Beste Netflix Originals

Sinds 2013 produceert Netflix eigen series. Deze eigen series heten Netflix Original series. De eerste Netflix Original serie is Lilyhammer, daarna kwam House of Cards uit.

House of Cards is een groot succes. In 2013 gingen er nog 2 Netflix Original series in première, waaronder het populaire Orange is the New Black.

In 2015 werden veel eigen series geproduceerd, waaronder Bloodline, Daredevil, Jessica Jones en de enorm populaire serie Narcos. In 2016 behaalde Netflix weer succes met Stranger Things.

Hieronder staan de beste Netflix Original series:

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

O Mecanismo is een televisieserie van José Padilha en staat sinds maart 2018 op Netflix. De internationale titel is ”The Mechanism”.

Deze dramaserie begint in 2018 en is geïnspireerd door corruptie binnen Braziliaanse olie- en bouwbedrijven.

Deze spannende serie volgt een kleine groep gedreven onderzoekers, die stuiten op een gigantisch corruptieschandaal. Het schandaal heeft een enorme invloed op alle betrokkenen, inclusief zijzelf.

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Altered Carbon is een nieuwe science fiction serie van Netflix, die gebaseerd is op het boek van Richard K. Morgan.

Joel Kinnaman (House of Cards) en James Purefoy (The Following) hebben een hoofdrol. In 2018 werd de serie genomineerd voor een Saturn Award!

De serie speelt zich af in 2384. De geest is gedigitaliseerd en de ziel kan worden overgedragen van het ene naar het andere lichaam. Mensen die ”lichamelijk door zijn”, kunnen hun herinneringen en hun bewustzijn naar een nieuw lichamen transporteren.

Takeshi Kovacs zat eeuwen gevangen, tot de vermogende Laurens Bancroft hem een nieuwe kans wil geven. Laurens werd vermoord en zijn laatste back-up is uren voor zijn dood gemaakt. Hierdoor weet hij niet wie hem heeft vermoord.

De elite-soldaat kan zijn vrijheid terugverdienen door erachter te komen wie Laurens heeft vermoord…

Dark

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

IMDb: 8.7

Dark – de eerste Duitse Netflix Original – staat sinds december 2017 online.

Deze duistere science fiction serie is geschreven door Baran bo Odar, die tevens ook de regie voerde. 

In het Duitse Winden verdwijnen 2 kinderen. De 4 betrokken families gaan direct op zoek naar de kinderen. Ze komen terecht in een wilde zoektocht, waarbij ze worden geconfronteerd met het ultieme kwaad én de duistere geheimen van het dorp.

Direct na de première werd de serie al vergeleken met Stranger Things!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Godless is een stoere 7-delige westernserie van Scott Frank en Steven Soderbergh.

Deze nieuwe serie – met goede acteurs en actrices én een prachtige natuur – is begonnen op 22 november 2017.

Godloss volgt de beruchte crimineel Frank Griffin en zijn bende. Hij is op zoek naar Roy Goode, een voormalig bendelid dat de groep heeft verlaten.

Roy vlucht naar La Belle, New Mexico. In deze mysterieuze stad wonen alleen vrouwen. Wanneer de vrouwen ontdekken dat Frank en hun kant op komt, verenigen ze zich tot een meedogenloos front!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 41

La Casa de Papel is een Spaanse misdaadserie, die internationaal bekend is als Money Heist.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en werd meteen een succes.

De serie volgt 8 eigenaardige overvallers, die zichzelf en hun gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt. Ondertussen voert het criminele meesterbrein ”The Professor” zijn plan uit. Hierbij manipuleert hij de politie met steeds een nieuwe list…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Suburra: La serie is een rauwe misdaadserie uit Italië. Het is een aanrader voor kijkers van Gomorra en Narcos

De serie begint verrassend, als een bisschop zich compleet laat gaan op een seksfeest.

Het verhaal is spannend: een machtsstrijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici én het Vaticaan. Het gevecht wordt uitgevochten in een badplaats bij Rome…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Grace Marks is een immigrant uit Ierland, die werkt als huishoudster. In 1843 werd ze, misschien onterecht, gevangen genomen voor de moord op haar werkgever Thomas Kinnear.

