Beste Netflix series 2022

In 2021 kwamen er een aantal goede Netflix Original series uit. We konden kijken naar The Serpant – een spannende misdaadserie over Charles Sobhraj. Twee seizoenen van Lupin ging in 2021 in première en natuurlijk hebben we allemaal gekeken naar de Koreaanse hitserie Squid Game.

Hopelijk brengt Netflix in 2022 weer een aantal topseries uit. Series om naar uit te kijken in 2022 zijn Money Heist: Korea – een serie die het succes van Koreaanse series en het script van La Casa de Papel samenbrengt.

Verder weten we dat Vikings: Valhalla in 2022 in première gaat en dat we kunnen kijken naar Inventing Anna, maar welke goede series kunnen we nog meer verwachten?

Hier is het ultieme overzicht met de beste Netflix series die sinds 2022 te zien zijn:

1899 Netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

1899 is een nieuwe Netflix Original uit 2022, die sinds 17 november te zien is.

Deze Duitse mysterieuze dramaserie is geschreven door Baran Bo Odar en Jantje Friese – de makers van een andere Duitse Netflix Original, Dark.

Deze serie volgt de passagiers van een migrantenstoomschip die Londen verlaten om een nieuwe leven te beginnen in New York.

Vol hoop en dromen over een nieuwe eeuw en hun toekomst in het buitenland, komen ze een ander migrantenschip tegen. Dit zorgt ervoor dat hun reis een onverwachte wending neemt.

Wat ze vervolgens aan boord van het migrantenschip vinden, verandert hun reis naar het beloofde land in een verschrikkelijke nachtmerrie…

Moster: The Jeffrey Dahmer Story 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een drama- en misdaadserie, die sinds 21 september 2022 te zien is.

Deze Netflix Original over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer is gemaakt door Ian Brennan en Ryan Murphy (bekend van Ratched, Glee, American Crime Story).

Het is 1991 als een slachtoffer van Jeffrey Dahmer weet te ontsnappen en politie waarschuwt. In het appartement van Jeffrey worden lichaamsdelen gevonden, waaronder afgehakte hoofden, armen en benen.

De moordenaar wist de politie lang te ontwijken, maar wordt in 1992 veroordeeld tot 16 keer levenslang. In 1994 wordt Jeffrey Dahmer doodgeslagen door medegevangenen, Christopher Scarver.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van de “Milwaukee Cannibal” vanuit het perspectief van de slachtoffers en de incompetente politie, die ervoor zorgde dat Jeffrey meer dan 13 jaar kon moorden.

De serie gaat in op de jeugd van Jeffrey – die gediagnosticeerd was met borderline en een (schizo typische) persoonlijkheidsstoornis – de ervaringen van de buurvrouw van Jeffrey én het proces dat uiteindelijk leidt tot zijn veroordeling…

Money Heist Korea - Joint Economic Area 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

Money Heist: Korea – Joint Economic Area is gebaseerd op de Spaanse serie La Casa de Papel van Álex Pina. Deze nieuwe serie uit 2022 is sinds 24 juni te zien.

Veel westerse series zijn tegenwoordig politiek gemotiveerd, zitten vol met politieke correctheid of hebben een abnormale focus op gender en huidskleur. Deze series voelen daarom vaak onnatuurlijk en niet origineel aan. Koreaanse series winnen aan populariteit omdat ze het enige doen wat een serie zou moeten doen: entertainen!

De originaliteit van Koreaanse series in combinatie met het bewezen script van La Casa de Papel zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat Money Heist: Korea – Joint Economic Area dé hitserie van 2022 wordt.

Deze misdaadserie volgt een geniale strateeg en zijn team van eersteklas dieven, die samen een ongekende overval plegen op het Koreaanse schiereiland.

De dieven – met verschillende persoonlijkheden en eigen vaardigheden – komen terecht in een onvoorspelbaar gijzelingsspel…

Resident Evil Netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Resident Evil is een nieuwe Netflix Original uit 2022, die sinds 14 juli te zien is.

