Beste Nederlandse series

De soapserie Goede tijden, Slechten tijden, de misdaadserie Penoza, de politieserie Flikken Maastricht en de komedieserie Flodder. Het zijn populaire Nederlandse series die iedereen wel eens gezien heeft.

Omdat series kijken populairder wordt, worden er steeds meer Nederlandse series geproduceerd. Steeds meer series zijn online te volgen. Daarom is het goed om eens te kijken wat op dit moment de beste Nederlandse series zijn.

Hieronder staat hét ultieme overzicht met 28 geweldige Nederlandse series…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

Undercover is een Nederlands-Vlaamse misdaadserie uit 2019.

Het is de eerste Netflix Original die is ontstaan tussen een samenwerking met De Mensen, Dutch Filmworks en VRT.

Deze spannende serie volgt Ferry Bouman, één van de grootste producenten van ecstasy. Hij heeft een rijk leven en woont in een mooi huis aan de Nederlandse-Belgische grens.

Wanneer twee undercoveragenten zijn wereld betreden, staat zijn leven op het punt te veranderen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 30

Mocro Maffia is een Videoland Original die sinds 11 oktober 2018 te zien is.

Deze misdaadserie is geproduceerd door het Moordvrouw-duo Thijs Römer en Achmed Akkabi. De scenario’s zijn gebaseerd op de bestseller van Wouter Laumans over de oorlog tussen Marokkaans-Nederlandse criminelen.

De serie vertelt het verhaal van Romano, Potlood en De Paus. De kleine criminelen groeien samen uit tot grotere criminelen is de cocaïnehandel, maar worden vervolgens elkaars vijanden. Wat volgt is een ruige oorlog…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

De Luizenmoeder is vanaf de eerste aflevering een enorm succes! Deze hilarische serie van de AVROTROS is in 2018 uitgezonden door NPO3.

De serie is bedacht door Jan Albert de Weerd én Ilse Warringa, die zelf de hoofdrol heeft als Juf Ank. In 2018 won deze succesvolle serie een Zilveren Nipkowschijf!

De Luizenmoeder volgt Hannah, een onlangs gescheiden moeder met een kind op de http://www.tvserieskijken.nl/labels/npo/basisschool. Wanneer ze haar dochter naar de basisschool brengt, wordt ze geconfronteerd met een bijzondere mini-maatschappij.

Hannah wordt geconfronteerd met rare leraressen, de ”moedermaffia” én vele pijnlijke situaties die iedere moeder herkent. Met vallen en opstaan leert ze uiteindelijk de regels en gebruiken…

Brussel

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Brussel is een Nederlandse serie van KPN, die in 2017 in première is gegaan.

De scenario’s van ”de Europese House of Cards” zijn geschreven door Leon de Winter. In de serie staan actuele ontwerpen centraal, zoals Europese politiek, terrorisme en migratie.

Monique is bestuurslid van een oliemaatschappij, die een winstgevend contract wil binnenhalen in Brussel. Haar voormalig minnaar én oligarch Viktor Petrenko wil hetzelfde contact binnenhalen, maar Monique geeft zich niet zomaar gewonnen!

Ondertussen is Mohammed de Vries in Brussel, om zijn geradicaliseerde zoon te zoeken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Klem is een nieuwe Nederlandse serie uit 2017. Deze misdaadserie van Frank Ketelaar heeft Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan in de hoofdrol.

Hugo is een keurige belastingdienstmedewerker die op het punt staat om een enorme promotie te maken. Zijn dochter is hartsvriendinnen met de dochter van Marius – een topcrimineel die net vrij is.

Hugo kan niet steeds gezien worden met een topcrimineel, maar door zijn dochter blijft hij Marius tegenkomen. Marius had zijn vrouw beloofd om afscheid te nemen van de onderwereld, alleen wil de onderwereld geen afscheid nemen van hem…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Petticoat is een Nederlandse familieserie van de KRO-NCRV die in november 2016 is uitgezonden.

De drama– en komedieserie is geschreven door Paula van der Oest en Inge Hardeman. Paula schreef eerder de scenario’s van de KRO-series Noord Zuid en Vlucht HS13.

De serie volgt Pattie, die samen met haar vader op een platteland van Groningen woont. Nadat ze The Petticoats ziet optreden, wil ze zelf zangeres worden. Om haar droom waar te kunnen maken verhuist ze, ondanks alle waarschuwingen van haar vader, naar de grote stad.

Het leven in de stad is anders dan ze dacht. Om rond te komen gaat ze werken als schoonmakers bij een vermogende familie, waar ze haar nieuwe liefde vindt. Ondertussen leert ze de showbizzwereld beter kennen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

All-in Kitchen is een spin-off van Bluf, een populaire Nederlandse serie. Deze serie van RTL is begonnen op 26 oktober 2016.

