Beste Netflix series 2019

Hieronder staan de populairste Netflix series die in 2019 in première zijn gegaan:

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Een normale interactie bestaat niet in deze komedieserie, waaraan vele celebrities aan deelnemen, waaronder Sam Richardson, Will Forte (The Last Man on Earth), Steven Yeun (The Walking Dead) en Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

The Witcher is een Netflix Original die sinds 20 december 2019 te zien is. Deze fantasieserie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski.

Lauren Schmidt (PowerDaredevilThe Defenders) ontwikkelde de serie.

De hoofdrol is voor Henry Cavill, die Geralt of Riva speelt. Geralt jaagt op gemuteerde monsters, die moeite heeft met het vinden van zijn thuis in een wereld waar mensen vaak nog slechter zijn dan beesten.

Wanneer het lot hem samenbrengt met een krachtige tovenaar en een prinses met een gevaarlijk geheim, moeten ze samen zien te overleven in een wereld die snel gevaarlijker wordt…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Deze true crime documentaire volgt een groep dierliefhebbers uit de hele wereld, die worden geconfronteerd met verschrikkelijke video’s van twee kittens die worden vermoord.

De amateur web-detectives zoeken gerechtigheid en gaan op zoek naar de moordenaar.

Ondertussen wordt de moordenaar aangemoedigd door alle aandacht, waardoor die meer schokkende video’s plaatst en uiteindelijk zelfs overgaat tot het plegen van een moord op een Chinese internationale student…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Jen is onlangs weduwe geworden, omdat een doorrijder haar man doodreed. Ze is nu op zoek naar deze doorrijder.

Ondertussen verwerkt ze haar verdriet, door onder andere therapie te volgen en te sporten. Verder gebruikt ze haar boosheid als uitlaatklep.

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Henry Lee Lucas staat bekend als de meest actieve seriemoordenaar van de Verenigde Staten.

Volgens bepaalde bronnen zou hij meer dan 350 moorden hebben gepleegd. Volgens rechercheur Brad Shellady pleegde hij tussen 1975 en 1983 bijna 2.000 moorden. Dit is ongeveer één moord per dag!

In deze documentaire wordt onderzocht of dit aantal wel klopt. De documentaire zet vraagtekens bij de moorden die Henry Lee Lucas bekende. Van 20 moorden die hij bekende is namelijk al een andere dader gevonden.

De documentaire laat daarmee zien dat het opsporingsapparaat meer geïnteresseerd is in een bekentenis dan in de waarheid…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

De familie Villemin is een normale familie uit de arbeidersklasse. Ze worden lastiggevallen door een anoniem persoon met telefoontjes en brieven.

Op 16 oktober 1984 is de peuter Grégory Villemin buiten in de tuin aan het spelen. Wanneer zijn moeder iets na 5 uur ontdekt dat haar zoon er niet meer is, belt ze de politie. Om 17.30 wordt de oom van Gregory’s gebeld door een anonieme beller, die zegt dat het kind in de rivier de Vologne is gegooid.

Om 21.00 wordt het levenloze lichaam van de peuter gevonden in de Vologne. Zijn handen en voeten zijn vastgebonden en er is een wollen hoed over zijn gezicht getrokken.

Vervolgens begint een frustrerende zoektocht naar de ongrijpbare moordenaar…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Het is 1986. Ivan Demnjanjuk – die zijn naam had veranderd in John Demnjanjuk – woont in Cleveland,  waar hij wordt gezien als een bescheiden automonteur, een trouwe kerkganger en een echte familieman.

Wanneer John wordt herkent door een holocaust overlevende als de beruchte kampbewaker ”Ivan the Terrible”, wordt hij aangeklaagd en uitgeleverd aan Israel. Hier begint een spraakmakend proces tegen hem.

