Beste nieuwe series 2020

Hieronder staan de beste nieuwe series die sinds 2020 te zien zijn. Veel van deze series zullen te zien zijn op Netflix…

15

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 6.7 6.7

Snowpiercer

 • 2020 - 
 • 2 seizoenen
 • 15 afleveringen
 • TNT

Snowpiercer is een nieuwe science fiction serie van de maker van Orphan Black. Deze dramaserie is gebaseerd op Le Transperceneige, een Franse roman uit 1982 van Jacques Lob.

Het het is 7 jaar nadat de wereld in een bevroren woestijn is veranderd. Bijna al het leven op Aarde is verdwenen door deze nieuwe ijstijd. De enige overlevenden rijden in de ”Snowpiercer” rond de wereld.

In deze trein is veel sociale onrechtvaardigheid. De elite zit voorin de trein, terwijl de armen achterin zitten.

De slechte omstandigheden achterin de trein zorgen voor een opstand, waarbij de armen wagon voor wagon naar het voorste deel van de trein proberen te komen…

Wist Je Dat...

De serie is ook gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse film uit 2013 van Bong Joon Ho.

Lees meer

14

neXt

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 1 afleveringen
 • FOX

neXt is een nieuwe science fiction serie van FOX, die sinds 2020 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door één van de scenarioschrijvers van Dexter en 24.

Deze serie combineert bloedstollende actie met een onderzoek naar hoe technologie – zoals Artificial intelligence – ons leven binnendringt en ons verandert op een manier die we nog niet begrijpen.

neXt volgt een geniale maar paranoïde voormalig CEO van een tech-bedrijf, die zich aansluit bij de Homeland Cybersecurity organisatie.

Samen met haar team moet ze de eerste AI-crisis stoppen: de opkomst van een malafide AI met de mogelijkheid om zichzelf continu te blijven verbeteren en zorgt voor een gigantische dreiging…

Wist Je Dat...

De opnames vonden plaats in Vancouver, Canada.

Lees meer

13

Atlanta's Missing and Murdered: The Lost Children

 • 2020 - 2020
 • 1 seizoenen
 • 5 afleveringen
 • HBO

Goed nieuws voor liefhebbers van misdaaddocumentaires. Op 5 april 2020 is Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children in premiere gegaan op HBO.

Deze documentaire serie is gemaakt door een groep vooraanstaande producers en regisseurs, waaronder Saralena Weinfield (Conversation With a Killer: The Ted Bundy Tapes) en Ty Stiklorius en zanger John Legend, die beide bekend zijn van Underground.

Van 1979 tot 1981 werden er meer dan 30 Afro-Amerikaanse kinderen meegenomen en vermoord. Ondanks dat Wayne Williams in 1982 werd veroordeeld voor twee moorden, bleven de overige Atlanta moorden onopgelost.

Nu – veertig jaar later – is de zaak officieel heropent door de burgemeester van Atlanta.

De documentaire vertelt meer over alle traumatische gebeurtenissen van toen én werpt nieuw licht op de zaak met exclusief archiefmateriaal en interviews met degene die dicht bij het onderzoek staan, waaronder familieleden van de slachtoffers…

Wist Je Dat...

De dramafilm Who Killed Atlanta's Children uit 2000 en de serie The Atlanta Child Murders uit 2019 zijn ook gebaseerd op de Atlanta Murders.

Lees meer

12

The Fugitive

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 1 afleveringen
 • Quibi

The Fugitive is een Amerikaanse actieserie van de streamingdienst Quibi.

Deze spannende serie is gebaseerd op de legendarische serie uit 1963 en film uit 1993. De scenario’s zijn geschreven door Nick Santora, die voorheen scenario’s van Prison Break schreef.

Stephen Hopkins voerde de regie en Kiefer Sutherland is één van de hoofdrolspelers. Zowel Stephen als Kiefer zijn natuurlijk bekend van de topserie 24.

Boyd Holbrook heeft de rol van Mike Ferro, een doodgewone arbeiders die een goede vader en echtgenoot wil zijn. Wanneer hij in de metro in Los Angeles zit, ontploft er een bom!

