Beste Netflix True Crime series

Sinds de komst van Making a Murderer kijken steeds meer Netflix-abonnees naar true crime documentaires. Waarschijnlijk de reden dat er steeds meer documentaires over échte misdaden online komen te staan.

Op Netflix staan inmiddels vele crime documentaires. Het zijn documentaires over moorden en de daaropvolgende (falende) moordonderzoeken. Het zijn series over drugscriminaliteit én de gevolgen voor alle betrokkenen. Het zijn schokkende documentaires over ontvoeringen in verre landen.

Door te praten met alle betrokkenen, soms zelfs de misdadigers zelf, brengt Netflix de misdaden tot in detail in beeld.

Sinds 2018 staat er een bizarre documentaire online over Amerika’s meest duivelse bankoverval ooit! Het is zeker één van de beste true crime documentaires. Hieronder staan alle documentaires over waargebeurde misdaden, die je zeker moet zien…

Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes duration

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Na Conversation with a Killer: The Ted Bundy Tapes en Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes is op 7 oktober 2022 de serie Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes in première gegaan.

Deze Netflix Original gaat over Jeffrey Dahmer, een Amerikaanse seriemoordenaar, verkrachter en kanibaal internationaal bekend werd door de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Jeffrey Dahmer – ook wel bekend als de ”Milwaukee Cannibal” – is een Amerikaanse seriemoordenaar, verkrachter en kanibaal. Tussen 1978 en 1991 vermoordde hij 17 mannen. Vaak had Jeffrey na het moorden seks met het dode lichaam (necrofilie). Ook bewaarde hij de lichaamsdelen en at hij het vlees van zijn slachtoffers (kannibalisme).

In 1992 werd hij veroordeeld tot vijftien keer levenslang. In 1978 kreeg hij daar nog een levenslange gevangenisstraf bij door een moord die gepleegd werd in Ohio in 1978.

Op 28 november 1994 werd Jeffrey doodgeslagen door zijn medegevangene, Christopher Scarver.

Jeffrey werd voor zijn proces gediagnosticeerd met borderline en een psychotische en (schizo typische) persoonlijkheidsstoornis. Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes geeft door middel van de interviews die met hem zijn opgenomen een verontrustende kijk in zijn gestoorde geest…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

How to Fix a Drug Scandal is een meeslepende Netflix-documentaire over de grootste gerechtelijke dwaling uit de geschiedenis van Massachusetts.

Deze nieuwe mini-serie vertelt over het sneeuwbaleffect dat Sonja Farak in gang heeft gezet.

In 2013 werd ze gearresteerd omdat ze met bewijsmateriaal had geknoeid. De chemicus werkte als onderzoeker in een drugslaboratorium voor allerlei strafzaken, maar was zelf verslaafd aan drugs. In plaats van de drugs deskundig te onderzoeken, rookte en proefde ze allerlei soorten drugs.

Deze ontdekkingen zorgde ervoor dat duizenden strafrechtelijke veroordelingen werden vernietigd en de staat miljoenen moest uitbetalen aan de slachtoffers.

Deze documentaire vertelt het verhaal vanuit meerdere kanten, inclusief de kant van Sonja Farak…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

The Innocence Files is een nieuwe documentaire uit 2020, die sinds 15 april online staat.

Deze Amerikaanse serie vertelt het verhaal van mensen die onterecht in de gevangenis hebben gezet.

Deze Netflix Original is gemaakt onder begeleiding van Peter Neufeld en Barry Scheck, de twee oprichters van The Innocence Project. De regie was in handen van de vooraanstaande regisseurs Alex Gibney, Roger Ross Williams en Liz Garbus.

De serie vertelt de persoonlijke verhalen van acht onterecht veroordeelde mensen, die zijn geholpen door The Innocence Project, een non-profit organisatie die het rechtssysteem eerlijker en rechtvaardiger wil maken.

De documentaire serie laat zien wat de drie oorzaken van een onterechte veroordelen zijn: wangedrag van de aanklager, verkeerde identificatie van een getuigen en het gebruik van onbetrouwbare forensische bewijsmaterialen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

The Staircase is een spraakmakende documentaire uit 2018 die ontwikkeld is door de makers van misdaaddocumentaires als Making a Murderer en The Keepers!

De documentaire vertelt het verhaal van Michael Iver Peterson, een romanschrijver die in 2003 wordt veroordeeld voor de moord op zijn tweede vrouw Kathleen Peterson.

Haar leven eindigde in 2001 onder aan de trap. Is ze gevallen óf heeft Michael haar geduwd?

Deze true crime documentaire werpt een diepgaande blik op de hele zaak én de rechtsspraak in de Verenigde Staten. Daarbij bevat de documentaire meer wendingen dan een bestseller!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Flint Town is een nieuwe Netflix documentaire, die sinds 2018 te zien is.

