en geproduceerd door Joop van den Ende.

De serie volgt politieagenten uit de Amsterdamse wijk De Pijp. De agenten hebben ieder hun eigen privéproblemen, terwijl ze hun werk uitoefenen in deze volkswijk…

Geen cover

Seizoenen: 6

Afleveringen: 50

Spangen is een politieserie met Linda de Mol en Monique van de Ven in de hoofdrol.

Deze Nederlandse serie is uitgezonden tussen 1999 en 2006. De 50 afleveringen zijn uitgezonden door Nederland 1 en Nederland 2.

Rechercheur Nicky Spoor en inspecteur Sylvia Richter werken in Spangen, een wijk in Rotterdam. De agenten krijgen te maken met mensensmokkel in de haven, ontvoering, fraude én moord. Spoor en Richter moeten nauw samenwerken, maar hebben regelmatig conflicten met elkaar…

Geen cover

Seizoenen: 3

Afleveringen: 37

Unit 13 is een politieserie van vroeger. De 37 afleveringen zijn uitgezonden tussen 1996 en 1998.

Deze Nederlandse televisieserie is uitgezonden door de VARA. De serie is enigszins gebaseerd op de IRT-affaire.

Unit 13 is een spin-off van Bureau Kruislaan. De politie-unit 13 vecht tegen de misdaadorganisatie Scylla, die zich bezig houdt met drugshandel en wapenhandel…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 123

Baantjer is een populaire politieserie van vroeger, die gebaseerd is op de boeken van Appie Baantjer. De hoofdrol is voor Piet Römer en Victor Reinier.

In 1997 werd er een Gouden Televizier Ring gewonnen! 

De Cock (met c.o.c.k.) is een geniale rechercheur uit Amsterdam. Samen met zijn collega Dick Vledder is hij moordenaars te slim af!

Kats en Co

Kats en Co is een politieserie uit 1994. De Vlaams– Nederlandse serie is gemaakt door Ben Verbong en gebaseerd op scenario’s van de Duitse serie Derrick uit de 70’s. 

Coen van Vrijberghe de Coningh – bekend van Flodder – en Ben Van Ostade hebben de hoofdrol.

In Maastricht richten rechercheur Paul Kats en zijn collega Harry Klein zich op het oplossen van moorden…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 39

Bureau Kruislaan is een politieserie van vroeger, die is uitgezonden tussen 1992 en 1995.

De serie is gebaseerd op Geoff McQueen’s The Bill – een Britse politieserie uit 1984. In 1995 werd Bureau Kruislaan genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring!

De serie volgt de politieagenten van een bureau in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. De agenten worden dagelijks geconfronteerd met problemen, waarvoor ze steeds weer een oplossing moeten vinden…