Beste nieuwe series 2019

In 2019 zijn er weer duizenden nieuwe series in premiere gegaan. Je kunt deze nooit allemaal kijken en wilt natuurlijk alleen de beste bekijken.

Hieronder staan de populairste series die in 2019 zijn uitgekomen:

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

The Witcher is een Netflix Original die sinds 20 december 2019 te zien is. Deze fantasieserie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski.

Lauren Schmidt (PowerDaredevilThe Defenders) ontwikkelde de serie.

De hoofdrol is voor Henry Cavill, die Geralt of Riva speelt. Geralt jaagt op gemuteerde monsters, die moeite heeft met het vinden van zijn thuis in een wereld waar mensen vaak nog slechter zijn dan beesten.

Wanneer het lot hem samenbrengt met een krachtige tovenaar en een prinses met een gevaarlijk geheim, moeten ze samen zien te overleven in een wereld die snel gevaarlijker wordt…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Truth Be Told is een meeslepende misdaadserie, die sinds 6 december 2019 te zien is via Apple TV.

De Amerikaanse serie is geschreven door Nichelle D. Tramble, die eerder scenario’s schreef van The Good Wife en Justified.

In de serie spelen vooraanstaande acteurs en actrices. Denk daarbij aan Academy Award winnaar Octavia Spencer, Emmy Award genomineerde Lizzy Caplan (Masters of Sex), Golden Globe genomineerde Elizabeth Perkins (Weeds), Emmy Award winnaar Ron Cephas Jones (This Is Us) en Emmy Award winnaar Aaron Paul, die we allemaal kennen als Jessie Pinkman uit Breaking Bad.

Deze serie volgt Poppy Parnell, een misdaad-podcaster die wordt opgeroepen om de zaak van de veroordeelde moordenaar Warren Cave te onderzoeken. Warren werd veroordeeld voor de moord op de vader van een identieke tweeling.

Poppy moet al snel beslissen waar de grens ligt tussen schuld en onschuld, wanneer Warren Cave zegt erin te zijn geluisd voor de moord…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

IMDb: 8.7

The Mandalorian is een actieserie van Disney Plus die sinds 12 november 2019 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Jon Favreau, die eerder scenario’s schreef van Revolution.

The Mandalorian speelt zich af in het Star Wars-Universum, tussen de gebeurtenissen uit The Return of the Jedi en The Force Awakens.

Het Galactisch Keizerrijk is gevallen en de First Order is nog niet verrezen. De serie volgt ”The Mandalorian”, een eenzame premiejager die actief is aan de buitenrand van het sterrenstelsel…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

For All Mankind is een Amerikaanse science fiction serie die zich 1 november 2019 te zien is via Apple TV.

De scenario’s zijn geschreven door de vooraanstaande Ronald D. Moore (OutlanderHelix en Battlestar Galactica). Hij schreef de scenario’s samen met Ben Nedivi en Matt Wolpert, die eerder scenario’s schrijver van Fargo.

Het verhaal begint op 16 juli 1969. Alexei Leonov, een Sovjet-astronaut, is de eerste man die op de maan landt. Het zorgt ervoor dat de ambities van de NASA worden versterkt. Ze zetten vol in op ruimtemissies en willen daarbij ook vrouwen naar de ruimte sturen.

De serie volgt astronauten en ingenieurs en hun families…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

Watchmen is een superhelden serie van HBO die sinds 20 oktober 2019 te zien is.

Watchmen is gebaseerd op de gelijknamige DC Comics van Alan Moore en Dave Gibbons, die in 1986 en 1987 gepubliceerd zijn. Damon Lindelof – bekend van The Leftovers en Lost – ontwikkelde de serie.

Het verhaal speelt begint 34 jaar na de gebeurtenissen uit de scrips. Burgerwachten – die ooit als helden werden gezien – worden nu als slecht gezien en zijn daarom verbannen.

Wanneer één van hen wordt vermoord, gaat een groep gemaskerde misdaadbestrijders op onderzoek uit…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Looking for Alaska is een romantische serie van de zender Hulu.