De spannende serie is uitgebracht als Netflix Original en speelt zich af in de Amerikaanse stad, Flint.

Flint, Michigan is een stad met 100.000 inwoners. Het was ooit een normale stad voor de middenklasse, maar nu is er veel armoede en criminaliteit. Hierdoor staat de politie van Flint enorm onder druk.

Met een afbrokkelende infrastructuur én te weinig middelen, moeten de agenten te midden van een watercrisis, de criminaliteit bestrijden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 8

Drug Lords is een meeslepende documentaire van Mike Welsh, die in 2018 is uitgebracht als Netflix Original.

Deze documentaire vertelt de verhalen van de beruchtste drugsbazen ooit, hun handlangers én de mannen en vrouwen die hen wilde stoppen.

Deze documentaire vertelt het verhaal van de drugsbazen Pablo Escobar en zijn rivalen Gilberto en Miguel Rodriguez Orejuela, die ook centraal staan in Netflix’s Narcos.

Daarnaast zoom de serie in op het leven van Frank Lucas, de heroïnekoning uit New York, die eerder centraal stond in American Gangster met Denzel Washington in de hoofdrol.

Verder wordt er vertelt over de Australische onderwereld, die geregeerd wordt door een moeder en haar sadistische zoons…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 11

The Confession Tapes is een diepgaande documentaire die sinds september 2017 online staat.

De Amerikaanse serie is ontwikkeld door Kelly Loudenberg en uitgebracht als Netflix Original.

De documentaire brengt spraakmakende misdaden in beeld, waarvoor mensen zijn veroordeeld die beweren dat hun bekentenis onder valse omstandigheden is afgenomen.

De makers onderzoeken bijvoorbeeld een drievoudige moord, waarvoor twee tieners zijn veroordeeld. Daarnaast brengen ze in beeld hoe iemand na een brand wordt veroordeeld voor de moord op zijn moeder.

Of het verhaal van een man die met vier kinderen een rivier in rijdt, waardoor ze verdrinken. Hij vertelt eerst dat het opzet was, maar beweert later dat het een ongeluk was…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

The Keepers is een Amerikaanse documentaire over een onopgelost moord uit 1969.

Deze documentaire is ontwikkeld door Ryan White, die het ziet als een verhaal over gerechtigheid. De afleveringen staan sinds mei 2017 online.

De serie onderzoekt de moord op Cathy Cesnik én het misbruik van haar studenten, die zeggen zijn misbruikt door priester Joseph Maskell. Op 7 november 1969 verdween Cathy en in januari 1970 werd haar levenloze lichaam aangetroffen op een stortplaats.

De moord werd nooit opgelost, maar Ryan White ziet Joseph Maskell als verdachte. Deze priester werd verdacht van kindermisbruik en overleed in 2001…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Captive is een spannende misdaaddocumentaire over ontvoeringen die sinds 2016 te streamen is.

Deze populaire Netflix serie werd in 2017 genomineerd voor een Golden Reel Award.

De Netflix Original vertelt de intense verhalen van ontvoeringen, die overal ter wereld plaatsvinden, waaronder in de Verenigde Staten, Brazilië, Somalië en de Filipijnen.

De documentaire laat de complexe bevrijdingsoperaties zien, waarbij wordt onderhandeld met de gijzelnemers.

Daarnaast vertellen de slachtoffers wat ze hebben moeten doorstaan…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Real Detective is een Canadese documentaire van Investigation Discovery die sinds 2016 te zien is.

De hitserie werd in 2017 en 2018 genomineerd voor een Canadian Screen Award.

In de serie vertellen detectives over moordonderzoeken, die hen vandaag de dag nog steeds achtervolgen.

De detectives vertellen tot in detail over die ene zaak die voor altijd in hun geheugen gegrift staat…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

IMDb: 8.5

Making a Murderer was één van de eerste true crime serie van Netflix, die enorm succesvol werd! 

Deze documentaire serie staat sinds 2015 online en vertelt het verhaal van Steven Avery, de hoofdverdachte van een schokkend misdrijf.

Steven is lid van een familie gewantrouwde buitenstaanders. Hij wordt in 1985 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. In 2003 wordt hij vrijgesproken door DNA-materiaal.

Zijn daaropvolgende zoektocht naar gerechtigheid roept vragen op over de autoriteiten die hem onterecht hebben opgesloten. Daarom sleept hij de politie van Manitowoc Country voor de rechter wegens corruptie.

Gedurende zijn gevecht voor gerechtigheid, wordt hij opnieuw verdacht van een misdaad. Hierdoor begint alle ellende opnieuw…