Grace zegt zich niks te herinneren van de moord, maar de bewijzen wijzen in haar richting. Een decennia later probeert Dr. Simon Jordan haar te helpen met het terugkrijgen van haar herinneringen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

American Vandal is een serie zónder diepgang. Je kijkt deze serie met een glimlach!

Het verhaal wordt vertelt als een soort documentaire.

Op een parkeerplaats zijn 27 auto’s vernield. Iedereen denkt meteen dat de slome Dylan Maxwell de dader is, maar het is allemaal een stuk ingewikkelder…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 19

IMDb: 8.6

Mindhunter is een Amerikaanse Netflix Original die sinds oktober 2017 online staan.

De serie is gebaseerd op Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit van voormalig FBI-agenten Mark Olshaker en John E. Douglas.

In 1979 gebruiken Holden Ford en Bill Tench een omstreden methode om seriemoordenaars op te sporen. De FBI-agenten gaan met gevangen genomen seriemoordenaars en verkrachters praten.

Door te analyseren hoe deze misdadigers denken, willen ze nieuwe misdadigers opsporen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Defenders: een serie met veel Marvel superhelden!

Het is misschien meer van hetzelfde, maar fans van Marvel willen deze serie zien.

In The Defenders bundelen Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil én Iron Fist hun krachten. Samen nemen de helden het op tegen misdadigers in New York…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Atypical is een hele leuke én serieuze serie uit 2017.

De Netflix Original is bedacht door Robia Rashid en heeft Keir Gilchrist in de hoofdrol. De afleveringen staan sinds augustus 2017 online.

Atypical gaat over de autistische Sam Gardner. Sam wil meer vrijheid, een vriendin én een keer seks hebben! Daarom moeten zijn ouders hem loslaten én moet hij gaan daten.

Het is hilarisch, omdat Sam ”het daten” als een soort studie benaderd. Daarnaast is het pijnlijk, omdat hij niks van vrouwen snapt. Zo wil hij zijn date meenemen naar een computerwinkel om haar te vertellen over de helderheid van beeldschermen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

The Sinner is een Amerikaanse thriller die sinds november 2017 online staat.

Deze serie is gebaseerd op een bestseller van Petra Hammesfahr. De hoofdrol is voor Jessica Biel, die in 2018 genomineerd is voor een Golden Globe!

Jessica speelt Cora Tannetti. Wanneer ze samen met haar man, Mason Tannetti op het strand zit wordt ze getroffen door een woedeaanval. Ze steekt iemand dood. Ze zegt niet te weten waarom ze dit heeft gedaan.

Rechercheur Harry Ambrose denkt dat er meer speelt en gaat het mysterie ontrafelen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

Ozark is een Breaking Bad-achtige misdaadserie die sinds 21 juli 2017 te zien is.

Deze Netflix Original is geschreven door Bill Bubuque en Mark Williams. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die we vooral kennen uit de komedieserie Arrested Development.

Marty en Wendy lijken – samen met hun kinderen Charlotte en Jonah – een normaal gezin te zijn. Alleen heeft Marty één groot geheim: hij houdt zich bezig met het witwassen van drugsgeld voor een berucht Mexicaans drugskartel.

Wanneer de samenwerking met het beruchte kartel mis dreigt te gaan, verhuist hij samen met zijn gezin van Chicago naar Ozark.

Hier duikt hij onder in een poging om zichzelf én zijn gezin te beschermen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 32

El Chapo staat sinds 16 juni 2017 nieuw op Netflix.

El Chapo is een misdaadserie over het leven van Joaquín ”El Chapo” Guzmán Loera. Deze Mexicaanse drugsbaas ontsnapte in 2005 voor de tweede keer uit de gevangenis en kwam internationaal in het nieuws.

Joaquin begint in de 80’s als loopjongen van het Guadalajara Cartel.

