Beste Netflix series 2016

Hieronder staan de beste Netflix series die in 2016 in première zijn gegaan. In 2016 zijn een aantal erg goede series toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

In 2016 zijn er vooral een paar geweldige Netflix Originals uitgekomen. Bekijk nu het overzicht met dé 23 beste series…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

The OA is een science fiction serie van Netflix. De Netflix Original wordt vergeleken met Stranger Things.

Deze serie is sinds 16 december 2016 te bekijken.

De blinde Prairie Johnson verdween 7 jaar geleden spoorloos. Opeens komt ze weer thuis. Het is groot nieuws. Het is nóg groter nieuws dat ze weer kan zien. Vele geloven dat het een wonder is, anderen zien het als een gevaarlijk mysterie.

Prairie praat met niemand en roept 5 vreemdelingen bijeen voor een geheime missie…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Tokyo Trial is gemaakt door producers uit Japan, Canada en Nederland. De dramaserie is begonnen op 12 december 2016.

De Nederlandse Marcel Hensema heeft een hoofdrol als professor Bert Röling.

Na de Tweede Wereldoorlog, moeten 11 geallieerde rechters, het lot van Japanse oorlogsmisdadigers bepalen. Dit doen ze in een gespannen internationale rechtszaak…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Gilmore Girls is terug met Gilmore Girls: A Year in the Life!

Deze populaire Netflix Original is begonnen op 25 november 2016 en heeft Lauren Graham, Alexis Bledel en Kelly Bishop in de hoofdrol.

Samen doorlopen Lorelai, Rory en Emily 4 seizoenen met grote veranderingen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 33

3% is een populaire serie uit 2016 van Netflix. Deze Braziliaanse serie is begonnen op 25 november.

Deze Netflix Original is opgenomen in Sao Paulo.

In 3% zien we hoe de wereld is verdeeld in twee delen. Het ene deel is prachtig. Hier leeft de elite. De armen wonen in het andere gedeelte. Ze wonen in overbevolkte krottenwijken.

Iedereen die 20 wordt, krijgt een kans om naar het betere gedeelte te verhuizen. Hiervoor moeten ze een strenge selectie doorstaan. Slechts 3% weet het betere gedeelte te bereiken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 31

Shooter is een actieserie van USA Network. Deze absolute aanrader is begonnen op 15 november 2016.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007 en staat op Netflix.

Bob Lee Swagger is een oorlogsveteraan én beste sluipschutter ter wereld. Hij leeft een teruggetrokken bestaan, tot hij wordt benaderd door Isaac Johnson.

Deze oud collega heeft aanwijzingen dat iemand de president wil vermoorden en vraag Bob Lee’s hulp. Bob Lee besluit te helpen, maar wordt hierdoor het middelpunt van een samenzwering…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

Frontier is een actie– en dramaserie van Discovery Channel. Deze serie staat sinds januari 2017 op Netflix.

In de 18de eeuw is er in Noord-Amerika een gewelddadige strijd aan de gang. Meedogenloze pelsjagers en ondernemers vechten om de bonthandel…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 40

IMDb: 8.6

The Crown is een Brits– Amerikaanse serie uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van Koningin Elizabeth II.

Met een budget van 130 miljoen dollar is het de duurste serie die ooit is gemaakt!

Queen Elizabeth is 25 en pas getrouwd. Het Britse rijk is in verval. Elizabeth wordt geconfronteerd met het ontmoedigende vooruitzicht om ’s werelds beroemdste monarchie te leiden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency is een Britse science fiction en komedieserie uit 2016.

Deze serie is gemaakt door Max Landis en heeft Samuel Barnett (Penny Dreadful) en Elijah Wood (Lord of the Rings) in de hoofdrol.

Door een toeval ontrafelen de excentrieke, amateuristische detective Dirk Gently en zijn terughoudende partner Todd Brotzman een bovennatuurlijk mysterie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 34

Travelers is een science fiction van Showcase en Netflix. Deze Canadese serie is begonnen op 17 oktober 2016. 

De afleveringen staan natuurlijk op Netflix.

