Beste nieuwe series 2018

Je gaat het in 2018 druk krijgen als seriekijker. Series kijken wordt namelijk steeds populairder. Hierdoor gaan de budgetten omhoog en komen er meer én betere series uit in 2018.

Welke compleet nieuwe serie moet iedereen in 2018 zien? Over welke nieuwe serie gaat iedereen praten? Wordt het Castle Rock, de nieuwe horrorserie uit het universum van Stephen King? Wordt het The Alienist, de spannende thriller die gebaseerd is op de roman van Caleb Carr óf gaan we het allemaal hebben over AMC’s The Terror?

Hieronder staan 34 nieuwe series van alle vooraanstaande zenders:

34. Maniac

Netflix

We openen het overzicht met Netflix’s Maniac, een donkere komedieserie van Cary Fukunaga, de producer van seizoen 1 van True Detective. Deze televisieserie is gebaseerd op een Noorse serie en heeft een hoofdrol voor Emma Stone, Jonah Hill en Justin Theroux.

Maniac gaat over een psychiatrisch patiënt van een psychiatrische instelling. Om aan de realiteit te ontsnappen heeft hij een eigen fantasiewereld ontwikkeld…

33. Girlfriends

Girlfriends 2018

Girlfriends is een Britse dramaserie met 3 vooraanstaande actrices in de hoofdrol: Phyllis Logan (Downton Abbey), Zoë Wanamaker en Miranda Richardson. Deze serie is sinds 3 januari 2018 te zien op ITV.

Na een onverwachtse dood van Linda’s echtgenoot, komt ze samen met haar jeugdvriendinnen Sue en Gail. De 3 vrouwen hebben ieder hun eigen problemen en doen hun best om zich staande te houden.

De één wordt geconfronteerd met een scheiding en de andere verliest haar baan. Daarnaast hebben ze nog de eindeloze verantwoordelijkheden voor hun kinderen én kleinkinderen…

Bekijk de trailer

32. Waco

Waco 2018

Waco is écht een televisieserie om naar uit te kijken. Deze spannende misdaadserie is gebaseerd op de Waco Siege uit 1993. Bij deze belegering van de Branch Davidians sekte vielen vele doden, waaronder veel politieagenten.

In 1993 willen de FBI en ATF het Davidian-compound van sekte-leider David Koresh in Waco, Texas innemen. Deze belegering duurde weken en werd wereldnieuws. De serie laat de belegering zien vanuit het perspectief van alle betrokkenen…

Bekijk de trailer

31. Stella Blomkvist

Stella blomkvist

Stella Blomkvist is een Scandinavische serie uit 2018. Deze spannende misdaadserie uit IJsland is gebaseerd op de roman ”Moord op het Ministerie”. en is geschreven door Nanna Kristín Magnúsdóttir, Andri Óttarsson (Case) en Jóhann Ævar Grímsso (Fangar).

Aflevering 1 was in 2017 via Simon Premium te streamen in IJsland. De 1ste aflevering had meer dan 150.000 bestellingen en versloeg zelfs de The Handmaid’s Tale! In 2018 is de serie te volgen op Lumiereseries.

Stella Blomkvist is een gewiekste raadsvrouw, die van seks en drank houdt. Daarnaast wil ze makkelijk verdienen. Hierdoor neemt ze risicovolle zaken aan. Wanneer ze een kleine crimineel gaat verdedigen, gaat het mis. Stella komt terecht in een politieke samenzwering, die een bedreiging vormt voor de toekomst van heel IJsland!

Bekijk de trailer

30. Grown-ish

Grown-ish

Goed nieuws voor kijkers van Black-ish! In 2018 komt de nieuwe spin-off Grown-ish uit! Grown-ish is ook geschreven door Kenya Barris. Hij kreeg de hulp van Larry Wilmore, die eerder scenario’s van HBO’s Insecure schreef.

Deze komedieserie volgt Zoey Johnson, terwijl ze haar huis verlaat om te gaan studeren aan de universiteit. Ze komt er al snel achter dat niet alles gaat zoals ze wil, nu ze weg van huis is…

Bekijk de trailer

29. The Resident

The Resident

The Resident is een nieuwe ziekenhuisserie van FOX. Deze Amerikaanse serie is geschreven door Elizabeth Klaviter, die hiervoor vele scenario’s van Grey’s Anatomy schreef. De hoofdrol is voor Matt Czuhry (The Good Wife), Bruce Greenwood en Emily VanCamp (Revenge).

