Beste nieuwe series 2015

Je denkt bij series uit 2015 vooral, Narcos, Daredevil en Jessica Jones. Hieronder staan de beste series uit 2015:

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

Trapped is een mysterieuze politieserie uit IJsland, die vooral wordt geprezen door de authenticiteit en het realistische decor.

Deze spannende thriller is geschreven door Baltasar Kormákur, die daarvoor in 2017 de IJslandse Edda Award won!

Trapped volgt Andri Olafsson, het hoofd van de politie van het afgelegen vissersdorp, Seydisfjördur. De inwoners worden ingesneeuwd door een storm, terwijl er een Deense veerboot aankomt,  waarop ook een mensenhandelaar uit Litouwen zit.

Wanneer er een verminkt lichaam wordt aangetroffen – zonder hoofd en ledematen – moet Andri op zoek naar de moordenaar. Ondertussen moet hij omgaan met de scheiding van zijn ex, die inmiddels een nieuwe vriend heeft…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

IMDb: 8.5

Making a Murderer was één van de eerste true crime serie van Netflix, die enorm succesvol werd! 

Deze documentaire serie staat sinds 2015 online en vertelt het verhaal van Steven Avery, de hoofdverdachte van een schokkend misdrijf.

Steven is lid van een familie gewantrouwde buitenstaanders. Hij wordt in 1985 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. In 2003 wordt hij vrijgesproken door DNA-materiaal.

Zijn daaropvolgende zoektocht naar gerechtigheid roept vragen op over de autoriteiten die hem onterecht hebben opgesloten. Daarom sleept hij de politie van Manitowoc Country voor de rechter wegens corruptie.

Gedurende zijn gevecht voor gerechtigheid, wordt hij opnieuw verdacht van een misdaad. Hierdoor begint alle ellende opnieuw…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 62

The Expanse is een science fiction serie uit 2015 van de zender Syfy en Amazon.

Syfy annuleerde de serie na drie seizoenen, maar Amazon wilde de serie voorzetten. Het vierde en vijfde seizoen zijn daarom door Amazon geproduceerd. De complete serie staat nu online.

De scenario’s zijn geschreven door Mark Fergus en Hawk Ostby en gebaseerd op de gelijknamige science fiction roman van James S.A. Corey, die in 2011 uitgebracht is.

De serie won maar liefst drie Saturn Awards voor ”Beste science fiction serie”!

Deze spannende serie speelt zich af in 2350. Door de vermissing van een vrouw wordt een harde detective en een schurkenstatenkapitein samengebracht in een race om het zonnestelsel, om de grootste samenzwering uit de menselijke geschiedenis bloot te leggen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Jessica Jones is een Netflix Original uit 2015 die bedacht is door Melissa Rosenberg.

Deze spannende serie is gebaseerd op de gelijknamige superheldin uit de stripboeken van Marvel. Ze raakte daarbij geïnspireerd door Alias – een stripreeks uit 2001.

De hoofdrol is voor Krysten Ritter – die eerder te zien was in Breaking Bad.

Jessica was een superheldin. Haar carrière eindigde op een tragische manier. Ondanks haar posttraumatische stressstoornis, start ze een nieuwe carrière als privédetective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

Master of None is een hilarische televisieserie uit 2015 die is uitgebracht als Netflix Original.

De scenario’s zijn geschreven door Alan Yang én Aziz Ansari, die zelf een hoofdrol heeft. In 2018 won Aziz een Golden Globe!

Het is een serie om samen te kijken, doordat onderwerpen als daten, liefde én familie centraal staan.

Aziz speelt Dev, een acteur die in New York woont. Zijn leven draait om 3 dingen: zijn vrienden, het vinden van een relatie én het werken aan zijn carrière…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Patriot is een dramaserie van Amazon. De Amazon Original is op 5 november 2015 in première gegaan. De Amerikaanse televisieserie is opgenomen in Chicago en heeft Michael Dorman in de hoofdrol.

Michael speelt John. Hij is vader en inlichtingenofficier. Hij moet tijdens zijn laatste ”on-officiële” missie voorkomen dat Iran nucleaire wapens gaat gebruiken.

John geeft zijn zekerheden op en gaat werken bij een bedrijf dat veel zaken doet met het Midden-Oosten. Hij gaat op missie, maar zijn posttraumatische stressstoornis en zijn incompetente overheid kunnen deze in gevaar brengen…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 126

Supergirl is een populaire science fiction– en superhelden serie van The CW. De Amerikaanse serie is gebaseerd op DC Comics van Otto Binder en Al Plastino.

De serie is begonnen in 2015 en heeft Melissa Benoist in de hoofdrol.

