Beste Netflix series 2020

De budgetten voor nieuwe Netflix series worden steeds groter, waardoor we in 2020 nog meer (en hopelijk nog betere) series kunnen verwachten.

Op de eerste dag van het jaar voegde Netflix al een nieuwe serie toe: Messiah. In januari kwamen er nog een aantal nieuwe series online te staan, waaronder The Stranger (van Harlan Coben) en Ragnarok, een Scandinavische serie van Adam Price.

Uiteraard komen er in 2020 vele nieuwe series tussen het aanbod van Netflix te staan.

Je wilt natuurlijk weten wat de beste nieuwe series zijn. Daarom is hier het overzicht met de beste Netflix series uit 2020:

sweet magnolias

Sweet Magnolias is een nieuwe Amerikaanse Netflix Original, die sinds 19 mei 2020 online staat.

Deze dramaserie is geschreven door Sheryl J. Anderson en gebaseerd op de romans van Sherryl Woods. De regie werd gevoerd door Norman Buckley, die vooral bekend is als regisseur van Pretty Little LiarsPretty Little Liars: The Perfectionists en Gossip Girl.

Heather Headley, Brooke Elliott (Drop Dead Diva) en JoAnna Garcia Swisher hebben de rol van Helen, Dana en Maddie. Deze drie vrouwen zijn al beste vriendinnen vanaf het moment dat ze met elkaar op de middelbare school zaten.

Nu helpen ze elkaar bij de complexiteit van de liefde, hun carrière en hun families…

White Lines

White Lines is een nieuwe Netflix Original, die sinds 15 mei 2020 online staat.

Deze Spaans–Britse serie is gemaakt door Álex Pina. Omdat Álex de maker van La Casa de Papel is, hebben we hoge verwachtingen van deze nieuwe serie!

Wanneer het lichaam van een legendarische DJ – twining jaar na zijn mysterieuze verdwijning –  eindelijk wordt gevonden op Ibiza, besluit zijn zus naar Spanje te gaan om te onderzoeken wat er echt gebeurd is.

Door het onderzoek naar de dood van haar broer komt ze terecht in een spannende wereld van dance muziek, enorme jachten, leugens en cover-ups.

Ze wordt daarom gedwongen om zichzelf te confronteren met de donkere kanten van haar eigen persoonlijkheid, op een eiland waar mensen tot het uiterste gaan…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Valeria is een nieuwe Spaanse Netlfix Original, die sinds mei 2020 te zien is.

Deze romantische dramaserie is geschreven door Fernanda Eguiarte, Aurora Gracià, María López Castaño en Almudena Ocaña en heeft Diana Gómez in de hoofdrol. Deze actrice is vooral bekend als Tatiana uit La Casa de Papel.

Diana speelt Valaria, een schrijfster in een crisis. Het schrijven van haar romans gaat niet helemaal lekker en ze heeft relatieproblemen met haar man. Ze zoekt daarom haar toevlucht tot haar drie beste vriendinnen: Carmen, Nerea en Lola.

Deze vriendinnen steunen haar in deze moeilijke periode, terwijl ze samen terechtkomen in een emotionele wervelwind…

Cursed

Cursed is een fantasieserie van Netflix, die sinds 31 juli 2020 online staat.

Deze nieuwe serie is gemaakt door Frank Miller en Tom Wheeler en heeft Katherine Langford in de hoofdrol. Katherine is bekend als hoofdrolspeelster (Hannah Baker) uit 13 Reasons Why.

Deze actrice speelt Nimeu, de Vrouwe van het Meer uit de King Arthur legendes. Nimeu is een tiener met een speciaal geschikt. Wanneer haar moeder komt te overlijden gaat ze – samen met de huurling Arthur – op zoek naar de magiër Merlin en een oud zwaard.

De toekomstige Vrouwe van  het Meer wordt hét symbool van moed en rebellie tegen de angstaanjagende Rode Paladijnen en hun medeplichtige koning Uther…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Extracurricular is een Koreaanse tienerserie van Jin Han-sae  Kim Jin-min, die sinds 29 april 2020 op Netflix staat.

Deze spannende serie volgt Oh Ji-Soo, een hoogbegaafde middelbare scholier die vastbesloten is om aan zijn uitzichtloze leven te ontsnappen.