Dr. Conrad Hawkins is een idealistische arts, die zijn eerste dag begint onder toezicht van de taaie, maar geniale Dr. Solomon Bell. Dr. Conrad wil het ziekenhuis veranderen en meer openbaar maken, zowel het positieve als het negatieve…

Bekijk de trailer

28. McMafia

McMafia

McMafia is een Britse misdaadserie van BBC One. De bestseller van Misha Glenny vormde de inspiratiebron voor Hossein Amini en James Watking on deze serie te producten. De afleveringen zijn in vele steden opgenomen, waaronder in Londen, Qatar, Mumbai en Moskou.

Deze misdaadserie volgt witwassers uit Dubai, internetcriminelen uit India, illegale handelaren in Zagreb, drugsdealers uit Colombia, oligarchen uit Rusland en Bedoeïen smokkelaars uit Negeb. In de wereld van McMafia spelen ras, religie en huidskleur geen barrière om een winstgevende deal te sluiten…

Bekijk de trailer

27. The Terror

The Terror 2018

AMC, de zender achter Breaking Bad en The Walking Dead, komt in 2018 met een spannende nieuwe serie. Het is absoluut een serie om naar uit te kijken! Deze waargebeurde serie is gebaseerd op de super populaire roman van Dan Simmons uit 2007.

The Terror speelt zich af in 1847 als de marine op een expeditie is, om een mysterieuze Noord-West Passage op Antarctica te zoeken. Gedurende hun zoektocht worden ze geconfronteerd met een monsterachtig roofdier…

Bekijk de trailer

26. Pretty Little Liars: The Perfectionists

Pretty Little Liars

In maart 2018 komt I. Marlene King met een nieuwe spin-off van Pretty Little Liars. Deze romantische dramaserie is gebaseerd op een populaire boekenreeks van Sara Shephard. Janel Parrish en Sasha Pieterse hebben opnieuw een hoofdrol.

The Perfectionists volgt 5 meiden die gekwetst zijn door een womanizer. De vriendinnen bedenken een manier om hem te vermoorden, voor de grap natuurlijk.

Dan wordt hij echt vermoord en ook nog precies op de manier die de vriendinnen in gedachten hadden. Ze hebben er alleen niks mee te maken. Nu moeten erachter komen wie de moordenaar is, voor hun ogenschijnlijk perfecte leven in gevaar komt…

Bekijk de trailer

25. Deep State

Deep State FOX 2018

In April kunnen we genieten van de nieuwe Amerikaanse spionagethriller Deep State. Deze televisieserie van FOX wordt uitgezonden in meer dan 50 landen! Op 10 januari 2018 zette FOX de trailer online. De hoofdrol is voor Mark Strong, die we vooral kennen van Kingsman en Kingsman: The Golden Circle.

Mark speelt Max Easton, een gepensioneerd MI6-agent. George White probeert hem over te halen om een laatste missie uit te voeren. Hij moet een Iraans raketprogramma saboteren. Daarnaast heeft hij de kans om wraak te nemen op de moordenaars van zijn zoon. Zijn zoon wilde in zijn voetsporen treden, maar kwam om tijdens zijn missie.

Max besluit op missie te gaan en daarnaast de moordenaars van zijn zoon te bestraffen. Maar wie kan hij vertrouwen in een wereld waar de grenzen tussen werkelijkheid en fictie klein zijn…

Bekijk de trailer

24. Hard Sun

Hard Sun BBC One

Hard Sun is een Britse televisieserie van BBC One. Deze serie is op 6 januari in première gegaan. De misdaadserie is gemaakt in een co-productie tussen BBC One, Hulu en ZDF. De scenario’s zijn geschreven door Neil Cross, die hiervoor vele scenario’s van Luther schreef!

