Beste Netflix series 2017

In 2017 komen weer veel goede series op Netflix te staan. Netflix zal vooral veel eigen Netflix Original series gaan toevoegen. Van alle nieuwe series zijn dit de beste series:

Dark

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

IMDb: 8.7

Dark – de eerste Duitse Netflix Original – staat sinds december 2017 online.

Deze duistere science fiction serie is geschreven door Baran bo Odar, die tevens ook de regie voerde. 

In het Duitse Winden verdwijnen 2 kinderen. De 4 betrokken families gaan direct op zoek naar de kinderen. Ze komen terecht in een wilde zoektocht, waarbij ze worden geconfronteerd met het ultieme kwaad én de duistere geheimen van het dorp.

Direct na de première werd de serie al vergeleken met Stranger Things!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Godless is een stoere 7-delige westernserie van Scott Frank en Steven Soderbergh.

Deze nieuwe serie – met goede acteurs en actrices én een prachtige natuur – is begonnen op 22 november 2017.

Godloss volgt de beruchte crimineel Frank Griffin en zijn bende. Hij is op zoek naar Roy Goode, een voormalig bendelid dat de groep heeft verlaten.

Roy vlucht naar La Belle, New Mexico. In deze mysterieuze stad wonen alleen vrouwen. Wanneer de vrouwen ontdekken dat Frank en hun kant op komt, verenigen ze zich tot een meedogenloos front!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 41

La Casa de Papel is een Spaanse misdaadserie, die internationaal bekend is als Money Heist.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en werd meteen een succes.

De serie volgt 8 eigenaardige overvallers, die zichzelf en hun gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt. Ondertussen voert het criminele meesterbrein ”The Professor” zijn plan uit. Hierbij manipuleert hij de politie met steeds een nieuwe list…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 51

Big Mouth is een hilarische animatieserie voor volwassen.

De nieuwe Netflix Original is geproduceerd door Nick Kroll en Andrew Goldberg. Het leuke is dat de serie gebaseerd is op hun eigen tienerleven.

Nick en Andrew’s leven wordt op z’n kop gezet door alle verassingen en verschrikkingen van de puberteit…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

American Vandal is een serie zónder diepgang. Je kijkt deze serie met een glimlach!

Het verhaal wordt vertelt als een soort documentaire.

Op een parkeerplaats zijn 27 auto’s vernield. Iedereen denkt meteen dat de slome Dylan Maxwell de dader is, maar het is allemaal een stuk ingewikkelder…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 19

IMDb: 8.6

Mindhunter is een Amerikaanse Netflix Original die sinds oktober 2017 online staan.

De serie is gebaseerd op Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit van voormalig FBI-agenten Mark Olshaker en John E. Douglas.

In 1979 gebruiken Holden Ford en Bill Tench een omstreden methode om seriemoordenaars op te sporen. De FBI-agenten gaan met gevangen genomen seriemoordenaars en verkrachters praten.

Door te analyseren hoe deze misdadigers denken, willen ze nieuwe misdadigers opsporen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Defenders: een serie met veel Marvel superhelden!

Het is misschien meer van hetzelfde, maar fans van Marvel willen deze serie zien.

In The Defenders bundelen Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil én Iron Fist hun krachten. Samen nemen de helden het op tegen misdadigers in New York…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Atypical is een hele leuke én serieuze serie uit 2017.

De Netflix Original is bedacht door Robia Rashid en heeft Keir Gilchrist in de hoofdrol. De afleveringen staan sinds augustus 2017 online.

Atypical gaat over de autistische Sam Gardner. Sam wil meer vrijheid, een vriendin én een keer seks hebben! Daarom moeten zijn ouders hem loslaten én moet hij gaan daten.

Het is hilarisch, omdat Sam ”het daten” als een soort studie benaderd. Daarnaast is het pijnlijk, omdat hij niks van vrouwen snapt. Zo wil hij zijn date meenemen naar een computerwinkel om haar te vertellen over de helderheid van beeldschermen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

The Sinner is een Amerikaanse thriller die sinds november 2017 online staat.