Hij besluit de criminaliteit in de gaan om zo zijn studiekosten te kunnen betalen…

The Last Dance

IMDb: 9.1

The Last Dance is een sportdocumentaire over de legendarische basketballer Michael Jordan en de Chicago Bulls. Deze Amerikaanse serie verscheen in april 2020 en werd direct een succes. Het werd zelfs de best bekeken ESPN documentaire aller tijden!

Michael Jordan zorgde voor de internationale populariteit van de sport. Volgens de makers van deze documentaire moeten de kinderen van nu weten dat Michael Jordan de G.O.A.T. (Greatest of All Time) is en niet LeBron James.

Deze documentaire vertelt het niet eerder vertelde verhaal van Michael Jordan en de Chicago Bulls, met zeldzame, nooit eerder vertoonde beelden uit het kampioenschap van 1997-1998.

Daarnaast worden er meer dan 100 interviews getoond met beroemdheden en basketbalspelers en coaches uit de NBA, zoals Phil JacksonScottie Pippen en Steve Kerr.

Space Force

Space Force is een Amerikaanse komedieserie van Netflix, die sinds 29 mei 2020 online staat.

De scenario’s zijn geschreven door Greg Daniels en hoofdrolspeler Steve Carell, waardoor de verwachtingen meteen hoog waren.

Greg is namelijk bekend als scenarioschrijver van The office uit 2005 en Parks and Recreation. Steve is bekend van zijn hoofdrol als ”’Michael Scott” uit The Office.

Deze nieuwe serie volgt een viersterren generaal die samen met een excentrieke wetenschapper een nieuw agentschap binnen het Amerikaanse leger moet opzetten, genaamd ”Space Force”…

Brews Brothers

Brews Brothers is een nieuwe komedieserie die sinds april 2020 online staat.

De Netflix Original is geschreven door Greg Schaffen (That ’70s Show) en hebben Alan Aisenberg (Orange is the New Black) en Mike Castle in de hoofdrol.

Deze Amerikaanse serie volgt de vervreemde broers, Wilhelm en Adam Rodman, die samen een brouwerij hebben. Ze zijn allebei biergenieën – ofwel ”braumeisters” – maar hun technieken om bier te maken én hun persoonlijkheden kunnen niet verder uit elkaar liggen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Unorthodox is een nieuwe Netflix serie uit Duitsland, die sinds maart 2020 te zien is.

Deze mini-serie is gebaseerd op de autobiografie van de Amerikaans-Duitse schrijfster, Deborah Feldman. De hoofdrolspeelster is de Israëlische actrice Shira Haas als Esther Shapiro.

Esther speelt een vrouw die opgroeit in een extreem orthodoxe Joodse gemeenschap in Williamsburg, Brooklyn.

Om te ontsnappen aan deze gemeenschap en een gearrangeerd huwelijk én om haar droom om klassiek musicus te worden waar te maken, besluit ze om naar het Berlijn te vertrekken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Freud is een Oostenrijkse Netflix Original, die sinds maart 2020 te zien is.

Deze misdaadserie vertelt het verhaal van Sigmund Freud – gespeeld door Robert Finster-  die de bedenker is van psychoanalyse.

Het is 1886 in Wenen. De revolutionaire theorieën van Sigmund Freud worden geconfronteerd met tegenstand van collega’s en de Oostenrijkse samenleving.

Op dat moment ontmoet hij de oorlogsveteraan en politieman Alfred Kiss en het beruchte medium Fleur Salóme, waardoor hij ongewild jacht gaat maken op een beruchte seriemoordenaar…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The English Game is een nieuwe Netflix Original over het ontstaan van de populairste sport ter wereld: voetbal!

Deze meeslepende serie is geschreven door de vooraanstaande Julian Fellowers en geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Julian Fellower is de man achter het succes van Downton Abbey!

De eigenaar van een katoenfabriek in een arbeidsdorp voegt de Schotse voetballer Fergus Suter toe aan zijn team, in de hoop kans te maken op de FA Cup-titel.

