26 Beste Nederlandse series ooit

Nederlandse series worden steeds beter én populairder. Omdat er steeds meer Nederlandse series in première gaan, is het goed om eens te kijken wat de allerbeste zijn.

Hieronder staat hét ultieme overzicht met 26 geweldige Nederlandse series.

Veel van deze series zijn direct online te bekijken. De andere zijn te koop op DVD. Klik op de serie om de DVD te bestellen.

Missen we een goede serie? Laat ons weten welke serie we missen.

26. Flodder

Flodder

Flodder is hitserie van vroeger. Iedere Nederlander heeft deze grappige serie wel eens gezien. Flodder is door lezers van Veronica Magazine uitgeroepen tot ”Beste Nederlandse serie in 25 Jaar”!

De asociale familie Flodder krijgt een riante villa toegewezen in de elitaire gemeenschap van Zonnedeal. Ma Flodder stookt jenever. Johnnie heeft vele illegale handeltjes en zijn broer Kees valt vrouwen lastig.

De correcte bewoners van Zonnedeal irriteren zich direct aan de nieuwe inwoners…

Bekijk de trailer

25. Feuten

Feuten

Feuten is een goede serie uit 2010. Deze serie én de film zijn uitgezonden door BNN en nu online te bekijken.

Nieuwe studenten willen bij studentenclub H.S.C. Mercurius horen. Hiervoor moeten ze eerst een ontgroening doorstaan. Het is een beruchte ontgroening met veel alcohol, drugs én seks…

Bekijk de trailer

Feuten nu kijken

24. Goede tijden, Slechte tijden

GTST

Goede tijden, slechte tijden is een succesvolle soapserie. In 2015 is GTST uitgeroepen tot langstlopende prgramma van Nederland! De afleveringen worden uitgezonden door RTL4 en zijn online terug én vooruit te kijken.

Deze soap gaat over de inwoners van Meerdijk…

Bekijk de trailer

Goede Tijden, Slechte Tijden nu kijken

23. Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam is een populaire politieserie met een vooraanstaande cast. Deze spin-off van Flikken Maastricht is in 2016 in première gegaan.

Flikken Rotterdam speelt zich af in een andere stad, met andere politieagenten. Maar deze politieagenten hebben te maken met dezelfde spanningen! In de havenstad vechten ze tegen criminaliteit…

Bekijk de trailer

22. Petticoat

Petticoat

Petticoat is een Nederlandse serie uit 2016 met Abbey Hoes in de hoofdrol. Deze komedieserie is opgenomen in Oostzaan en uitgezonden door NPO1.

Wanneer Patti ”The Petticoats” ontmoet, weet ze het zeker: ze wil zangeres worden! Om haar droom waar te maken, verhuist ze naar de grote stad.

De stad is anders dan ze zich had voorgesteld. Om rond te komen, gaat ze werken voor een vermogende familie.

Langzaam leert Patti zichzelf én de showbizzwereld beter kennen…

Bekijk de trailer

21. Zwarte Tulp

Zwarte Tulp

Zwarte Tulp is de 1ste eigen serie van Videoland. Seizoen 1 is begonnen in 2015. Seizoen 2 is in 2016 in première gegaan. Beide seizoenen zijn online te volgen. Het is een spannende serie met een vooraanstaande cast!

Lang geleden vond er een mysterieus verkeersongeluk plaatst. Hierdoor zijn de tulpenfamilie Vonk en Kester vijanden geworden.

Beide families strijden nu om de 1ste zwarte tulp te kweken, een tulp die veel geld waard is…

Bekijk de trailer

Zwarte Tulp nu kijken

20. Brussel

Brussel Moniek van Daalen

Brussel is een nieuwe Nederlandse serie van KPN. De scenario’s zijn geschreven door Leon de Winter. Brussel is ”de Europese House of Cards”.

Monique is bestuurslid van een oliemaatschappij. In Brussel wil ze een winstgevend contact binnenhalen. Haar voormalig minnaar Viktor Petrenko wil hetzelfde contract binnenhalen, maar Monique geeft zich niet zomaar gewonnen.