In het hedendaagse Londen moeten rechercheur Hicks en Renko samenwerken. Het zijn partners én vijanden, die proberen hun geliefden te beschermen in een wereld die iedere dag dichterbij zijn ondergang komt…

23. Unsolved

Unsolved 2018

Unsolved is een misdaadserie die geïnspireerd is door Murder Rap: The Untold Story of Biggie Smalls & Tupac Shakur Murder Investigation van voormalig LAPD Detective Greg Kading. De serie is gemaakt door de producers van American Crime Story en gaat over het onderzoek naar de moord op Tupac Shakur en Biggie Smalls…

Bekijk de trailer

22. 9-1-1

9-1-1

9-1-1 is een nieuwe dramaserie van FOX. De Amerikaanse serie begint op 3 januari. De serie is gemaakt door Brad Falchuk en Ryan Murphy, die we kennen van American Horror Story en Glee.

9-1-1 volgt de levens en carrières van politieagenten, paramedici en brandweerlieden, die hun leven op het spel zetten om anderen te redden…

Bekijk de trailer

21. Succession

Succession HBO 2018

Succession is de nieuwste serie van HBO met een familiethema en een machtsstrijd. Deze serie gaat in juni 2018 in première.  Deze televisieserie is geschreven door Jessie Armstrong en volgt de familie Roy’s. Logan Roy en zijn 4 kinderen runnen één van de grootste mediabedrijven ter wereld. Omdat Roy ouder wordt, wil hij zich terugtrekken. Wat gaat dit betekenen voor de toekomst van het bedrijf?

Bekijk de trailer

20. Trauma

tvserieskijken logo

Trauma is een mini-serie van uit Groot-Brittannië. Deze diepgaande serie is geschreven door Mike Bartlett (Doctor Foster) en uitgezonden door ITV.

De serie gaat over Dan en Jon. Hun paden kruisen wanneer de tienerzoon van Dan wordt neergestoken en naar een trauma-centrum wordt gebracht.

De goed presenterende Jon leidt het trauma-centrum. Als zijn zoon overlijdt, begint Dan te geloven dat Jon hiervoor verantwoordelijk is…

19. Alone Together

Alone Together

Alone Together is een Amerikaanse komedieserie van FreeForm. Deze serie begint op 10 januari 2018. Deze serie is geschreven door Andy Samberg, die hiervoor afleveringen van van Brooklyn Nine-Nine produceerde.

Deze serie volgt 2 buitenbeentjes met verschillende achtergronden. Ze proberen hun weg te vinden in de status-geobsedeerde cultuur van Los Angeles…

Bekijk de trailer

18. Snowpiecer

tvserieskijken logo

Snowpiecer is een spin-off van Joon-Ho Bong’s populaire film uit 2013. Deze science fiction serie is in 2018 te volgen via de zender TNT. Deze serie is gemaakt door Josh Friedman en Marty Adelstein.

Snowpiecer begint 7 jaar nadat de wereld een bevroren vlakte is geworden. De laatst overgebleven mensen reizen rond op een gigantische trein. Class warfare, sociale onrechtvaardigheid en overlevingspolitiek worden in deze meeslepende serie in twijfel getrokken…

17. The Alienist

The alienist

The Alienist is een nieuwe thriller van de zender TNT. Het is een serie om de gaten te houden. Hopelijk worden de afleveringen in Nederland uitgezonden. Deze serie is gebaseerd op de spannende roman van Caleb Carr. De hoofdrollen zijn voor Luke Evans, Daniel Brühl en Dakota Fanning.

Het is 1896 in New York, wanneer de allereerste seriemoordenaar van New York begint met moorden. Na een aantal schokkende moorden komen een misdaadverslaggever, een psycholoog en een politiecommissaris samen.

Met opkomende disciplines binnen de psychologie én oude opsporingstechnieken proberen ze de seriemoordenaar op te sporen…

Bekijk de trailer

16. Vantiy Fair

tvserieskijken logo

Vanity Fair is een Britse serie uit 2018. Deze kostuumdrama wordt uitgezonden door ITV. De serie is gemaakt door Gwyneth Hughes (Remember Me) en James Strong (Broadchurch).