100 jaar vanaf nu leven er veel minder mensen. De overgebleven mensen ontdekken hoe ze hun bewustzijn terug naar de 21ste eeuw kunnen sturen. Hierdoor hebben ze een kans om de mensheid van een verschrikkelijke toekomst te redden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 53

Designated Survivor is een spannende drama– en misdaadserie van ABC die is uitgebracht als Netflix Original.

De hoofdrol is voor Kiefer Sutherland, die we kennen als Jack Bauer uit 24. Nu speelt hij Tom Kirkman.

Tom Kirkman is een eenvoudige minister, die op het punt staat te worden ontslagen. Hij is niet bij de State of Union, waar een aanslag wordt gepleegd. Omdat iedereen met een hogere rank daarbij wordt gedood, wordt hij opeens dé president van de Verenigde Staten!

Hij wil de daders achter de aanslag zo snel mogelijk opsporen, maar heeft niet door dat die aanslag pas het begin is van wat komen gaat!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Frequency is een misdaadserie uit de Verenigde Staten. Deze serie is begonnen op 5 oktober 2016 en uitgezonden door The CW.

De serie is geïnspireerd door de gelijknamige film uit 2000.

Raimy Sullivan werkt, net als haar overleden vader, bij de bij de NYPD. Raimy ontdek dat ze met haar overleden vader kan praten via een oude radio.

Hierdoor krijgen ze de kans om samen misdaden te voorkomen én hun moeilijke relatie te herstellen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 45

Chesapeake Shores is een Amerikaans– Canadese televisieserie van Hallmark Channel.

De serie is gebaseerd op boeken van Sherryl woods.

Abbey is een gescheiden carrièrevrouw met 2 dochters. Ze woont in New York, maar reist terug naar haar geboortestad Chesapeake Shores. Hier wordt ze geconfronteerd met mensen uit haar verleden.

Abbey merkt dat haar carrière haar tol heeft geëist. Misschien kan ze beter haar leven omgooien, door in Chesapeake Shores te blijven…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 11

The Get Down is een Amerikaanse serie uit 2016.

Deze muzikale Netflix Original is opgenomen in New York. Baz Luhrmann en Adly Guirgis zijn de makers van deze serie.

In 1977 is New York bijna failliet. Ondertussen worden de nieuwe muziekstijlen hip-hip, punk en disco geïntroduceerd. De opkomst van deze muziekstijlen, veranderen de levens van alle kinderen uit de stad én de rest van de wereld – voor altijd…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 38

Last Chance U is een Netflix Original over American football. Deze documentaire is begonnen op 29 juli 2016 en super populair.

De Amerikaanse serie is geregisseerd door Greg Whiteleyen en Adam Ridley.

In deze populaire Netflix serie worden American football spelers van de EMCC Lions gevolgd. Deze jonge mannen trainen om in de toekomst een superster binnen de National Football League te worden.

Iedere speler heeft zijn eigen ongelooflijke talenten, maar iedere speler vecht ook zijn eigen strijd, zowel op het veld als daarbuiten…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 34

IMDb: 8.6

Stranger Things is een succesvolle science fiction serie van Netflix, die gemaakt is door de broers Matt en Ross Duffer.

Deze nostalgische science fiction serie kwam in 2016 tussen het aanbod van Netflix te staan en domineerde meteen het televisielandschap.

Het succes is vooral te danken aan de 80’s nostalgie, maar ook aan het mysterieuze karakter van de serie en de composities van de band S U R V I V E.

Uiteraard heeft ook Winona Ryder een grote bijdragen geleverd aan het succes van de serie, evenals de jonge acteurs – die steeds beter gaan acteren.

Stranger Things speelt zich af in 1983 in Indiana. Wanneer een jongetje verdwijnt, zoeken zijn vriendjes, zijn familieleden en de lokale politie naar antwoorden.

Gedurende hun zoektocht worden ze geconfronteerd met buitengewone mysteries, angstaanjagende krachten, een geheim overheidsexperiment en een eigenaardig meisje…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

Queen of the South is een spannende actieserie met Alice Braga in de hoofdrol. Deze misdaadserie uit de Verenigde Staten is op 23 juni 2016 in première gegaan.