Ondertussen is ook Mohammed de Vries in Brussel. Hij is op zoek naar zijn geradicaliseerde zoon…

Bekijk de trailer (+ review)

19. Baantjer

Baantjer

Baantjer is een populaire politieserie van vroeger. Deze Nederlandse serie is uitgezonden tussen 1995 en 2006. Alle 12 seizoenen zijn online terug te kijken.

De hoofdrol is voor Piet Römer en Victor Reinier. In 1997 won de serie een Gouden Televizier Ring!

Jurrïen de Cock is een Amsterdamse rechercheur. Samen met zijn collega Dick Vledder is hij misdadigers te slim af…

Bekijk de trailer

Baantjer nu kijken

18. Dunya en Desie

Dunya en Desie

Dunya en Desie is een Nederlandse serie uit 2002. In 2008 werd de serie genomineerd voor een Gouden Kalf! De hoofdrollen zijn voor Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni.

De Marokkaanse Dunya en Nederlandse Desie groeien beide op in de Amsterdamse Bijlmer. Ondanks hun verschillende achtergrond worden ze beste vriendinnen…

Bekijk de trailer (film)

17. Bagels en Bubbels

Bagels en Bubbels

Bagels en Bubbels is een Nederlandse televisieserie uit 2015. Deze komedieserie is gebaseerd op een populaire Israëlische serie. De serie heeft Bracha van Doesburgh, Egbert Jan Weeber, Halina Reijn én Géza Weisz in de hoofdrol!

Rick is een simpele bakkerszoon. In een restaurant ontmoet hij Noa, een internationaal topmodel. Ze worden direct verlief, maar kan de liefde het winnen van de vele verschillen?

Bekijk de trailer (titelsong)

16. Vuurzee

Vuurzee 2005

Vuurzee is een Nederlandse televisieserie van Frank Ketelaar. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2005 en 2009. Critici vergelijken deze spannende serie met Twin Peaks!

Osman is eigenaar van een strandpaviljoen. Op zijn 50ste verjaardag geeft hij een groot feest. Zijn dochter Yasmin is samen met haar vriend Sander op het strand. Dan komt Sander binnen gerend met de boodschap dat Yasmin verdwenen is!

Samen organiseren ze een zoektocht. Gedurende deze zoektocht komen er geheimen naar voren, worden steeds meer mensen verdacht én komen relaties onderdruk te staan…

15. All-in Kitchen

All-in Kitchen

All-in Kitchen is een populaire Nederlandse serie uit 2016. Het is een spin-off van Bluf. Géza Weisz, Javier Guzman en Teun Kuilboer hebben een hoofdrol. Alle afleveringen zijn nu online terug te kijken.

Tjé en Hein zoeken een nieuw levensdoel nu Philip naar de Verenigde Staten is gegaan. Omdat ze beide blut zijn, gaan ze werken in een restaurant.

Hier introduceren ze een nieuw concept. Bezoekers kunnen pokeren om de rekening. Hiermee is All-in Kitchen geboren!

Bekijk de trailer

All-in Kitchen kijken

14. A’Dam en E.V.A.

A’Dam en E.V.A.

A’Dam en E.V.A. is een televisieserie uit 2011. In 2014 werd de romantische serie genomineerd voor een Gouden Kalf. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Hollands Hoop.

Adam de Heer uit Zeeland verhuist naar Amsterdam. Hier gaat hij naast Eva van Amstel wonen. De 2 worden direct verliefd op elkaar…

Bekijk de trailer

13. Hollands Hoop

Hollands Hoop

Hollands Hoop is een Nederlandse serie van NPO2. De drama– en misdaadserie is begonnen in september 2014.

In 2015 won Hollands Hoop een Zilveren Krulstaart voor ”Beste scenario” en in 2016 werd er een Gouden Kalf gewonnen voor ”Beste Televisiedrama”!

Fokke Augustinus is een instabiele psychiater met een disfunctioneel gezin. Hij erft de boerderij van zijn vader uit Groningen.

In Groningen ontdekt hij dat de boerderij van zijn vader een dekmantel is voor drugshandel. Gaat Fokke zijn morele grens verschuiven door de drugshandel over te nemen?