Deze horror- en science fiction serie is gebaseerd op één van de bestverkochte survival-horrorgames aller tijden. De serie is geschreven door Garett Pereda en Shane Tortolani en vertelt een compleet nieuw verhaal door middel van twee tijdlijnen:

In de eerste tijdlijn worden de veertienjarige zusjes Jade en Billie Wesker verplaats naar New Raccoon City – een gefabriceerde, zakelijke stad die hen wordt opgedrongen terwijl ze langzaam volwassen worden.

Hoe meer tijd ze doorbrengen in deze stad, hoe meer ze beseffen dat de stad meer is dan het lijkt en dat hun vader duistere geheimen voor hen verbergt. Geheimen zo groot, dat ze de wereld kunnen vernietigen.

De tweede tijdlijn speelt zich meer dan 10 jaar in de toekomst af. Er zijn minder dan 5 miljoen mensen op Aarde en meer dan 6 miljard monsters – dit zijn mensen die besmet zijn met het T-virus.

Jade – nu dertig jaar oud – moet zien te overleven in deze nieuwe wereld. Ondertussen wordt ze achtervolgd door de geheimen uit haar verleden – over haarzelf, haar zus en haar vader…

The Sound of Magic Netflix 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The Sound of Magic is een drama- en fantasieserie die sinds 6 mei 2022 op Netflix staat.

Deze Koreaanse serie volgt Yoon Ah-yi. Ze is in de steek gelaten door haar ouders omdat ze in de schulden zitten. Nu zorgt ze voor zichzelf en haar zusje.

Ondanks haar problemen en drukke bijbaan, is ze nog steeds één van de beste leerlingen van de school. Het enige dat Yoon Ah-yi wil is zo snel mogelijk opgroeien zodat ze een stabiele baan kan vinden.

Wanneer ze haar droom vertelt aan Lee Eul – een raadselachtige goochelaar die in een verlaten pretpark woont – verandert haar leven voor altijd…

Pálpito (2022) netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 14

Pálpito is een Colombiaanse Netflix Original uit 2022 waarvan de internationale titel ”The Marked Heart” is.

De scenario’s zijn geschreven door Leonardo Padrón, die met deze serie de harde realiteit van mensenhandel in beeld brengt.

Deze spannende serie volgt Símon. Zijn vrouw werd vermoord om haar hart te kunnen transplanteren naar Camilia – de vrouw van een rijke man.

Op zoek naar wraak komt Simón terecht in de gevaarlijke wereld van de orgaanhandel…

Vikings: Valhalla (2022)

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 7.2

Deze Netflix Original is sinds 25 februari 2022 te zien.

De historische dramaserie is geschreven door Jeb Stuart. Michael Hirst – de maker van de eerste Vikings-serie– schreef ook een aantal afleveringen van Vikings: Valhalla.

Vikings: Valhalla is een sequal van vikings uit 2013 – en start 100 jaar na de gebeurtenissen uit deze serie.

In Vikings: Valhalla staat een nieuwe generatie legendarische helden op die vechten om hun eigen lot te bepalen – en ondertussen geschiedenis te schrijven…

The Pentaverate

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Kenners van Illuminatie en The Freemasons – een geheim genootschap van invloedrijke mensen die achter de schermen de wereld runnen – zien natuurlijk meteen de driehoek met het oog en de overeenkomsten met de samenzweringstheorie.

Het is dan ook overduidelijk dat Illuminatie een inspiratiebron is geweest voor Mike Myers – die met The Pentaverate een komische kijk geeft op de geschiedenis van dit geheime genootschap.

Deze Amerikaanse Netflix Original staat sinds 5 mei 2022 online. De serie volgt een geheim genootschap dat al sinds de Zwarte Pest van 1347 actief is om meerdere grote wereldgebeurtenissen te beïnvloeden.