John zegt onschuldig te zijn en het slachtoffer te zijn geworden van een persoonsverwisseling, maar de meeste Israëliërs geloven dit niet. Samen met zijn advocaten probeert hij zich te verdedigen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

De serie volgt Kenzo Mori, een detective uit Tokio. Hij reist naar Londen om op zoek te gaan naar zijn vermoedelijk overleden broer, die ervan wordt beschuldigd de neef van een Yakuza-lid te hebben vermoord. Hierdoor staat er een bende-oorlog te beginnen.

Kenzo moet zich zien te redden – in een voor hem – onbekende stad. Ondertussen moet hij onderzoeken of zij broer echt dood is én of die inderdaad een moord heeft gepleegd. Gedurende zijn onderzoek ontmoet hij detective Sarah Weitsmann en sekswerker Rodney Yamaguchi, die half Brits en half Japans is.

Het onderzoek van Kenzo brengt hem in contact met de gevaarlijke, criminele onderwereld van Londen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Unbelievable is een spannende dramaserie over een serie verkrachtingen in Washington en Colorado. De serie is sinds 13 september 2019 te zien op Netflix.

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal ”An Unbelievable Story of Rape” van T. Christian Miller en Ken Armstrong.

Marie Adler wordt als tiener aangerand door een inbreker. Ze doet aangifte bij de politie, maar de rechercheurs geloven haar niet. Ze wordt zelfs beschuldigd van valsheid in geschifte. Uiteraard heeft dit een grote impact op haar leven.

Grace Rasmussen en Karen Duvall zijn twee rechercheurs uit Colorada. Samen maken ze jacht op een serieverkrachter. De twee rechercheurs geloven Marie wel en gaan samen op zoek naar de waarheid…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Het is 1959. De Mossad is op zoek naar een spion die ze in Syrië kunnen stationeren.

Ze benaderen de Egyptische Eli Cohen. Hij krijgt een snelcursus spionage en neemt de identiteit van Kamel Amin Thaabet aan. Vervolgens vertrekt hij naar Damascus in Syrië, waar hij zich mengt in hogere kringen.

Eli krijgt invloedrijke bondgenoten en kan met succes voor de Mossad spioneren. Ondertussen staat Eli emotioneel zwaar onder druk en worstelt zijn vrouw thuis met de opvoeding van de kinderen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

IMDb: 8.8

When They See Us is een emotionele dramaserie uit 2019 over het waargebeurde verhaal van ”The Central Park Five”, een groep van vijf tieners die onterecht werden veroordeeld voor de verkrachting van een hardloopster in 1989.

De scenario’s zijn geschreven door Ava Duvernay, die met deze meeslepende serie laat zien hoe meedogenloos en verkeerd het Amerikaanse rechtssysteem kan zijn.

De acteurs kregen veel waardering voor hun rol en werden daarbij geholpen door de echte ”Central Park Five”. Vooral Jharrel Jerome – die de complete vierde aflevering domineerde – ontving veel erkenning voor zijn rol als Korey Wise.

Deze Netflix Original begint in 1989 in New York. De vrienden Steve Lopez, Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam en Korey Wise volgen een groep tieners die op weg zijn naar het Central Park, terwijl ze kattenkwaad uithalen.

Wanneer er een hardloopster wordt verkracht worden de vijf tieners gearresteerd door de politie, waarna ze gedwongen worden om de misdaad te bekennen. Dankzij deze bekentenis komen ze in een nachtmerrie terecht…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Deze animatieserie volgt twee vogelvrouwen, die in hetzelfde appartementen complex wonen. Samen maken ze allerlei avonturen mee, waarbij ze elkaar door dik en dun steunen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Deze serie volgt Gad Elmaleh, een enorm populaire comedian uit Frankrijk die naar Los Angeles verhuist. Hij doet dit om dichter bij zijn vervreemde zoon, Luke, te wonen.

Luke wil model worden, terwijl zijn moeder een ambitieuze influencer is. Haar vriend Jason is een gepensioneerd acteur, die haar zoon Luke helpt bij zijn carrière als model.