De hoofdrol is voor Geza Weisz en Javier Guzman. Alle afleveringen zijn online te volgen via Videoland.

In All-in Kitchen introduceren Tjé en Hein een nieuw concept in het restaurant waar ze werken. Bezoekers mogen pokeren om de rekening. All-in Kitchen is geboren!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

De Zaak Menten is een populaire serie uit 2016 die is uitgezonden door NPO2.

Deze spannende serie is geschreven door Jan Harm Dekker en gebaseerd op de verhalen Hans Knoop – een journalist die onderzoek deed naar oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Pieter Menten is een vermogende inwoner van het Gooi. Na het veilen van een kunstcollectie wordt hij geïnterviewd door de Telegraaf. Als de Israëlische journalist Chaviv Kanaan het interview leest, herkent hij Menten als oorlogsmisdadiger.

Chaviv neemt contact op met Hans Knoop, die het verleden van Menten gaat onderzoeken…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 46

Celblok H is één van de succesvolste serie van SBS6 die tussen 2014 en 2017 is uitgezonden. Deze dramaserie is gemaakt door Willem Zijlstra en gebaseerd op Wentworth – een Australische serie uit 2013.

De hoofdrol is voor Isa Hoes, die de rol van Suzanne Kramer heeft.

Suzanne doet een moordpoging op haar gewelddadige man, waardoor ze in de vrouwengevangenis terecht komt. Hier moet ze zien te overleven, tussen een machtsstrijd tussen de gedetineerden.

Ze moet gedwongen een kant kiezen, wat direct harde consequenties heeft. Ondertussen moet ze haar dochter missen, wat haar gevangenisstraf extra zwaar maakt…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Flikken Rotterdam is een spin-off van Flikken Maastricht en de Vlaams serie Flikken Gent.

De Nederlandse serie is begonnen in 2016 en uitgezonden door NPO1. De serie is bedacht door Pierre De Clerq.

De agenten van het politiekorps in Rotterdam hebben te maken met vele spanningen, terwijl ze misdadigers uit Rotterdam proberen achter de tralies te krijgen…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Vechtershart is een spannende serie van de BNN die sinds 2015 te zien is op NPO3.

Deze Nederlandse dramaserie is grotendeels geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza) én Franky Ribbens (Hollands Hoop).

Nick komt vrij uit een Franse gevangenis en wil een comeback maken in de kickbokswereld. Hiervoor heeft hij zijn vader nodig, die coach én eigenaar van een sportschool is, maar hij wil niks meer met zijn zoon te maken hebben.

Ondertussen heeft zijn ex-vriendin een andere vriend en wordt de kickbokswereld opgeschrikt door een liquidatie. Nick’s droom om een comeback te maken is hierdoor verder weg dan ooit…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Bagels en Bubbels is een Nederlandse televisieserie uit 2015. Deze komedieserie is gebaseerd op een populaire Israëlische serie.

De serie heeft Bracha van Doesburgh, Egbert Jan Weeber, Halina Reijn én Géza Weisz in de hoofdrol! De afleveringen zijn uitgezonden door Net5.

Rick van Langeveld is een eenvoudige bakkerszoon, die verliefd wordt op Noa Hollander, een internationaal topmodel én dochter van een hotelmagnaat. Is het een onmogelijke liefde, doordat ze beide een compleet ander leven hebben?

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Zwarte Tulp is de eerste eigen serie van Videoland. De afleveringen zijn online te streamen en uitgezonden door RTL4.

De serie is geschreven door Antoinette Beumer en Els Buseman en is geproduceerd door NL Film.

Deze serie volgt twee families, die beide in een bollenstreek wonen. Door een incident uit het verleden, haten ze elkaar. Nu concurreren beide families met elkaar, doordat ze beide de eerste zwarte tulp willen kweken.

Ondertussen krijgen ze te maken met financiële problemen, familiedrama’s en onmogelijke liefdes…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Hollands Hoop is een Nederlandse misdaadserie, die begon in september 2014. De scenario’s werden geschreven door Franky Ribbens (Onderweg naar Morgen) en de afleveringen zijn uitgezonden door NPO2.

In 2015 won Hollands Hoop een Zilveren Krulstaart voor ”Beste scenario” en in 2016 werd er een Gouden Kalf gewonnen voor ”Beste Televisiedrama”!

De serie volgt Fokke Augustinus, een instabiele psychiater met een disfunctioneel gezin. Wanneer hij de boerderij van zijn vader in Groningen erft, komt hij erachter dat zijn vader actief was in de drugshandel.