Nu wordt deze organisatie echter zelf geconfronteerd met een gevaarlijke dreiging van binnenuit. Kan een Canadese journalist hen – en de rest van de wereld – redden?

Les 7 vies de Léa (2022)

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Les 7 vies de Léa is een Franse komedieserie die sinds 22 april 2022 te zien is.

Deze Netflix Original is gebaseerd op de roman ”Les 7 vies de Léo Belami” van Natael Trapp.

Deze serie volgt Léa – gespeeld door Raïka Hazanavicius. Léa valt in slaap in 2021 en wordt wakker in het lichaam van iemand anders in 1991!

Ze reist door de tijd in het lichaam van andere mensen. Ze ondergaat maar liefst 7 gedaanteverwisselingen en vindt het stoffenlijk overschot van een jonge man.

Terwijl ze van lichamen verwisselt probeert ze het mysterie achter zijn door op te lossen – en te voorkomen…

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

Seizoenen: 1

Na de The Ted Bundy Tapes is er nu een nieuwe documentaire van Conversations with a Killer.

The John Wayne Gacy Tapes is een true crime documentaire van Netflix, die sinds 3 april 2022 te zien is.

Deze serie gaat over  John Wayne Gacy, een sadistische moordenaar die zijn duistere kant wist te verbergen onder zijn brede glimlach.

De Amerikaanse seriemoordenaar verkrachtte en vermoordde minimaal 33 jonge mannen.

John trad regelmatig op in kinderziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen als ”Pogo the Clown” of ”Patches the Clown”. Dit zorgde ervoor dat hij later bekend werd als ”The Killer Clown”.

Deze documentaire geeft een unieke kijk in het hoofd van deze sadistische killer…

Dirty Lines Netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Dirty Lines is een Nederlandse dramaserie van Netflix, die sinds 8 april 2022 te zien is.

Deze serie is gemaakt door Pieter Bart Korthuis, die bekend is van Het Jaar van Fortuyn, Vechtershart en Penoza. De hoofdrol is voor Minne Koole, Chris Peters en Joy Delima.

Dirty Lines speelt zich af in Amsterdam in de 1987´s. De serie volgt Frank Stigter, een ondernemer die een paar mislukte pogingen heeft gedaan om een eigen bedrijf op te zetten. Dan krijgt hij het idee om een nationale sekslijn op te zetten.

Samen met zijn broer en zus en een aantal dubieuze investeerders begint hij de eerste telefoonsekslijn van Europa.

Wat begint als een onprofessioneel experiment in de garage van zijn ouders, ontwikkelt zich al snel tot een miljoenenbedrijf…

pieces of her 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 6.4

Piecer of Her is een Netflix Original serie die sinds 4 maart 2022 te zien is.

Deze spannende serie is gebaseerd op een bestseller van van Karin Slaughter – één van ’s werelds populairste verhalenvertellers.

Deze Amerikaanse misdaadserie heeft een hoofdrol voor Bella Heathcote en Toni Collette (Unbelievable en Hereditary).

De serie volgt Andy Oliver. Ze denkt alles over haar moeder te weten, maar wanneer een zaterdagmiddag bezoek aan een winkelcentrum plotseling in geweldig ontaardt, verandert het beeld dat ze van haar moeder heeft voor altijd.

Wanneer er vervolgens allerlei figuren uit haar moeders verleden opduiken, wordt ze gedwongen om te vluchten.

Terwijl ze op de vlucht is probeert ze de waarheid achter haar moeders verleden te achterhalen en onthult ze geheimen uit haar jeugd…

Juvenile Justice Netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Juvenile Justice is een Koreaanse drama- en misdaadserie uit 2022, die sinds 25 februari te zien is.

Juvenile Justice volgt Shim Eun Seok – de nieuwe rechter van de jeugdrechtbank in het Yeonhwa-district.

Shim Eun Seok werd als kind slachtoffer van jeugdcriminaliteit.

Als rechter moet ze allerlei strafzaken waarbij jeugddelinquenten betrokken zijn behandelen.