Dankzij gebrekkig bewijsmateriaal én slechte journalistiek, wordt hij publiekelijk aangewezen als dader van de aanslag. Boyd slaat op de vlucht en zoekt naar een manier om zijn onschuld te bewijzen, vóór hij wordt gearresteerd door een legendarische politieman…

Wist Je Dat...

The Fugitive uit 1963 won in 1967 een Golden Globe!

Lees meer

11

The Undoing

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 1 afleveringen
 • HBO

The Undoing is een nieuwe dramaserie van HBO die in eerste instantie in mei zou uitkomen, maar is uitgesteld door de corona pandemie.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door de voorstaande David E. Kelly en gebaseerd op de roman ”You Should Have Known” van Jean Hanff Korelitz. Nicole Kidman in de hoofdrolspeelster als Grace Sachs.

David E. Kelly produceerde hiervoor Big Little Lies, waar Nicole Kidman ook de hoofdrol in had. Verder is David bekend van hitseries als Mr. Mercedes, Goliath en Boston Legal.

The Undoing vertelt het verhaal van Grace Sachs, een vrouw die het leven heeft waar ze altijd van droomde. Ze is een succesvolle therapeute, die op het punt staat om haar eerste boek uit te brengen. Daarnaast heeft ze een lieve man en een zoon die naar een elite privéschool in New York City gaat.

Haar leven valt echter uit elkaar door een gewelddadige dood, een vermiste echtgenoot en een kettingsreactie aan nog meer verschrikkelijke gebeurtenissen…

Wist Je Dat...

De opnames vonden plaats in New York City en Kingston, New York.

De regie was in handen van Susanne Bier, die bekend is van The Night Manager en Bird Box.

Lees meer

10

Run

Run is een nieuwe komedieserie van HBO, die sinds april 2020 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Vicky Jones en geproduceerd door Phoebe Waller-Bridge. Vicky en Phoebe zijn beide bekend van Fleabag, een komedieserie die in 2020 werd bekroond met een Golden Globe!

De hoofdrol is voor Merritt Wever en Domhnall Gleeson, die Ruby Dixie en Billy Johnson spelen.

Ruby en Billy hadden 17 jaar geleden een relatie. Ze maakte toen een bizarre afspraak:

Als één van hen ooit de tekst ”RUN” stuurt en de ander stuurt hetzelfde terug, dan geven ze beide het leven dat ze op dat moment hebben op en komen ze samen bij het Grand Central Station, om vervolgens een reis door Amerika te maken.

Wanneer Ruby de tekst ”RUN” ontvangt staat hun avontuur te beginnen…

Wist Je Dat...

De tagline van de serie is: ''Love is a Three Letter Word''.

Lees meer

9

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 7.4 7.4

For Life

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 8 afleveringen
 • ABC

For Life is een juridische dramaserie van ABC, die sinds februari 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Hans Steinberg (Without a Trace) en geproduceerd door de Amerikaanse rapper Curtis ”50 cent” Jackson (Power).

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Isaac Wright Jr., die 7 jaar onterecht in de gevangenis zat.

Nicholas Pinnock (Counterpart) speelt Aaron Wallance, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor een misdrijf die hij nooit pleegde.

Aaron geeft echter niet op en schoolt zich in de gevangenis om tot advocaat. Vervolgens help hij anderen met hun strafzaak, terwijl hij ook zijn eigen veroordeling aanvecht…

Wist Je Dat...

Deze serie is geproduceerd door Curtis "50 Cent" Jackson.

Lees meer

8

The Third Day

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 6 afleveringen
 • Sky Atlantic

The Third Day is een nieuwe mini-serie van HBO, die sinds 11 mei 2020 te zien is.

Deze mysterieuze dramaserie heeft Jude Law in de hoofdrol. Je kent deze acteur als Lenny Belardo uit The Young Pope uit 2016 én The New Pope uit 2020.

Jude speelt Sam, die – nadat hij naar een geheimzinnig eiland voor de Britse kust is vertrokken – terecht komt in de bijzondere wereld van de eilandbewoners.

Sam is geïsoleerd van het vasteland, terwijl de rituelen van de inwoners hem beginnen te overweldigen én trauma’s uit zijn verleden opspelen.

