Beste nieuwe series 2020

Hieronder staan de beste nieuwe series die sinds 2020 te zien zijn. Veel van deze series zullen te zien zijn op Netflix…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

IMDb: 8.7

The Undoing is een nieuwe dramaserie van HBO die in eerste instantie in mei zou uitkomen, maar is uitgesteld door de corona pandemie.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door de voorstaande David E. Kelly en gebaseerd op de roman ”You Should Have Known” van Jean Hanff Korelitz. Nicole Kidman in de hoofdrolspeelster als Grace Sachs.

David E. Kelly produceerde hiervoor Big Little Lies, waar Nicole Kidman ook de hoofdrol in had. Verder is David bekend van hitseries als Mr. MercedesGoliath en Boston Legal.

The Undoing vertelt het verhaal van Grace Sachs, een vrouw die het leven heeft waar ze altijd van droomde. Ze is een succesvolle therapeute, die op het punt staat om haar eerste boek uit te brengen. Daarnaast heeft ze een lieve man en een zoon die naar een elite privéschool in New York City gaat.

Haar leven valt echter uit elkaar door een gewelddadige dood, een vermiste echtgenoot en een kettingsreactie aan nog meer verschrikkelijke gebeurtenissen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 14

IMDb: 6.7

The Fugitive is een Amerikaanse actieserie van de streamingdienst Quibi.

Deze spannende serie is gebaseerd op de legendarische serie uit 1963 en film uit 1993. De scenario’s zijn geschreven door Nick Santora, die voorheen scenario’s van Prison Break schreef.

Stephen Hopkins voerde de regie en Kiefer Sutherland is één van de hoofdrolspelers. Zowel Stephen als Kiefer zijn natuurlijk bekend van de topserie 24.

Boyd Holbrook heeft de rol van Mike Ferro, een doodgewone arbeiders die een goede vader en echtgenoot wil zijn. Wanneer hij in de metro in Los Angeles zit, ontploft er een bom!

Dankzij gebrekkig bewijsmateriaal én slechte journalistiek, wordt hij publiekelijk aangewezen als dader van de aanslag. Boyd slaat op de vlucht en zoekt naar een manier om zijn onschuld te bewijzen, vóór hij wordt gearresteerd door een legendarische politieman…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

IMDb: 7.5

Snowpiercer is een science fiction serie van de maker van Orphan Black. Deze dramaserie is gebaseerd op Le Transperceneige, een Franse roman uit 1982 van Jacques Lob.

Het het is 7 jaar nadat de wereld in een bevroren woestijn is veranderd. Bijna al het leven op Aarde is verdwenen door deze nieuwe ijstijd. De enige overlevenden rijden in de ”Snowpiercer” rond de wereld.

In deze trein is veel sociale onrechtvaardigheid. De elite zit voorin de trein, terwijl de armen achterin zitten.

De slechte omstandigheden achterin de trein zorgen voor een opstand, waarbij de armen wagon voor wagon naar het voorste deel van de trein proberen te komen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The Third Day is een nieuwe mini-serie van HBO, die sinds 11 mei 2020 te zien is.

Deze mysterieuze dramaserie heeft Jude Law in de hoofdrol. Je kent deze acteur als Lenny Belardo uit The Young Pope uit 2016 én The New Pope uit 2020.

Jude speelt Sam, die – nadat hij naar een geheimzinnig eiland voor de Britse kust is vertrokken – terecht komt in de bijzondere wereld van de eilandbewoners.

Sam is geïsoleerd van het vasteland, terwijl de rituelen van de inwoners hem beginnen te overweldigen én trauma’s uit zijn verleden opspelen.

Terwijl de grens tussen realiteit en fantasie vervaagt, wordt hij geconfronteerd met een emotionele zoektocht die hem op gespannen voet zet met de eilandbewoners én hun manier van leven begint te bedreigen…

The Last Dance

IMDb: 9.1

The Last Dance is een sportdocumentaire over de legendarische basketballer Michael Jordan en de Chicago Bulls. Deze Amerikaanse serie verscheen in april 2020 en werd direct een succes. Het werd zelfs de best bekeken ESPN documentaire aller tijden!