Hij groeide uit tot een beruchte drugsbaas met een vermogen van meer dan een miljard dollar…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

IMDb: 8.5

Anne with an E is een inspirerende dramaserie van CBC. Deze Canadese serie staat sinds 12 mei 2017 op Netflix.

Deze serie is gebaseerd op de roman Anne of Green Cables uit 1908 en heeft Amybeth McNulty in de hoofdrol.

Anne gaat in de 1890’s van weeshuis naar weeshuis, tot ze bij de geharde, ongehuwde Marilla én haar zachtmoedige broer Matthew terecht komt.

Anne vecht – tegen alle verwachtingen in – voor kansen, liefde en een positie in de wereld…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

G.L.O.W. is een nieuwe serie van Netflix uit 2017. Deze actie– en komedieserie is gebaseerd op een gelijknamige film uit de 80’s. 

G.L.O.W. staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling. Het is een serie van de makers van Orange is the New Black.

Alison Brie heeft de rol van Ruth, een actrice uit Los Angeles. Ze heeft bijna geen werk en kan haar rekeningen amper betalen.

Ruth vestigt haar laatste hoop op een carrière als worstelaar…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

13 Reasons Why is een hartverscheurende, ontroerende serie die laat zien wat pesten met iemand kan doen.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en gebaseerd op Thirteen Reasons Why van schrijver Jay Asher. Deze roman kreeg erkenning en onderscheidingen van literaire verenigingen.

Selena Gomez had een aandeel in de productie. De serie zorgde voor ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding.

Op een middag na school ontvangt Clay Jensen 13 cassettebandjes van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd.

Dankzij deze tapes komt Clay erachter dat 13 personen op school iets te maken hebben met haar dood…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

IMDb: 7.9

Santa Clarita Diet is op 3 februari 2017 in première gegaan.

De hoofdrolspelers zijn Timothy Olyphant als Joel Hammond en Drew Barrymore als Sheila Hammond. De Netflix Original is geschreven door Victor Fresco.

Joel en Sheila zijn getrouwd. Ze werken bij als makelaar in Santa Clarita.

Het stel heeft een saai leven, tot Sheila dramatisch gaat veranderen. Hierdoor slaan ze beide een weg vol dood en verderf in…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

A Series of Unfortunate Events is een Netflix Original serie. Deze fantasierijke serie is te zien sinds 13 januari 2017 en is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Lemony Snicket

Neil Patrick Harris, bekend van How I Met Your Mother, heeft de hoofdrol in de serie.

De ouders van Violet, Klaus en Sunny gaan dood bij een geheimzinnige brand. Omdat hun ouders dood zijn, krijgen ze een voogd toegewezen. Deze voogd is de gemene graaf Olaf. De kinderen worden gedwongen om allerlei taken uit te voeren in zijn helse huis.

De kinderen ontdekken dat Olaf het fortuin van hun ouders wil stelen en gaan op zoektocht naar de waarheid achter de dood van hun ouders. Alleen zijn ze niet zomaar van Olaf af…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 46

One Day at a Time is een grappige serie uit de Verenigde Staten.

Deze Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975 van Normal Lear. De hoofdrolspeelster is Justina Machado als Penelope.

Penelope is een Cubaans- Amerikaanse moeder. De onlangs gescheiden voormalige militaire moeder woont samen met haar tienerdochter en twee zonen.

Daarnaast woont haar ouderwetse moeder bij haar in huis…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

The OA is een science fiction serie van Netflix. De Netflix Original wordt vergeleken met Stranger Things.

Deze serie is sinds 16 december 2016 te bekijken.

De blinde Prairie Johnson verdween 7 jaar geleden spoorloos. Opeens komt ze weer thuis. Het is groot nieuws. Het is nóg groter nieuws dat ze weer kan zien. Vele geloven dat het een wonder is, anderen zien het als een gevaarlijk mysterie.

Prairie praat met niemand en roept 5 vreemdelingen bijeen voor een geheime missie…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Gilmore Girls is terug met Gilmore Girls: A Year in the Life!

Deze populaire Netflix Original is begonnen op 25 november 2016 en heeft Lauren Graham, Alexis Bledel en Kelly Bishop in de hoofdrol.