Gad maakt samen met zijn assistent, Brian, allerlei plannen om de relatie tussen Jason en zijn oude familie te verstoren…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Deze serie volgt Ryan Hayes een homoseksueel met een hersenverlamming.

Hij wil zijn geïsoleerde bestaan opgeven en eindelijk regie nemen over zijn leven. Hij verhuist naar zijn eerste eigen appartement, heeft zijn eerste dates en maakt zijn eerste avonturen mee…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Our Planet is een documentaire serie over de natuur die sinds 5 april 2019 te zien is.

De mini-serie van David Attenborough (AfricaMadagascar en Planet Earth) is uitgebracht als Netflix Original.

In 2019 won de serie een Primetime Emmy Award voor ”zijn uitstekende commentaar”. Verder ontving de documentaire een Emmy Award voor ”Uitstekende documentaire”.

Het klimaat veranderd al sinds het bestaan van de aarde. David Attenborough laat zie hoe mooi de natuur is en welke invloed de huidige klimaatveranderingen hebben op de natuur en de levende wezens…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

Tony is een journalist voor Tambury Gazette. Hij is depressief en suïcidaal geworden na het overlijden van zijn echtgenote.

Zijn poging om zelfmoord te plegen mislukte, omdat zijn hond honger had. Vanaf dat moment doet hij precies waar hij zin in heeft, omdat hij toch geen zin meer heeft in het leven…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

The Umbrella Academy is een spannende science fiction serie die sinds 15 februari 2019 te zien is op Netflix.

De Netflix Original is ontwikkeld door Jermey Slater en gebaseerd op de strips van Gerard Way en Gabriel Bá. Jermey ontwikkelde eerder The Exorcist, die in 2018 in iHorror Award won voor ”Beste horrorseries”.

In 1989 krijgen 43 vrouwen verspreid over de hele wereld een baby, zonder dat ze wisten dat ze zwanger waren. De extreem rijke Reginald Hargreeves adopteert zes kinderen met bijzondere krachten. Via The Umbrella Academy leidt hij ze op tot superhelden.

Nu, 17 jaar later, komen de zes broers en zussen samen door het overlijden van hun vader. Ze komen erachter dat ze aan de vooravond van een apocalyps staan. Om de wereld te redden moeten ze hun krachten bundelen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 9

Russian Doll is een komische avonturenserie van Netflix. De eerste afleveringen zijn op 1 februari 2019 online gezet.

De Amerikaanse serie is ontwikkeld door Leslye Headland, Natasha Lyonne (speelde in Orange is the New Black) en Amy Poehler (speelde in Wet Hot American Summer). Natasha Lyonne heeft ook een hoofdrol als Nadia Vulvokov speelt.

Nadia zit vast in een onwerkelijke gebeurtenis. Ze zit vast in haar 36e verjaardag en gaat iedere keer dood, waarna haar 36e verjaardag weer opnieuw begint..

Seizoenen: 2

Afleveringen: 15

Deze serie volgt Tiff Chestter, een psychologie studente die daarnaast werkzaam is als dominante vrouw in BDSM-activiteiten.

Ze schakelt haar homofiele vriend Pete Devin in als haar assistent…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Sex Education is een tienerdrama uit Groot-Brittannië die sinds 11 januari 2019 te zien is op Netflix.

De Britse serie werd meteen succesvol. In de eerste weken had Sex Education al meer dan 40 miljoen kijkers!

De scenario’s werden geschreven door Laurie Nunn. De hoofdrollen zijn voor een nieuwe generatie acteurs, namelijk: Asa Butterfield, Emma Mackey en Ncuti Gatwa.

De serie volgt Otis Milburn, een tiener wiens moeder sekstherapeut is. Wanneer hij een pestkop op school onbedoeld helpt met zijn onzekerheden over seks, krijgt hij een idee.

Samen met zijn vrienden Maeve Wiley en Eric Effoing begint hij een ondergrondse kliniek, waarmee hij tieners helpt met sekstherapie…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…