Terwijl de grens tussen realiteit en fantasie vervaagt, wordt hij geconfronteerd met een emotionele zoektocht die hem op gespannen voet zet met de eilandbewoners én hun manier van leven begint te bedreigen…

Wist Je Dat...

Deze mini-serie is ontwikkeld door HBO en Sky One.

Lees meer

7

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 7.7 7.7

Messiah

 • 2020 - 2020
 • 1 seizoenen
 • 10 afleveringen
 • Netflix

Messiah is een nieuwe Netflix serie van Michael Petroni, die op de eerste dag van 2020 online kwam te staan.

De hoofdrol is voor de Belgische acteur Mehdi Dehbi (speelt Al-Masih) en de Amerikaanse actrice Michelle Monaghan (speelt Eva Geller).

De dramaserie begint met de opkomst van een mysterieuze man, die zich ”Al-Masih” noemt. Hij zegt te zijn gekomen om ”God’s werk” te verrichten.

Hij verricht wonderen en is volgens velen de redder van de inwoners van Damascus, die in het nauw werden gedreven door ISIS-terroristen, maar werden gered door een plotselinge zandstorm.

Wanneer zijn beelden de wereld overgaan, trekt hij de aandacht van CIA-agente Eva Geller. Eva vertrouwt het niet helemaal en denkt dat Al-Masih een charismatische oplichter is die een bedreiging vormt voor de vrede.

Ondertussen heeft Al-Masih ook de aandacht getrokken van de Israëlische veiligheidsdiensten. Een priester uit Texas begint langzaam te geloven dat Al-Masih echt door God is gestuurd…

Wist Je Dat...

Michael Petroni schreef eerder scenario's van Miracles, een andere serie waarbij geloofsgerelateerde gebeurtenissen centraal staan.

Lees meer

6

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 7.2 7.2

Hunters

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 10 afleveringen
 • Amazon

Hunters is een Amazon Original uit de Verenigde Staten, die sinds februari 2020 te zien is.

Deze spannende dramaserie is geschreven door David Weil, Stacy Osei-Kuffour en Zakiyyah Alexander en heeft Al Pacino – die we kennen als Tony Montana uit Scarface – en Logan Lerman in de hoofdrol.

Hunters speelt zich af in 1977 in New York City.

Wanneer zijn grootmoeder – iemand die de holocaust heeft overleefd – wordt vermoord in haar woonkamer, gaat Jonah Heidelbaum op zoek naar de daders.

Daarbij komt hij in contact met Meyer Offerman, een oude vriend van zijn grootmoeder, die meer over haar kan vertellen én vertelt dat in de Verenigde Staten afvallige nazi’s op ieder niveau geïnfiltreerd zijn. Deze nazi’s willen het Vierde Rijk creëren.

Dankzij deze bevindingen besluit Jonah zich aan te sluiten bij een geheimzinnige organisatie die vastbesloten is om nazi infiltranten te vernietigingen – waar ze zich ook bevind…

Wist Je Dat...

Hunters is opgenomen in Newark, New Jersey in de Verenigde Staten.

Lees meer

5

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 8.2 8.2

ZeroZeroZero

 • 2020 - 2020
 • 1 seizoenen
 • 8 afleveringen
 • Sky Atlantic

ZeroZeroZero is een nieuwe misdaadserie uit 2020 van de Italiaanse zender Sky Atlantic en de streamingdienst Amazon.

De scenario’s zijn geschreven door Stefano Sollima en Leonardo Fasolie – beide bekend van Gomorra – en Mauricio Katz, die bekend is van The Chosen One.

Deze spannende serie richt zich op de internationale cocaïnehandel en de economische en politieke effecten hiervan. De serie volgt de Mexicaanse kartels, de Siciliaanse maffia (de Ndrangheta) en corrupte zakenlieden, die allen betrokken zijn bij deze handel…

Wist Je Dat...

ZeroZeroZero is een Amazon Original.

De opnames vonden plaats in Mexico, Italië, Senegal, Marokko en de Verenigde Staten.

Lees meer

4

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 8.2 8.2

The New Pope

 • 2020 - 2020
 • 1 seizoenen
 • 9 afleveringen
 • Sky Atlantic

The New Pope is een Italiaanse serie van Sky Atlantic, die vanaf 10 januari 2020 te zien is.