Deze serie is gebaseerd op een bestseller van Petra Hammesfahr. De hoofdrol is voor Jessica Biel, die in 2018 genomineerd is voor een Golden Globe!

Jessica speelt Cora Tannetti. Wanneer ze samen met haar man, Mason Tannetti op het strand zit wordt ze getroffen door een woedeaanval. Ze steekt iemand dood. Ze zegt niet te weten waarom ze dit heeft gedaan.

Rechercheur Harry Ambrose denkt dat er meer speelt en gaat het mysterie ontrafelen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Manhunt: Unabomber is een misdaadserie van Discovery Channel die gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Deze serie is staat sinds december 2017 op Netflix en gaat over Ted Kaczunski, die beter bekend staat als de ”Unabomber”.

FBI-profiler Jim Fitzgerald wordt onderdeel  van het team dat bezig is met het opsporen van Ted Kaczunski,  een terrorist die tussen 1978 en 1995 bom-pakketten verstuurde in de Verenigde Staten.

Kijk na het kijken van deze serie ook naar Unabomber: In His Own Words.

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

Ozark is een Breaking Bad-achtige misdaadserie die sinds 21 juli 2017 te zien is.

Deze Netflix Original is geschreven door Bill Bubuque en Mark Williams. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die we vooral kennen uit de komedieserie Arrested Development.

Marty en Wendy lijken – samen met hun kinderen Charlotte en Jonah – een normaal gezin te zijn. Alleen heeft Marty één groot geheim: hij houdt zich bezig met het witwassen van drugsgeld voor een berucht Mexicaans drugskartel.

Wanneer de samenwerking met het beruchte kartel mis dreigt te gaan, verhuist hij samen met zijn gezin van Chicago naar Ozark.

Hier duikt hij onder in een poging om zichzelf én zijn gezin te beschermen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 42

Cable Girls ”Las Chicas Del Cable” staat sinds april 2017 nieuw op Netflix.

Deze Spaanse Netflix Original is geproduceerd door de makers van Gran Hotel, een populaire historische dramaserie uit 2011.

Cable Girls gaat over 4 vrouwen met ambitie. De vrouwen werken bij een telefoonmaatschappij, waar ze vechten voor onafhankelijkheid.

Ondertussen moeten ze omgaan met vriendschap en romantiek binnen een modern bedrijf…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 32

El Chapo staat sinds 16 juni 2017 nieuw op Netflix.

El Chapo is een misdaadserie over het leven van Joaquín ”El Chapo” Guzmán Loera. Deze Mexicaanse drugsbaas ontsnapte in 2005 voor de tweede keer uit de gevangenis en kwam internationaal in het nieuws.

Joaquin begint in de 80’s als loopjongen van het Guadalajara Cartel.

Hij groeide uit tot een beruchte drugsbaas met een vermogen van meer dan een miljard dollar…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Girlboss is geen geweldige serie met hoge kijkcijfers, maar het is misschien wel een leuke serie voor modebewuste vrouwen.

De afleveringen staan sinds april 2017 online. Deze Netlix Original is deels gebaseerd op het leven van Sophia Amoruso’s, de oprichtster van Nasty Gal.

Sophia is een rebelse outsider met een passie voor mode. Sophia richt een internetbedrijf op, dat steeds succesvolle wordt. Hierdoor leert ze hoe het is om een baas te zijn…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 27

Ingobernable is een Netflix serie uit 2017.

Deze actie– en dramaserie uit Mexico heeft Kate Del Castillo in de hoofdrol en is internationaal te zien als Netflix Original.

Kate Del Castillo speelt Emilia. Ze is de vrouw van de president van Mexico. Emilia is zelfverzekerd en idealistisch. Wanneer ze haar vertrouwen in haar man verliest, moet ze zich sterk houden in een zoektocht naar de waarheid…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

IMDb: 8.5

Anne with an E is een inspirerende dramaserie van CBC. Deze Canadese serie staat sinds 12 mei 2017 op Netflix.