Michael Jordan zorgde voor de internationale populariteit van de sport. Volgens de makers van deze documentaire moeten de kinderen van nu weten dat Michael Jordan de G.O.A.T. (Greatest of All Time) is en niet LeBron James.

Deze documentaire vertelt het niet eerder vertelde verhaal van Michael Jordan en de Chicago Bulls, met zeldzame, nooit eerder vertoonde beelden uit het kampioenschap van 1997-1998.

Daarnaast worden er meer dan 100 interviews getoond met beroemdheden en basketbalspelers en coaches uit de NBA, zoals Phil JacksonScottie Pippen en Steve Kerr.

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Goed nieuws voor liefhebbers van misdaaddocumentaires. Op 5 april 2020 is Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children in premiere gegaan op HBO.

Deze documentaire serie is gemaakt door een groep vooraanstaande producers en regisseurs, waaronder Saralena Weinfield (Conversation With a Killer: The Ted Bundy Tapes) en Ty Stiklorius en zanger John Legend, die beide bekend zijn van Underground.

Van 1979 tot 1981 werden er meer dan 30 Afro-Amerikaanse kinderen meegenomen en vermoord. Ondanks dat Wayne Williams in 1982 werd veroordeeld voor twee moorden, bleven de overige Atlanta moorden onopgelost.

Nu – veertig jaar later – is de zaak officieel heropent door de burgemeester van Atlanta.

De documentaire vertelt meer over alle traumatische gebeurtenissen van toen én werpt nieuw licht op de zaak met exclusief archiefmateriaal en interviews met degene die dicht bij het onderzoek staan, waaronder familieleden van de slachtoffers…

Run series HBO 2020

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Run is een nieuwe komedieserie van HBO, die sinds april 2020 te zien is. Deze Amerikaanse serie is geschreven door Vicky Jones en geproduceerd door Phoebe Waller-Bridge. Vicky en Phoebe zijn beide bekend van Fleabag, een komedieserie die in 2020 werd bekroond met een Golden Globe!

De hoofdrol is voor Merritt Wever en Domhnall Gleeson, die Ruby Dixie en Billy Johnson spelen.

Ruby en Billy hadden 17 jaar geleden een relatie. Ze maakte toen een bizarre afspraak:

Als één van hen ooit de tekst ”RUN” stuurt en de ander stuurt hetzelfde terug, dan geven ze beide het leven dat ze op dat moment hebben op en komen ze samen bij het Grand Central Station, om vervolgens een reis door Amerika te maken.

Wanneer Ruby de tekst ”RUN” ontvangt staat hun avontuur te beginnen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

ZeroZeroZero is een nieuwe misdaadserie uit 2020 van de Italiaanse zender Sky Atlantic en de streamingdienst Amazon.

De scenario’s zijn geschreven door Stefano Sollima en Leonardo Fasolie – beide bekend van Gomorra – en Mauricio Katz, die bekend is van The Chosen One.

Deze spannende serie richt zich op de internationale cocaïnehandel en de economische en politieke effecten hiervan. De serie volgt de Mexicaanse kartels, de Siciliaanse maffia (de Ndrangheta) en corrupte zakenlieden, die allen betrokken zijn bij deze handel…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 23

For Life is een juridische dramaserie van ABC, die sinds februari 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Hans Steinberg (Without a Trace) en geproduceerd door de Amerikaanse rapper Curtis ”50 cent” Jackson (Power).

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Isaac Wright Jr., die 7 jaar onterecht in de gevangenis zat.

Nicholas Pinnock (Counterpart) speelt Aaron Wallance, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor een misdrijf die hij nooit pleegde.

Aaron geeft echter niet op en schoolt zich in de gevangenis om tot advocaat. Vervolgens help hij anderen met hun strafzaak, terwijl hij ook zijn eigen veroordeling aanvecht…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Star Trek: Picard is op 24 januari 2020 in première gegaan en is nu online te volgen via Amazon. Deze Amerikaanse serie is geschreven door Kirsten Beyer, Michael Chabon, Akiva Goldsman en Alex Kurtzman. Patrick Stewart is terug als Jean-Luc Picard.

Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen uit Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Nemesis.

Het is het einde van de 24e eeuw en 14 jaar na zijn pensionering bij Starfleet, leeft Jean-Luc Picard een rustig leven op zijn wijngaard, Chateau Picard.

