Beste Netflix Documentaires over eten

Op Netflix staan vele documentaires, waaronder een aantal documentaires over voedsel én de voedselindustrie.

Deze documentaires laten zien waar ons eten vandaan komt én welke bedrijven actief zijn in deze industrie. Netflix’s Rotten is een voorbeeld van een serie die laat zien wat we daadwerkelijk eten.

Daarnaast zijn er een aantal positievere documentaires over eten. Het zijn series die gaan over gezond eten óf series met culinaire reizen, zoals Chef’s Table en Somebody Feed Phil.

Check nu het complete overzicht met populaire Netflix documentaires over eten…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Ugly Delicious is een documentaire serie over reizen, voedsel en cultuur.

De serie is geregisseerd door Eddie Schmidt, die eerder de regie voerde van Chelsea Does en Catfish: The TV Show.

De serie staat sinds februari 2018 op Netlfix en volgt David Chang, die samen met zijn vrienden op reis gaat. Samen doorbreken ze culturele barrières én zoeken ze overeenkomsten.

Dit met behulp van voedsel…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 22

Somebody Feed Phil is een culinaire reisdocumentaire van Phil Rosenthal. Hij schreef de scenario’s, had de regie in handen én is de ”hoofdrolspeler”.

De Netflix Original staat sinds januari 2018 online.

Phil gaat naar verschillende steden, waaronder Bangkok, Tel Aviv en New Orleans, om het lekkerste eten te proeven. Ondertussen ontmoet hij vriendelijke mensen én ontdek hij meer over de geschiedenis van het voedsel…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Rotten is een documentaire over de levensmiddelen industrie.

Deze Netflix Original is geproduceerd door Jonathan Mussman, die bijvoorbeeld bekend is van Evil GeniusWild Wild Country en Dirty Money.

Deze documentaire duikt diep in de voedselindustrie en onthult de harde waarheid over wat we eten. De serie zoomt in op een aantal voedselproducten, zoals kip, melk en vis, én toont interviews met alle betrokkenen uit de industrie.

Daarnaast behandeld het een aantal strafzaken tegen bedrijven uit de voedselindustrie…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Chef’s Table France is een Netflix Original documentaire over eten én een spin-off van Chef’s Table uit 2016. Chef’s Table France is in september 2016 in première gegaan en ook gemaakt door David Gelb.

Net als in de originele documentaire, worden in deze serie vooraanstaande chef-koks bezocht. Deze chef’s bevinden zich allemaal in Frankrijk.

We zien Alain Passard van L’Arpège in Parijs, Alexandre Couillon van La Marine in Noirmoutier-en-l’Île, Adeline Grattard van Yam’Tcha in Parijs en Michel Troisgros van La Maison Troisgros in Roanne…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Cooked is een culinaire documentaire serie uit de Verenigde Staten. Deze serie is geproduceerd door Alex Gibney en uitgebracht als Netflix Original.

In 2016 werd de serie genomineerd voor een IDA Award!

De Amerikaanse serie gaat over de evolutie van voedsel. Michael Pollan geeft zicht op de geschiedenis van voedselbereiding en het universele vermogen om ons te verbinden…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 30

Chef’s Table is een documentaire uit 2015 over eten.

Deze Netflix Original is ontwikkeld door David Welb, die het als een spin-off van zijn erkende documentaire Jiro Dreams of Sushi ziet. Het is een aanrader voor kookliefhebbers.

Chef’s Table neemt een kijkje in de keukens van vooraanstaande internationale chef-koks.

Chef’s Table bezoekt o.a. de keukens van Osteria Francescana in Italië, Ana Roš in Slovenie, Gaggan Anand in Thailand, Virgillio Martinez in Peru en Tim Raue in Duitsland…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 86

The Mind of a Chef is een culinaire documentaire uit 2012. Deze serie is uitgezonden door PBS en in Nederland te volgen op Netflix.

De serie volgt Chef David Chang en producer Anthony Bourdain. Samen reizen ze de wereld over om voedsel te verkennen, te verklaren én ervan te genieten…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…