Bekijk de trailer

12. Flikken Maastricht

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een populaire politieserie uit 2007. Het is een spin-off van Flikken Gent. De hoofdrolspelers zijn Victor Reinier en Angela Schijf. In 2016 is er een nieuwe spin-off in première gegaan: Flikken Rotterdam

Eva uit Maastricht is succesvol in haar werk. Floris uit Amsterdam komt haar politieteam versterken.

Eva vind het moeilijk om met deze ervaren rechercheur samen te werken. Terwijl ze meer zaken oplossen, groeien ze steeds dichter naar elkaar toe…

Bekijk de trailer

11. Vechtershart

Vechtershart

Vechterhart is een Nederlandse televisieserie van BNN. In deze serie staat K1 centraal. Waldemar Torenstra heeft de hoofdrol.

Nick Roest was kickbokskampioen. Door een geweldsdelict zat hij 4 jaar vast. Nu hij vrij is wil hij zijn leven én kickboks carrière oppakken…

Bekijk de trailer

10. Smeris

Smeris

Smeris is een politieserie met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol. Deze populaire Nederlandse televisieserie is begonnen in 2014 en uitgezonden door NPO3.

Theo Kamp is een politie-inspecteur, die het niet zo nauw neemt met de regels. Na een nieuwe overtreding wordt hij overgeplaatst naar ”de afdeling Hennep”.

Nu moet hij gaan samenwerken met Willem Niessen. Willem is het tegenovergestelde van Theo en doet alles volgens de regels. Door roekeloos gedrag komen ze direct terecht in een bendeoorlog…

Bekijk de trailer

9. De Zaak Menten

De Zaak Menten

De Zaak Menten is een dramaserie uit Nederland. Deze serie is begonnen op 4 november 2016. De Zaak Menten is gebaseerd op ware gebeurtenissen en gaat over journalist Hans Knoop en oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Hans Knoop is hoofdredacteur van het weekblad Accent. Hij maakt jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Menten zou zich schuldig hebben gemaakt aan collaboratie, medeplichtigheid aan moord en diefstaf van waardevolle kunst. De oorlogsmisdadiger geeft zich alleen niet zomaar gewonnen….

Bekijk de trailer

8. Zwarte Sneeuw

Zwarte Sneeuw

Zwarte Sneeuw is een serie van vroeger. Deze Nederlandse serie is in 1996 uitgezonden door Nederland 1. De hoofdrol is voor Tamar van den Dop.

Eva Bender is au pair in Frankrijk. Wanneer haar ouders haar bezoeken, vertellen ze dat ze gaan scheiden. Op de terugweg krijgen ze een ongeluk. Haar moeder overlijdt en haar vader komt in coma te liggen.

Terug in Nederland ontdekt Eva dat haar vader een dubbelleven leidde. Ze gaat op zoek naar antwoorden. Langzaam worden alle gebeurtenissen duidelijk voor haar…

Bekijk de trailer

7. KLEM

KLEM 2017

KLEM is een Nederlandse serie uit 2017. Seizoen 1 bestaat uit 10 afleveringen. De dramaserie is geschreven door Frank Ketelaar. Hoofdrolspeler Jacob Derwig won een Gouden Kalf voor ”Beste acteur in een televisiedrama”.

Hugo is een keurige belastingdienstmedewerker. Zijn dochter is hartsvriendinnen met de dochter van Marius, een crimineel die na 8 jaar vrijkomt. Hugo wil uit de buurt blijven van Marius, maar blijft hem door zijn dochter toch tegenkomen.

Marius had zijn vrouw beloofd afscheid te nemen van de onderwereld, alleen wil de onderwereld geen afscheid nemen van hem. Hierdoor zitten Hugo én Marius klem!

Bekijk de trailer (+review)

6. Moordvrouw

Moordvrouw

Moordvrouw is een enorm populaire politieserie. De hoofdrol is voor Wendy van Dijk. Deze Nederlandse serie is begonnen in 2012 en heeft inmiddels zo’n 60 afleveringen. Alle afleveringen zijn online terug te kijken.

Wendy speelt Fenna, een getraumatiseerde agente. Fenna is een échte einzelgänger, met een extreme, maar succesvolle manier van werken.