Deze serie is gebaseerd op de roman Anne of Green Cables uit 1908 en heeft Amybeth McNulty in de hoofdrol.

Anne gaat in de 1890’s van weeshuis naar weeshuis, tot ze bij de geharde, ongehuwde Marilla én haar zachtmoedige broer Matthew terecht komt.

Anne vecht – tegen alle verwachtingen in – voor kansen, liefde en een positie in de wereld…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

G.L.O.W. is een nieuwe serie van Netflix uit 2017. Deze actie– en komedieserie is gebaseerd op een gelijknamige film uit de 80’s. 

G.L.O.W. staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling. Het is een serie van de makers van Orange is the New Black.

Alison Brie heeft de rol van Ruth, een actrice uit Los Angeles. Ze heeft bijna geen werk en kan haar rekeningen amper betalen.

Ruth vestigt haar laatste hoop op een carrière als worstelaar…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

13 Reasons Why is een hartverscheurende, ontroerende serie die laat zien wat pesten met iemand kan doen.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en gebaseerd op Thirteen Reasons Why van schrijver Jay Asher. Deze roman kreeg erkenning en onderscheidingen van literaire verenigingen.

Selena Gomez had een aandeel in de productie. De serie zorgde voor ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding.

Op een middag na school ontvangt Clay Jensen 13 cassettebandjes van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd.

Dankzij deze tapes komt Clay erachter dat 13 personen op school iets te maken hebben met haar dood…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

IMDb: 7.9

Santa Clarita Diet is op 3 februari 2017 in première gegaan.

De hoofdrolspelers zijn Timothy Olyphant als Joel Hammond en Drew Barrymore als Sheila Hammond. De Netflix Original is geschreven door Victor Fresco.

Joel en Sheila zijn getrouwd. Ze werken bij als makelaar in Santa Clarita.

Het stel heeft een saai leven, tot Sheila dramatisch gaat veranderen. Hierdoor slaan ze beide een weg vol dood en verderf in…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

A Series of Unfortunate Events is een Netflix Original serie. Deze fantasierijke serie is te zien sinds 13 januari 2017 en is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Lemony Snicket

Neil Patrick Harris, bekend van How I Met Your Mother, heeft de hoofdrol in de serie.

De ouders van Violet, Klaus en Sunny gaan dood bij een geheimzinnige brand. Omdat hun ouders dood zijn, krijgen ze een voogd toegewezen. Deze voogd is de gemene graaf Olaf. De kinderen worden gedwongen om allerlei taken uit te voeren in zijn helse huis.

De kinderen ontdekken dat Olaf het fortuin van hun ouders wil stelen en gaan op zoektocht naar de waarheid achter de dood van hun ouders. Alleen zijn ze niet zomaar van Olaf af…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 46

One Day at a Time is een grappige serie uit de Verenigde Staten.

Deze Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975 van Normal Lear. De hoofdrolspeelster is Justina Machado als Penelope.

Penelope is een Cubaans- Amerikaanse moeder. De onlangs gescheiden voormalige militaire moeder woont samen met haar tienerdochter en twee zonen.

Daarnaast woont haar ouderwetse moeder bij haar in huis…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 102

Riverdale is een populaire tienerserie van The CW, die internationaal is uitgebracht als Netflix Original.

De scenario’s zijn geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa en gebaseerd op strips van Archie Comics.

Deze serie volgt Archie Andrews en zijn vrienden. Ze wonen in Riverdale, dat op z’n kop komt te staan na de verdwijning van een succesvolle footballspeler.

Samen met zijn vrienden gaat Archie het mysterie onderzoeken…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

The Punisher is een nieuwe superhelden serie uit 2017. De serie staat sinds 2017 op Netflix.

Deze spin-off van Daredevil is geproduceerd door Netflix en Marvel. Jon Bernthal, bekend als Shane Walsh uit The Walking Dead, speelt Frank Castle alias The Punisher!

Wanneer de vrouw en kinderen van voormalig marinier Frank Castle worden vermoord, knapt er iets bij hem.

Als ”The Punisher” besluit hij de misdaad te bestrijden in New York!