Beste Nederlandse ziekenhuisseries

Sinds de komst van Medisch Centrum West in 1989 zijn ziekenhuisseries ook in Nederland een succes. Deze medische dramaserie had vele kijkers en won zelfs een Gouden Televizier-Ring!

Na Medisch Centrum West werden er meerdere Nederlandse ziekenhuisseries geproduceerd. De nieuwste ziekenhuisserie is RTL’s Centraal Medisch Centrum. Hieronder staan alle Nederlandse ziekenhuisseries…

Geen cover

De Mannen van dokter Anne is een komische ziekenhuisserie van John die Mol, die sinds 2016 te zien is. De afleveringen zijn opgenomen in Gouda en uitgezonden door Net5.

Noortje Herlaar is de hoofdrolspeelster als Anne.

Wanneer Anne haar verloofde betrapt met een ander, staat haar leven op z’n op. Hierop besluit ze weer bij haar vader en moeder te gaan wonen.

Haar vader is werkzaam in een ziekenhuis en biedt haar een baan aan. In het ziekenhuis ontmoet ze een aantal leuke mannen én ontmoet ze de man waar ze vroeger verliefd op was…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Centraal Medisch Centrum, ofwel CMC, is een Nederlandse ziekenhuisserie uit 2016. De afleveringen zijn uitgezonden door RTL4 en online gezet door Videoland.

Je kunt de serie vergelijken met Medisch Centrum West – een serie uit 1988 van de TROS.

Centraal Medisch Centrum volgt Cloe de Waard, de nieuwe CEO van een ziekenhuis. Van de Raad van Bestuur moet ze bezuinigen. Ze ontdekt dat deze Raad weinig geeft om het welzijn van de patiënten.

Voor haar is dit wel belangrijk, waardoor het moeilijker is om de bezuinigingen door te voeren. Daarbij zorgen de bezuinigingen voor veel weerstand onder het personeel…

Geen cover

Charlie is een dramaserie die sinds 2013 is uitgezonden door de NPO. De scenario’s zijn geschreven door Judith Goudsmit en gebaseerd op Nurse Jackie, een Amerikaanse serie van Showtime.

De hoofdrol is voor Halina Reijn. Ze speelt Charlie Bloem.

Charlie is werkzaam als verpleegster op de eerste hulp van het Grootstedelijk ziekenhuis. Haar man is Lars Bloem, met wie ze twee kinderen heeft.

Charlie is verliefd op haar collega, Daan Schutte. Deze apotheker kan haar kalmeringsmiddelen geven, waaraan ze verslaafd is. Haar collega’s zijn op de hoogte van haar problemen, maar door haar autoritaire houding wordt ze gerespecteerd én gevreesd…

Geen cover

Intensive Care is een Nederlandse serie van RTL. De medische dramaserie werd afgekort als IC.

De serie is bedacht door Edward Stelder en tussen 2002 en 2006 uitgezonden.

Op de intensive care van het Aletta Jacobs ziekenhuis, moet artsen en verpleegsters vechten voor het leven van hun patiënten. Ze worden geconfronteerd met mensen die een ongeluk hebben gehad of zijn verwond door een misdrijf.

De sfeer is soms minder goed, omdat de artsen kritisch zijn op elkaar of elkaar als concurrenten zien…

Geen cover

Seizoenen: 4

Afleveringen: 319

Onderweg naar Morgen is een Nederlandse soapserie, die zich deels afspeelt in een ziekenhuis waar Victor Couwenberg carrière wil maken. Deze dramaserie is tussen 1994 en 2010 uitgezonden door de TROS.

De scripts zijn gebaseerd op Ryan’s Hope, een Amerikaanse soap uit 1975.

Onderweg naar Morgen volgt de levens van de familie Couwenberg en Reitsema, en later van de familie Klein Luzack…

Geen cover

Seizoenen: 7

Afleveringen: 98

Medisch Centrum West is een succesvolle medische dramaserie, die in de 80’s en 90’s is uitgezonden door de TROS. Deze Nederlandse serie is geschreven door Hans Galesloot. De opnames vonden plaats in het IJsselmeerziekenhuis te Lelystad.

Medisch Centrum West werd een veelbekeken serie, die in 1992 werd bekroond met een Golden Globe! Het is zeker de populairste ziekenhuisserie uit ons land!

De serie speelt zich af in het Zuiderzee ziekenhuis. Hier vechten Jan van de Woude en Eric Koning om de macht. Ondertussen hebben de medewerkers te maken met liefde, drama en verdriet.

Daarnaast worden ze geconfronteerd met allerlei medische  kwesties. Ze voeren eenvoudige ingrepen uit, maar moeten ook levensbedreigende situaties oplossen…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…