Kara Zor-El is geboren op de planeet Krypton. Samen met haar beroemde neef vluchtte ze weg voor de verwoesting van haar planeet. Nu begint ze haar superkrachten te omhelzen, zoals altijd al de bedoeling is geweest…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 46

The Last Kingdom is een Britse dramaserie van BBC Two, die gebaseerd is op The Saxon Stories, een serie romans van Bernard Cornwell.

In de serie zijn historische personages en gebeurtenissen gecombineerd met fictieve personages en gebeurtenissen.

Het is een serie met spannende veldslagen en heldhaftige daden, maar ook een serie met diepgaande onderwerpen, zoals politiek, religie, liefde en moed.

The Last Kingdom is een serie zoals Game of Thrones en moest zelfs de Game of Thrones van de BBC worden. Uiteraard is er maar één echte Game of Thrones.

De Duitse acteur Alexander Dreymon heeft de hoofdrol als Uhtred. De serie vertelt het verhaal van Alfred de Grote, die zijn Koninkrijk wil verdedigen tegen de Noormannen, terwijl Uhted – een geboren Saks die is grootgebracht door de Vikingen – zijn geboorterecht wil opeisen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Narcos is een spannende misdaadserie, die vooral populair is bij mannen. Deze Netflix Original is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit.

In 2016 werd de serie én hoofdrolspeler Wagner Moura genomineerd voor een Golden Globe!

Pablo Escobar groeide uit tot één van de grootste drugscriminelen ter wereld. Als leider van het Medellin Kartel had hij Colombia in zijn greep.

Zijn kartel voerde een verwoestende oorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid, een oorlog gedreven door cocaïne…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 95

IMDb: 6.9

Fear the Walking Dead is een spin-off van The Walking Dead, één van de populairste series ooit.

Fear the Walking Dead is de prequel van the Walking Dead en speelt zich af vóór de zombie-apocalyps heeft plaatsgevonden.

De serie volgt Madison Clark, die samenwoont met haar vriend Travis, haar dochter Alicia en haar drugsverslaafde zoon Nick. Het disfunctionele gezin wordt geconfronteerd met allerlei vreemde gebeurtenissen.

Deze gebeurtenissen blijken het begin van de zombie-apocalyps én de ineenstorting van de beschaving te zijn…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Zoo is een dramaserie van CBS uit 2015. De hitserie is gebaseerd op de roman van James Patterson en Michael Ledwigde.

De serie is ontwikkeld door Josh Appelbaum, André Nemec, Jeff Pinkner en Scott Rosenberg.

Ooit waren dieren de baas over de aarde. Wat als ze nu besluiten om hun macht terug te pakken?

In Zoo komen dieren overal ter wereld in opstand. Dieren vallen overal ter wereld mensen aan. Deze aanvallen worden steeds beter gecoördineerd én extremer.

De journaliste Jamie Campbell en patholoog Mitch Morgan onderzoeken samen waarom dieren zich opeens zo gedragen…

Mr. Robot

Mr. Robot is een drama– en misdaadserie uit de Verenigde Staten.

De serie is op 24 juni 2016 in première gegaan en de afleveringen zijn te volgen via Amazon Instant Video.

Christian Slater speelt Mr. Robot. Hij kreeg in 2016 een Golden Globe voor zijn rol. In 2016 won Mr. Robot nog een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Elliot is een computerprogrammeur met een antisociale stoornis. Hij kan alleen contact leggen met mensen door ze te hacken. Overdag is hij is een medewerker van een bedrijf in cybersecurity, maar ’s nachts is hij een hacker die actief is in de onderwereld…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 47

Ballers is een Amerikaanse serie van producer Steve Levinson. Deze serie van HBO is sinds 2015 te zien.

Spencer Strassmore is een Football Player die met pensioen is gegaan. Samen met een aantal ex spelers is hij bezig met zijn nieuwe carrière als financieel adviseur.

Spencer en zijn vrienden willen de huidige spelers van de Nationaal Football League behoeden voor de fouten, die zij  maakte tijdens hun carrière als Football speler…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 179

Desperate Housewives is een populaire vrouwenserie van Marc Cherry. Hij probeerde de serie te verkopen aan HBOFOXCBS en Showtime, maar uiteindelijk werd deze verkocht aan ABC.

De 180 afleveringen zijn opgenomen in Los Angeles en tussen 2004 en 2012 uitgezonden. In 2005, 2006 én 2007 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Desperate Housewives vormde de inspiratiebron voor de Nederlandse Gooische Vrouwen.