Deze serie volgt Becky Sharp. Gedurende de Napoleontische oorlogen probeert ze te ontsnappen aan armoede. Haar verhaal vol misdaad, liefde, gelach, vals spelen én dansen brengt haar helemaal tot aan het hof van koning George  IV…

15. Patrick Melrose

Patrick Melrose Showtime

We hebben hoge verwachtingen van Patrick Melrose, een nieuwe televisieserie met superster Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Deze Amerikaanse serie van Showtime is gebaseerd op 5 romans van Edward St. Aubyn: Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother’s Milk en At Last.

Benedict speelt de losgeslagen Patrick Melrose, een hilarische playboy met de nodige verslavingen. Patrick heeft moeite met het overwinnen van de schade die zijn ouders hebben toegebracht, door hem nooit echt op te voeden…

Bekijk de trailer

14. Hue 1968

tvserieskijken logo

Hue 1968 is een nieuwe Amerikaanse serie van FX. Deze oorlogsserie is gebaseerd op de bestseller van Mark Bowden uit 2017. De productie was in handen van de vooraanstaande Michael Mann en Michael De Luca.

Hue 1968 gaat over de aanval op de Vietcong in 1968. Deze bloedige aanval zorgde voor een keerpunt in de Amerikaanse betrokkenheid bij de Vietnam-oorlog…

13. Mayans MC

Mayans MC 2018

Mayans MC is een serie om naar uit te kijken. Deze spin-off van Sons of Anarchy gaat in 2018 in première op FX. De scenario’s zijn geschreven door Kurt Sutter en Elgin James, die de latino-cultuur meer naar voren hebben gebracht.

Mayans MC volgt Ezekiel ”EZ” Reyes, een prospect van een chapter bij de grens tussen Californië en Mexico. EZ is afkomstig uit een trotse Latijns-Amerikaanse familie, die hun Amerikaanse droom zag verdwijnen door geweld van de kartels.

Door zijn behoefte aan wraak, komt EZ terecht in een leven dat hij nooit wilde én waar hij nooit meer aan kan ontsnappen…

12. Escape at Dannemora

tvserieskijken logo

Escape at Dannemora is een Amerikaanse serie uit 2018 over een spectaculaire gevangenisontsnapping! Deze serie is gebaseerd op een waargebeurde ontsnapping die in de zomer van 2015 plaatsvond in de staat New York.

In de zomer van 2015 ontsnappen 2 veroordeelde moordenaars uit de gevangenis. De moordenaars kregen hulp van een gevangenisbeambte, waarmee ze beide seksuele contacten hadden. Wat volgt is een spectaculaire klopjacht!

11. Siren

Siren 2018

Siren is een mysterieuze dramaserie met veel actie. Deze FreeForm serie is gemaakt door Eric Wald en Dean White (The Shield, The 100).

De inwoners van het kustplaatsje Bristol Cove geloven in een legende dat het ooit een thuis was voor zeemeerminnen. De komst van een mysterieus meisje bewijst dat het geen legende is. De inwoners worden nu geconfronteerd met beruchte wezens, die hun oceaan willen terugveroveren!

Bekijk de trailer

10. Tom Clancy’s Jack Ryan

Tom Clancy's Jack Ryan

Tom Clancy’s Jack Ryan is een spannende Amazon Original van Carlton Cuse en Graham Roland. De serie is gebaseerd op het fictieve personage Jack Ryan van Tom Clancy. De serie begint in 2018 en heeft een hoofdrol voor John Krasinski.

John speelt de CIA-analist Jack. Wanneer hij verdachte transacties tegenkomt, moet hij achter zijn veilige bureau vandaag komen.

Hij komt vervolgens terecht in een gevaarlijk kat-en-muisspel, dat zich afspeelt in heel Europa én het Midden-Oosten. Kan hij de terroristische dreigingen de kop in drukken en de Verenigde Staten én haar bondgenoten beschermen?

Bekijk de trailer

9. Star Wars: Underworld

tvserieskijken logo

Aan het einde van 2018 begint Star Wars: Underworld! Deze Amerikaanse science fiction is geschreven door George Lucas en Ronald D. Moore en wordt uitgezonden door FOX.

Boba Fett is een bounty hunter, die zijn met zijn mentor door de Melkweg reist. Hierbij krijgen ze te maken met vele gevaren!