Dan wordt Jean Luc gezocht door een mysterieuze vrouw, genaamd Dahj. Deze vrouw heeft zijn hulp nodig, waardoor Jean-Luc ontdekt dat ze misschien een persoonlijke connectie heeft met zijn eigen verleden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

The Outsider is een nieuwe misdaaddrama van HBO, die sinds 12 januari 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Richard Price, die vooral bekend is van The DeuceThe Night Of en The Wire. De scenario’s zijn gebaseerd op het gelijknamige boek van de legendarische Steven King.

De hoofdrol is voor Ben Mendelsohn, die vooral bekend is als Danny Rayburn uit Neflix’s Bloodline.

Deze serie volgt detective Ralph Anderson. Hij doet onderzoek naar de moord op Frank Peterson, een jongen van 11 jaar die levenloos wordt aangetroffen in een bos in Georgia.

Door de mysterieuze omstandigheden rondom de moord, schakelt Ralph de hulp in van de onorthodoxe privé-onderzoeker, Holly Gibney. Ralph hoopt dat Holly kan helpen om het onverklaarbare te verklaren…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

The New Pope is een Italiaanse serie van Sky Atlantic, die vanaf 10 januari 2020 te zien is.

Deze spin-off van The Young Pope is geschreven door Paolo Sorrentino, Umberto Contarello en Stefano Bises. Stefano schreef eerder scenario’s van de hitserie Gomorra!

Deze serie speelt zich af na de gebeurtenissen uit The Young Pope. Het lukt staatssecretaris Voiello om Sir John Brannox op de pauselijke troon te plaatsen onder de naam John Paul III.

Wanneer Lenny Belardo – de vorige paus Pius XIII – ontwaakt uit zijn coma en zijn positie opeist, komt de positie van John Paul III in gevaar.

Het nieuws over de comeback van Pius XIII schokt het christendom en zorgt voor bewondering onder miljoenen volgelingen.

De ongewone situatie van twee pausen in het Vaticaan ontketent ook een innerlijke oorlog tussen John Paul III en Pius XIII , waarvan de eerste zijn macht wil behouden en de tweede zijn macht wil herstellen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Messiah is een Amerikaanse dramaserie van Netflix, die sinds januari 2020 online staat. Deze spannende Netflix Original is geschreven door Michael Petroni en heeft Mehdi Dehbi (Al-Masih) en Michelle Monaghan (Eva Geller) in de hoofdrol.

Het verhaalt begint met de opkomst van Al-Masih, een mysterieuze man die gekomen is om ”God’s werk” te verrichten.

Al-Masih verricht wonderen en had volgens velen een helpende hand in het redden van de inwoners van Damascus. Omdat zijn beelden de hele wereld over gaan, trekt hij ook de aandacht van CIA-agente Eva Geller.

Eva gelooft vertrouwt het niet en is bang dat hij een bedreiging voor de vrede is. Ondertussen is ook Israel geïnteresseerd geraakt in de man. Een priester uit Texas begint ondertussen te geloven dat A-Masih echt Jesus zou kunnen zijn…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Hunters is een dramaserie van Amazon, die sinds februari 2020 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door David Weil, Stacy Osei-Kuffour (Watchmen) en Zakiyyah Alexander (24: Legency). Jordan Peele – die bekend is van de succesvolle horrorfilms Get Out en Us – produceerde de serie.

De hoofdrol is voor Al Paco – die natuurlijk bekend is als Tony Montana uit Scarface – en Logan Lerman.

Het verhaal speelt zich af in New York City in 1977. Wanneer de grootmoeder van Jonah Heidelbaum – die de holocaust heeft overleefd – in haar kamer wordt vermoord, gaat hij opzoek naar de daders.

Hierdoor komt hij in contact met Meyer Offerman, een oude vriend van zijn grootmoeder, die Jonah vertelt dat nazi’s op alle niveaus geïnfiltreerd zijn in de Verenigde Staten met als doel het Vierde Rijk op te richten!

Dankzij deze ontdekkingen – en verrassende onthullingen over zijn grootmoeder – besluit Jonah zich aan te sluiten bij een mysterieuze groep, die vastbesloten is om alle nazi infiltranten uit te roeien – waar ze ook zijn…