Samen doorlopen Lorelai, Rory en Emily 4 seizoenen met grote veranderingen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 40

IMDb: 8.6

The Crown is een Brits– Amerikaanse serie uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van Koningin Elizabeth II.

Met een budget van 130 miljoen dollar is het de duurste serie die ooit is gemaakt!

Queen Elizabeth is 25 en pas getrouwd. Het Britse rijk is in verval. Elizabeth wordt geconfronteerd met het ontmoedigende vooruitzicht om ’s werelds beroemdste monarchie te leiden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 34

Travelers is een science fiction van Showcase en Netflix. Deze Canadese serie is begonnen op 17 oktober 2016. 

De afleveringen staan natuurlijk op Netflix.

100 jaar vanaf nu leven er veel minder mensen. De overgebleven mensen ontdekken hoe ze hun bewustzijn terug naar de 21ste eeuw kunnen sturen. Hierdoor hebben ze een kans om de mensheid van een verschrikkelijke toekomst te redden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 31

Sorjonen is een drama– en misdaadserie uit Finland. Deze televisieserie is internationaal uitgebracht als Bordertown.

Deze serie was zó populair dat één op de 5 Finnen de eerste aflevering hebben gezien! In 2017 werden er 3 awards gewonnen bij de Kultainen Venla!

Kai Sorjonen is detective bij de Nationale Opsporingsbrigade. Samen met zijn vrouw en dochter ontvlucht hij de drukke stad en gaat hij wonen in Lappeenrante aan de Russische grens. Hier start hij met het oplossen van moorden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Luke Cage is een populaire Netflix Original. Deze actieserie is begonnen op 30 september 2016 en heeft Mike Colter in de hoofdrol. Mike speelt Luke Cage.

Luke heeft door een gesaboteerd experiment superkrachten én een onbreekbare huid.

Hij wordt een vluchteling die probeert zijn leven weer op te bouwen in Harlem, maar binnenkort moet hij de confrontatie aangaan met zijn verleden en vechten om het hart van zijn stad…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 53

Designated Survivor is een spannende drama– en misdaadserie van ABC die is uitgebracht als Netflix Original.

De hoofdrol is voor Kiefer Sutherland, die we kennen als Jack Bauer uit 24. Nu speelt hij Tom Kirkman.

Tom Kirkman is een eenvoudige minister, die op het punt staat te worden ontslagen. Hij is niet bij de State of Union, waar een aanslag wordt gepleegd. Omdat iedereen met een hogere rank daarbij wordt gedood, wordt hij opeens dé president van de Verenigde Staten!

Hij wil de daders achter de aanslag zo snel mogelijk opsporen, maar heeft niet door dat die aanslag pas het begin is van wat komen gaat!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 11

The Get Down is een Amerikaanse serie uit 2016.

Deze muzikale Netflix Original is opgenomen in New York. Baz Luhrmann en Adly Guirgis zijn de makers van deze serie.

In 1977 is New York bijna failliet. Ondertussen worden de nieuwe muziekstijlen hip-hip, punk en disco geïntroduceerd. De opkomst van deze muziekstijlen, veranderen de levens van alle kinderen uit de stad én de rest van de wereld – voor altijd…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 34

IMDb: 8.6

Stranger Things is een succesvolle science fiction serie van Netflix, die gemaakt is door de broers Matt en Ross Duffer.

Deze nostalgische science fiction serie kwam in 2016 tussen het aanbod van Netflix te staan en domineerde meteen het televisielandschap.

Het succes is vooral te danken aan de 80’s nostalgie, maar ook aan het mysterieuze karakter van de serie en de composities van de band S U R V I V E.

Uiteraard heeft ook Winona Ryder een grote bijdragen geleverd aan het succes van de serie, evenals de jonge acteurs – die steeds beter gaan acteren.

Stranger Things speelt zich af in 1983 in Indiana. Wanneer een jongetje verdwijnt, zoeken zijn vriendjes, zijn familieleden en de lokale politie naar antwoorden.