Deze mini-serie is sinds 18 oktober 2019 te zien. De tienerdrama is geschreven door Josh Schwartz en gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2005 van John Green.

De hoofdrol is voor Charlie Plummer, die bekend is van Cranite Flats en eerder een bescheiden rol had in Boardwalk Empire. Kristine Froseth heeft een hoofdrol als Alaka Young.

Charlie speelt Miles Halter, een Amerikaanse tiener met een veilig en saai leven. Hij schrijft zich in op de Culver Creek Boarding School, waar zijn leven het tegenovergestelde van veilig wordt. Hij bouwt een loyale vriendenkring op en ontmoet Alaska Young, op wie hij meteen verliefd wordt.

Wanneer ze worden geconfronteerd met een onverwachte tragedie, moeten ze onderzoeken wat er precies gebeurd is…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Modern Love is een romantische komedieserie uit de Verenigde Staten, die sinds 2019 online staat.

De Amazon Original is ontwikkeld door John Carney en gebaseerd op zijn wekelijkse colmn uit The New York Times.

Deze serie vertelt verhalen over de hoogte en diepte punten van de liefde, waaronder een onwaarschijnlijke vriendschap, een verloren liefde die weer tevoorschijn komt én een huwelijk dat zijn keerpunt bereikt.

Deze verhalen zijn geïnspireerd door waargebeurde, persoonlijke verhalen die afkomstig zijn uit de ”Modern Love columns” van The New York Times…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Miles Elliot is ontevreden over zijn leven. Zijn carrière en relatie lopen niet lekker.

Op advies van een collega brengt hij een bezoek aan een mysterieuze spa. Deze spa kan van hem een betere man maken.

Na zijn bezoek is er een ”nieuw Miles”. Hij houdt weer van het leven en neemt de leiding op de werkvloer en in zijn relatie. Wanneer de oude, originele Miles ook opduikt, wordt het een puinhoop…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 15

The Politician is een komische dramaserie van Netflix die sinds 27 september 2019 te zien is.

De Amerikaanse serie is geschreven door Ian Brennan, Brad Falcuck en Ryan Murphy. Ian schreef eerder scenario’s van Glee. Brad en Ryan zijn bekend van American Horror Story.

The Politician werd in 2020 genomineerd voor een Golden Globe!

De hoofdrol is voor Ben Platt als Payton Bobart, een rijke student uit Santa Barbara. Sinds hij 7 jaar is weet hij al dat hij de nieuwe president van de Verenigde Staten moet worden. Voor hij president kan worden moet hij zich redden in het meest verraderlijke politieke landschap van allemaal: de Saint Sebastian High School.

Om verkozen te worden tot Student Body President, een plek te veroveren op Harvard én succes te behalen, moet hij andere meedogenloze studenten te slim af zonder zijn. Hij moet hierbij voorkomen dat hij zijn morele grenzen over gaat én zijn imago beschadigt…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Evil is een spannende horrorserie van CBS die sinds 26 september 2019 te zien is.

De Amerikaanse serie is ontwikkeld door Michelle en Robert King. Zij ontwikkelde eerder The Good Wife en The Good Fight.

Katja Herbers (Westworld), Mike Colter (Luke Cage) en Aasif Mandvi hebben een hoofdrol.

Katja speelt Kristen Bouchard, een sceptisch forensisch psycholoog. Samen met David Acosta, een voormalig journalist en priester in opleiding, gaat ze onderzoek doen naar demonische en bovennatuurlijke incidenten…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 18

Stumptown is een drama- en misdaadserie uit de Verenigde Staten, die op 25 september 2019 in première is gegaan.

Het gelijknamige stripboek uit 2009 van Greg Rucka en Matthew Southworth vormt de basis van deze serie. De televisieserie is ontwikkeld door Jason Richman, die eerder scenario’s schreef van Mercy Street en Detroit 1-8-7.

Cobie Smulders kreeg de hoofdrol. Je kent deze actrice waarschijnlijk van Friends From CollegeA Series of Unfortunate Events en How I Met Your Mother.