Fokke moet nu beslissen of hij zijn morele grens gaat verschuiven, door de drugshandel van zijn vader over te nemen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 43

Smeris is een spannende politieserie die tussen 2014 en 2020 is uitgezonden door de BNNVARA.

De populaire serie is gemaakt door David Lammers en Erik de Bruyn en heeft Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol.

Wanneer Theo alweer de regels overtreedt wordt hij overgeplaatst naar de afdeling Hennep. Hij moet tegen zijn zin werken met Willem Niessen. De agenten zijn elkaars tegenpolen. Samen komen ze direct terecht in een bendeoorlog!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

Divorce is een Nederlandse serie van RTL die tussen 2012 en 2016 te zien was.

Deze komische drama is bedacht door Linda de Mol en geregisseerd door Vincent Schuurman en Will Koopman.

In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door RTL4 en in België door VTM.

Deze serie volgt drie mannen die midden in een scheiding zitten. Ze besluiten om samen een villa te betrekken. Doordat ze in dezelfde situatie zitten, begrijpen ze elkaar als geen ander. Hierdoor ontstaat een krachtige vriendschap…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 68

Moordvrouw is een populaire politieserie met Wendy van Dijk in de hoofdrol. Maarten van der Duin heeft de serie bedacht, die eerder scenario’s schreef van RTL’s Rozengeur en Wodka Lime en Westenwind.

Deze populaire serie is tussen 2012 en 2018 uitgezonden door RTL4.

Moordvrouw volgt Fenna Kremer, een getraumatiseerde rechercheur die wordt overgeplaatst naar Friesland. Fenna is een échte einzelgänger, die geen moeite heeft met het aangaan van confrontaties. Hierdoor ontstaan er snel conflicten, maar hoofdcommissaris Vreeswijk heeft vertrouwen in haar.

Ondanks alle spanningen binnen het politieteam, weet ze op een onorthodoxe manier vele misdaden op te lossen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 32

Overspel is een meeslepende serie van Frank Ketelaar. Deze dramaserie is uitgezonden tussen 2011 en 2015 en heeft 3 seizoenen met 32 afleveringen.

Deze populaire serie won een Zilveren Krulstaart, 2 Gouden Kalveren én een Gouden Notekraker!

Iris is een ambitieuze fotograaf. Haar man Pepijn is officier van justitie. Iris krijgt een affaire met advocaat Willem Steenhouwer.

Wanneer Pepijn een onderzoek start naar vastgoedmagnaat Huub Couwenberg, komt hij in contact met Willem Steenhouwer. Willem is namelijk de advocaat van deze vastgoedmagnaat. Hierdoor komen Pepijn en Willen recht tegenover elkaar te staan…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

A’Dam en E.V.A. is Nederlandse serie van de NTR en de VARA die te zien is sinds 2011.

In 2014 werd de romantische dramaserie genomineerd voor een Gouden Kalf, die uiteindelijk gewonnen werd door Hollands Hoop.

De serie volgt Adam de Heer, die Zeeland verlaat om in Amsterdam te gaan wonen. Hier komt hij naar Eva van Amstel te wonen. Wanneer de twee elkaar ontmoeten worden ze direct verliefd…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

Feuten is een populaire serie uit 2010 die is uitgezonden door BNN op Nederland 3.

Willem Bosch (Penoza) en Michael Leendertse (Smeris) schreven de scenario’s. In 2013 is de gelijknamige film in première gegaan!

De serie volgt nieuwe studenten, die lid willen worden van de studentenclub H.S.C. Mercurius. Hiervoor moeten ze eerst een ontgroening doorstaan. Het is een beruchte ontgroening met veel alcohol, drugs én seks!

Seizoenen: 5

Afleveringen: 48

Penoza is een Nederlandse misdaadserie uit 2010 met Monic Hendrickx in de hoofdrol.

Frans – de man van Carmen van Walraven – is actief in de Nederlandse onderwereld. Samen met Irwan en Steven leidt hij ”de winkel”, een dekmantel voor criminele activiteiten, zoals drugs.

Wanneer Frans voor zijn huis wordt geliquideerd, wordt Carmen lastig gevallen door criminele schuldeisers. Ook Irwan komt vast te zitten, waardoor Carmen er alleen voor staat.

Carmen besluit om de activiteiten van ‘de winkel’ over te nemen. Alleen zo kan ze overleven.

Al snel is niemand meer te vertrouwen, terwijl ze steeds dieper in de onderwereld terecht komt…

Seizoenen: 16

Afleveringen: 173

Flikken Maastricht is een succesvolle serie met heel veel seizoenen! De politieserie is bedacht door Reinout Oerlemans en is gebaseerd op Flikken Gent.

De afleveringen zijn door miljoenen mensen bekeken. In 2014 was Flikken Maastricht het best bekeken programma op Uitzendinggemist!