Terwijl deze Schotse voetballer de voetbalclub naar een hoger niveau tilt, hebben fabrieksarbeiders het moeilijk. Terwijl voetbal is uitgevonden voor ”gentlemen” hebben de mensen uit de arbeidersklasse de droom om ook deel te nemen aan het spel en te ontspannen aan hun beklemmende leven.

Wanneer de lonen van de arbeiders worden verlaagd neemt de onrust toe. De elite en de arbeiders komen recht tegenover elkaar te staan. Uiteindelijk lossen ze hun conflict op in een wedstrijd die niet alleen het spel voor altijd zal veranderen, maar heel Engeland…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is een wilde documentaire serie van Netflix.

Deze serie is gemaakt door Eric Goode en Rebecca Chaiklin en vertelt het verhaal van Joe Exotic.

Joe is een excentrieke country-zanger en eigenaar van een dierentuin met tijgers in Oklahoma. Hij wordt ervan beschuldigd een huurmoordenaar op Carole Baskin te hebben afgestuurd.

Carole is zijn grootste rivaal en oprichter van Big Cat Rescue…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker is een serie over de eerste vrouwelijke selfmade miljonair van de Verenigde Staten.

Deze biografische dramaserie is gebaseerd op ”On Her Own Ground” van A’Lelia Bundles, de eerste volledige biografie van C.J. Walker. De afleveringen staan sinds maart 2020 online.

Octavia Spencer speelt de baanbrekende Afro-Amerikaanse onderneemster C.J. Walker – waarvan de echte naam Sarah Breedlove is.

Sarah zet een haarverzorgingsimperium op en wordt daarmee de eerste vrouwelijke selfmade miljonair van de Verenigde Staten…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

How to Fix a Drug Scandal is een meeslepende Netflix-documentaire over de grootste gerechtelijke dwaling uit de geschiedenis van Massachusetts.

Deze nieuwe mini-serie vertelt over het sneeuwbaleffect dat Sonja Farak in gang heeft gezet.

In 2013 werd ze gearresteerd omdat ze met bewijsmateriaal had geknoeid. De chemicus werkte als onderzoeker in een drugslaboratorium voor allerlei strafzaken, maar was zelf verslaafd aan drugs. In plaats van de drugs deskundig te onderzoeken, rookte en proefde ze allerlei soorten drugs.

Deze ontdekkingen zorgde ervoor dat duizenden strafrechtelijke veroordelingen werden vernietigd en de staat miljoenen moest uitbetalen aan de slachtoffers.

Deze documentaire vertelt het verhaal vanuit meerdere kanten, inclusief de kant van Sonja Farak…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Feel Good is een nieuwe komedieserie uit 2020, die gebaseerd is op het leven van de Canadese comedian, Mae Martin. Deze comedian schreef de scenario’s en speelt zichzelf.

De Amerikaanse serie volgt haar terwijl ze in Londen woont. Mae probeert grip te krijgen op haar drugsverslaving en ondertussen een carrière als comedian op te bouwen.

Daarnaast krijgt ze een intense relatie met George, een vrouw die alleen nog maar relaties met mannen heeft gehad…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

”Een kind van 8 jaar is door mishandeling om het leven gekomen en wij vragen ons opnieuw af hoe dit kon gebeuren…”

Je ziet vanaf 26 februari 2020 hoe dat kon gebeuren in The Trials of Gabriel Fernandez. Deze Netflix Original vertelt over het leven en de dood van Gabriel Fernandez, een kind van 8 jaar Palmdale, Californië dat herhaaldelijk werd mishandeld door zijn moeder en haar vriend en uiteindelijk is vermoord.

Deze schokkende true crime documentaire vertelt over de dood van het kind, het falende systeem én de arrestatie van zijn moeder Pearl Fernandez en haar vriend Isauro Aguirre.

Daarnaast wordt er ingezoomd op het daaropvolgende proces tegen de vriend van zijn moeder, die uiteindelijk ter dood veroordeeld is voor de moord (door marteling) met voorbedachten raden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

I Am Not Okey With This is een nieuwe komedieserie, die sinds februari te zien is.

De Amerikaanse Netflix Original is gemaakt door Jonathan Entwistle (The End of the F**ing World) en gebaseerd op de gelijknamige comics van Charles Forsman. Dan Cohen, Rand Geiger en Shawn Levy – die bekend zijn van Stranger Things – produceerde de serie.