Cobie speelt Dex Parios. Dex is een stoere en scherpzinnige militaire veteraan, die PTSS ontwikkelde in Afghanistan. In de oorlog raakte ze gewond en verloor ze haar geliefde.  Ze kan maar moeilijk rondkomen en moet ondertussen voor haar jongere broer zorgen. Ze heeft enorme gokschulden en is niet in staat om een vaste baan te vinden.

Om haar hoofd boven water te houden, besluit ze om privédetective te worden. Ze focust zich op problemen waarmee de politie niet in aanraking wil komen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Unbelievable is een spannende dramaserie over een serie verkrachtingen in Washington en Colorado. De serie is sinds 13 september 2019 te zien op Netflix.

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal ”An Unbelievable Story of Rape” van T. Christian Miller en Ken Armstrong.

Marie Adler wordt als tiener aangerand door een inbreker. Ze doet aangifte bij de politie, maar de rechercheurs geloven haar niet. Ze wordt zelfs beschuldigd van valsheid in geschifte. Uiteraard heeft dit een grote impact op haar leven.

Grace Rasmussen en Karen Duvall zijn twee rechercheurs uit Colorada. Samen maken ze jacht op een serieverkrachter. De twee rechercheurs geloven Marie wel en gaan samen op zoek naar de waarheid…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Carnival Row is een spannende fantasieserie uit 2019 die online te streamen is via Amazon.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door René Echevarria en Travis Beacham en gebaseerd op ”A Killing on Carnival Row”, een filmscript van Travis Beacham.

Orlando Bloom is de hoofdrolspeler als Rycroft Philostrate.

Carnival Row speelt zich af in een Victoriaanse fantasiewereld met mythologische wezens, die hun vaderland hebben ontvlucht door een verwoestende oorlog. Nu leven ze op gespannen voet met de oorspronkelijke inwoners.

Wanneer er meerdere moorden worden gepleegd, gaat detective Rycroft Philostrate samen met Vignette Stonemoss – een feeënvluchteling met wie hij een verleden deelt – op zoek naar de seriemoordenaar om deze te stoppen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

IMDb: 8.6

The Boys is een superhelden serie die sinds 2019 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is – net als  HAPPY! – gebaseerd is op de scrips van de Amerikaanse striptekenaar, Darick Robertson. De scenario’s zijn geschreven door Eric Kripke (Supernatural en Revolution),  Garth Ennis (Preacher) en Darick Robertson.

De serie speelt zich af in een universum waar mensen met superkrachten als helden worden gezien en bezit zijn van een machtig bedrijf, genaamd Vough International. Dit bedrijf zorgt er op een agressieve manier voor dat deze superhelden inkomsten genereren.

The Boys is een groep van superhelden onder leiding van Billy Butcher, die optreden als burgerwacht om corrupte helden onder controle te houden.

The Boys zijn in conflict met the Seven, het belangrijkste superheldenteam van Vought International, dat onder leiding staat van de egoïstische en onstabiele Homelander…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Euphoria is een dramaserie voor tieners die op 16 juni 2019 is uitgebracht door HBO.

De Amerikaanse serie is ontwikkeld door Sam Levinson en enigszins gebaseerd op de gelijknamige serie uit Israel. De hoofdrol is voor Zendaya, die Rue Bennett speelt.

De serie volgt een groep studenten –  waaronder Rue Bennett – die proberen om te gaan met  drugs, seks en geweld…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 6

Good Omens is een Amazon Original die sinds 2019 te zien is.

Deze fantasieserie is gemaakt door Neil Gaiman (bekend van Lucifer en American Gods) en Terry Pratchett en gebaseerd op de gelijknamige roman die ze in 1990 hebben uitgebracht.

Het verhaal speelt zich af in 2018 en volgt de demon Crowley en de engel Aziraphale. Deze oude vrienden zijn gewend geraakt aan het leven op aarde als vertegenwoordigers van de hemel en hel.

Samen proberen ze de komst van de antichrist en de daaraan verbonden Armageddon – het laatste gevecht tussen de hemel en de hel – te voorkomen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

IMDb: 8.8

When They See Us is een emotionele dramaserie uit 2019 over het waargebeurde verhaal van ”The Central Park Five”, een groep van vijf tieners die onterecht werden veroordeeld voor de verkrachting van een hardloopster in 1989.