De serie is gebaseerd op de Spaanstalige serie La Reina del Sur.

Teresa Mendoza’s is de vrouw van een drugsrunner. Wanneer er een aanslag wordt gepleegd op haar man, moet ze vluchten.

Teresa gaat naar Spanje. Hier wil ze de grootste drugsbazin van het land worden en vervolgens wraak nemen op de moordenaars van haar geliefde…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

IMDb: 7.4

Marcella is een drama– en misdaadserie van ITV die te zien is sinds 4 april 2016.

Deze Britse televisieserie heeft Anna Friel in de hoofdrol.

Marcella Backland was rechercheur. Ze heeft lang onderzoek gedaan naar een seriemoordenaar. Wanneer er weer soortgelijke moorden worden gepleegd, keert Marcella terug bij de politie.

Kan Marcella zich, met haar instabiele privéleven, genoeg focussen om de moordenaar achter de tralies te krijgen?

Seizoenen: 4

Afleveringen: 80

The Ranch is een Netflix Original die sinds 1 april 2016 te zien is. Ashton Kutcher heeft de hoofdrol als Colt Bennett. 

Colt’s carrière als semi-professionele footballspeler is voorbij. Hij keert terug naar huis, waar zijn vader en broer samen een ranch runnen. De ranch zit in financiële problemen en Colt besluit te gaan helpen.

Met drinken, schelden én vechten laten de familieleden zien dat ze van elkaar houden. Ondertussen houden ze de ranch draaiende…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

De Netflix Original Flaked begon op 11 maart 2016. Deze komedieserie is ontwikkeld door Mark Chappell en Will Arnett. Will speelt Chip. 

Sinds juni 2017 staat seizoen 2 nieuw op Netflix.

Chip woont in een zonnige stad in Californië. Hij staat voor anderen klaar met raad en daad, maar is blind geworden voor zijn eigen problemen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 34

Love is een goede serie van Netflix. Deze komedieserie is begonnen op 19 februari 2016 en heeft Gillian Jacobs en Paul Rust in de hoofdrol.

Deze serie werd in 2016 genomineerd voor een Satellite Award.

Love gaat over Gus en Mickey. Het is niet echt voor de hand liggend dat de twee een relatie hebben.

Samen ervaren ze de vreugden en het verdriet van een moderne relatie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

American Crime Story is een misdaadserie over het proces van de eeuw: de rechtszaak tegen O.J. Simpson!

De televisieserie van FX is uitgezonden in 2016 en online gezet door Netflix. De serie én hoofdrolspeelster Sarah Paulson wonnen een Golden Globe!

O.J. Simpson is een American football player en acteur. In 1995 moet hij zich verantwoorden voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson Brown en haar minnaar Ronald Goldman.

Justitie is ervan overtuigd dat O.J. schuldig is. Maar zijn leger aan advocaten doet er alles aan om hem uit de gevangenis te houden.

Het proces tegen deze American football-ster deelde Amerika op in tweeën. De geschiedenis tussen de politie in Amerika en de Afro-Amerikaanse gemeenschap kwam tijdens het proces bovendrijven…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 93

Lucifer is een dramaserie van FOX. De serie is begonnen op 25 januari 2016 en heeft Tom Ellis in de hoofdrol.

De Amerikaanse serie is bedacht door Tom Kapinos en gebaseerd op Lucifer van Mike Carey. Het een mix van fantasie, misdaad en zwarte humor.

Lucifer Morningstar wordt consultant voor de Los Angeles Police Department (LAPD). Daarnaast blijft hij zijn eigen nachtclub Lux werken.

Hij speelt met zijn bovennatuurlijke gaven, waarmee hij de zonden van mensen kan doorzien…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

The Shannara Chronicles is een nieuwe serie uit 2016.

De fantasieserie van MTV is gebaseerd op de boekenreeks van Terry Brooks en is begonnen op 5 januari 2016.

Demonen zijn ooit verbannen uit The Four Lands en worden buitengehouden door een magische muur. De bron van deze magische muur is de boom Ellcrys.

Wanneer deze boom dreigt te sterven, worden The Four Lands opnieuw bedreigd…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…