Nadat ze wordt overgeplaatst naar Friesland, moet ze samenwerken met nieuwe collega’s. De hoofdcommissaris heeft veel vertrouwen is haar, maar heeft moeite om het team bij elkaar te houden…

Bekijk de trailer

Moordvrouw nu kijken

5. Celblok H

Celblok H Isa Hoes

Celblok H is een populaire serie met Isa Hoes in de hoofdrol. De drama– en misdaadserie is begonnen in 2014 en gebaseerd op Wentworth, een Australische serie uit 2013. De afleveringen zijn uitgezonden door SBS6.

Suzanne Kramer is kapster. Wanneer ze niet langer tegen de mishandelingen van haar man kan, probeert ze hem te vermoorden. Haar poging mislukt en ze komt terecht in de vrouwengevangenis.

In Celblok H komt ze terecht in een keiharde machtsstrijd. Suzanne moet vechten om te overleven én omgaan met het gemis van haar dochter…

Bekijk de trailer

Celblok H nu kijken

4. Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen is een goede serie van Linda de Mol. De dramaserie is gebaseerd op Sex and the City en Desperate Housewives. Deze Nederlandse serie heeft 5 seizoenen met 42 afleveringen én 2 films. Deze zijn online te bekijken! 

De vriendinnen Cheryl, Anouk, Claire en Willemijn wonen in Het Gooi. Deze Gooische vrouwen hebben een comfortabel leven.

Ze rijden in de duurste auto’s en kunnen veel geld uitgeven. Daarbij wonen ze allemaal in een prachtige villa. Maar wat is de keerzijde van dit luxe leven?

Bekijk de trailer (Film)

Gooische Vrouwen nu kijken

3. Divorce

Divorce

Divorce is een populaire televisieserie uit 2012. Deze serie van Linda de Mol wordt gezien als de ”mannelijke” Gooische Vrouwen. Alle afleveringen zijn online te bekijken.

David, Boudewijn én Joris zitten in een scheiding. De mannen besluiten om samen een villa te betrekken. Ze begrijpen elkaar als geen ander, omdat ze hetzelfde meemaken. Hierdoor bouwen ze een bijzondere vriendschap op…

Bekijk de trailer

Divorce nu kijken

2. Overspel

Overspel

Overspel is een meeslepende serie van Frank Ketelaar. Deze dramaserie is uitgezonden tussen 2011 en 2015 en heeft 3 seizoenen met 32 afleveringen. Deze populaire serie won een Zilveren Krulstaart, 2 Gouden Kalveren én een Gouden Notekraker! De afleveringen zijn online terug te kijken via NPO Plus.

Iris is een ambitieuze fotograaf. Haar man Pepijn is officier van justitie. Iris krijgt een affaire met advocaat Willem Steenhouwer.

Wanneer Pepijn een onderzoek start naar vastgoedmagnaat Huub Couwenberg, komt hij in contact met Willem Steenhouwer. Willem is namelijk de advocaat van deze vastgoedmagnaat. Hierdoor komen Pepijn en Willen recht tegenover elkaar te staan…

Bekijk de trailer

1. Penoza

Penoza

De Beste Nederlandse serie is Penoza. De hoofdrol is voor Monic Hendrickx. Deze actrice won in 2013 een Gouden Kalf. De misdaadserie werd in 2014 én 2016 genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring! Het 5de seizoen is begonnen op 27 augustus 2017 (Officiële trailer). Alle afleveringen zijn terug te kijken via de NPO.

De man van Carmen van Walraven is een crimineel. Wanneer hij wordt doodgeschoten, staat Carmen er alleen voor. Carmen besluit noodgedwongen om zelf de criminele onderwereld te betreden. Voor haar is dit de enige manier om haar gezin te beschermen…

Bekijk de trailer

Beoordeling van tvserieskijken.nl
Beoordeling
9
Serie delen

3 REACTIES

 1. Sam Sam, leukste Nederlandse tv serie ooit, wanneer wordt die ooit weer eens uitgezonden??
  Goede tweede: Zonnetje in huis!

 2. Zwarte sneeuw (1996)
  Vuurzee (2005)
  A’dam – E.V.A. (2011)
  Dunya en Desie (2002)

  Heb je deze 4 al gezien, die moeten minimaal in een beste ooit, lijstje staan van NL scripted series.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.