De serie volgt een aantal vriendinnen uit Wisteria Lane, door de ogen van hun overleden buurvouw. Hierdoor zien we dat alle vrouwen geheimen met zich meedragen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Sense8 is een een hele succesvolle Netflix Original, die tussen 2015 en 2018 te zien is.

De Amerikaanse science fiction is bedacht door Andy en Lana Wachowski – die bekend zijn van The Matrix.

Deze serie vertelt het verhaal van 8 vreemdelingen, die over de hele wereld wonen. Ze kunnen op één of andere manier met elkaar communiceren. Ze kunnen elkaar zien, horen en voelen.

Wanneer ze achterna worden gezet – door hen die denken dat ze een gevaar vormen voor de wereldorde- moeten ze samen zien te overleven…

Seizoenen: 19

Afleveringen: 431

NCIS is een populaire misdaadserie van CBS. Deze televisieserie is geproduceerd door Donald Bellisario. 

De agenten van de Naval Criminal Investigative Service onderzoeken allerlei soorden misdaden. Deze misdaden hebben allemaal een link met de marine…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 21

No Offence is een Britse politieserie uit 2015.

De afleveringen zijn opgenomen in Manchester.

In No Offence zien we de Manchester Metropolitan Police in actie. Deze krijgen o.a. te maken met brandstichting, drugsbendes, neo-nazi’s en brute moordenaars…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

IMDb: 8.6

Daredevil is een populaire Netflix serie die sinds 2015 te zien is.

Deze superheldenserie is ontwikkeld in samenwerking met Marvel. De serie is geschreven en geproduceerd door Drew Goddard en gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Stan Lee en Bill Everett.

Deze stipboeken met Daredevil verschenen voor het eerst in 1964. Daredevil werd algemeen bekend als ‘’De Man Zonder Angst’’ en ‘’De Duivel van Hell’s Kitchen’’. De stripboeken werden niet alleen gebruikt voor deze serie, maar er kwamen meerdere animatieseries, videogames en allerlei handelswaar uit.

Daredevil volgt Matt Murdock, die blind is geworden door een ongeluk met chemisch afval. Hij verloor zijn zicht, maar kreeg een bijzonder zesde zintuig terug. Zo kan hij iemand herkennen aan de hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij dé beschermer van Hell’s Kitchen!

Seizoenen: 7

Afleveringen: 84

Younger is een meidenserie uit de Verenigde Staten. De romantische serie is begonnen in 2015 en heeft Sutton Foster in de hoofdrol.

Younger gaat over Liza Miller. Ze is 40 jaar en onlangs gescheiden. De alleenstaande moeder wil een baan vinden. Ze vindt zichzelf te oud en doet daarom alsof ze pas 26 jaar is.

Dan wordt Liza in een café versierd, door iemand die denkt dat ze pas 20 jaar is. Vanaf dat moment besluit ze door het leven te gaan als een 26-jarige!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Bloodline is een Netflix Original uit 2015. Hoofdrolspeler Ben Mendelsohn werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe.

In Bloodline staat de familie Rayburns centraal. De gerespecteerde mensen uit Florida Keys bewaren duistere geheimen. Wanneer het zwarte schaap van de familie terugkeert, dreigen deze geheimen te worden onthuld…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 71

IMDb: 7.9

iZombie is een populaire horror serie uit 2015. Deze televisieserie is gebaseerd op DC Comics en uitgezonden door The CW.

De serie werd direct positief ontvangen, waardoor er in 2015 een mTvU Fandom Award voor ”Best New Fandon of the Year” werd gewonnen! Rose Mclver, die eerder in Once Upon a Time speelde, heeft de rol van Olivia Moore.

Olivia was een normale, gelukkige geneeskunde studente met veel vrienden. Opeens veranderde ze in een zombie. Om eruit te blijven zien als een mens, moet ze hersenen eten. Daarom gaat ze bij een lijkenhuis in Seattle werken.

Wanneer ze de hersenen van iemand opeet, krijgt ze toegang tot de herinneringen van deze persoon. Hiermee gaat ze de politie helpen met het oplossen van misdaden én moorden…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 51

Unbreakable Kimmy Schmidt is een échte feel-good-serie. Deze populaire Netflix serie is begonnen in 2015.

Op 19 mei 2017 is seizoen 3 in première gegaan. Ellie Kemper heeft de hoofdrol als Kimmy Schmidt.

Kimmy zat 15 jaar gevangen in een ondergrondse bunker. Samen met 4 vrouwen wordt ze gered. Nu wil ze haar verloren jaren inhalen. Daarom gaat ze naar New York. Daar heeft ze de beste tijden van haar leven.

Kimmy leert ons om nooit op te geven…