Beste Nederlandse series 2017

In 2017 zijn er weer een aantal goede Nederlandse series in première gegaan. Deze nieuwe series zijn gemaakt door NPO, RTL en Videoland, maar ook de telecombedrijf KPN.

Hieronder staan de 8 beste Nederlandse series van 2017…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Soof: een Nieuw Begin is een Nederlandse komedieserie, die sinds 2017 te zien is. De serie is geschreven door Marjolein Beumer en gaat verder waar de tweede film eindigde.

De serie staat tussen het aanbod van RTL’s Videoland. Begin 2018 zijn alle afleveringen uitgezonden door RTL4.

Soof: een Nieuw Begin volgt Kasper en Soof, die onlangs gescheiden zijn. Wanneer de woning van Kasper onbewoonbaar wordt, gaat hij bij Soof op zolder wonen. Het lijkt een goed idee, omdat de kinderen een vader in de buurt hebben én Soof zich meer op haar restaurant kan richten.

De situatie begint al snel uit de hand te lopen, wanneer er een hoop gedoe en misverstanden ontstaan. Zeker wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen…

Meisje van Plezier

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

Meisje van Plezier is een serie van Videoland. De serie is uitgezonden door RTL4 en helemaal te volgen op Videoland. De serie is begonnen op 10 september 2017.

Angela Schijf heeft de hoofdrol als Nadine.

Nadine is een echte familievrouw. Haar leven staat in het teken van haar man en kinderen. Dan gaat haar man ervandoor met haar halfzus. Nadine wil voor zichzelf zorgen en komt via via terecht in de escortwereld.

Nadine twijfelt of ze dit wel wil, maar wordt er langzaam steeds enthousiaster over…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

De 12 van Oldenheim is een mysterieuze dramaserie die sinds 24 mei 2017 op Videoland staat en daarmee online te bekijken is.

Sinds 1 april 2018 is de serie uitgezonden door RTL4. De Nederlandse serie is bedacht door Lex Passchier en Martin van Steijn.

Het verhaal speelt zich af in Oldenheim, een klein dorp met een hechte gemeenschap. Hier woont een makelaar met een dubbelleven, een bankdirecteur met psychische klachten, een corrupte apotheker én een overspannen leraar.

Opeens beginnen de inwoners op een mysterieuze manier te verdwijnen, wat is er aan de hand?

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Suspects

Suspects is een politieserie van Videoland. De Nederlandse serie is begonnen in 2017. De serie is gebaseerd op een gelijknamige serie uit Groot-Brittannië.

De scenario’s zijn slechts deels geschreven. De acteurs en actrices kregen daarnaast ruimte om zelf te improviseren.

Susan, Daan en Liv werken bij een politieteam in Amsterdam. Samen onderzoeken ze moorden, verkrachtingen, ontvoeringen, vermissingen, drugscriminaliteit én prostitutie…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

De Maatschap is een emotionele én diepgaande serie uit 2017. Deze dramaserie is uitgezonden door NPO2. De scenario’s zijn geschreven door Hein Schütz en Alma Popeyus, die geïnspireerd zijn door de familiegeschiedenis van de familie Moszkowicz.

Yehudi Moszkowicz, een lid van de familie, wilde de scripts eerst inzien. Hij vond namelijk dat er inbreuk werd gemaakt op het auteursrecht, omdat de VPRO elementen uit ”De Straatvechter” van Robert Moszkowicz gebruikte. Zo ontstond er een rechtszaak over deze advocatenserie!

De serie volgt Matthias Meyer, die na de oorlog eigenhandig een advocaten imperium opbouwt. Hij sticht een hecht gezin, dat samen één is tegen de wereld. Zijn zonen hebben zijn drive, enthousiasme én intelligentie.

Samen trotseren ze de kwaadaardige buitenwereld, maar dan wordt de loyaliteit van de zonen én hun vader op de proef gesteld…

Brussel

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Brussel is een Nederlandse serie van KPN, die in 2017 in première is gegaan.

De scenario’s van ”de Europese House of Cards” zijn geschreven door Leon de Winter. In de serie staan actuele ontwerpen centraal, zoals Europese politiek, terrorisme en migratie.

Monique is bestuurslid van een oliemaatschappij, die een winstgevend contract wil binnenhalen in Brussel. Haar voormalig minnaar én oligarch Viktor Petrenko wil hetzelfde contact binnenhalen, maar Monique geeft zich niet zomaar gewonnen!

Ondertussen is Mohammed de Vries in Brussel, om zijn geradicaliseerde zoon te zoeken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Klem is een nieuwe Nederlandse serie uit 2017. Deze misdaadserie van Frank Ketelaar heeft Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan in de hoofdrol.

Hugo is een keurige belastingdienstmedewerker die op het punt staat om een enorme promotie te maken. Zijn dochter is hartsvriendinnen met de dochter van Marius – een topcrimineel die net vrij is.

Hugo kan niet steeds gezien worden met een topcrimineel, maar door zijn dochter blijft hij Marius tegenkomen. Marius had zijn vrouw beloofd om afscheid te nemen van de onderwereld, alleen wil de onderwereld geen afscheid nemen van hem…