Beste nieuwe series 2018

Je gaat het in 2018 druk krijgen als seriekijker. Series kijken wordt namelijk steeds populairder. Hierdoor gaan de budgetten omhoog en komen er meer én betere series uit in 2018.

Welke compleet nieuwe serie moet iedereen in 2018 zien? Over welke nieuwe serie gaat iedereen praten? Wordt het Castle Rock, de nieuwe horrorserie uit het universum van Stephen King? Wordt het The Alienist, de spannende thriller die gebaseerd is op de roman van Caleb Carr óf gaan we het allemaal hebben over AMC’s The Terror?

Hieronder staan nieuwe series van alle vooraanstaande zenders…

Mayans MC

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Mayans MC is een spin-off van Sons of Anarchy en is vanaf 5 september 2018 te zien op FX.

De scenario’s zijn geschreven door Kurt Sutter en Elgin James, die de latino-cultuur meer naar voren hebben gebracht.

Mayans MC volgt Ezekiel ”EZ” Reyes, een prospect van een chapter bij de grens tussen Californië en Mexico. EZ is afkomstig uit een trotse Latijns-Amerikaanse familie, die hun Amerikaanse droom zag verdwijnen door geweld van de kartels.

Door zijn behoefte aan wraak, komt EZ terecht in een leven dat hij nooit wilde én waar hij nooit meer aan kan ontsnappen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Jack Ryan is een actieserie van Amazon, die sinds 2018 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Carlton Cuse (Lost) en Graham Roland (Fringe) en gebaseerd op een personage uit de romans van Tom Clancy, een Amerikaanse novelist die het personage Jack Ryan in 1984 introduceerde.

John Krasinski – die vooral bekend is als Jim Halpert uit The Office – heeft de hoofdrol als Jack Ryan. Daarnaast is er een hoofdrol voor Wendell Pierce, die vooral bekend is van Suits en The Wire.

Wanneer CIA-analist Jack Ryan wordt geconfronteerd met een aantal verdachte bankoverschrijvingen, wordt hij gedwongen om achter zijn veilige bureau vandaan te komen om verder onderzoek te verrichten.

Daardoor komt hij terecht in een dodelijk kat-en-muisspel, dan zich afspeelt in Europa en het Midden-Oosten. Daarbij wordt de dreiging van een terroristische aanslag op de Verenigde Staten en haar bondgenoten steeds groter…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Patrick Melrose is een serie uit 2018 met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol.

Deze Amerikaanse serie van Showtime is gebaseerd op 5 romans van Edward St. Aubyn: Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother’s Milk en At Last.

Benedict speelt de losgeslagen Patrick Melrose, een hilarische playboy met de nodige verslavingen. Patrick heeft moeite met het overwinnen van de schade die zijn ouders hebben toegebracht door hem nooit echt op te voeden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

IMDb: 8.7

Succession is de nieuwste HBO serie met een familiethema én machtsstrijd, zoals Game of ThronesRome en The Sopranos.

De scenario’s zijn geschreven door Jesse Armstrong, die bijvoorbeeld bekend is van de advocatenserie The Thick of It.

Brian Cox heeft de hoofdrol als Logan Roy.

Samen met zijn 4 kinderen leidt Logan één van de grootste mediabedrijven ter wereld. Omdat Logan ouder begint te worden, wil hij zich steeds meer terugtrekken, maar wat gaat dit betekenen voor de toekomst van zijn bedrijf?

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Cobra Kai is een Amerikaanse serie van Youtube Red. Deze komische dramaserie is op 2 mei 2018 in première gegaan.

De scenario’s zijn geschreven door Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg en gebaseerd op The Karate Kid films van Robert Mark Kamen.

Cobra Kai speelt zich 34 jaar na de gebeurtenissen uit de film af en volgt Johnny Lawrance, die verlossing zoekt door de beruchte Cobra Kai-karate dojo te heropenen.

Hierdoor ontstaat er opnieuw rivaliteit met de inmiddels succesvolle Daniel LaRusso, die moeite heeft met vinden van balans in zijn leven zonder de begeleiding van zijn mentor, Mr. Miyagi.

Beide mannen rekenen af met de demonen uit hun verleden én hun huidige frustraties op de enige manier die ze kennen: met karate!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Deep State is een nieuwe spionage thriller van FOX, die sinds 12 april in Nederland te zien is.

De serie is geproduceerd door Matthew Parkhill en Simon Maxwell en heeft een hoofdrol voor Mark Strong en de Belgische Lyne Renee – die we spraken over haar rol in deze serie.

