Beste Netflix series 2015

Hier is een overzicht met goede series uit 2015 die op Netflix staan. Het voordeel is dat deze series meerdere seizoenen hebben, waardoor je lekker door kunt kijken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Jessica Jones is een Netflix Original uit 2015 die bedacht is door Melissa Rosenberg.

Deze spannende serie is gebaseerd op de gelijknamige superheldin uit de stripboeken van Marvel. Ze raakte daarbij geïnspireerd door Alias – een stripreeks uit 2001.

De hoofdrol is voor Krysten Ritter – die eerder te zien was in Breaking Bad.

Jessica was een superheldin. Haar carrière eindigde op een tragische manier. Ondanks haar posttraumatische stressstoornis, start ze een nieuwe carrière als privédetective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

Master of None is een hilarische televisieserie uit 2015 die is uitgebracht als Netflix Original.

De scenario’s zijn geschreven door Alan Yang én Aziz Ansari, die zelf een hoofdrol heeft. In 2018 won Aziz een Golden Globe!

Het is een serie om samen te kijken, doordat onderwerpen als daten, liefde én familie centraal staan.

Aziz speelt Dev, een acteur die in New York woont. Zijn leven draait om 3 dingen: zijn vrienden, het vinden van een relatie én het werken aan zijn carrière…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 46

The Last Kingdom is een Britse dramaserie van BBC Two, die gebaseerd is op The Saxon Stories, een serie romans van Bernard Cornwell.

In de serie zijn historische personages en gebeurtenissen gecombineerd met fictieve personages en gebeurtenissen.

Het is een serie met spannende veldslagen en heldhaftige daden, maar ook een serie met diepgaande onderwerpen, zoals politiek, religie, liefde en moed.

The Last Kingdom is een serie zoals Game of Thrones en moest zelfs de Game of Thrones van de BBC worden. Uiteraard is er maar één echte Game of Thrones.

De Duitse acteur Alexander Dreymon heeft de hoofdrol als Uhtred. De serie vertelt het verhaal van Alfred de Grote, die zijn Koninkrijk wil verdedigen tegen de Noormannen, terwijl Uhted – een geboren Saks die is grootgebracht door de Vikingen – zijn geboorterecht wil opeisen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

Case is een serie uit IJsland. De dramaserie is te zien sinds 2015 en uitgebracht als Netflix Original.

De originele titel van de serie is Réttur.

Logi is een slimme advocaat. Hij heeft zijn leven verwoest door alcohol en roekeloosheid. Logi heeft nu een nieuw doel gevonden: een onderzoek naar de ogenschijnlijke zelfmoord van een tiener…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Narcos is een spannende misdaadserie, die vooral populair is bij mannen. Deze Netflix Original is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit.

In 2016 werd de serie én hoofdrolspeler Wagner Moura genomineerd voor een Golden Globe!

Pablo Escobar groeide uit tot één van de grootste drugscriminelen ter wereld. Als leider van het Medellin Kartel had hij Colombia in zijn greep.

Zijn kartel voerde een verwoestende oorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid, een oorlog gedreven door cocaïne…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 45

De Mexicaanse serie Club de Cuervos – waarvan de internationale titel ”Club of Crows” is – staat sinds 2015 op Netflix.

Gary Alazraki en Michael Lam hebben de serie bedacht. In 2017 won de serie een Premio Fénix voor ”Beste komedieserie”.

Wanneer een hoofd van een familie komt te overlijden, gaan zijn erfgenamen vechten over de controle van hun geliefde voetbalclub: de Cuervos of Nuevo Toledo…

Scream: The TV Series

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

Scream The TV Series is een spin-off van de wereldberoemde films! Deze serie van MTV is uitgebracht als Netflix Original.

De eerste aflevering is opgedragen aan de overleden Wes Graven die eerder de Scream films regisseerde.

Online pesten leidt tot een moord. De manier waarop de moord heeft plaatsgevonden doet iedereen in Lakewood aan het verleden denken. Zeker wanneer een groep tieners het doelwit wordt van een brute moordenaar!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Sense8 is een een hele succesvolle Netflix Original, die tussen 2015 en 2018 te zien is.

De Amerikaanse science fiction is bedacht door Andy en Lana Wachowski – die bekend zijn van The Matrix.