Deze serie volgt de doodgewone tiener, Sydney. Ze haalt weinig vreugde uit het leven en vraagt zich af wanneer het leven makkelijk wordt.

Wanneer ze een steen tegen een verkeersbord gooit, komt ze erachter dat ze superkrachten heeft. Terwijl ze haar best doet om deze krachten onder de knie te krijgen, moet ze omgaan met alle beproevingen van haar leven als tiener…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Who Killed Malcolm X? is een documentaire serie over de moord op de Afro-Amerikaanse leider van de Nation of Islam. Deze Netflix documentaire bestaat uit 6 afleveringen en staat sinds februari 2020 online.

De documentaire is tot stand gekomen door Activist Abdur-Rahman Muhammad, die eigen onderzoek doet naar de ingewikkelde details rondom de moord op Malcolm X.

Malcolm werd op 21 februari 1965 neergeschoten, terwijl hij een speech gaf in de Manhattan’s Audubon Ballroom. Hij werd neergeschoten door een Afro-Amerikaanse man, waarna twee anderen het vuur op hem opende.

Nadat de mannen waren gearresteerd ontstond er onduidelijkheid over wie de moordenaar en aanhangers zijn. Activist Abdur-Rahman Muhammad onderzoek de zaak opnieuw – uit naam van gerechtigheid…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Locke & Key is een nieuwe fantasieserie van Carlton Cruse (The Strain) en Meredith Averill (The Haunting of Hill House), die gaat over liefde en de onbreekbare familiebanden.

Deze Amerikaanse serie is gebaseerd op de gelijknamige comics van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Je kunt alle afleveringen sinds februari 2020 kijken.

De serie volgt de broers en zussen Bode, Kinsey en Tyler Locke. Na de mysterieuze dood van hun vader, verhuizen ze samen met hun moeder naar hun voorouderlijke landhuis, genaamd Keyhouse.

Ze ontdekken dat het landhuis vol met magische sleutels ligt, die verband hebben met de dood van hun vader.

Terwijl de broers en zussen de unieke krachten van de verschillende sleutels uitproberen, staat er een mysterieuze demon op – die er alles aan zal doen om de sleutels te stelen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Ragnarok is een Noorse drama- en fantasieserie, die sinds januari 2020 te zien is.

De Netflix Original is geschreven door Adam Price. Deze Deense scenarioschrijver schreef eerder de scripts van Borgen – één van de populairste Scandinavische series ooit!

Deze nieuwe serie speelt zich af in de Noorse stad Edda, waar de weersomstandigheden steeds extremer worden. Sommige inwoners denken dat ze geconfronteerd worden met een nieuwe ragnarok, wat het einde van de wereld betekent…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Wat als onze diepste geheimen worden onthult door een vreemdeling? Het antwoord op deze vraag is te zien in The Stranger, een nieuwe serie uit 2020.

The Stranger is een Britse thrillerserie die – net als The Five en Safe – gebaseerd op de romans van de Amerikaanse acteur Harlan Coban.

Richard Armitage speelt Adam Price, een man die een perfect leven lijkt te hebben. Hij heeft een mooi huis, een goede baan, een comfortabel huwelijk en twee gezonden kinderen.

Wanneer Adam wordt aangesproken door een vreemdeling ontdekt hij een vernietigend geheim over zijn vrouw, Corinne. Wanneer hij haar confronteert met het geheim, valt zijn perfecte wereld uit elkaar alsof die nooit heeft bestaan.

Adam begint een zoektocht naar aanwijzingen en ontdekt iets dan nog mysterieuzer is dan het geheim van zijn vrouw. Hij begrijpt al snel dat hij heel goed moet opletten, omdat de samenzwering waarin hij terecht is gekomen niet alleen levens zal verpesten, maar ook een einde aan deze levens kan maken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Rise of Empires: Ottoman is een Historische dramaserie uit Turkije, die sinds januari 2020 te zien is.

Deze spannende serie is gemaakt door Kelly McPherson en Emre Şahin, die hiervoor Hunting Hilter produceerde. De opnames vonden plaats in de Turkse hoofdstad Istanbul.