De serie volgt Max en Anna Easton, die een rustig leven hebben met hun 2 kinderen. Max is een gepensioneerd MI6-agent, die wordt opgeroepen voor nog één laatste missie. Hij heeft geen interesse, maar wordt onder druk gezet door de dienst.

Wanneer hij ontdekt dat zijn zoon is vermoord, besluit hij toch op missie te gaan. De vraag is alleen wie hij kan vertrouwen in een wereld waarin werkelijkheid en fictie moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Killing Eve is een nieuwe Amerikaanse dramaserie die sinds 8 april 2018 te zien is op BBC America. 

Phoebe Waller-Bridge was verantwoordelijk voor de productie. De scenario’s zijn gebaseerd op de romans van luke Jennings.

De serie volgt de Eve Polastir en Villanelle. Eve is een verveelde veiligheidsdienstmedewerker die haar droom om spion te worden heeft laten varen. In plaats daarvan zit ze achter een bureau.

Villanelle is een getalenteerde moordenaar, die door haar baan een luxe leven kan leiden. Beide vrouwen, geobsedeerd door elkaar, komen terecht in een kan-en-muisspel…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Trust is een Amerikaanse misdaadserie van de zender FX.

De scenario’s zijn geschreven door Simon Beaufoy die eerder de scenario’s van Slumdog Millionaire uit 2008 schreef. Hiervoor won hij een Oscar!

Het verhaal speelt zich af in 1973, als John Paul Getty III in Rome wordt ontvoerd door de maffia.

De ontvoerders eisen losgeld van zijn grootvader, de extreem vermogende J. Paul Getty. Hij wil niet betalen, omdat hij denkt dat zijn kleinzoon het plan heeft opgezet om geld van hem te ontvangen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

Barry is een nieuwe komedieserie uit 2018. De Amerikaanse serie is geproduceerd door Alec Berg en Bill Hader, die zelf de hoofdrol heeft.

Alex Berg produceerde eerder HBO’s Silicon Valley en Curb Your Enthusiasm.

De serie volgt ex-marinier Barry, die nu huurmoordenaar is. Barry is eenzaam en ontevreden over zijn leven. Wanneer hij met tegenzin naar Los Angeles moet om iemand te vermoorden, komt hij terecht in de hoopvolle theaterscène…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

The Terror wordt misschien wel dé hit van 2018. Deze Amerikaanse thriller is uitgezonden door AMC.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Dan Simmons uit 2007.

Geïnspireerd door ware gebeurtenissen, volgt deze serie de bemanningsleden van een marineschip. Samen gaan ze op expeditie om de mysterieuze Noord-West Passage op Antarctica te vinden.

In plaats daarvan worden ze geconfronteerd met een bloeddorstig roofdier!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Wild Wild Country is een populaire documentaire serie uit 2018.

De Netflix Original gaat over de omstreden sekteleider Bhagwan Shree Rajneesh, die bekend staat als ”Osho”.

In 1981 gaat deze Indiase guru naar Wasco Country, Oregon. Hier wil hij een nieuwe samenleving stichten. Direct na zijn aankomst ontstaan er conflicten met de bewoners van Wasco Country. Deze conflicten zorgen uiteindelijk voor een nationaal schandaal.

Deze documentaire laat met gesprekken van de betrokkenen en oude én nieuwe beelden zien wat er allemaal gebeurd is…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

O Mecanismo is een televisieserie van José Padilha en staat sinds maart 2018 op Netflix. De internationale titel is ”The Mechanism”.

Deze dramaserie begint in 2018 en is geïnspireerd door corruptie binnen Braziliaanse olie- en bouwbedrijven.

Deze spannende serie volgt een kleine groep gedreven onderzoekers, die stuiten op een gigantisch corruptieschandaal. Het schandaal heeft een enorme invloed op alle betrokkenen, inclusief zijzelf.

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Unsolved is een Amerikaanse misdaadserie over het onderzoek naar de moord op rappers Tupac Shakur en Biggie Smalls.

Deze serie is geschreven door Kyle Long en gebaseerd op Murder Rap: The Untold Story of Biggie Smalls & Tupac Shakur Murder Investigation van voormalig LAPD detective Gre Kading.

Sinds juni 2018 staat de serie online als Netflix Original

A chronicle of the two major police investigations by LAPD Detective Greg Kading into the deaths of Tupac and The Notorious B.I.G.

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

The Looming Tower is een Hulu Original die te zien is sinds 22 februari 2018.

Deze Amerikaanse dramaserie gaat over de oorlog tegen Osama Bin Laden. De miniserie is geschreven door Dan Futterman (Political Animals), Alex Gibney (Dirty Money) en Lawrence Wright.