Deze serie vertelt het verhaal van 8 vreemdelingen, die over de hele wereld wonen. Ze kunnen op één of andere manier met elkaar communiceren. Ze kunnen elkaar zien, horen en voelen.

Wanneer ze achterna worden gezet – door hen die denken dat ze een gevaar vormen voor de wereldorde- moeten ze samen zien te overleven…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 82

Grace and Frankie is een komedieserie uit 2015.

De Netflix Original heeft Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrol. In 2016 is Lily genomineerd voor een Golden Globe!

De mannen van Grace and Frankie worden verliefd op elkaar. Daarom gaan ze er met elkaar vandoor. Nu moeten de vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, samen omgaan met deze bizarre situatie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

IMDb: 8.6

Daredevil is een populaire Netflix serie die sinds 2015 te zien is.

Deze superheldenserie is ontwikkeld in samenwerking met Marvel. De serie is geschreven en geproduceerd door Drew Goddard en gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Stan Lee en Bill Everett.

Deze stipboeken met Daredevil verschenen voor het eerst in 1964. Daredevil werd algemeen bekend als ‘’De Man Zonder Angst’’ en ‘’De Duivel van Hell’s Kitchen’’. De stripboeken werden niet alleen gebruikt voor deze serie, maar er kwamen meerdere animatieseries, videogames en allerlei handelswaar uit.

Daredevil volgt Matt Murdock, die blind is geworden door een ongeluk met chemisch afval. Hij verloor zijn zicht, maar kreeg een bijzonder zesde zintuig terug. Zo kan hij iemand herkennen aan de hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij dé beschermer van Hell’s Kitchen!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Bloodline is een Netflix Original uit 2015. Hoofdrolspeler Ben Mendelsohn werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe.

In Bloodline staat de familie Rayburns centraal. De gerespecteerde mensen uit Florida Keys bewaren duistere geheimen. Wanneer het zwarte schaap van de familie terugkeert, dreigen deze geheimen te worden onthuld…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 71

IMDb: 7.9

iZombie is een populaire horror serie uit 2015. Deze televisieserie is gebaseerd op DC Comics en uitgezonden door The CW.

De serie werd direct positief ontvangen, waardoor er in 2015 een mTvU Fandom Award voor ”Best New Fandon of the Year” werd gewonnen! Rose Mclver, die eerder in Once Upon a Time speelde, heeft de rol van Olivia Moore.

Olivia was een normale, gelukkige geneeskunde studente met veel vrienden. Opeens veranderde ze in een zombie. Om eruit te blijven zien als een mens, moet ze hersenen eten. Daarom gaat ze bij een lijkenhuis in Seattle werken.

Wanneer ze de hersenen van iemand opeet, krijgt ze toegang tot de herinneringen van deze persoon. Hiermee gaat ze de politie helpen met het oplossen van misdaden én moorden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 51

Unbreakable Kimmy Schmidt is een échte feel-good-serie. Deze populaire Netflix serie is begonnen in 2015.

Op 19 mei 2017 is seizoen 3 in première gegaan. Ellie Kemper heeft de hoofdrol als Kimmy Schmidt.

Kimmy zat 15 jaar gevangen in een ondergrondse bunker. Samen met 4 vrouwen wordt ze gered. Nu wil ze haar verloren jaren inhalen. Daarom gaat ze naar New York. Daar heeft ze de beste tijden van haar leven.

Kimmy leert ons om nooit op te geven…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 53

IMDb: 8.7

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad, die sinds 2015 te zien is.

Deze Netflix Original is gemaakt door Vince Gilligan – die bekend is van Breaking Bad – en heeft Bob Odenkirk in de hoofdrol. Voor zijn rol als Saul Goodman werd hij in 2016, 2017 en 2018 genomineerd voor een Golden Globe!

Zes jaar voor hij Walter White ontmoette, stond Saul Goodman nog bekend als Jimmy McGill. Jimmy is een eenvoudige advocaat die alles kan regelen voor kleine kruimeldieven.

Hij doet er alles aan om zijn naam te vestigen en hogerop te komen. Gedurende zijn weg naar de top, botst zijn moraal regelmatig met zijn ambities…