De scenario’s zijn geschreven door Ava Duvernay, die met deze meeslepende serie laat zien hoe meedogenloos en verkeerd het Amerikaanse rechtssysteem kan zijn.

De acteurs kregen veel waardering voor hun rol en werden daarbij geholpen door de echte ”Central Park Five”. Vooral Jharrel Jerome – die de complete vierde aflevering domineerde – ontving veel erkenning voor zijn rol als Korey Wise.

Deze Netflix Original begint in 1989 in New York. De vrienden Steve Lopez, Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam en Korey Wise volgen een groep tieners die op weg zijn naar het Central Park, terwijl ze kattenkwaad uithalen.

Wanneer er een hardloopster wordt verkracht worden de vijf tieners gearresteerd door de politie, waarna ze gedwongen worden om de misdaad te bekennen. Dankzij deze bekentenis komen ze in een nachtmerrie terecht…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

IMDb: 9.4

Chernobyl is een meeslepende mini-serie over één van de ergste rampen uit de geschiedenis: de kernramp van Tsjernobyl. Deze HBO-serie is geschreven door Craig Mazin en heeft Jared Harris, Stellan Skarsgård en Jessie Buckley in de hoofdrol.

In 2020 werd deze miniserie bekroond met een Golden Globe!

Het is 26 april 1986. Als een proef in de kerncentrale van Chernobyl misloopt, slaan Akimov en Toptoenov alarm richting hun leidinggevende, Anatoly Dyatlov. Die neemt de explosie in kernreactie 4 echter niet serieus en wil de proef zelfs voortzetten.

De Sovjet-politici denken de ramp onder controle te hebben en proberen deze te bagatelliseren voor de rest van de wereld. Ondertussen komen er enorme hoeveelheden radioactiviteit vrij.

Pas wanneer wetenschapper Valery Legasov vertelt hoe serieus deze ramp is, komt de Sovjet-politicus Boris Shcherbina in actie. Samen met Legasov offert hij zichzelf op, in een poging de kernramp te beperken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Our Planet is een documentaire serie over de natuur die sinds 5 april 2019 te zien is.

De mini-serie van David Attenborough (AfricaMadagascar en Planet Earth) is uitgebracht als Netflix Original.

In 2019 won de serie een Primetime Emmy Award voor ”zijn uitstekende commentaar”. Verder ontving de documentaire een Emmy Award voor ”Uitstekende documentaire”.

Het klimaat veranderd al sinds het bestaan van de aarde. David Attenborough laat zie hoe mooi de natuur is en welke invloed de huidige klimaatveranderingen hebben op de natuur en de levende wezens…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

What We Do in the Shadows is meer een komedie en fantasieserie, dan een horrorserie.

De eerste aflevering was op 27 maart 2019 te zien via FX.

De Amerikaanse serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014 van Jermaine Clement. Hiervoor ontwikkelde hij een andere serie in samenwerking met FX, namelijk Legion, die in 2017 verscheen.

What We Do in the Shadows speelt zich af in Staten Island in New York. De Nandor, Laszlo en Nadja, drie vampieren die al honderden jaren een kamer delen.

De drie vampieren hebben hetzelfde doel. Ze willen dat vampieren de wereld overheersen. Ze moeten zich echter aanpassen aan het leven van de mens en daarvoor hun oude gewoontes loslaten…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Love, Death & Robots is een populaire animatieserie voor volwassenen die sinds 15 maart 2019 op Netflix staat.

De komedieserie is ontwikkeld door Tim Miller en geinspireerd op Heavy Metal uit 1977 (en Métal Hurlant), een erotische en gewelddadige strip met science fiction en fantasie.

De animatieserie bestaat uit 18 losse afleveringen, die ieder een eigen verhaal vertellen over liefde, de dood en robots…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

The Umbrella Academy is een spannende science fiction serie die sinds 15 februari 2019 te zien is op Netflix.