Deze serie volgt de Ottomaanse Sultan, Sultan Mehmet II. Hij vecht een epische strijdt om de Byzantijnse hoofdstad Constantinopel…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

October Faction is een nieuwe horror– en science fiction serie van Netflix, die sinds januari 2020 te zien is.

Damien Kindler – die bekend is van Sleepy Hollow – ontwikkelde de serie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Steve Niles en Damien Worm.

October Faction volgt Fred en Doloris Allen, die rondreizen en op monsters jager. Wanneer de vader van Fred komt te overlijden keren ze – samen met hun tienerkinderen Geoff en Viv – terug naar hun geboorteplaats in de staat New York.

Hier moeten ze zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving, terwijl Fred en Doloris verborgen moeten houden dat ze lid zijn van het geheime organisatie. Ze komen erachter dat deze nieuwe stad niet zo sprookjesachtig is als ze in eerste instantie dachten…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Gentefied is een nieuwe komedieserie van Alessia Costantini (bekend van Club de Cuervos) en Marvin Lemus, die is opgenomen in Los Angeles.

Deze Netflix Original vertelt het verhaal van drie Mexicaans-Amerikaanse neven die de Amerikaanse droom waar willen maken, óók al bedreigt deze droom de dingen waar ze het meeste van houden: hun wijk, hun allochtone grootvader en de taco shop van de familie…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez is een nieuwe true crime documentaire van Netflix, die sinds januari 2020 te zien is.

Deze documentaire laat zien hoe een sterspeler binnen de NFL uiteindelijk een veroordeelde moordenaar kan worden.

Aaron Hernandez werd in 2013 gearresteerd voor de moord op Odin Lloyd, een semi-professioneel football player en zijn toekomstige schoonbroer. Hij werd daarvoor veroordeeld voor een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating.

Terwijl hij berecht werd voor de moord, werd hij ook aangeklaagd voor de dubbele moord op Daniel de Abreu en Safiro Furtado – waar hij in 2017 voor werd vrijgesproken.

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Messiah is een Amerikaanse dramaserie van Netflix, die sinds januari 2020 online staat. Deze spannende Netflix Original is geschreven door Michael Petroni en heeft Mehdi Dehbi (Al-Masih) en Michelle Monaghan (Eva Geller) in de hoofdrol.

Het verhaalt begint met de opkomst van Al-Masih, een mysterieuze man die gekomen is om ”God’s werk” te verrichten.

Al-Masih verricht wonderen en had volgens velen een helpende hand in het redden van de inwoners van Damascus. Omdat zijn beelden de hele wereld over gaan, trekt hij ook de aandacht van CIA-agente Eva Geller.

Eva gelooft vertrouwt het niet en is bang dat hij een bedreiging voor de vrede is. Ondertussen is ook Israel geïnteresseerd geraakt in de man. Een priester uit Texas begint ondertussen te geloven dat A-Masih echt Jesus zou kunnen zijn…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Valhalla Murders is een populaire IJslandse serie van de scenarioschrijver van Prisoners en Trapped, waarvan de originele titel ”Brot” is.

Deze misdaadserie is in december 2019 uitgezonden door de Scandinavische zender RÚV en staat sinds maart 2020 online.

De Netflix Original volgt de politie profiler Arnar, die met tegenzin van Kopenhagen naar Reykjavik wordt gestuurd om de eerste seriemoordenaarszaak van IJsland te onderzoeken.

Een seriemoordenaar pleegt verschrikkelijke moorden op oudere mannen, die zijn misbruikt en afgeslacht.

In IJsland wordt Arnar gekoppeld aan Kata, een ervaren politie-inspecteur van de lokale politie. Kata is niet blij met zijn komst omdat ze zich gedegradeerd voelt…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Na het succes van het eerste seizoen, is sinds februari 2020 het tweede seizoen van Formule 1: Drive to Survive te zien!

Deze documentaire serie is gemaakt in samenwerking met de Formula One Group en geeft een exclusief kijkje achter de schermen bij de coureurs en de races.

Deze serie volgt de couriers, managers en teambazen die tot het uiterste gaan – zowel op de baan als buiten de baan – tijdens dit spannende seizoen van Formule 1.

In tegenstelling tot het eerste seizoen komen alle teams in beeld, inclusief Ferarri en Mercedes.