Gedurende hun zoektocht worden ze geconfronteerd met buitengewone mysteries, angstaanjagende krachten, een geheim overheidsexperiment en een eigenaardig meisje…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 34

Love is een goede serie van Netflix. Deze komedieserie is begonnen op 19 februari 2016 en heeft Gillian Jacobs en Paul Rust in de hoofdrol.

Deze serie werd in 2016 genomineerd voor een Satellite Award.

Love gaat over Gus en Mickey. Het is niet echt voor de hand liggend dat de twee een relatie hebben.

Samen ervaren ze de vreugden en het verdriet van een moderne relatie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Jessica Jones is een Netflix Original uit 2015 die bedacht is door Melissa Rosenberg.

Deze spannende serie is gebaseerd op de gelijknamige superheldin uit de stripboeken van Marvel. Ze raakte daarbij geïnspireerd door Alias – een stripreeks uit 2001.

De hoofdrol is voor Krysten Ritter – die eerder te zien was in Breaking Bad.

Jessica was een superheldin. Haar carrière eindigde op een tragische manier. Ondanks haar posttraumatische stressstoornis, start ze een nieuwe carrière als privédetective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

Master of None is een hilarische televisieserie uit 2015 die is uitgebracht als Netflix Original.

De scenario’s zijn geschreven door Alan Yang én Aziz Ansari, die zelf een hoofdrol heeft. In 2018 won Aziz een Golden Globe!

Het is een serie om samen te kijken, doordat onderwerpen als daten, liefde én familie centraal staan.

Aziz speelt Dev, een acteur die in New York woont. Zijn leven draait om 3 dingen: zijn vrienden, het vinden van een relatie én het werken aan zijn carrière…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Narcos is een spannende misdaadserie, die vooral populair is bij mannen. Deze Netflix Original is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit.

In 2016 werd de serie én hoofdrolspeler Wagner Moura genomineerd voor een Golden Globe!

Pablo Escobar groeide uit tot één van de grootste drugscriminelen ter wereld. Als leider van het Medellin Kartel had hij Colombia in zijn greep.

Zijn kartel voerde een verwoestende oorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid, een oorlog gedreven door cocaïne…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 45

De Mexicaanse serie Club de Cuervos – waarvan de internationale titel ”Club of Crows” is – staat sinds 2015 op Netflix.

Gary Alazraki en Michael Lam hebben de serie bedacht. In 2017 won de serie een Premio Fénix voor ”Beste komedieserie”.

Wanneer een hoofd van een familie komt te overlijden, gaan zijn erfgenamen vechten over de controle van hun geliefde voetbalclub: de Cuervos of Nuevo Toledo…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Sense8 is een een hele succesvolle Netflix Original, die tussen 2015 en 2018 te zien is.

De Amerikaanse science fiction is bedacht door Andy en Lana Wachowski – die bekend zijn van The Matrix.

Deze serie vertelt het verhaal van 8 vreemdelingen, die over de hele wereld wonen. Ze kunnen op één of andere manier met elkaar communiceren. Ze kunnen elkaar zien, horen en voelen.

Wanneer ze achterna worden gezet – door hen die denken dat ze een gevaar vormen voor de wereldorde- moeten ze samen zien te overleven…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 82

Grace and Frankie is een komedieserie uit 2015.

De Netflix Original heeft Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrol. In 2016 is Lily genomineerd voor een Golden Globe!

De mannen van Grace and Frankie worden verliefd op elkaar. Daarom gaan ze er met elkaar vandoor. Nu moeten de vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, samen omgaan met deze bizarre situatie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

IMDb: 8.6

Daredevil is een populaire Netflix serie die sinds 2015 te zien is.

Deze superheldenserie is ontwikkeld in samenwerking met Marvel. De serie is geschreven en geproduceerd door Drew Goddard en gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Stan Lee en Bill Everett.

Deze stipboeken met Daredevil verschenen voor het eerst in 1964. Daredevil werd algemeen bekend als ‘’De Man Zonder Angst’’ en ‘’De Duivel van Hell’s Kitchen’’. De stripboeken werden niet alleen gebruikt voor deze serie, maar er kwamen meerdere animatieseries, videogames en allerlei handelswaar uit.