De Netflix Original is ontwikkeld door Jermey Slater en gebaseerd op de strips van Gerard Way en Gabriel Bá. Jermey ontwikkelde eerder The Exorcist, die in 2018 in iHorror Award won voor ”Beste horrorseries”.

In 1989 krijgen 43 vrouwen verspreid over de hele wereld een baby, zonder dat ze wisten dat ze zwanger waren. De extreem rijke Reginald Hargreeves adopteert zes kinderen met bijzondere krachten. Via The Umbrella Academy leidt hij ze op tot superhelden.

Nu, 17 jaar later, komen de zes broers en zussen samen door het overlijden van hun vader. Ze komen erachter dat ze aan de vooravond van een apocalyps staan. Om de wereld te redden moeten ze hun krachten bundelen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 9

Russian Doll is een komische avonturenserie van Netflix. De eerste afleveringen zijn op 1 februari 2019 online gezet.

De Amerikaanse serie is ontwikkeld door Leslye Headland, Natasha Lyonne (speelde in Orange is the New Black) en Amy Poehler (speelde in Wet Hot American Summer). Natasha Lyonne heeft ook een hoofdrol als Nadia Vulvokov speelt.

Nadia zit vast in een onwerkelijke gebeurtenis. Ze zit vast in haar 36e verjaardag en gaat iedere keer dood, waarna haar 36e verjaardag weer opnieuw begint..

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

I Am the Night is een mini-serie uit de Verenigde Staten, die sinds 28 januari 2019 te zien is.

De mysterieuze dramaserie is geinspireerd door One Day She’ll Darken, de memoires van Fauna Hodel. Fauna is de kleindochter van George Hodel, die hoofdverdachte was van de geruchtmakende moord op Elizabeth Short in 1947.

I Am the Night is de eerste televisieserie die gebaseerd is op deze moord, maar er zijn eerder twee films gemaakt over deze moord: True Confessions en The Black Dahlia.

Sam Sheridan schreef de scenario’s. De hoofdrollen zijn voor Chris Pine en India Eisley als Jay Singletary en Fauna Hodel.

Wanneer de geadopteerde tiener, Fauda Hodel, iets ontdekt, begint ze alles in twijfel te trekken en wil ze weten waar ze precies vandaan komt. Samen met de geruïneerde verslaggever, Jay Singletary, gaat ze op onderzoek uit.

Ze volgen een duister spoor dat hen steeds dichter bij de beruchte gynaecoloog George Hodel brengt, een man die mogelijk betrokken is bij de meest beruchte misdaad van Hollywood…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Kingdom is een horrorserie over een mysterieuze zombieplaag die uitbreekt in Korea. Deze spannende serie is sinds 25 januari 2019 te zien.

De Koreaanse serie is gemaakt door Kim Eun-hee en Kim Seong-hun en uitgebracht als Netflix Original.

De serie speelt zich af in het middeleeuwse Joseondynastie, in een koninkrijk dat ontzet is door corruptie en een hongersnood.

Na geruchten over de mysterieuze dood van de koning, gaat kroonprins Lee Chang samen met Muyeong naar Jiyolheon om te onderzoeken wat er aan de hand is. Uiteindelijk blijft hij de enige hoop te zijn tegen een mysterieuze plaag die het hele land overneemt…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Sex Education is een tienerdrama uit Groot-Brittannië die sinds 11 januari 2019 te zien is op Netflix.

De Britse serie werd meteen succesvol. In de eerste weken had Sex Education al meer dan 40 miljoen kijkers!

De scenario’s werden geschreven door Laurie Nunn. De hoofdrollen zijn voor een nieuwe generatie acteurs, namelijk: Asa Butterfield, Emma Mackey en Ncuti Gatwa.

De serie volgt Otis Milburn, een tiener wiens moeder sekstherapeut is. Wanneer hij een pestkop op school onbedoeld helpt met zijn onzekerheden over seks, krijgt hij een idee.

Samen met zijn vrienden Maeve Wiley en Eric Effoing begint hij een ondergrondse kliniek, waarmee hij tieners helpt met sekstherapie…