8. Trust

tvserieskijken logo

Trust is een nieuwe FX Original uit 2018. Deze mysterieuze misdaadserie is geproduceerd door de makers van Slumdog Millionaire!

Het is 1973 als John Paul Getty III in Rome wordt ontvoerd door de maffia. De ontvoerders eisen veel geld van zijn vermogende familie, maar die hebben geen interesse in het terugkrijgen van hun familielid.

Hierdoor moet Getty een nachtmerrie doorstaan. Alleen zijn moeder wil hem uit handen krijgen van de inmiddels wanhopige ontvoerders…

7. Programmed Series: Aznek

tvserieskijken logo

Programmed Series: Aznek is een Amerikaanse science fiction serie vol met actie! De serie is geregisseerd door Kodjo Somana, die sinds de middelbare school droomde van de productie van deze serie! De afleveringen worden in 2018 uitgezonden.

Aznek is een geheime organisatie, die met hun eigen technologieën overal ter wereld mensen programmeren, met als doel overheden omver te gooien én over alles te regeren!

6. Life Sentence

Life Sentence

Life Sentence is een komische dramaserie uit de Verenigde Staten. De serie is ontwikkeld door Erin Cardillo en Richard Keith (beide bekend van Significat Mother) en wordt uitgezonden door The CW.

Wanneer Stella Abbott erachter komt dat ze is genezen van terminale kanker, moet ze leren leven met alle keuzes die ze heeft gemaakt toen ze besloot ”te leven alsof ze dood ging”…

5. Dogs of Berlin

Dogs of Berlin Netflix 2018

Dogs of Berlin is een nieuwe televisieserie uit 2018. Deze Netflix Original is opgenomen in Berlijn. Na Dark is het de 2de Duitse Netflix Original.

De Duitse serie volgt 2 politieagenten, die gedwongen moeten samenwerken na een gevoelige moord. De agenten komen terecht in de onderwereld van Berlijn.

Hier worden ze geconfronteerd met hun menselijke zwaktes, waardoor ze moeten kiezen aan welke kan van de wet ze eigenlijk staan…

4. Britannia

Britannia

Britannia is een nieuwe historische dramaserie uit 2018. De Amerikaanse serie van Sky Atlantic is geproduceerd door Rick McCallum (Crossing Lines en Borgia). David Morrissey, die we vooral kennen als The Governor uit The Walking Dead, heeft de hoofdrol als Aulus.

De serie speelt zich af in 43, na Christus als het vastberaden en gevreesde Romeinse leger terugkeer naar het Keltische hart van Britannia om deze te verpletteren. Hier stuiten ze op een mysterieus leger van vechtende vrouwen, die krachten uit de onderwereld kunnen oproepen!

Bekijk de trailer

3. Castle Rock

Castle Rock

Castle Rock is een nieuwe horrorserie die zich afspeelt in een universum van Stephen King! De spannende Hulu Original is geproduceerd door de vooraanstaande producer J.J. Abrams. Castle Rock geeft een duistere kijk op het leven van de inwoners van Maine…

Bekijk de trailer

2. The Rain

The Rain Netflix 2018

The Rain is een Netflix serie uit 2018. Deze Scandinavische serie gaat over een virus, dat bijna alle inwoners van Scandinavië heeft gedood. Een broer en zus gaan op zoek naar veiligheid.

De notities van hun vader helpen ze te overleven in de nieuwe wereld. Gedurende hun reis sluiten ze zich aan bij andere overlevenden en trotseren ze enorme gevaren. Maar het duurt niet lang voor ze erachter komen dat het grootste gevaar van binnenuit komt!

1. Cloak and Dagger

Cloak and Dagger Marvel

Cloak and Dagger is een superhelden serie met diepgang. Deze nieuwe serie is gemaakt door Joe Pokaski en gebaseerd op de gelijknamige strip uit 1983.

Tandy en Tyrone zijn 2 totaal verschillende tieners. Terwijl ze verliefd worden, komen ze erachter dat ze superkrachten bezitten. Samen zijn ze veel krachtiger dan alleen, maar hun liefde maakt hun leven, dat toch al ingewikkeld is, nóg veel ingewikkelder…

Bekijk de trailer

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.