Ze is berucht omdat ze zo streng is voor jeugddelinquenten. Ze vindt namelijk dat ze kinderen moet leren dat ze bang moeten zijn voor de wet én dat hun overtredingen zware consequenties hebben…

Inventing Anna Netflix 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

IMDb: 6.9

Inventing Anna is een Netflix Original die sinds 11 februari 2022 te zien is.

Deze dramaserie is gemaakt door Shonda Rhimes. De serie vertelt het verhaal van Anna Sorokin en is geïnspireerd op het artikel ”How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” van het New York Magazine.

Julia Garner – die vooral bekend is als Ruth Langmore uit Ozark – speelt Anna Delvey.

Inventing Anna volgt Vivian Kent, een jonge journalist die zich moet bewijzen.

Ze onderzoekt de zaak van Anna Delvey, een vermogende Duitse erfgename die niet alleen de harten, maar ook het geld van de upper class van New York wist te stelen.

Gedurende haar onderzoek begint Vivian een duistere en komische haat liefdeverhouding te ontwikkelen met Anna.

Terwijl Anna wacht op haar proces moet Vivian tegen de klok vechten om een vraag die beantwoorden waar iedereen in New York het antwoord op wil hebben: Wie is Anna Delvey? Is ze een echte oplichter of is ze gewoon het voorbeeld van de Amerikaanse droom?

All of Us Are Dead

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

All of Us Are Dead is een Koreaanse zombieserie uit 2022.

Deze Netflix Original speelt zich af op een Koreaanse middelbare school. Hier wordt één van de leerlingen geïnfecteerd met een zombie-virus. Dit loopt al snel uit de hand en veel leerlingen raken besmet.

Een hoogleraar legt uit dat de zombies extreme angst ervaren en daarom andere aanvallen. Eenmaal aangevallen veranderen de studenten ook in zombies. Deze middelbare school in Korea wordt de broedplaats.

Een deel van de studenten raakt besmet terwijl het overige deel probeert te overleven. Om het virus beperkt te houden wordt het schoolterrein afgesloten. Zonder voedsel of spullen om zichzelf mee te verdedigen probeert de groep niet geïnfecteerde studenten te overleven.

Deze groep wordt echter steeds kleiner. De leerlingen vragen zich af of er ooit hulp zal komen vanuit de buitenwereld…

Archive 81

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 7.4

Sinds 14 januari 2022 is Archive 81 te zien – een mysterieuze drama-, horror- en science fiction serie van Netflix.

Deze serie is gemaakt door Rebecca Sonnenshine – die bekend is van The Vampire Diaries en Outcast – en heeft Mamoudou Athie in de hoofdrol.

Mamoudoe speelt Dan Turner, een specialist in het restaureren van oude videobanden. Hij is werkzaam bij een museum voor bewegende beelden.

Dan wordt door Virgil Davenport gevraagd om voor veel geld oude videobanden te restaureren, die bij een brand in een appartement beschadigd zijn geraakt. Virgil – die werkt voor het bedrijf LMG – vraagt hem meerdere tapes op te lappen. Hij moet hiervoor naar een afgelegen plek reizen.

Wanneer Dan begint met het oplappen van de oude tapes ziet hij een proefschrift uit 1994 van Melody Pendras. Dit proefschrift gaat over een kleine gemeenschap in een appartement genaamd ‘the Visser’. Dan – die zegt niet te geloven in het bovennatuurlijke – raakt geïnteresseerd in het verhaal van ‘the Visser’.

Beetje bij beetje leert hij door Melody’s tapes meer over het appartement.

Als hij zijn vader in de tapes ziet verschijnen, raakt hij pas echt geïnteresseerd in het verhaal. Ondertussen ontdekt hij dat Virgil meer over zijn traumatische verleden lijkt te weten.

Welke geheimen schuilen er allemaal in het Visser appartement en waarom wordt specifiek Dan uitgekozen om deze tapes te restaureren?