Daredevil volgt Matt Murdock, die blind is geworden door een ongeluk met chemisch afval. Hij verloor zijn zicht, maar kreeg een bijzonder zesde zintuig terug. Zo kan hij iemand herkennen aan de hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij dé beschermer van Hell’s Kitchen!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Bloodline is een Netflix Original uit 2015. Hoofdrolspeler Ben Mendelsohn werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe.

In Bloodline staat de familie Rayburns centraal. De gerespecteerde mensen uit Florida Keys bewaren duistere geheimen. Wanneer het zwarte schaap van de familie terugkeert, dreigen deze geheimen te worden onthuld…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 51

Unbreakable Kimmy Schmidt is een échte feel-good-serie. Deze populaire Netflix serie is begonnen in 2015.

Op 19 mei 2017 is seizoen 3 in première gegaan. Ellie Kemper heeft de hoofdrol als Kimmy Schmidt.

Kimmy zat 15 jaar gevangen in een ondergrondse bunker. Samen met 4 vrouwen wordt ze gered. Nu wil ze haar verloren jaren inhalen. Daarom gaat ze naar New York. Daar heeft ze de beste tijden van haar leven.

Kimmy leert ons om nooit op te geven…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 36

Fauda is een Israëlische Netflix Original uit 2015. De actie– en dramaserie is gemaakt door Lior Raz en Avi Issacharoff. De serie is gebaseerd op hun ervaringen gedurende hun dienst in het Israëlische leger.

Fauda belicht het conflict tussen Israël en Palestina van twee kanten.

Doron is commandant van de Israeli Special Forces. Samen met zijn team is hij actief in Palestijnse gebieden. Doron gaat achter Abu-Ahmed aan. Deze terrorist zal de Israëlische staat nooit accepteren en blijft oorlog voeren…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 53

IMDb: 8.7

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad, die sinds 2015 te zien is.

Deze Netflix Original is gemaakt door Vince Gilligan – die bekend is van Breaking Bad – en heeft Bob Odenkirk in de hoofdrol. Voor zijn rol als Saul Goodman werd hij in 2016, 2017 en 2018 genomineerd voor een Golden Globe!

Zes jaar voor hij Walter White ontmoette, stond Saul Goodman nog bekend als Jimmy McGill. Jimmy is een eenvoudige advocaat die alles kan regelen voor kleine kruimeldieven.

Hij doet er alles aan om zijn naam te vestigen en hogerop te komen. Gedurende zijn weg naar de top, botst zijn moraal regelmatig met zijn ambities…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Marco Polo is een avonturenserie die ons meeneemt naar de 13e eeuw. Deze Netflix Original is geschreven door John Fusco en uitgebracht in 2014.

Marco Polo is geproduceerd door The Weinstein Company, die enorme budgetten beschikbaar stelde.

De serie volgt de wereldberoemde ontdekkingsreiziger, Marco Polo. In de 13e eeuw wordt hij in Azië gevangen genomen door Kublai Khan, de militair leider van Mongolië.

Hij wordt zijn vertrouweling en komt terecht in een wereld vol hebzucht, verraad, seksuele intriges en rivaliteit…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 22

LoveSick is een Britse komedieserie uit 2014. De serie is geproduceerd voor Channel 4 en later uitgebracht als Netflix Original.

Deze televisieserie volgt Dylan, Evie en Luke. Wanneer Dylan te horen krijgt dat hij chlamydia heeft, moet hij al zijn exen afgaan om dit te vertellen.

Hierdoor herbeleeft hij alle romantische misstappen uit zijn verleden…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 76

IMDb: 8.7

BoJack Horseman is een populaire Netflix Original. Deze animatieserie voor volwassenen is begonnen in 2014.

In 2016 won de serie twee Critics Choice Television Awards voor ”Best Animated Series”.

BoJack was vroeger dé superster uit de serie Horsin’ Around. Nu zit zijn carrière in het slop en stelt hij weinig meer voor. In Hollywood probeert hij nog iets van zijn leven te maken…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 91

Orange is the New Black (OITNB) is een populaire Netflix Original uit 2013.