De serie volgt de toenemende dreigingen die uiteindelijk leiden tot de aanslagen van 9/11. Daarnaast laat de serie de rivaliteit tussen CIA en de FBI zien…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Altered Carbon is een nieuwe science fiction serie van Netflix, die gebaseerd is op het boek van Richard K. Morgan.

Joel Kinnaman (House of Cards) en James Purefoy (The Following) hebben een hoofdrol. In 2018 werd de serie genomineerd voor een Saturn Award!

De serie speelt zich af in 2384. De geest is gedigitaliseerd en de ziel kan worden overgedragen van het ene naar het andere lichaam. Mensen die ”lichamelijk door zijn”, kunnen hun herinneringen en hun bewustzijn naar een nieuw lichamen transporteren.

Takeshi Kovacs zat eeuwen gevangen, tot de vermogende Laurens Bancroft hem een nieuwe kans wil geven. Laurens werd vermoord en zijn laatste back-up is uren voor zijn dood gemaakt. Hierdoor weet hij niet wie hem heeft vermoord.

De elite-soldaat kan zijn vrijheid terugverdienen door erachter te komen wie Laurens heeft vermoord…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Waco is een waargebeurde mini-serie uit de Verenigde Staten.

In 1993 willen de FBI en ATF de leefgemeenschap van de Branch Davidians in Waco, Texas innemen. In de gemeenschap zou sprake zijn van seksueel misbruik van kinderen.

David Koresh – de leider van de religieuze sekte – denkt de laatste profeet te zijn en heeft apocalyptische, Bijbelse visioenen.

De Waco siege – zoals de belegering werd genoemd – begon op 28 februari 1993. De wekende durende aanval werd wereldnieuws en zorgde voor veel doden – waaronder veel politiemannen.

De serie laat de gebeurtenissen zien vanuit het perspectief van alle betrokkenen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

The Alienist is een nieuwe historische dramaserie uit 2018.

Deze is opgenomen in Boedapest en gebaseerd op een roman van Caleb Carr. De serie is uitgezonden door TNT en sinds april 2018 te volgen op Netflix.

De serie volgt misdaadverslaggever John Moore, psycholoog Dr. Laszlo Kreizler en politiecommissaris Theodore Roosevelt. Ze bundelen hun krachten, als er een aantal vreselijke moorden worden gepleegd.

Met opkomende disciplines binnen de psychologie én oude opsporingstechnieken, proberen ze de eerste seriemoordenaar van New York op te sporen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

Britannia is een nieuwe historische dramaserie uit 2018.

De Amerikaanse serie van Sky Atlantic is geproduceerd door Rick McCallum (Crossing Lines en Borgia).

David Morrissey / die we vooral kennen als The Governor uit The Walking Dead – heeft de hoofdrol als Aulus.

De serie speelt zich af in 43, na Christus als het vastberaden en gevreesde Romeinse leger terugkeer naar het Keltische hart van Britannia om deze te verpletteren.

Hier stuiten ze op een mysterieus leger van vechtende vrouwen, die krachten uit de onderwereld kunnen oproepen!

Seizoenen: 5

Afleveringen: 76

9-1-1 is een dramaserie vol actie. De scripts zijn geschreven door Brad Falchuk en Ryan Murphy.

De afleveringen zijn uitgezonden door FOX.

De serie volgt de levens en carrières van politieagenten, paramedici en brandweerlieden. Samen zetten ze zich dagelijks in om de levens van anderen te redden. Hiervoor zetten ze zelfs hun eigen leven op het spel…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 7.7

McMafia is een populaire serie van BBC One en AMC, die nu online staat als Amazon Prime Original.

De Britse serie uit 2018 is gemaakt door Hossein Amini (The Alienist) en James Watkins en geinspireerd door de bestseller van Misha Glenny, die sinds 2009 te koop is.

Alex Goldman (gespeeld door James Norton) is de zoon van een verbannen Russische maffioso, die wil ontsnappen aan de schaduw van zijn verleden. Alex wil zijn geld op een eerlijke manier verdienen en een leven opbouwen met zijn vriendin, Rebecca.

Wanneer er echter een moord wordt gepleegd, wordt hij opnieuw bedreigd door het verleden van zijn familie. Hij realiseert zich dat hij zijn eigen geliefden alleen kan beschermen als hij de criminele wereld betreedt…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Castle Rock is een fantasie– en horrorserie uit de Verenigde Staten die op 25 juli 2018 in première is gegaan.

Deze Hulu Original is geschreven door Sam Shaw en Dustin Thomason. De serie is – net als Mr. MercedesThe Mist en 11.22.63 – gebaseerd op verhalen van Stephen King.

Deze televisieserie geeft een duistere kijk op het leven van de inwoners van Maine…