Eva is een knappe rechercheur uit Maastricht. Floris Wolfs uit Amsterdam wordt haar nieuwe collega. Eva moet eerst niks van hem hebben, maar door hun gezamenlijke strijd tegen de misdaad, groeien beide rechercheurs naar elkaar toe…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Vuurzee is een Nederlandse serie van Frank Ketelaar, die tussen 2005 en 2009 is uitgezonden. Volgens critici is de serie te vergelijken met Twin Peaks!

De televisieserie volgt Osman Aslan, de eigenaar van een strandpaviljoen. Op zijn 50ste verjaardag geeft hij een groot feest. Zijn dochter Yasmin is samen met haar vriend Sander op het strand. Dan komt Sander binnen gerend met de boodschap dat Yasmin verdwenen is!

Samen organiseren ze een zoektocht. Gedurende deze zoektocht komen er geheimen naar voren, worden steeds meer mensen verdacht én komen relaties onderdruk te staan…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 42

Gooische Vrouwen is een succesvolle productie van RTL4.

De serie is bedacht door Linda de Mol en gebaseerd op ABC’s hitserie Desperate Housewives en HBO’s Sex and the City.

De romantische dramaserie werd geregisseerd door Will Koopman, die in 2007 een Beeld & Geluid Award won! Hoofdrolspeelster Annet Malherbe won deze Beeld & Geluid Award in 2008 voor haar rol als Willemijn Lodewijkx.

Deze serie volgt vier vrouwen, die in het Gooi wonen. Ze hebben een luxe leven, met veel geld, exclusieve auto’s en prachtige huizen. Daarnaast gaan hun kinderen naar vooraanstaande privéscholen. Ondertussen hebben de vrouwen te maken met de keerzijde van het luxe leven…

Geen cover

Seizoenen: 3

Afleveringen: 19

Dunya en Desie is een oudere tienerserie van de NPS, die tussen 2002 en 2004 is uitgezonden op NPO3.

De Nederlandse serie is geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die hiervoor scenario’s schreef van All Stars: de serie.

Dunya en Desie zien twee hartsvriendinnen uit de Amsterdamse Bijlmer. Dunya is een Marokkaanse Nederlander die opgroeide met de ramadan, imams en Mekka. Desie is zo Nederlands als kaas en tulpen.

Ondanks hun verschillen, worden ze beste vriendinnen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

Zwarte Sneeuw is een serie van vroeger. Deze Nederlandse serie is in 1996 uitgezonden door Nederland 1.

De hoofdrol is voor Tamar van den Dop.

Eva Bender is au pair in Frankrijk. Wanneer haar ouders haar bezoeken, vertellen ze dat ze gaan scheiden. Op de terugweg krijgen ze een ongeluk. Haar moeder overlijdt en haar vader komt in coma te liggen.

Terug in Nederland ontdekt Eva dat haar vader een dubbelleven leidde. Ze gaat op zoek naar antwoorden. Langzaam worden alle gebeurtenissen duidelijk voor haar…

Seizoenen: 12

Afleveringen: 123

Baantjer is een populaire politieserie van vroeger, die gebaseerd is op de boeken van Appie Baantjer. De hoofdrol is voor Piet Römer en Victor Reinier.

In 1997 werd er een Gouden Televizier Ring gewonnen! 

De Cock (met c.o.c.k.) is een geniale rechercheur uit Amsterdam. Samen met zijn collega Dick Vledder is hij moordenaars te slim af!

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

Flodder is hitserie van vroeger. Iedere Nederlander heeft deze grappige serie wel eens gezien.

Flodder is door lezers van Veronica Magazine uitgeroepen tot ”Beste Nederlandse serie in 25 Jaar”!

De asociale familie Flodder krijgt een riante villa toegewezen in de elitaire gemeenschap van Zonnedeal. Ma Flodder stookt jenever. Johnnie heeft vele illegale handeltjes en zijn broer Kees valt vrouwen lastig.

De correcte bewoners van Zonnedeal irriteren zich direct aan de nieuwe inwoners…

Seizoenen: 32

Afleveringen: 1060

Goede tijden, Slechte tijden komt al sinds 1990 op RTL4 en is daarmee de langslopende soap van ons land! Deze dramaserie is geproduceerd door Endemol en gebaseerd op The Restless Years – een Australische serie van Reg Watson uit 1977.

GTST is misschien wel één van de succesvolste producties van RTL Nederland!

De Nederlandse soapserie volgt de inwoners van Meerdijk, die worden geconfronteerd met voor- én tegenspoed. Zoals voor iedere soap zijn de ingrediënten het huwelijk én huwelijksproblemen, de zakenwereld én ontvoeringen…