Deze spin-off van The Young Pope is geschreven door Paolo Sorrentino, Umberto Contarello en Stefano Bises. Stefano schreef eerder scenario’s van de hitserie Gomorra!

Deze serie speelt zich af na de gebeurtenissen uit The Young Pope. Het lukt staatssecretaris Voiello om Sir John Brannox op de pauselijke troon te plaatsen onder de naam John Paul III.

Wanneer Lenny Belardo – de vorige paus Pius XIII – ontwaakt uit zijn coma en zijn positie opeist, komt de positie van John Paul III in gevaar.

Het nieuws over de comeback van Pius XIII schokt het christendom en zorgt voor bewondering onder miljoenen volgelingen.

De ongewone situatie van twee pausen in het Vaticaan ontketent ook een innerlijke oorlog tussen John Paul III en Pius XIII , waarvan de eerste zijn macht wil behouden en de tweede zijn macht wil herstellen…

Wist Je Dat...

The New Pope is een spin-off van The Young Pope uit 2016.

Lees meer

3

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 7.7 7.7

Star Trek: Picard

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 10 afleveringen
 • CBS All Access

Star Trek: Picard is een nieuwe serie van CBS All Acces, die sinds 24 januari 2020 te zien is.

De science fiction serie is gemaakt door Kirsten Beyer, Michael Chabon, Akiva Goldsman en Alex Kurtzman. Deze producers zijn bekend van oudere Star Trek series, zoals Star Trek: Discovery.

Het verhaal speelt zich 20 jaar na Jean-Luc Picard’s laatste verschijning in Star Trek: Nemesis (2002) af en volgt een nieuw hoofdstuk uit zijn leven…

Wist Je Dat...

Het verhaal speelt zich af in 2399.

Het tweede seizoen werd al aangekondigd voor het eerste seizoen te zien was.

Lees meer

2

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 8.7 8.7

The Outsider

 • 2020 - 
 • 1 seizoenen
 • 10 afleveringen
 • HBO

The Outsider is een nieuwe misdaaddrama van HBO, die sinds 12 januari 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Richard Price, die vooral bekend is van The DeuceThe Night Of en The Wire. De scenario’s zijn gebaseerd op het gelijknamige boek van de legendarische Steven King.

De hoofdrol is voor Ben Mendelsohn, die vooral bekend is als Danny Rayburn uit Neflix’s Bloodline.

Deze serie volgt detective Ralph Anderson. Hij doet onderzoek naar de moord op Frank Peterson, een jongen van 11 jaar die levenloos wordt aangetroffen in een bos in Georgia.

Door de mysterieuze omstandigheden rondom de moord, schakelt Ralph de hulp in van de onorthodoxe privé-onderzoeker, Holly Gibney. Ralph hoopt dat Holly kan helpen om het onverklaarbare te verklaren…

Wist Je Dat...

Het is de vierde HBO serie van Richard Price na The Wire, The Night Of en The Deuce.

The Outsider van Steven King werd in 2018 gepubliceerd.

Lees meer

1

 • Beste nieuwe series 2020 imdb Beoordeling: 9.3 9.3

The Last Dance

 • 2020 - 2020
 • 1 seizoenen
 • 10 afleveringen
 • ESPN

The Last Dance is een documentaire serie over Michael Jordan en de opkomst van de Chicago Bulls.

Deze Amerikaanse serie is sinds 20 april 2020 te zien en werd meteen een gigantisch succes. De serie werd zelfs de best bekeken documentaire van ESPN ooit!

Michael Jordan zorgde voor de wereldwijde bekendheid van de sport. De kinderen van nu moeten weten waarom Michael Jordan de G.O.A.T. (Greatest of All Time) is en niet LeBron James.

Deze documentaire vertelt het niet eerder vertelde verhaal van Michael Jordan en de Chicago Bulls, met zeldzame, nooit eerder vertoonde beelden en uit de kampioenschappen van 1997 – 1988. Daarnaast worden er meer dan 100 interviews getoond met beroemdheden en de grootste namen uit de basketbalwereld…

Wist Je Dat...

De documentaire is internationaal uitgebracht als Netflix Original.

Lees meer