Deze gevangenisserie is geschreven door Jenji Kohan en gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman.

OITNB is geliefd bij vrouwen en heeft Taylor Schilling in de hoofdrol. Voor haar rol als Piper Chapman werd ze twee keer genomineerd voor een Golden Globe!

De serie volgt Piper Chapman, een biseksuele vrouw uit New York, die 15 maanden naar de vrouwengevangenis moet.

Piper wil haar straf rustig uitzitten, maar omdat ze uit de hogere middenklasse komt wordt ze direct het slachtoffer van andere gevangenen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Orphan Black is een populaire science fiction serie uit 2013 van de zender BBC America. 

Tatiana Maslany speelt Sarah Manning. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe en in 2016 won ze een Primetime Emmy.

Sarah is dakloos en eenzaam. Ze komt een vrouw tegen met precies hetzelfde uiterlijk als haar. Wanneer deze vrouw voor de trein springt, kan Sarah ontsnappen aan haar uitzichtloze bestaan, door de identiteit van deze vrouw aan te nemen.

Deze vrouw schijnt een kloon te zijn. Sarah zit nu dieper in de problemen. Daarnaast vraagt ze zich af of er nog meer klonen zijn…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 73

IMDb: 8.6

House of Cards is een Amerikaanse serie uit 2013, die gebaseerd is op de gelijknamige Britse serie uit 1990. Deze dramaserie veranderde het televisielandschap doordat het complete eerste seizoen in één keer online werd gezet.

De serie met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrol werd een ongekend succes en groeide uit tot één van de beste Netflix Originals! Beide hoofdrolspelers wonnen een Golden Globe en House of Cards was de eerste Netflix Original die een Emmy won!

Deze politieke dramaserie is alles behalve saai. De serie zit vol intriges en spannende plotwendingen. Frank Underwood – het personage van Kevin Spacey – spreekt de kijker zo nu en dan rechtstreeks aan én dat is echt geniaal.

In House of Cards zien we Francis Underwood, een ambitieus en meedogenloos congreslid uit Zuid Carolina. Hij wil de president van de Verenigde Staten worden en heeft hier écht alles voor over.

Samen met zijn vrouw Claire Underwood vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Lilyhammer is een Noorse serie van Skodvin en Anne Bjørnstad.

De Netflix Original serie is opgenomen in New York en het Noorse Lillehammer.

Deze populaire Netflix serie gaat over de crimineel Frank Tagliano. Hij gaat getuigen tegen een andere gangster op één voorwaarden. Hij wil een nieuw leven beginnen in de Noorse stad Lillehammer.

In Lillehammer wil hij een normaal leven leiden, al valt hij snel terug in zijn oude gewoontes…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 21

IMDb: 8.7

Black Mirror is een echte aanrader! Deze Britse serie is geschreven door Charlie Brooker en uitgezonden door Channel 4.

Daarna is de serie uitgebracht als Netflix Original.

Het is een originele serie die niet alleen is opgenomen voor entertainment. De serie is ook opgenomen om mensen wakker te schudden – zeker nu overheden over de hele wereld mensen aan een digitale enkelband leggen met QR-toegangsbewijzen.

In ieder huis, op ieder bureau, in iedere handpalm bevindt zich een scherm. Het is de zwarte spiegel van de 21e eeuw.

Het is allemaal heel snel gegaan, alle technologische ontwikkelingen. Zó snel dat we nooit de tijd hebben gehad om deze ontwikkelingen in twijfel te trekken. Alle ontwikkelingen kunnen uiteindelijk tot een doemscenario leiden. Black Mirror herinnert ons hieraan!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

The Killing is een misdaadserie uit de Verenigde Staten. De Netflix serie uit 2011 is gemaakt door Veena Sud en gebaseerd op de Deense serie Forbrydelsen.

Hoofdrolspeelster Mireille Enos werd in 2012 genomineerd voor een Golden Globe!

De rechercheurs Sarah Linden en Stephen Holder lossen samen duistere misdaden op…